Любители на кучета - 97

• 21 838
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
Посс в моето съзнание са като руска рулетка. Особено с нейните здравословни проблеми. Пак казвам сигурно съм предубедена, но не бих.

# 301
  • Sliven

А ето ги и двамата хубостника - на преден план е синчето Оливър Blue Heart Heart

# 302
  • У Диспансера ...♥♥♥
За кастрация на женско не бих рискувала и аз на такива безплатни.
На работа кучето бях извикала по някаква програма от общината да го кастрират, та и на него идваха после дренаж да правят и казаха, че това било напълно в реда на нещата.
Скоро ходих да я видя, една дебеланка е станала ❤ Добре, че с колегата се задействахме да звъним тук и там да дойдат, че кой знае колко щеше да нацвъка като ме няма вече там .

Голямо куче в апартамент, не знам като на Сиви и Serious, те каква порода са, като ги гледам са супер лигльовци и за деца няма да има проблеми щом не искате лабрадор и Голдън.
Билянка и тя ви е казала за визлите, Озито е супер добродушко, кафенцето и тя да каже за Кира, тя също е супер добричка .

Аз французин мога да препоръчам, за апартамент, също и с деца са невероятно внимателни, но вие искате голямо куче, а те са 15 кг .

# 303
Нарцисчева, само така не ме бяха писали, ако за мен говориш Heart
Голямо куче в апартамент не е драма, те и в огромен палат да са, ако са вътре, си седят общо взето на едно място, а ако стопанина е вкъщи - покрай него. Денис от май месец, ще не ще, прекарва по 8 часа на ден не в целия апартамент, а в стаята, където спим тримата с ММ. Взехме баба му у нас след един инцидент с нея и уви, ако него успяхме да го научим да не реагира на бастуна й, да не се опитва да й го вземе и че не е играчка, то нея не можем да я научим, че не бива да побутва кучето с него,  тъй като до максимум 10 минути е забравила всичко, което й се каже. Отделно има много голям риск да я бутне, тъй като фокусира ли куче навън, е като слон в стъкларски магазин, та за доброто на всички - това е положението. Осигуряват му се, разбира се, тичане, игри, разходки по 2-3-4 часа на ден, за колкото има време. Понякога си седим и просто ей така - аз на пейката, той на повода до мен, ако е решил, че не му се играе.  Не забелязвам разлика между сега и времето, когато се ширеше навсякъде из апартамента.

# 304
И аз мисля, че голямо куче в апартамент не е драма. Като го гледам моя ленивец как само се примъква от легло на диван и обратното по цял ден..

# 305
  • София
Мога да сравня куче в къща и куче в апартамент, нали ги виждам моите диванета... Разлика няма, освен че може да се пусне всеки един момент в двора, ако е на зор. Ама да не мислите, че ще хукне някой да тича и играе по цял ден? Тц. Ако се разиграят, да, ако им метна топка, да, ама иначе ей така да им щукне да хукнат - не. Та така. От полянката до дивана им е миграционния маршрут и на двамата.

# 306
Ама наистина сме се ориентирали към по-доминантни кучета,сега,изброявайки ги,се замислих Simple Smile
Хареса ми Визлата, може и на нея да се спрем.

Малко Сладко Коте
мен ме нямаше първите 3 години в живота на хъскито.
Но според мен хъски,което се подчинява,не бяга и слуша много е по-скоро изключение.Питали сме в 2 училища за кучета,казаха ни,че това е единствената порода,която НЕ приемат.
Иначе,въпреки лудия характер и темперамент,нашата хъска е единствената,която е свободно пусната в кучешкия парк.
В квартала има поне още 7 хъските(не знам от къде тази мода),всичките са здраво вързани на повод,защото иначе са неконтролируеми.
Имаше едно,почина преди година,само то беше като войник.Само че собственика му го сцепваше от бой.Даже това е меко казано,замеряще го с павета като малко,когато му бягаше Sad
Е,това е единственото послушно хъски,което познавам.

# 307
Vervam моята препоръка при избира на куче е да набележиш породите, които ти допадат и след това да намериш характеристики, нрав и темперамент в интернет (има за всяка порода) и спрямо прочетеното да избереш кое ти пасва най-добре на начина на живот. Аз преди да си взема моето точно така търсех кое ще ми допадне не само на външен вид, но и на моята активност. Иначе голямо куче в апартамент не е никак трудно за отглеждане. Моя между разходките спи, а дори от сутринта сме на село и той пак лежи и спи покрай мен.
Ей го, въпреки над 2 дка двор къде се е позиционирал:

Ние с Макс обиколихме морето в Гърция, после Пирин и за десерт Рилските езера. Мисля, че още го държи умората от многото преходи и катерене по камънаци. 😂
Ето го и усмихнат от Рилските езера. Не само Тара ги е покорила от темичката ни 🤪

Духче ползвай от групата това, което мислиш че ще ти свърши работа. Аз примерно ритуала на хранене и излизане ги подминах, защото Макс има друг ритуал и тепърва да го променям след като нямаме проблем с лакомия или бързане за излизане за мен няма смисъл. А иначе в групата съм споделяла, че зет ми има 9 кучета (повечето мъжкари) и каквото им каже той го изпълняват без оглушки а той за ритуал на хранене не е чул, ама си ядат едно до друго без напрежение и без да се навират докато има сипваш. Та всеки си има методи и начини и е хубаво да можем да почерпим от това, което смятаме че ще ни е от полза.
От началото на отпуската само ви четох на бързо и лайквах ли лайквах сладки муцуни.. по дискутираните теми вече е късно да се включвам, ама ви се нарадвам на кучаците, да знаете. 🤗

# 308
  • София
Питали сме в 2 училища за кучета,казаха ни,че това е единствената порода,която НЕ приемат.
Иначе,въпреки лудия характер и темперамент,нашата хъска е единствената,която е свободно пусната в кучешкия парк.
Няма куче,което да не възприема,щом не те разбира ,значи не е намерен правилния подход да му се обясни.Не съм специалист по хъскита,не съм имала,но това важи за всяко куче дори и безпородно.В групата на мама Еми има жена с 4 хъскита и то много възпитани,но тя постоянно се занимава с тях и ги обучава.
Имам усещането че собственици,които ги мързи да се занимават с обучението на любимеца си го обявяват за невъзприемчив и с това сякаш абдикират от отговорност.

# 309
Мисля, че Vervam имаше предвид, че училището не приемат да работят с хъскита...

# 310
  • София
Дам, по-скоро това имаше предвид и според мен.
За хъскито се шири мнението, че е глупаво куче. Ми, не е. Аз съм изумена от начините, които измислят, за да свършат някоя беля. Изключително хитри и своенравни гадинки са. Но намериш ли правилния път към тях, нещата стават лесни.

# 311
Sivi
И нашата Тара я водихме там миналата година.
Много повече и допадна от морето в Гърция .

За училището имах предвид точно това-казаха,че не приемат хъскита.

# 312
Няма глупави кучета, а просто такива които изискват повече внимание и усилия, като пак всичко опира до нрава. Вярвам, че на каквото и да се спре Vervam ще е информиран избор и ще е подготвена за това какво я очаква. Човек, който се интересува и допитва до другите значи, че влиза подготвен “в боя”. И още нещо да допълня, понеже тук се тръгна с мнения дето аха да откажат човек да си вземе куче, въпреки че аз не се включих този път 😁.. та аз винаги, особено в реала, когато някой ми каже че иска куче започвам едва ли не да го отказвам обяснявайки за това какъв “дЗвер” е това което е избрал, какво е “енергично” или “разрушително”. Как пишка и ака у дома, какви остри зъбки, как зиме и лете, в сняг и в дъжд, уморен, болен, недоспал трябва да го извеждаш.. та ако човек не се откаже след всичките ми тези приказки за негативната страна от това да имаш куче, то значи наистина човека ще се грижи добре за него.
ПП: Vervam и Макс повече му хареса планината от морето. А и тази година не поиска да се топне, вероятно защото миналата година имаше близка среща с местната глутница и го бяха нахапали и той като се цопна в соленото море скокна и повече не поиска да влезе и явно още помни и свързва морето и мястото по точно с това, че от един момент нататък го е щипала водата.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 14:53 от Sivi

# 313
В дъжд и сняг аз изглеждам изключително забавно бтв! Преди време, за концерт на Placebo, си купих последния останал дъждобран в цял Пловдив и забележете - той е детски, изкрящо наситено розов, с Мики Маус по него и с уши! Сега си представете мен, полузаспала, рано сутрин в тъмното, с те този дъждобран с УШИ! хахахах и моето теле със синичък повод, ми смеят ми се хората по улиците, радват ми се Joy

# 314
Мдааа,кучето не е за всеки.Минусите биха били огромни в лицето на някой педант чистофайник.
Ето я нашата хубостница на плажа.Ако не я бяхме вкарали ние,едва ли не насила,не би доближила дори водата.
А иначе умира да се плацика по разни реки и язовири като ходим за риба.
Не знам защо така,май вълните я плашат.

Общи условия

Активация на акаунт