План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

• 49 034
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
Днес беше публикувано изменение в Наредба 10. Коментирала съм го в МОНската тема. Отново се отварят вратички при надплановия прием.

# 541
  • София
Днес беше публикувано изменение в Наредба 10. Коментирала съм го в МОНската тема. Отново се отварят вратички при надплановия прием.
Дидева, би ли пояснила по-подробно? И на мен ми е интересно.

# 542
Това е мнението ми там. Вторият скрит текст, но и третият не е за пренебрегване. Трябва да се чете внимателно. После може да го обсъдим. По-добре в другата тема, защото засяга преместването във всички класове от паралелките по държавния план-прием.

# 543
С малката днес си говорихме за истината и лъжата. Потърсих приказки, свързани с това и попаднах на:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=19038949263743 … d=686374194793103

https://www.obekti.bg/chovek/pritcha-za-istinata

Харесаха ми статиите. Дадоха ми повод за размисъл, пък и с нея доста разисквахме различни ситуации и гледни точки.
Голямата е в потрес от новите униформи. Познати деца, които до момента са били без униформи в училище, подхождат с ентусиазъм. При нас е обратното. Толкова и е писнало от "дрескода" 5-7 клас, че сега е още по-отвратена. Cold Sweat

# 544
  • София
Ех, Sklupture. Много се радвам за вас. Точно днес сутринта  си мислих, че вече се прекрачва границата на разумното отлагане на вашето записване. Хванахте наистина последния влак. 119 е хубаво училище. Дъщеря ми беше там до 4клас. Пожелавам късмет на детето ти и най-вече да е здраво.
Ние също прескочихме "куцата" Б паралелка в НЕГ. Уцелихме се с Шарлот младша в един клас. Hug
Дъщеря ми за утре се е уговорила с деца от новото си училище за среща. Досега отказваше и не ходеше на тези срещи и не пишеше и в групата, но сега ме изненада. Има и други нейни познати в същия клас. Вълнува се много и изглежда щастлива. Дано да е така и занапред. За първия учебен ден каза, че няма нищо против да я изчакам и да се приберем заедно. Не иска да съм инкогнито, но аз най-вероятно ще я заведа само и ще тичам към номер 2.
Дидева, благодаря. Отивам да чета.

# 545
Момичета, имахме много емоции последния месец, гледам че и тук е било така Simple Smile Аз докато се чудех защо нямам известия, съм изпуснала 35 страници в новата тема.
В неделя пътуваме за настаняване в общежитие, ще спим в града (Правец) и чакаме първи учебен ден цялото семейство, заедно с най-малкия -
Божидар.
Дано е щастлива, ползотворна за децата и спокойна за мамите тази учебна година!

# 546
  • София
След родителската у дома се заклех пред сина, че винаги ще гласувам против униформи.

Дано да имате възможност да гласувате. При сина ми въведоха униформи без да се допитват до родителите.

# 547
Джена, границата на разумното е различна, при различни гледни точки. Изобщо нямаше да я запиша, ако ТЯ не беше казала ДА. Въпрос на приоритет и гледна точка. Детето е достатъчно информирано, за да знае какво иска. И изобщо не ме интересува рейтинг. Че 22ро било в топ 10. Е ние си отстъпихме мястото на дете с 350 бал. И в 35то бяхме приети на 2ро класиране и отстъпихме мястото. Здраве да е, доволна е девойката. Само да не учат история и физика, био и химия на език, че пак ще се местим.

# 548
  • София
Jenap, казах ли ти, че ще дойде времето, в което девойката ще се адаптира и ще се окопити покрай познатите?
Пожелавам й да е все по-доволна!

Skulpture, на трето класиране не каза ли, че сте си бетонирани в 22ро, тоест и на второ сте били в 22ро? Нещо явно съм изпуснала...

# 549
  • София - Младост 1А
Значи... човек да не отиде на едно кино...
Топчета гърмят, промени в наредби, Sklupture записа детето... няма да ходя на кино вече. Пропускам купона. Филмът, обаче си го биваше. Голям фен съм на Имението Даунтън, на историята, актьорския състав. Беше страхотно!

Сега сериозно.
Sklupture, поздравления за теб и детето! Да е здрава и спокойна!

# 550
Skulpture, радвам се, че се е намерило решение. Успех на детето!
Униформи докъм 6-7 клас разбирам. По-нататък са ми противоестествени. В крайна сметка външният вид е много важна част от себеизразяването на тийновете, ако сега бях тийн, единствено би ме избило на бунт такова унифициране.

# 551
Слънце, не ме ядосвай. Писах 22ро, защото ти ми каза, че става, не е било желание на детето. И се закачихме там на 1во. 35то го бях писала преди 22ро, и на 2ро се закачихме там. На трето ги разместих, пак заради теб и пак за 22ро се закопчахме. Е, детето каза НЕ, това е.

# 552
Добре е човек да има някаква мярка и да прецени кога е добре да спре.

# 553
  • София
Слънце, не ме ядосвай. Писах 22ро, защото ти ми каза, че става, не е било желание на детето. И се закачихме там на 1во. 35то го бях писала преди 22ро, и на 2ро се закачихме там. На трето ги разместих, пак заради теб и пак за 22ро се закопчахме. Е, детето каза НЕ, това е.
Чакай сега, това което до последно си мислех и може да съм го казала, е че 119 то, природни науки, пасва на профила на детето!
Радвам се, че точно там попаднахте!
Имам съседско дете, което отиде там, след като не успя в НПМГ. Доволен е! Детето е много свястно!
Успех ви пожелавам!

# 554
  • София
Голям фен съм на Имението Даунтън, на историята, актьорския състав. Беше страхотно!
Ееее, супер...чакам с нетърпение да го гледам, радвам се, че се е получило добре ❤

Общи условия

Активация на акаунт