Отговори
# 390
Недей да се вкарваш в излишни притеснения. Знам колко ти е трудно да чакаш, ама аз две седмици се убеждавам, че ако изчакам ще се види по-добре и докторката ще е в състояние да ме успокои. Ако не се вижда добре ефекта ще е обратен. Сряда не е толкова далеч.

Тихичко честито и на Мария. 👏

# 391
  • Blondeville
Антония, при мен първия път се видя сак на 4 дни закъснение, но подозирам малко по-ранна овулация. Имах + тест 2 дни преди датата, и тогава чхг ми беше около 80/90. Пуснах още 2 пъти през 48 часа, растеше супер, 2 дни преди прегледа беше около 600 та прецених, че ще се види. На твое място, с оглед предишната ти МБ аз щях да направя поне едно проследяване на чхг през 48 часа, и преглед на около 10 дни закъснение.

Честито на Мишле и Мария, лека и успешна бременност!

# 392
Мария, имаш си страхотен тест! Честито за хубавата новина, пожелавам ти всичко да е наред и през Май да ни се похвалиш със здраво бебче! Simple Smile

Марианка, успех на прегледа, дано всичко да върви по план! Simple Smile

Бат_мам, радвам се, че си добре и всичко е наред и при теб! Не забравяй да ни се похвалиш, когато чуеш сърчицето и минавай да наръсваш с прашец! Simple Smile

Жасминче, и ние нямаме много опит със спермограмите. Моят мъж е правил една и беше в Ин витро център Димитров. Той направи разширена с морфология по Крюгер, макар че ние изобщо нямаме забременявания и не сме имали кой знае колко много месеци опити, а и при нас уж по-големият проблем беше моята ендометриоза, но решихме, че ще е по-добре да направим разширена.

За паник атаките - аз чак толкова страшни състояния, каквито описвате, не съм имала и не съм ходила на психолог, макар да съм си го помисляла, но и аз съм имала моменти, в които сякаш изпадам в някаква дупка и няма измъкване. С времето сама установих, че когато се чувствам така, много ми помага да направя нещо за себе си - да отида на масаж, маникюр, да си купя нещо или да си измисля нещо друго, което ме радва и ме кара да се чувствам добре. Наистина много помага!

Антония, аз на твое място бих пуснала ЧХГ утре и в сряда и след това бих отишла на преглед.

# 393
Много благодаря. Всъщност ние нямаме кой знае какви опити. Първия път забременях, докато се пазехме. Втория път след лечение на ешерихия коли. Септември бях на лекар, пих някакви неща. Октомври видяхме, че съм чиста и имахме зелена светлина и ноември забременях. Но при мен лекарите винаги са ми казвали, че ще имам проблем заради  СПКЯ. Открихме доста мутации също така - Фактор 5, АСе, 4д/5д и онова за фолиевата. Отделно и ИР може би имам. Та все неща, които пречат. Ние сами с него се замислихме за спермограма. И избрахме този период, защото и без това 6 месеца сме аут.

# 394
Здравейте.
Връщам се със смесени чувства след прегледа. Реагирам на стимулацията, но по-слабо от очакваното. Увеличиха ми дозата и утре съм пак на преглед.
Трябва да се събера психически, че съм още в началото, а нещо ми пропуши главата.
Bat_mam, всички чакаме новината за тупкащото сърчице Two Hearts
Kaylinnn, направо да си направим група на "неспокойните" Animal Hear No Evil
И аз съм така, но при мен тревожността се появява вследствие на работата. Особено в края на тежък проект трудно се овладявам. Ако не си харесвах толкова много работата бих я сменила.

# 395
Честито, Мария! Безпроблемна бременност до финал! 😍

# 396
Днес е малка богородица! 🙏
Мария честито и до финал 🤞👼

# 397
Включете ме в групата на "неспокойните" моля Simple Smile) За тревожността цяла книга мога да напиша вече, базирана само на личния ми опит Grinning

Пак се влючвам по въпрос офф топик, извинявам се.Но мМалко или много има връзка психичното състояние със (не)забременяването, така че колко да е извън темата ...

Моето мнение е, че за тревожността ВИНАГИ има външна причина и че трябва да я открием, за да осъзнаем какво провокира неспокойствието в душите ви, и да се преборим с нея (с външната причина). Не е въпрос на лабилност, макар че е факт, че едни хора са по-устойчви, други не. Всяко трупано неудовлетворение, прекалено търпение на обстоятелства и компромис със себе си свършва с нервност и безпокойство. Това е решението, което съм открила за себе си и работи.

Откривам се себе си в описания от вас начин за справяне със ситуацията, макар че не бих нарекла случващото се с мен чак паник атаки. А именно - моменталически се погрижвам за себе си. Ама да ме наричат мързелива, асоциална, егоистка, не ме интересува. Казвам "не" на всичко и си лягам в 9 - примерно. Или пък опразваме с ММ социалния график една събота и цял ден по пижами двамата.

Ето и сега - пусто не става това бебе и не става, а нетърпението и тревожността се обаждат неканени. Затова - веднага хранителен режим за мен си (имам нужда), план, екскурзийки, женски глезотий, щракане за КЕФ, не за бебе, и се чувствам супер. 100 години мога така да изкарам, само да не тракаше часовника (биологичния).

Е, не се стърпях и направих тест вчера, 3 дни преди закъснение и естествено - отрицателен.

В последно време прочетох една книга на Албена Толкин - Как съхраних себе си, и се припознах в голяма част от написаното. Малко е клиширана и не бих казала, че съдържа нещо супер оригинално като идеи, но защо пък трябва да е сложно- истинските неща са прости. Та, препоръчвам ви я таз книжчица. Тя споделя, че паник атаките са вече крайните състояния, но има много предвестници преди тях и ако не се вслушаме в себе си, положението става неовладяемо накрая. И че винаги има причина - нещо, което ти носи стрес - при някои работата, при други семейството, при трети повече фактори накуп. И не говорим за разни предизвикателства и ситуации, които преодоляваш и забравяш, а за трайно нагнетени проблеми или проблемни хора - кофти човек в близък кръг, на който не можеш просто да кажеш да се пръждосва, кофти работа, кофти отношения с половинката или с неговото (или твоето) семейство, неудовлетворение в професионален план и пр. и пр.  ...

Отнесох се Simple Smile) Хубава неделя на всички, бъдете здрави, обичайте себе си ***

# 398
Ех, че хубаво, тези дни влизам по веднъж да ви прочета, и всеки път виждам положителен тест! Тихичко честито и на Мария, и до финал!
Марияна, не се тревожи, и аз минах по същия път, бях се притеснила, че нищо няма да извадят, накрая ме набодоха хубаво и извадиха неочаквано и за лекарите 14, от които обаче само 5 се оплодиха, така че е важно качеството, а не количеството! Ако имаш въпроси, може и на лични да ми пишеш.
На всички бебеправещи и бременни момичета желая успех! Както и предполагах, снощи ми дойде, така че този месец съм аут от темата за естественото бебеправене - утре се обаждам в клиниката и живот и здраве почваме процедура за замразен трансфер, да си прибера едната снежинка. Стискайте палци да се стигне изобщо до там.
Ще продължавам да си ви чета, защото сте ми много мили и се вълнувам с вас всеки ден.
За треввожността - и аз го минах този път, включително и с паник атаки и депресии. Малко ми помогна йогата и стремежът да не съм перфекционист във всяко отношение, но не мога да кажа, че съм го преодоляла. На теория всичко ми е ясно, но в ежедневието не се получава винаги....

# 399
Юхуу! Скоро се връщам! Джули кво става с тебе Grinning
Мария!Честито, вярвай този път ще е до финал!
Марианка стискам ти палци. Ние сме тук зад гърба ти затова психиката няма да й даваш да мърда!
Марго и на теб успех със снежинките Nature Snowflake
Момичета, ето изнизват се попълнения, не се задържат, щракаме и ние след тях! Hands Ok Hand

# 400
  • Бургас
Много ви благодаря за пожеланията и позитивната енергия, момичета!
Всичко хубаво да ви се върне стократно! 😊

Тикълс, все още не пуша, да. 🙂 След 3 дни ще стане 1 месец. Горда и доволна съм от себе си.
На децата не сме казали. Ще изчакам да се уверим, че всичко е наред. Сигурна съм, че ще се радват, защото те отдавна искат братче или сестричка. А и едно бебе няма да им бъде конкуренция за Плейстейшъна, та няма да им пречи. 😁
Някакси усещам и вярвам, че всичко ще е наред този път. Терминът, по последна менструация, ми е точно ден след рождения ден през май. Ще бъде най-хубавия ми подарък!

Марианка, няма да се отчайваш! Чета с интерес и надежда всеки твой пост. Стискам силно палци! 🤞

Момичета, пожелавам ви скоро всички да напуснете темата. Прегръдки! 😊

# 401
  • Plovdiv
Здравейте на всички.Бих желала да се присъединя към вас,на кратко опитваме от 6 месеца,което естествено не е изобщо много,а от 3 следя овулацията,чета ви от Юни,и трупах ''опит" от момичетата тук и се радвах на всеки положителен тест и всяка сбъднала мечтата си.
Ако мога и аз да се присъединя към вълшебното ви спъсъче,дойде ми на 17 миналия месец,овулация засякох преди 6 дни,и чакам да не ми дойде на 16 .09 .Благодаря ви.

# 402
Здравейте на всички.Бих желала да се присъединя към вас,на кратко опитваме от 6 месеца,което естествено не е изобщо много,а от 3 следя овулацията,чета ви от Юни,и трупах ''опит" от момичетата тук и се радвах на всеки положителен тест и всяка сбъднала мечтата си.
Ако мога и аз да се присъединя към вълшебното ви спъсъче,дойде ми на 17 миналия месец,овулация засякох преди 6 дни,и чакам да не ми дойде на 16 .09 .Благодаря ви.

Добре дошла.. дано скоро видиш две хубави чертички ! 🍀

# 403
  • Plovdiv
Благодаря много и на вас също.6 дена държа фронта,ще изтрая още 6 поне ,зарекла съм се в Неделя Simple Smile

# 404
И яз трябва да стискам до неделя,но така като се познавам още от 10ти ще се почна 😄  мазохистка съм аз .. 🤔

Общи условия

Активация на акаунт