План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

• 49 102
  • 725
  •   1
Отговори
# 285

Didia, от далеч си личи, че ви е голяма болка разминаването с японската паралелка. Разбирам ви напълно, но все пак, няма причина да недоволствате по повод системата на класиране. Това че не сте посмели да поемете риска да участвате в трето класиране си е изцяло ваше решение и тук правилата са еднакви за всички.

Що се касае за японския - това беше негово желание,а другите му условия бяха без М,НЕ, химии и биологии.Така ,че АЕ/ИЕ напълно го задоволява.Японски ще учи на курсове щом толкова много го желае.Школата се намира точно срещу у-щето ,в което е приет.
                    Що се касае за системата - прекалено добре знам и предимствата,и недостатъците,и непозволените хватки.Отдавна съм загубила оптимизма си и вярата в "системата".Не ми минава през ум даже,че всичко е прозрачно.Това "излизане" от системата след 2-ро класиране изобщо не мога да го приема и на практика се убедих ,че безумието "записване-отписване",оригинали на документи е загубена кауза.Толкова нерви /за някои/ е безсмислено.Преди няколко години,когато кандидатства най-голямата такива врътки нямаше и изобщо не усетихме нито стрес,нито риск.Нововъведенията са просто пълна измислица и опит да се прикрият определени бройки.

# 286
  • София
Koлко по-рано е това кандидатстване на най-голямата? От години наред 3 класиране си е точно в този вид, тоест рисково, понеже трябва да си изтеглиш оригиналите оттам, където си записан на второ и където вече мястото не ти се пази. Разликата е единствено в това, че нямаше онлайн подавания на нито един етап, нещата ставаха по гнезда.

# 287
Didia, проблемът не е в системата, а в хората, които я прилагат. Wink

И ще си позволя една малка поправка. Излизането от системата се случва след 3то, а не след 2ро класиране.

# 288
Ясно ! Балът си е останал висок,не е имало изненади .В Джон Атанасов след четвъртото класиране беше класирано дете с бал 290 точки,а на последното преди няколко дни пак влезе дете с висок бал 407.500.Така ,че винаги има изненади.Thinking

# 289
Koлко по-рано е това кандидатстване на най-голямата?
                    Преди 4 години,но тя се записа след 1-во по първо желание.Следващите класирания следихме с приятелките и.И според мен такива емоции и стресови ситуации не се наблюдаваха или поне при тези деца ,с които следяхме приема.

# 290
Koлко по-рано е това кандидатстване на най-голямата?
                    Преди 4 години,но тя се записа след 1-во по първо желание.Следващите класирания следихме с приятелките и.И според мен такива емоции и стресови ситуации не се наблюдаваха или поне при тези деца ,с които следяхме приема.

Това е ключът Blush
Стресът и нервите идват от възрастните, които много често вменяват чувство за неуспех и децата поради лични причини - предишни несполуки, пропуснати шансове, комплекси...
Нека позволим децата ни да се зарадват на училището си, редно е да е техен избор, желание, съответно и победа.
Докъдето са стигнали силите, това не значи неуспех!
От друга страна като гледам някои родителски групи на гимназисти, вълнението на майките ми е малко в повече. Дано разрешат на децата си някаква самостоятелност, големи са вече Sunglasses

# 291
Добро утро!
Върнахме се снощи от жегите в Гърция.Тук климата ми понася по- добре.
Ох имам да стягам двама ученика, а още не съм започнала. Надявам се , че имам време.
Skulpture, стискам палци, какво става с вас?
На Веси патето, в понеделник ще звънна в училище и ще ти пиша за учебниците.
Децата направили група и хвърлих едно око- много мили неща си пишат. Как искали да са задружни през следващите пет години, да не се наранявали, да приемали различните, да са сплотен клас. Стана ми много мило. Дано наистина се харесат и си помагат. Пожелавам им истинско приятелство.

# 292
  • София
Добър ден, наваксах най-после с темата. Иначе да пиша ще е малко като ученичка дето не си е научила урока.
Толкоз дълга отпуска отдавна не помня да съм имала - в едно дзен безвремие го карам от последната седмица на август, но утре се прибираме.
Надявам се да не ми излезе през носа.
 Малчо вече вие за София, три месеца не я е виждал.

Ceco1,  браво на вас, успех на момчето!

Sculpture, стискам палци най-вече да е здравичка и да се похвалиш скоро и с училище.

Патето, много яко това с наградата..

Мислех си преди време колко незаинтересовани и незапознати родители има. Може и да съм го писала, но в съседния клас едно майка не беше пуснала детето на НВО, щото имало температура. И после звъннала на класната, за да я пита кога може да се яви на изпита...

Иначе и моята си пазарува сама (освен ако не е съвместен шопинг), не и влияя на избора, помня себе си в тия години (яко уейв и дрехи в черно) чакам да каже за първия учебен ден.. в този ред на мисли гимназистите носят ли цветя??

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 14:18 от Сънчо

# 293
Същият въпрос си задаваха майките от предходния набор по това време. Отговорът е - да, носят цветя, дори в самия ден да разберат кому следва да ги поднесат.

Бях изпуснала, че сте вече в нова тема. Поздравления на последните класирани.
Скулптур, много хора мислим за вас!

Ние още ваканцуваме и ще моля някоя от майките в новата ни тема да снима списъците с разпределението на децата по класове. Няма смисъл да се връщаме по-рано в лудницата на Сф. Раница има, основни видове тетрадки, подвързии, етикети, химикалки - също. Имам уговорка с майка от предходния набор за кууване на техните учебници ан блок. Остава да се купят специфични помагала, изискани от училището, но към момента сме обречени на бездействие, което и пълноценно използваме :/ .

# 294
  • София
За цветята моля за съвет-когато класния е мъж не ми се струва удачно да се поднасят цветя. Някакви предложения и идеи за първия учебен ден?

# 295
Миналата година дъщеря ми занесе кошница с плодове и бонбони. И кактус. 😁 (Със съучениците й се бяха кръстили кактуси още през лятото, след като се бяха намерили във фейсбук.) Струва ми се подходящо за мъж.

# 296

Иначе и моята си пазарува сама (освен ако не е съвместен шопинг), не и влияя на избора, помня себе си в тия години (яко уейв и дрехи в черно) чакам да каже за първия учебен ден..

Хах, същата работа, първо ню, после дарк уейв, после гръндж, и индъстриъл, и цялата деветдесетарщина, затова все я успокоявам, че няма с какво да ме изненада с нейния К-поп. А след заешкия лагер, на който явно са ни обсъждали, сподели - мамо, и други майки са слушали Депеш. Така че, няма страшно, пубертет е, минава, да са живи и здрави само.

# 297
  • Sofia
Ей, Сиси, Шарлот, колко хубаво бездейно звучите Revolving Hearts Не можах аз да отпусна края това лято, но знам, че бързо ще дойде следващото Grin
Elea Lea, викаш гадно е в Гърция, една горещина Stuck Out Tongue Closed Eyes
Поизчаквах да наближи първи учебен ден, за да обсъдим цветята - редно си е да носят, нищо че вече са "големи". За мъж учител може от тези букети от бонбони, които правят на някои места.

# 298
  • София
От 5-ти до 7 клас девойката имаше мъж класен. Носеше бонбони или кутия от металните с бисквити. Казвала ми е и другите какво са носили, но съм забравила. Сега я питам а тя ми отговоаря: "Независимо дали е мъж или жена, е по-добре бонбони от цветя" Wink Всичкознайка!

# 299
  • Sofia
Aaaaa, толкова много бонбони и бисквити Animal Pig Само ако ги яде заедно с класа после.

Общи условия

Активация на акаунт