Искам да кажа ... (162) през септември 2019

• 68 580
  • 1 649
  •   1
Отговори
# 1 455
Ами дано да съм ти полезна, но аз не съм взискателна към телефоните си. Ползвам ги за "ало" и чат-пат за снимки. Като теб мразя да давам пари за подобни неща, та затова и критериите ми не са високи.

# 1 456
Ууу, петъкът стана чудесен! С момичетата ще правим уиски парти утре у дома! Във възторг съм! Официално ще си правим женска вечер и всяка ще сготви по нещо. Реално ще се напием и ще лющим клюки Grinning

# 1 457
  • sofia
Пека чушки Flowers Chili Ама нещо малко ми се струват и май ще се наложи още да купувам.

# 1 458
Съни,днес преподписах договор и взех един Самсунг А20е,не съм го отваряла,нямам отзиви,но за около 280-300лв чиста цена (без карти и договори) мисля,че е ок. Има си и лицево разпознаване,и пръстов отпечатък,камерите са ок,батерията е 3000. Като параметри е добър. Виж го ако искаш. Има четири цвята.
Пипчи,днес взехме изследванията,всичко е ок,уж. Макар че гледам стойностите,на някои има разминаване,но ЛЛ я нямаше. Сестрата само даде нужните бележки и ни отпрати. Понеделник с “песен” ще тръгва. 🤗 Надявам се да няма много драми.

# 1 459
  • някъде ... тук ...
Дзак!
Цял предиобяд се занимавах с дребния. Паднал в час по физическо, стъпал на криво. Взех го и в Пирогов. Пукната кост на глезена. Сега ще е с шина 21 дни. Във вторник - на училище с шината. Оттече половината сезон. Много е нещастен, ама... да се е пазил. Все едно и също говорим - и ние, и треньора. Снощи се похвали, че единствен от класа покрил нормативите по физическо и има 6.

# 1 460
  • Germany
У нас сополи на килограм... и като кашля казва, че го болят високо горе гърдите, явно трахеята. Добре, че си го оставих днес. Пипчи, няма да ходи на екскурзията. Не им се занимава на учителките. И понеже отиват всички 5ти класове и трябва да виси в някой 6ти тези три дни, ги помолих да питат директора дали може да стои в класа на батко си. Дано се съгласи, щото иначе ще му е стрес с напълно непознати деца.
Елит, бързо въстановяване на синът ти!

# 1 461
Много кофти, ЕлиТ! Поне е по- малкото зло! Ще се оправи, поглезете го!
Мони, да се оправя детето. И моят още кашля. Дано до понеделник е напълно здрав.
Пипчи, в къща сме. Дано да успеем да намерим дом и за двете котета, че ще ми дойдат в повече.
Веси, завиждам ти за миризмата на печени чушки. При нас са изкарали кестените, но ме беше страх да питам за цената им. Другата седмица ще е.
Синеочка да тръгне здрава на градина, а там много да ѝ харесва!

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 14:44 от mariat

# 1 462
Мони, не може ли да го оставиш вкъщи? Хем е болен, хем какво ще прави с големите.
Мари, дано да намерите дом на писанчетата и да успеете да кастрирате мама, че другото си е наказание и за вас и за нея.
Ели, желая бързо възстановяване на костта и повече да се пази дребния.

# 1 463
Ау, дойде ли времето на кестените? Чак ми замириса;)
Няма такова лакомо същество като мен;)

И моята Монка е болна от снощи, не я пуснах на училище днес. Дано закрепне през уикенда. Бързо оздравяване и на другите болници!
То май сме едни и същи майките на кекавите деца;)
Ели, съжалих го твоят юнак, но щом е спортна натура, ще намери начин шината да не влияе на другия му живот.
Имам приятелка с девойка, дето изпочупи де що има кости, същата лудетина, със счупен крак караше скейт и колело;)
Как го правеше, не знам, ама шило в торба не седи.

# 1 464
Благодаря, 2в1! Такъв е, с малки промени. Отгоре се наръсва с пудра захар. Би ли написала твоята рецепта, моля!
Точна рецепта нямам, че сладкиша го знам още от бабино време и отдавна го правя малко на око в зависимост от големината на тавичката, но ето нещо примерно.

Сладкиш с ябълки и бисквити
Чаени/маслени бисквити - колкото да покрият дъното на тавичката
125 гр краве масло
500-600 гр настъргани ябълки (да стане плътен слой върху бисквитите)
1 ч.ч. накълцани орехи
4-5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
канела, ванилия
кардамон (по желание)
Може да се сложи и готова смес от подправки за коледни сладки.
Яйцата се разбиват със захарта и солта, докато побелеят и утроят обема си. Добавя се брашното, пресято с бакпулвера и подправките. В тавичка се стопява пакетче масло. Отгоре се нареждат чаените бисквити, върху тях се слагат настърганите ябълки, следват накълцани орехи и върху всичко се излива кексовата смес. Най-отгоре върху тестото също може да се поръсят орехи. Пече се на 180 С, в предварително загрята фурна. След като се извади по желание може да се наръси с пудра захар.

ЕлиТ, много неприятно. Попитай лекаря дали детето може да пие арника. Помага при такива травми.

Мони, и твоят малчо да се оправя бързо.

# 1 465
  • Canada
Много болни и контузени дечица, бързо да се оправят Hug

Уморителна седмица беше, то ток, то игли, то рентгенови лъчи ме мъчиха Joy  В работата е лудница, след отпуската ще е още по зле. Ма дреме ми на черупката Joy

На индийски ресторант бяхме вчера с част от колегите, вкусни неща хапнахме.

# 1 466
  • някъде ... тук ...
Ей, захладня, дойде есента и се започнаха болестите.
Да оздравяват по-бързо децата, Мони и Тути!

2в1, докторката каза като спадне оттока (до неделя ще лежи с лед върху глезена, със свалена шина), да мажем с арника или нещо подобно. За пиене нищо не са споменали. Ще го погледна.

# 1 467
Ма дреме ми на черупката Joy

Ан тъй, колкото по-дебела е черупката, толкова по-добре Simple Smile
Много се вкиснах аз за нещо служебно, дето ем не зависи от мен, ем е неизбежно... Но не пречи да ми е кофти. Ще ми мине.

Ели, да се оправя спортистът бързо, дано не го хване съклета толкова време с шина.

Тути, и девойката да влиза в релси бързо!

Мони, малчо и той!
Изобщо има нещо във въздуха. И моето кифте е болно, а си е на село цяла седмица. Дано до понеделник е пушка, че мама му почва работа.

Синеочка ще ги разбие в градината, сигурна съм. Ени, забравих да пиша - да ме подстрижеш и мен може ли Simple Smile Аз няма да плача, обещавам Grinning

# 1 468
  • Germany
Мари, Тути да се оправят бързо децата ви! Мразя есента! Почне ли да вали и се почва със сополите и кашлиците...
Пипчи, не съм се изразила явно добре. Екскурзията е след 2 седмици. Надявам се, че ще си е здрав и няма как да не ходи на училище. Ще видим какво ще каже в крайна сметка директора, но вариант да си стои вкъщи няма да ми предложат. Пуснах пералня, ходих 2 пъти до магазина, сготвих, насгънах 2 перални дрехи, сега и прахосмукачка трябва да пусна и после няма да мръдна до вечеря!

# 1 469
  • BG
Алелуя ! Разгеле ! Тати е заключил на страница 499 -та темата на Даскалка.

Общи условия

Активация на акаунт