Любители на кучета - 97

• 21 861
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • София - Рим и обратно
Да, няма смисъл последният коментар, нещо съм много разсеяна напоследък, и аз с хормонален дисбаланс Sweat Smile
Не знаех за тази пиометра без матка.

# 181
  • Варна

Коте, при махната матка няма как да развие пиометра, това е възпаление на матката. Аз не съм чувала тук да правят още такива операции. Има само махане на яйчници в Син кръст, ама това за мен е безсмислено. Ако се оставят яйчниците пък, продължава да си се разгонва, да си има хормонален баланс, но няма как да забременее или да развие инфекция.

Говорила съм с д-р Бобадова по въпроса, когато Бела беше с пиометра. Развива се пиометра и се нарича пиометра на чуканчето. Оставят се яйчниците именно за "хормонален баланс"....
Не съм поправяла нищо, не знам за какво става дума в последния коментар Simple Smile

Коте, точно това, което описваш е.

# 182
  • София
esstela, подозирам, че ще трябва нова операция, за да се изчисти всичко.
Пиометрата (най-честата) е именно изпълване на матката с гной. В зависимост от това дали е отворена (има изтечения) или затворена (няма изтечения), може да се лекува с лекарствена терапия или само с операция (кастрация).
И да се поправя - пиометра на чуканчето се получава, ако се премахнат само яйчниците, а не матката, сега се позачетох. Извинявам се, ако съм подвела някого. Просто информацията ми е от преди 11 години, в доста стресов за мен момент (по това време точно кастрираха Бела и бях в паника). Имаше и нещо с хормоните, но не мога да си спомня какво точно. Всеки ветеринар би могъл да обясни, предполагам...

# 183
  • Варна
Коте, много ти благодаря. Да, Амбър има бяло течение, пие вече 3-ти антибиотик, вероятно ще я резнат пак. Само да се оправи.

# 184
  • Bарна, морето, сините вълни

Кому е нужен този стрес? Ухаех си прекрасно до момента, в който мама ме натиска насила в банята, само дето не ми вкара един ритник в д-то. Треперех като листна въшка, но тя не се смили над мен. Озовах се отново в онова влажно и изпълнено с миризми помещение, там влизам единствено, когато ми се допие вода с някакъв много приятен аромат или иначе казано вода от тоалетната. Понякога влизам и да пазя мама, когато върши онези нужди, които аз върша навън. Не ги разбирам хората. Акат и пишат в дома си!!! После аз бил мизерник, да бе, да! А бебето им, дето се насира?! Е, на мен също ми се е случвало, ама когато са ме почерпили храни, дето не е трябвало! Както и да е, отплеснах се. Окъпаха ме жестоко и сега съм миришел уж приятно и козината ми била пуФкава. Със сешоарите, знаете съм скаран, но се отръсках прилежно по моя си начин, че да чуя любимите крясъци на мама. Не е лесно да си куче, но обичам моите си хора, дори и леко шантави. Радвам се, че попаднах точно в тяхното семейство. Heart

# 185
АбЦелютно е право момчето! Peace Само стрес и за какво? Кой да ти каже. Те, тия по улиците, все къпани ходят, пък нищо им няма и без банята. Ама ха, пък и ви обичало на всичкото отгоре. Я да бях аз, щяхте да видите вие една обич!!! Mr. Green Hug

# 186
  • под тепетата
Да фръкна ли или не ?

По-добре да му ударя едно танго с баба!

Ама тя много бавна бе, на мен ми трябва нещо по-рокаджийско, пък помъкнала и торбата с мидите

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 09:05 от bilqna_69

# 187
  • Bарна, морето, сините вълни
Ех, какво лудаче е. Heart Eyes

# 188
  • София - Рим и обратно
Ох, любимо визленско откачалче Heart Eyes

# 189
  • У Диспансера ...♥♥♥
Ох, Ози голям скокливко 😄❤

С нашия случай какво да стане, предупредихме го тоя и гледа сега като н....ан. Сино колко пъти му казвам отиди да подадеш молба, ти трябва да я защото си бил главно действащо лице в случая, то детска работа, добре, добре и до там 🤦🏻♀

Ние уж намерихме апартамент, който да купим, а дано се получи всичко и скоро да се махнем, че все на агресия ме избива като го видя тоя пияндур .

Хибискус, ние началото на юни ходихме, имаше долу едни бездомни до лифта та бая го пазихме Тео, че те едни грамадни бяха.

И данък с гушливко ❤

# 190
Роузи гризе плюшен морков

Биляна, страхотни сте с Ози 😍😍😍 И хич не изглеждаш като баба 😉

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 16:40 от pip4i

# 191
  • о`майна лунна нощ е
Биляна, сигурна ли си, че са ви продали куче, а не кенгуру? Рекламация нещо?

То и нашият се опита да хване уи-фи по плажа, като бяхме на почивката, но бързо цопна сателитите във водата

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 15:19 от `ТуиГ

# 192
  • под тепетата
ТуиГ, явно са ни подарили куче от бъгнато семейство - всички са такива! Кафето ще потвърди  Mr. Green
Като бяхме на Широка поляна, покрай разходката няколко пъти мина брега на язовира шумничко с големите копита и на другия ден всички, които ни срещаха казваха - А, това е кучето дето обича да се къпе! ( разбирай - и изгони всичката риба , не че имаше такава )
pip4i, снимките са по-отдалечко , предупредила съм чичо Манчо как да ме снима  Wink Морковът е половин Роузи, бе ! 
Нарцисчева, радвам се, че поне ви заобикаля отдалече пиангура !

# 193
Чичо Манчо, хахаххахахахахахах
 Аз от кога ви казвам,че бабата на Ози изобщо не е баба 😁. Артистичен псевдоним някакъв.

# 194
  • о`майна лунна нощ е
Чичо Манчо, хахаххахахахахахах
 Аз от кога ви казвам,че бабата на Ози изобщо не е баба 😁. Артистичен псевдоним някакъв.

Потвърждавам, че ми е набор.

Общи условия

Активация на акаунт