ДЕКЕМВРИйски мами се вълнуват, започват за бебчо да пазаруват! Тема 7

• 27 649
  • 766
  •   1
Отговори
# 660
Оффф, аз съм пак във филм. Ще си спра интернета, казвам ви. Нали се мажа с мазилото на Кройтерхоф с коня, заради невралгията. Лекарката каза, като е хомеопатично да си го ползвам. Е сега къде ми трябваше да чета, че съдържа камфор и да видя в нета, че бременните не бива да използват камфор, щото не знам защо.. ММ ме обяви за луда.
Колко добре са си били нашите майки без интернет...

# 661
Марти, ако това ще те успокои, моят лекар ми е казвал много пъти, че няма чак такова значение с какво се мажа или какъв шампоан ползвам и да не се притеснявам прекалено. Трудно нещо би попаднало в кръвопотока през кожата, за да навреди. Така че ако ще те тормози, просто го спирай от тук нататък

# 662
Марти, не се тормози излишно. И аз се мажа с него. Все пак е билково, така че най-много да те загрее и да ти отпуши носа. Няма страшно 😊😘

# 663
Мартиии и аз чета много и се филмирам , но няма смисъл от излишни тревоги, така че спокойно. За педиатъра и аз трябва да се замисля, искам да е моята лекарка, но трябва да я питам. Лани и на мен ми прилошава доста често тези дни и не знам защо, но в четвъртък съм на преглед и ще я попитам !  Мен напоследък почна да ме вълнува раждането като процес и да ме хваща огромен страх дали ще се справя и как ще родя като цяло , искам нормално и за сега няма пречки , дай боже, но и от двата начина много се боя... знам че е рано да го мисля, ама не знам какво ме прихвана..🤣 не спирам да го мисля .. ама ето още 12 дни и влизам в 8-мия месец  и от там нататъка не остана.. много бързо се стопи този септември , неусетно...

# 664
И аз почнах да го мисля това раждане и след това гледането с малкото създание. Не съм и предполагала, че ще ме притесни нещо. Племенницата ми още от мъничка ми я оставяха, сега обаче е нещо различно. Почнах да размишлявам как ще го обличам, топло/студено какво му е.. Абе взех да спичам. Wink

# 665
Все ще се справим някак, всяка жена минава през това , това ми е успокоението, дано да сме страхотни майки🙏❤ !

# 666
Здравейте дами, аз май цяла тема съм пропуснала почти, ама  малко се върнах да ви прочета. Марти, в нета може от много неща да се шокираш, щом лекаря ти го е изписал и е наясно със състоянието ти ,не го мисли. Ако все пак се съмняваш питай го пак, сигурна съм че ще ти даде разумно обяснение и ще се успокоиш.
Аз съм добре, останах си в къщи защото макар че вече съм на 4 хапчета магнезий контракции си имам почти постоянно. Вече даже и голямата ми дъщеричка идва да ми пипа корема като излезем на разходка и като види че ми е твърд и ме кара да се прибираме, милото и то се притеснява и ме проверява редовно. Успокоявам се че не са болезнени и че с втората бях така, да видим дали и този път ще родя без контракции, както бях с нея хахах.Малко ме плаши факта само дали ще разбера кога да тръгнем за болницата, че предния път ако не беше свеки да ме накара,никога нямаше да тръгна, а съм била с пълно разкритие.
Децата почнаха училище ,градина и сега през деня ми е една идея по-спокойно,успявам да почивам. Откакто не съм на работа нямам никакви проблеми с краката, спряха да ми се подуват  и не ме болят. Явно лекарката ,при която ходих за вените, беше много права че не става да съм седнала по 8 часа и че плода притиска и от там идва това подуване.
При нас местенето в къщата пак се отложи и най -вероятно чак декември ще успеем, и направо не знам с кое по-напред ще се оправям, само се моля беба да изчака и да не бърза, че в момента никак нямаме място за легълце до спалнята.
В петък малката има рд и тази седмица съм се заела с подготовка, мислим да направим барбекю на двора и всеки ден следа прогнозата като луда. За сега го дават хубаво време съботата и много се надявам да няма промени, че иначе ще ни е малко тясно в къщи,ама в крайна сметка ,каквото дойде. Тя е много развълнувана и няма търпение

# 667
Много благодаря за успокоението, момичета! Няма да се мажа повече, пък дано не съм направила нещо на приши.
И мен раждането ме притеснява, за това искам секцио - да знам какво ме очаква. Grinning За гледането после не се протеснявам толкова, самл къпането ме плаши.

# 668
Марти , къпането е страшно само първия път, след това даже ми е било винаги любимо и децата мн се кефят. Съветвам те в началото да дадеш тати да я къпе, те имат по-големи ръце и малкото бебче някак се застопорява без да мърда, в смисъл обхващт го цялото. На мен първия път много ми се хлъзгаше, но в ръката на баща си ,всякаш и бе точно по мярка.

# 669
За къпането и на мен ми дадоха съвет таткото да я хваща, аз да поливам, като на ръката му да има една памучна пеленка, за да не се хлъзга много. Мисля и ние така да процедираме. Откога може да се ползва коритото с приставката за малки бебета?

Всички ли взехте колички вече? Нашата уж я избрахме,но още не сме я поръчали. Още 6 дни и влизам в 8ия месец и вече съм в паника. 😂 Дано бебочето стои на топло до декември, че иначе не знам как ще смогнем с всичко..

# 670
да и аз все си мисля, че времето ме притиска и е така. И ние щяхме да се местим ама се отложи за сега и се чудя при майка ми ли да останем или нещо друго да предприемем. Но май най-удачно ще е да останем в града при мама, а и там трябва ремонт в стаята и оф много се колебая още , защото там където щяхме да се местим е на 30 км от Добрич и съответно от болницата , а и сега без кола няма как да се изместим там , а вече занесохме почти всичко на бебето там. Ех тази катастрофа всичко промени...въобще не искам да се трапя на нашите, нито на родителите на ММ, но ако трябва да избирам, ще избера при мама , защото ще  е по-удобно за мен . Не знам вие как бихте постъпили... то най-добре си е да сме сами , но този вариант няма как да се случи поне за сега .

# 671
Привет момичета 🥰

Лана, и на мен от 5-6 дни ми прилошава, както никога до сега...

Марти, в конското мазило има и други съставки и предполагам, че камфора е в малка концентрация, така че спокойно, но все пак спри да го мажеш.

Къпането в началото и аз ще го поверя на таткото, лапите са му големи, а и има голямо желание 😄

Лекичко и в мен се прокрадва спек по отношение на раждането, но гледам да не мисля много много. За грижите след това за бебето, всички с деца знаят, че инстинкта те води и не е толкова страшно. Перфектно овладяваш нещата щеш нещеш 😀

Лидълският пазар го пропуснах, защото преди няколко дни купих клинове от waikiki. Най-много и един чорапогащник да взема още.

Окончателно реших, че леглото ще е от сгъваемите. Дървените ми харесват, но не са ми функционални въобще. Ще взема и т.нар “гнездо” за първите месеци. Отделно мисля и един скрин за бебешките дрешки и предмети да взема.

Иви, при мама ще ти е най-комфортно, макар че от собствен опит разбрах, че колкото по-бързо си останете сами, толкова по-добре 😉...

Много красиви имена сте избрали, Пухтулка 😘
Янка, имената Мария или Христина са ми фаворити 😘

Приятен и спокоен ден 🌸

# 672
Здравейте, момичета.

Имах дълъг и страхотел уикенд с мама изчистихме целият апартамент, а след това се отдадохме на бебешки пазар. За два дни обиколихме повечето големи бебешки магазини в София и купихме всичко по списък. Оставям си за края на ноември козметиката и големите покупки (количка, легло), тъй като още не сме се пренесли в къщата и няма къде да ги сложа. Спокойна съм, тъй като съм избрала и проучила от къде и какво ще купувам. Само веднъж да влезем в новия ни дом😂

Вчера влязох в 7ми месец и вече започнах да усещам бременноста в цялата и прелест - бързо се уморявам, нямам удобна поза за сън и другите екстри добре познати. Успокоявам се, че колкото повече тежи, толкова повече наближава момента до срещата с бебчето.

А относно педиатъра просто не знам какво ще правя, притеснено ми е, искам да имам яснота, но даже и не съм се спрял на някого.

# 673
Здравейте и от мен Simple Smile чакам си аз пред кабинета да видим кога ще влезна 🙄
За къпането ползвах с каката едно нещо на sevi baby като стериопорени топчета е, слага се бебето вътре и потъва леко, та можех и сама да я къпя, супер удобно ми беше, та го препоръчвам.
Аз нещо не мога да се оправя- ту кашлица, ту сополи, просто ми писна- никога не сън била толкова кекава. А, отделно от Мин седмица ми се стяга доста на често корема( сравнено с преди) и се чудя защо като сега приемам магнезии 2*500, а преди изкарах с 340...

# 674
здравейте момичета гледам, че някой от вас се оплакват от отпадналост и че им е лошо, обръщайте си внимание не искам да ви наплашвам, но да ви споделя, че като бях в болницата имаше една жена която си бе загубила детенцето в 7 месец заради високо кръвно (да чукна на дърво) няма да изпадам в подробности , знам че е нормално да се вдига/пада кръвното по време на бременноста,  но не са и за подценяване. В Лидъл сега има апарати за кръвно аз от там нищо не си взех Grin .
Иви аз също ще раждам в болница, която е на 30 километра и не ме притеснява разстоянието, но като сте без кола става доста по-сложно и аз съм на мнение, че при майчето ти ще ти бъде най-комфортно.
Между другото имаше ли някоя от вас от Враца ?

Общи условия

Активация на акаунт