Любители на кучета - 97

• 21 742
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
След като прочетох това за хляба и габърчетата честно казано малко ме хвана страх ,че толкова хора галят Луцифър и му се радват ,че май повече няма да им давам да го галят ма въпреки това не знам как ще успея.

# 721
  • Бургас
Бъди спокойна, скоро ще порасне и няма да искат да го галят:)
Аз само на деца давам. А и тя бяга от възрастните - посягат рязко, навеждат се, тя се плаши и ги лае.

# 722
  • Варна
Обаче ме изкефи мацката как го е метнала, иначе и аз бих го нашамарила.
Ето нещо за четене и увиране на дебелоглави.

""Ние сме наясно, че няма да спрем развъждането на домашни любимци, не сме с болни амбиции да кастрираме де що има куче, котка, пор, рибка или птеродактил на света Wink

Прочетете поста - това са ОСНОВНИТЕ неща, които трябва да се знаят ПРЕДИ да заплодите вашето кученце 

Стерилна женска или кастриран мъжкар са по-щастливи, уравновесени и по-дългоживеещи компаньони, но някои хора пристъпват емоционално и прибързано, често без нужната информация  за размисъл, когато решат да развъдят своите домашни любимци.

#КАЧЕСТВО: Повечето кучета, дори и да са родословни, не бива да се допускат към развъждане. Много от домашните любимци - дори с родословие - имат отклонения от стандарта за породата, в поведение или здравето си, което не бива да се тиражира. Животните за развъждане трябва да се проверяват за отсътствие на подобни дефекти, преди да се заплодят. Развъждането оправдава една единствена цел - подобряване, честен опит да се получи потомство по-качествено от родителите си. Неграмотно и безразборно подбиране на партньорите не може да се оправдае - ако сте сътворили живо същество, вие сте отговорни за него, дори ако то е сляпо, глухо или куче с отклонение в психиката.

##ZЦЕНА: Развъждането, което се провежда правилно, практически не носи печалба. Ангажиментите около здравето, изследванията, изложбите, допълнителното подхранване, съответните грижи, разплащането със стопаните на мъжкаря, рекламата и т.н. трябва да бъдат покрити от продажбата на малките. Неочаквано секцио на женската, или спешна помощ на болно кученце - и отглеждането  на кучилото ще се стовари отгоре ви като тежко финансово бреме. И това е при условие че изобщо ще успеете да си пордадете кученцата.

#ПРОДАЖБА: Направете си сметката време и пари ще ви бъдат необходими за отглеждане на малките, които може би няма да успеете да продадете до 4-месечна, ако не и 8-месечната им възраст. Какво ще правите, ако не можете да ги продадете? В приют ли ще ги пратите? Ще ги изхвърлите край пътя? Или ще ги оставите на кучешката борса, за да попаднат те в лаборатория за изследване или в зоомагазина? Опитните кинолози с добра репутация често изобщо не заплождат женската докато нямат достатъчно средства, за да изгледат спокойно едно кучило.

#РАДОСТТА ОТ РАЖДАНЕТО: Ако искате да имате малки кученца в дома си, за да може децата ви да видят как протича раждането им, помнете че раждането може да започне в 3 през нощта,  или да има нужда от хирургична намеса. Децата могат да видят също така раждането на недоразвито или сакато кутре, или да видят как женската крещи и ви хапе от болка, докато й помагате да изроди прекалено едро кутре. Не всички женски са перфектни майки, някои пренебрегват майчинският си инстинкт, някои изяждат малките си. Някои могат да имат тежко раждане, някои могат дори да умрат по времето на раждането. Малките могат да се родят мъртви или със сериозни отклонения.Може да се наложи евтаназия.. Разбира се, всичко може и да е наред, но ако не сте готови да поемете отговорност в случай, че нещата се развият зле - по-добре изобщо не започвайте.

#ВРЕМЕ: Опитните собственици на породисти кучета твърдят, че отглеждането на едно кучило изисква не по-малко от 130 часа. Женската не бива да остава сама по времето на раждане, и само за малко след това. Бъдете готови да дежурите дни наред, подгответе се за безсънните нощи. След раждането женската се нуждае от допълнителните грижи и допълнително хранене. Малките имат нужда от всекидневно контролиране на тегло, грижи и социализация. Много време отнема оформление на документите за родословие и разговорите с потенциални купувачи. Всякакви непредвидени обстоятелства - болни кутрета или майка, която не иска да ги кърми - изискват двойно повече време. Ако не можете да им посветите толкова време, ще имате болни, или зле/неправилно гледани кутрета, с труден характер, които надали ще съблазнят някой купувач.

#ОТГОВОРНОСТ: По последни данни в страната има около 320 000 бездомни, които  умират в приюти, сгазени, отровени или изхвърлени часове след раждането. Една четвърт от тези жертви са породисти кучета. Собственик, който създава живот, носи отговорност за него. Ще прецените ли внимателно потенциалните купувачи? Ще откажете ли на хора, които ви изглеждат безотговорни? Можете ли да си представите, че от вашето кутренце във всяко едно разгонване ще се раждат мелези, попълвайки статистиката на бездомните кучета? Дали ще сте готов да приберете обратно кученце, от което купувачите може да се откажат, или да са  неспособни да се грижат за него поради ред причини? Или ще прехвърлите тази отговорност - вашата отговорност - на някой друг. Ще можете ли да живеете с мисълта, че създаненият от вас живот може да свърши в приюта, да е изпълнен със страдание и да завърши с мъчителна смърт?""

# 723
  • София
Esstela, абсолютно вярно е всичко, написано в твоя пост.
От кученцата на Лили, като теглихме чертата, бяхме на минус, при все че при нас мина леко раждането, без намеса на ветеринари, и всичко беше наред (още благодаря на Бог за това).
При Неси обаче се наложи спешно секцио през нощта, няколко дни преди Коледа.

# 724
esstela чудесна информация си споделила, дори мисля да я сложа в първия пост.
Днес ще пооправим къщичките на онези нашите полски другарчета и някъде около обяд ще пусна новата тема.

# 725
  • Варна
Да, и аз мисля, че е за първи пост, откраднах го от една кучешка група, но ми хареса и реших, че е за тук. 😉

# 726
Роузи е с гиардия Sad Снощи, след като писах, все пак решихме да я заведем на вет. Взеха ѝ проба на място, уж първо беше отрицателна, изписаха Смекта и пробиотик, замотахме се малко в клиниката и 15-20 мин след това, пробата стана положителна. Ако си бяхме тръгнали веднага, нямаше да знаем.
Изписаха лечение, което ще прилагаме 1 седмица. Притеснявам се за детето, защото все я разнася и целува. Сега уж я инструктирахме да се пази повече, ще видим.
А Роузинката е жизнена и гладна, но някак неспокойна. Моля ви стиснете по едни лапи всичко да се оправи по-бързо. Hands Pray

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 09:32 от pip4i

# 727
  • гр.Варна
Пипчи ,дано се оправи бързо малката муцунка.С две ръце стискам палци.И аз се тревожа за Кара , но ще видим днес какво ще каже чичко доктор и тогава ще се панирам .Така ,че стиснете по едни лапки и за нас моля.

# 728
  • под тепетата
Стискаме всичко налично!
А за онези откачалки - думи нямам  #Cussing out Мъж как да е, ама и с жена под ръка! Все си мислех, че някакви единаци ненормалници го правят, ма то явно се привличат откачалките!
Оплакнах око с рибари, Луци, Харльо, Тео.... Heart Eyes

# 729
  • Bарна, морето, сините вълни
Стискаме палци и лапи за всички, които се нуждаят от това! Всичко ще е наред!

# 730
  • София
Пипчи, бързо оздравяване на Роузи. Като чуя за гиардия и истерясвам, че нали Харли цели 2 месеца не можа да се излекува от тая гадост като беше бебе.

# 731
Pip4i, стискам палци всичко да е наред.
Точките, на които наблегна Естела, са така. Уви, не вярвам да има ефект, дори да бъде разпечатано на огромни билборди, просто защото който е решил, че кучето трябва 'да роди поне веднъж', няма да го чуе това.

Нашето мъжко улично приятелче за последните 2 седмици си има нова къщичка, достатъчно голяма за него и сестричката му. ММ и още един от кучкарите седнаха един ден и им я направиха, после ги примамвахме 1 ден да се престрашат да влязат в нея. Имат си и легло вътре.  Мъжкото беше бито преди известно време, четирима пияници го хванали, разтегнали му мускул на крака и му счупили опашката. Вчера вечерта пак е бил на ветеринар, аз не знам що за човек би причинил такова нещо... Ей сега, имат си на скрито къщичка, на място, където хем е близо до поляната, хем не са до блока, да не пречат на изроди като тия.

А Денис си спечели правото да бъде пускан от повода. Футболната топка явно прави чудеса. Ама чудеса, до степен да минава улично, непознато черно куче (един от основните врагове на тоя расист), а той да седи до топката и да не помръдва, защото не се знае дали пък няма да му я вземат. Онзи ден му скочиха на бой, той даже тръгна да дава назад, вместо да влиза в конфликта. Сега, като му станаха трима, се скара и той, че явно в повече му дойде, но мина без произшествия. Разбира се, страничен ефект е и че покрай топката рязко оглушава и изпълнението на "ела тук" е до степен "да, мамо, чух те", но това е да ми напомня да не се възгордявам твърде много и че явно при него едно винаги е за сметка на друго Grinning

# 732
  • София
Стискам палци за кой от каквото има нужда. Бързо да се оправят кучовците!

# 733
Бързо възстановяване на всички кучовци!
На мен най-големия ми страх май се сбъдва.
Предистория-алергична съм към котки, полени, прах, имам сенна хрема, алергия към лекарства, слънчева алергия, абе като цяло целия свят се опитва да ме убие. А от месец време имам две сърбящи петънца на врата, същите ми се появяваха и с котките.. Не знам какви са ми вариантите, какво да направя, мъжа ми ако разбере ще забрани Тара да спи в спалнята, камо ли да я гушкам, да не кажа, че ще изреве и за по-строги мерки. Не знам какво да направя, да пия нещо ли, не знам

# 734
  • Варна
Стискам палци за всички нуждаещи се, целувки. 😘😘

Общи условия

Активация на акаунт