Stonewalling

• 8 388
  • 195
  •   1
Отговори
# 135
'Кафе с мед',
В случая може би съм била обсебваща в сравнение с именно този човек. Иначе в отношения с друг типаж човек, не бих била определена точно така.  
И да - опитах се и то като се замисля, доста се промених точно, за да туширам тези разлики. Имах си някои виждания как изглежда една нормална връзка с човек, когото обичаш и с доста от тях се разделих с времето. ...като цяло затворих очи за всичко, което ми се струваше странно и не наред.  И това сякаш престана да ми тежи. Но пак се стигна до разрив. Защото в крайна сметка не може само единият да се напасва към другият. И като го има това стоунблаблабла, ако щеш отвън-навътре да се обърнеш, пак не ставаш по-хубав във очите на другия. Даже съвсем накрая според думите на въпросния, се оказа, че в началото съм си била баш добре, а после нещо съм се бъгнала ( очевидно опитвайки се да си променям заводските настройки).
Колкото до "гледането в тавана",
Скрит текст:
да малко  преувеличих времетраенето, но определено си беше плашещо това и си беше симптом на нещо. Дори знаех евентуалните причини човекът да си е такъв, по-особен. Но когато обичаш някого, няма как с лека ръка да си кажеш: "абе, какво се занимавам аз със този социопат/депресар или каквото е там в случая". Хванеш ли се на хорото, може накрая ти да си този, който е депресирания.

# 136
  • София - Рим и обратно
Ами, какво да кажа - имала си късмет, че си се отървала. Някои не се осъзнават никога.
Но гледай на нещата така - научила си се на някои неща, а в бъдеща връзка с по-нормален човек, те ща са ти от полза.

# 137
Да, този епизод е вече в миналото, за мое щастие Simple Smile Просто темата ми напомни за тези преживявания.

# 138
Алба, имах предвид, че не ти, а отсрещния човек най-вероятно е получавал внимание от другаде. Всичко, което описваш ми е добре познато. Мен ме изкараха че съм била нормална само първата година от връзката, когато прощавах флиртове, лъжи и разигравания (от общо 10). Като попитах, защо тогава не иска да се развежда и толкова време ме заблуждава, че иска да сме семейство и до преди три дни ми се е вричал в безкрайна любов - отговора беше - мълчалив циклаж с дни и пълно умопомрачение (stonewalling). Макар до последно да твърдеше, че няма друга на хоризонта после се разбра, че се е върнал при бившата си, като явно 10 години се е надявал тя да се разведе - тоест взаимно си помогнаха за разводите, де. За нея пък ми беше казвал, че го яд, че го е зарязала и искал да й отмъсти, за да си поправи нараненото его. Радвам се, че това ку-ку вече не е част от живота ми, макар да е наложително понякога да разменям по някое изречение с него. Все същия си е. Само дето има "нова" плячка, която да тормози. Като се сетя какво напрежение е, да живееш с толкова объркан и сбъркан човек и направо ми олеква. Joy

# 139
Анонимис, да - разбрах те още от първия път. В моя случай нямаше такива елементи, които да мътят водата, нито при мен, нито при него. Според мен е трудно да се унифицират нещата. Явно поведението е често срещано, след като дори се назовава с определена дума, но вече нюансите и обстоятелствата във всяка връзка могат да бъдат най-различни.
Лично за мен, ако някой ме дразни, изобщо нямам нужда от странични дразнители, за да покажа някаква реакция.
За моите  провалени минали връзки вината си е изцяло в мен и в човека, с който съм била.

# 140
и не пускат клона, докато не са се хванали здраво за другия...
Явно аз нещо не схващам термина, защото дадох за пример едновремешна приятелка, която спира комуникацията, за да те накара да я търсиш и съгласиш да правите точно това, което тя иска през уикенда да кажем.
Скрит текст:
Или прмерно те пита за мнението ти, което е различно от нейното, стиска устни, зяпва встрани и спира да е "на кеф". Питаш какво става, мълчи. Като решиш да си тръгваш, защото нямаш време за губене с глупости, скача и започва да "вади" аргументи... Ако види, че не може да те убеди в нейното, млъква, става първа от масата, фръцка се и мълчи две седмици, докато "и мине"... Обаче все някога на теб ти писва от цирк и режеш дългосрочно, след което иимаш удоволствието да чуеш, че си лоша, защото не проявяваш разбиране към горката жена. Relieved

Само на мен ли ми се е случвало такова нещо?

ПП Тези, нуждаещите се/ needy за мен са хора, които е хранят от твоето внимание, пишат/ звънят по двайсет пъти на ден, искат да знаят, че само тях харесваш, всеки свободен час да прекарваш с тях, ревнуват даже от приятели.. Като цяло няма много общо с чувствата към другия, а засищат някаква необходимост да обсебват половинката си до степен, да не може да диша. Много много гадно поведение! При жените се толерира сигурно, но такива мъже в днешно време са си психопати.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2019, 17:33 от Анонимен

# 141
  • София
Такива приятели никога не бих имала. Единствения некомуникативен беше бившия. И сега съм го резнала, а той се сети да се изясняваме

# 142
Такива приятели никога не бих имала.
Е, то повечето хора нямаме; особено, като минем 25-30 подборът е безкомпромисен.. Но на това ли се казва в крайна сметка stonewalling според вас? Мъже такива не познавам.

# 143
Мисля, че имам Stonewall-ваща колежка. Като не я кефи нещо, което правиш или си казал, много често млъква и цял ден те гледа на кръв. Може няколко дни почти да не ти говори. Опитите за изясняване на проблема се удрят в стена. Понякога ако те види накефен за нещо, а на нея не й е ден, пак вкарва въпросното поведение. Докато не й мине. И после, все едно нищо не е било.

# 144
Stonewalling-a си е чиста проба манипулация - когато въпреки игнора ти, живо те вълнува поведението на отсрещния. Да пренебрегваш някой защото не желаеш да комуникираш с него и не искаш да имаш общо с него, и да използваш липсата на комуникация като предизвикване на "общуване" или реакция - са две напълно различни неща. Дистанцията е единствения полезен ход към втория тип поведение. Wink

# 145
Тоест единият е просто темерут, а другият е темерут с цел Smiley

# 146
По-скоро и двамата може да не са темерути по природа. Просто единият те мъчи по-кратко и после те оставя да дишаш, докато другият може да го прави до живот или докато те смачка напълно.

# 147
Тоест единият е просто темерут, а другият е темерут с цел Smiley
Ами не това исках да кажа Joy Когато например си решил да се дистанцираш от някой понеже го смяташ за "токсичен" и не желаеш да му се обясняваш и връзваш на драмите или да влизаш в обяснителен режим - е право на избор, който всеки прави в моменти от живота си, според мен. Другото си е гадна манипулация на хора с личностен проблем.

# 148
  • София - Рим и обратно
А този, дето стои да го мачкат цял живот, да не би да е много в ред?

# 149
А този, дето стои да го мачкат цял живот, да не би да е много в ред?

Не е "в ред", но не и в този смисъл. Не заслужава упреци и подигравки. От отношението на родителите му са формирани дефицити.

Общи условия

Активация на акаунт