Вкусното ястие започва с "Градус"

  • 10 768
  • 570
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 511
Бих приготвила на семейството ми тази рецепта:https://www.gradus.bg/recepta/pecheno-pile-s-limon-chesn-i-presni-kartofi
Вкъщи хапваме пиле по-често от свинско месо, защото е по леко и вкусно. От едно пиле обикновено приготвям две ястия - сварявам го и от бульона приготвям супа, а с месото правя пиле с ориз, фрикасе или пиле с грах.

# 121
  • Мнения: 388
Това е рецептата,по която мисля тези дни да приготвя цяло пиле у дома. https://www.gradus.bg/recepta/pecheno-pile-ss-smetana
С цяло пиле приготвям 3 любими ястия.С филето правя кюфтета по френски,с дреболийките,крилцата и кожата правя супичка,а с останалите части от пилето ги правя с гъбки и ориз на фурна(понякога вместо ориз ги приготвям с картофки и бира)...

# 122
  • Варна
  • Мнения: 562
https://www.gradus.bg/recepta/pecheno-pile-s-limon-chesn-i-presni-kartofi
От цялото пиле отделям за супа, а останалото приготвям с ориз, с картофи, по ловджийски или печено.

# 123
  • София
  • Мнения: 3 109
Разгледайте сайта ни и споделете линк към рецептата за ястие с цяло пиле "Градус", която бихте приготвили у дома. https://www.gradus.bg/recepta/pileshko-s-krema-sirene-i-spanak

Колко често на трапезата ви присъства пилешко месо и как използвате цяло пиле за няколко ястия?
Веднъж в седмицата. Обичам да използвам бутчетата за пилешка супа, гърдите нарязвам на малки хапки и ги панирам, а крилцата мариновам със соев сос, чесън и подправки, запичам във фурна с фолио.

# 124
  • Мнения: 2 774
https://www.gradus.bg/recepta/pecheno-pile-s-limon-chesn-i-presni-kartofi
 Приготвям поне веднъж в седмицата пилешко, най-вече с картофи ни е любимо.

# 125
  • Мнения: 86
https://www.gradus.bg/recepta/pikantna-pileshka-supa-s-magdanoz

В нашето семейство имаме стомашни проблеми и си готвим повече течни храни- супички и яхний.
Разбира се на празници и един път в седмицата има и печено. Бих пробвала супата, че много апетитно изглежда. Само че със сладки чушки, а не пикант.
Пилешко вкъщи се готви често, поне 2 пъти в седмицата.
Почти винаги взимаме цяло пиле и го използваме за 3 ястия. Костите и вратлето ги готвя на супа, бутчетата и гръбчето за някаква яхния например с картофки или с грах. Гърдите ги мариновам в зехтин, соев сос, пушен червен пипер и сол.  Ако има гости добавям и чесън на каша/ скълцан със сол и добавен малко зехтин/ Става като майонеза.

# 126
  • Мнения: 5 348
https://www.gradus.bg/recepta/pile-lyutika
Печено цяло пиле или супа.

# 127
  • Мнения: 391
С удоволствие бих пробвала https://www.gradus.bg/recepta/rizoto-s-pile-i-grilovani-asperzhi ,в къщи обожаваме пиле с ориз,много зелинчуци и експериментални рецепти с пилешко месо.

# 128
  • Мнения: X
Бих приготвила у дома и често го правя, тази рецепта:
http://www.gradus.bg/recepta/pecheno-pile-s-limon-chesn-i-presni-kartofi
Вкъщи готвя пиле веднъж седмично. Цялото пиле понякога разделям на части, с които приготвям пилешка супа и отделно панирани пилешки флейки.

# 129
  • Кърджали
  • Мнения: 276
Бих приготвила класиката пиле с ориз Simple Smile https://www.gradus.bg/recepta/pile-s-oriz
Готвя пилешко на седмицата 1 път. Купувам цяло пиле и го разфасовам на пилешки бутчета за някоя манджичка, гърдите за скара или грил тиган или пилешки хапки, а крилцата и гръбнака за супа.

# 130
  • София
  • Мнения: 825
Здравейте!
Харесах ето тази рецепта - Печено пиле с лимон, чесън и пресни картофи  - https://www.gradus.bg/recepta/pecheno-pile-s-limon-chesn-i-presni-kartofi
Пиле готвя два пъти в седмицата - супа или цяло печено пиле с картофи.

# 131
  • Мнения: 1 777
Тази рецепта ще пробвам в най-скоро време.
https://www.gradus.bg/recepta/pileshko-rulo-s-pusheno-Sirene
Всяка седмица готвя нещо с пилешко, понякога и два пъти седмично.
Вкъщи цялото пиле рядко го правя за няколко хранения, най-често си го хапваме така само изпечено, когато обаче реша да приготвя няколко неща, то едното задъльително е супа, а другото е или с ориз, или с картофи....

# 132
  • Мнения: 13
Пролетна салата с пиле и бекон

В по-топлите дни салатата с пиле и бекон се превръща в леко основно ястие, подходящо за обяд, а защо не и за вечеря. Свежите зеленчуци и добре опеченото пилешко са комбинация, която никога няма да ви омръзне.



Вижте цялата рецепта ТУК.

# 133
  • Мнения: 828
С удоволствие бих пробвала тази рецепта:
https://www.gradus.bg/recepta/rap-s-pile-pechena-chushka-i-krem-sirene

Хапваме пиле поне веднъж седмично, като го приготям по традиционните рецепти:

- пилешка супа
- пиле с ориз
- пиле с картофи/ зеле

# 134
  • Мнения: 1 390
На мен най ми харесва
http://www.gradus.bg/recepta/pecheno-pile-s-limon-chesn-i-presni-kartofi
В нашата къща често се приготвя и яде пиле. Ако не го пека цяло, обикновено става на супа + фрикасе или печени бутчета с картофи

Общи условия

Активация на акаунт