Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 9

• 36 842
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Абофолик Мета съдържа подходяща форма на Б9, но Б12 е синтетична.
Изследвай Б12. Двата витамина трябва да са в достатъчно количество, за да работи синтеза им.

# 631
  • София
Здравейте, момичета! Имате ли представа дали приемът на Б12 влияе на кърменето, може ли детето да се повлияе зле ако майката взима витамина? Не съм се изследвала от раждането насам, но не съм приемала и хормон и със сигурност съм в дефицит. Мисля да се видя с доц. Русев в скоро време, но ще се радвам ако споделите опит.

# 632
Аз взимах б12 докато кърмя. Не толкова редовно като през бременността,  но взимах. Не помня на колко беше маркият като започнах отново да взимам.  Определено след 8-9-10 месеца, като започна да спи и да разбирам на кой свят с2 намирам Joy

# 633
Здравейте на всички! В понеделник бях на фетална морфология в 22г.с. и докторът каза, че бебето е добре, развива се нормално, даже върви малко по-голямо. Вкъщи вече си разгледах документа, който ми дава от изследването и забелязох, че има малко отклонения извън референтните стойности в частта пулсов доплер, uterina. Сетих се, че и ме попита по едно време дали взимам нещо за разреждане на кръвта, аз казах не и той само добре и повече не се върна на това. Дали някой е запознат с тези референтни стойности и какво значи инцизури двустранно?
Да се притеснявам ли, че има отклонения в показателите и да отида пак на преглед за второ мнение относно това? Лекарят не ми каза, че е проблем, но самият факт, че ме попита за аспирина, значи нещо го е съмнявало..

# 634
Здравейте момичета! Simple Smile
Някоя от вас следи ли стойностите на Хомоцистеина и как ги коментират лекарите?
Бременна съм в 10гс, на терапия с АП и Фракси през ден заради някои отклонения от тромбофилията.
В началото на бремеността, по желание на д-р Калчев от Адела, пуснах B12, Folat, D3 и Хомоцистеин и всичко беше в граници. Хомоцистеина конкретно беше 7,7 при горна граница 12. Калчев каза, висок е почвай да приемаш Б12 метилирана и метафолиева. Започнах ги разбира се и още си ги пия.
Но сега малко се притеснявам дали тази висока стойност в началото не е направило някоя беля.
При тези, които са го следили, как е бил Хомоцистеина при вас?

# 635
  • София
Всичко ти е наред с хомоцистеина. Виж си референтните и се успокой.

# 636
  • Тук и сега
Момичета здравейте! Много моля, които са запознати и минали вече по трудният път да имат дете, ако може да ми кажете какво означават тези мутации?
Трябва ли да приемам само метилирани витамини?
И някой износил ли е бебе само с Аспирин и Натаспин?

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 23:33 от Щастлива1

# 637
  • София
Щастлива,

Нямаш мутация, изискваща прием на метилирани форми на витамини.
Но имаш хомозиготна мутация в гена на PAI (и двете половини на гена са дефектни), който се свързва с проблеми в процеса на фибринолиза, тоест трябва да си на терапия при бременност.

Аз при такава мутация имам изписани инжекции НМХ всеки ден. Дали комбинацията аспирин + Натаспин ще помогне в твоя случай - не зная. Досега никой не се е похвалил да износи бременност с натаспин (ново лекарство е).

# 638
Моето следящо АГ ми предложи схемата Аспирин Протект и Натаспин като ги редувам през ден. Идеята беше да заместим боцкането с Фраксипарин.
Доц. Конова обаче беше категорично за Фраксипарин като водещ, а вече ако АГ много държи на Натаспин да го включим вместо Аспирина. (малко объркано го обядних)
В крайна сметка аз реших да послушам Конова и останах на класиката Фракси + АП през ден.
Моите мутации обаче са малко по различни. Simple Smile
Иначе, Конова каза, че Натаспин напоследък е станал много популярен сред АГтата и те го изписват по-често. Според нея обаче, все още няма затвърдени научни изследвания над препарата и действието му, затова тя каза, че на тоз етап предпочита Аспирин.

# 639
  • Тук и сега
Delisardeli кой доктор ви назначи терапия?
Много ме е страх с три аборта съм, открих доцент Русев в София и той ми направи тази терапия при бременост, плюс вливане на интралипид преди овулация. Попитах за фраксипарин,а той каза че няма нужда от него,но на всеки три седмици при бременност ще следя д-димер, аптт и брой тромбоцити. Също пия и Еутирокс.
Искам да се доверя, но страхът е голям...

# 640
  • София
И моята терапия е назначена от Русев, и е потвърдена от няколко АГ.

# 641
  • Тук и сега
И моята терапия е назначена от Русев, и е потвърдена от няколко АГ.
А от кога започнахте с инжекжиите? И със същите мутации ли сте?

# 642
  • София
Имам хомозигот по PAI 4G-4G и хетерозигот по MTHFR. Терапията ми е назначена след +тест при естествено забременяване или от деня на трансфера при инвитро. Имам мисед в 12гс заради пълно отлепване на плацентата.

# 643
Инжекциите след + тест или ако е инвитро от трансфера.

# 644
Здравейте! Педи 7 месеца родих и от тогава не съм писала, че малкото човече изисква цялото ми внимание 😊 Но се включвам с два въпроса:
1) Правили ли сте изследвания на децата си за тромбофилия и кога? Казаха ми, че нямало нужда, но все ми е в главата чуденето има ли, няма ли... Освен това падна от дивана преди няколко месеца и ми казаха, че имало значение, че аз имам тромбофилия... Добре е иначе, уж няма последици.
2) Една приятелка има хетерозигот Лайден, MTHFR и PAI. Пие Ксарелто, не е бременна. Интересува се дали може да си направи татуировка, дали има някакви проблеми и съображения 🤔
Благодаря Ви и хубав ден 💐

Общи условия

Активация на акаунт