Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 авг. 2019, 10:39 ч.

План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

 • 41 464
 • 725
 •   1
Отговори
# 30
 • Варна
 • Мнения: 856
И ние днес си говорихме на тази тема, една приятелка ми каза, че майките на гимназисти не са добре дошли на първия учебен ден Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 31
 • Мнения: 3 083
Аз вчера я мъмрих наборката, че нищичко не е прочела от задължителната литература, а за преговор и през ум не може да и мине Hushed

В почти същата ситуация сме. Мисля, че прочете Антигона и Хамлет и това е. За преговор мисля, че и дума няма да стане.

За първия учебен ден съм отрязана, засега. Ще се пробвам пак, но мисля, че няма да имам успех. Баща й я подкрепя Simple Smile

# 32
 • Мнения: 691
Първи учебен ден не знам дали ще имат. Изненадаха ни с ремонта на училището и местене в друго. Сигурно ще са само втора смяна. Сега трябва да я пропътуваме маршрута до новото за да е спокойна, въпреки че е с приятелка в един клас.

# 33
 • Мнения: 5 246

Didia,доколкото помня къде ще учи твоят внук, трети и четвърти профилиращи предмети предни години са били БЕЛ /трети профилиращ/ и математика,география или история /четвърти профилиращ/.Ако четенето ми с разбиране е вярно.Grinning
                Али,благодаря! Аз предположих същото без да имам информация,но ме интересуваше принципа на формиране на класовете.Хич не ми допада в 10 клас отново да сменя приятелства,класове,у-ща,ако се окаже,че неговия клас е с профилиращи предмети,които не са му любими.Мисля,че ако от сега са с избран профил местенето ще бъде само за тези,които по някаква причина са решили да минат от М в БЕЛ например,а не отново смяна на всичко и за всички.

# 34
 • София
 • Мнения: 4 177
Не е необходимо в 11клас да се сменят класовете. В ЕГ все пак децата са обвързани с втори чужд език. Специално в 73-то ще се разделят само по време на профилираните часове, които в програмата се залагат по едно и също време за випуска. И сега е така със ЗИП-а в 12 клас.

# 35
 • Мнения: 1 813
От 5- ти клас не ходя на първия учебен ден. Караме я с колата и си заминаваме.
Иска ми се, но уважавам решението й да е сама, не ми отива да се  крия някъде из тълпата и да се правя, че не съм там  Crazy

Иначе е прочела Старогръцките, Антигона, Хамлет и Илиада след настояване от моя страна. Трудно и беше да прекъсне някоя от нейните поредици заради тях Simple Smile И другите от списъка ще прочете, само Дон Кихот категорично отказва.
Преговор за входящи нива - няма шанс. След два дни заминава за море, почивката продължава с пълна сила.
Ще купуваме каквото е нужно след началото на учебната година и след РС, евентуално.

# 36
 • Мнения: 5 246
Не е необходимо в 11клас да се сменят класовете. В ЕГ все пак децата са обвързани с втори чужд език. Специално в 73-то ще се разделят само по време на профилираните часове, които в програмата се залагат по едно и също време за випуска. И сега е така със ЗИП-а в 12 клас.
                 Това е едно от възможните решения,които ми минаха през главата! Hands Thumbsup

# 37
 • Мнения: 7
Не е необходимо в 11клас да се сменят класовете. В ЕГ все пак децата са обвързани с втори чужд език. Специално в 73-то ще се разделят само по време на профилираните часове, които в програмата се залагат по едно и също време за випуска. И сега е така със ЗИП-а в 12 клас.
Мисля,че това е най-разумния начин за профилиране,учениците да се разделят само в тези часове.

# 38
 • София
 • Мнения: 1 865
Благодаря за новата тема! Доста полезни неща прочетох на тези три страници 👌. Тази година заради графика на кандидатстването си изневерихме на традицията да ходим на море началото на юли. Явно толкова тихо съм се опитвала да си отработя напрежението през годината, че дори не успях да разбера, че сме на почивка, а остават два дена - до неделя...Синът ми прочете Дон Кихот, Декамерон, Хамлет. Гръцката митология и Илиада каза, че ги помни от предния път, а Библията изучиха (като за деца) по СИП Религия 1-4 клас. Дано се чувства подготвен. За преговор не бях помислила, той още по-малко, но може да поставя въпроса (вдъхновена от вас) като се приберем. 😃
Чудя се, пълнят ли се много раниците на децата от 8-ми клас насетне. Миналата година раницата му беше нова. Не знам дали пак да купуваме. В по-ранните теми имаше препоръка за здравината на една марка, та ми се прииска да вземем, но тази година ще има доста нови разходи (учебници) и се колебая.
Безпокои ме малко видимото отсъствие на интерес у него за предстоящите нови неща. Каза ми веднъж, че щял да го мисли като дойде моментът. Защо да си губел времето предварително... Явно сме с различен подход към живота. Дано само не го стресне твърде много реалността след 16-ти.

# 39
 • В средата на времето
 • Мнения: 1 777
Безпокои ме малко видимото отсъствие на интерес у него за предстоящите нови неща. Каза ми веднъж, че щял да го мисли като дойде моментът. Защо да си губел времето предварително... Явно сме с различен подход към живота. 
Моят е същия - привидно безразличие и липса на интерес. Един ден, аз нахилена и приповдигната срещу него "Вълнуваш ли се за новото училище"  и той набързо ме сряза - какво да се бил вълнувал - училище като училище. Expressionless  Joy
За преговора - хич не ме отрази. Другата седмица заминаваме на море, ще се върнем 2 дни преди началото на учебната година и ...нищо няма да направи.
За раниците - все си мисля, че ще са по-леки от тези в 7-ми клас. Един куп предмети са им спестени тази година все пак.

# 40
 • София - Младост 1А
 • Мнения: 2 365
След поста на jenap ми изникна въпроса дали смятате да придружите децата си на първия учебен ден в новите училища?

Аз на набора няма да отида. Ще придружавам първокласничката. Баща му ще го закара и ще пие едно кафе наблизо, за да може да му вземе учебниците. Миналата година предложих тази схема и ми бе отказано с думите "Мамо, ти шегуваш ли се", но като се прибра вечерта си призна, че помощ с носенето на "тухлите" не е била излишна.

# 41
 • София
 • Мнения: 691
За откриването ще отидем заедно до училището. После тя си отива с класа, аз ще позяпам и ще ходя на работа. Така направих навремето и с каката.

Ние сме на финално море. Прибираме се в неделя. Тия морета в края на лятото са най-сладки.

Нищо не е прочела наборката.  За преговори и входни нива изобщо не стои въпросът. Ще се оправя в хода на годината, както дойде.

# 42
 • София
 • Мнения: 4 177
Не се притеснявайте за годишния преговор. В годишното разпределение по всеки предмет има дадени часове за начален преговор и чак след това се дава входно ниво.

# 43
 • Мнения: 96
Аз съм отрязана за първия учебен ден отдавна, но и последните години не съм проявявала интерес, защото си беше във все същото квартално училище. Много исках да отида тази година, ново училище, нови деца, но ще уважа желанието му да е сам. Колкото и да не ни се ще , децата растат и все по-малко ще ни търсят. Имам чувството, че  в къщи аз най-много се вълнувам от новото у-ще😂

# 44
 • някъде ... тук ...
 • Мнения: 6 762
Благодаря Спунк!
Наборът се прибра от лагер и турнир.по футбол. Спечелиха първо място за техния набор. Доволни, щастливи. А и са се забавлявали с дискотека и анимация на басейна. Сега му било скучно вкъщи.

Отдавна не съм ходила на 15.09 с някого. Но най-вероятно ще ходя с него за 1-я учебен ден. Ако не аз, батко му ще ходи със сигурност. Задължително било Simple Smile

Във ФБ са се намерили 18 деца от бъдещия клас. Самоорганизират си среща другата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт