Професионални серии за коса 128

• 58 924
  • 767
  •   1
Отговори
# 360
Не разбрах за кои шампоани говорите? Simple Smile Аз наистина нямам много опит. Искам нещо да ми я прави лекичка и чистичка, да не утежнява и омазнява, да е мека и да изглежда жива и лека, защото ми е много тежка попринцип, на всичкото отгоре и мазна и въпреки че е изрусена, пак се омазнява на 2ри ден Grinning

# 361
Prinzesata, четох за Колорплекса написаното тук във форума и в твоя блог. Не съм го използвала до сега. Спрях да се боядисвам и ще го използвам като терапия.Искам да те попитам дали ефектът е "заздравяващ" или по скоро само "китосва" косата.
Много ме интересува конкретно този въпрос защото ми трябва възстановяване. Мисля да спя с терапията. Само със стъпка 1 или със стъпка 1 и 2 да го направя? 🤷‍♂️.
Ползвам преса често...
Благодаря предварително за отговора! Когато ми поясняваш нещата се чувствам по-уверена в това, което използвам. 🙏

# 362
  • Варна
 Мери не говорим за шампоани,а за една терапия.  Не съм ползвала Лидл-ски шампоан,но безсулфатни с неутрално РН колкото искаш. Мисля единия на Аура ботаника беше такъв изчистен,но там не гарантирам как ще се отрази на сухите ти дължини.
 Ели благодаря за сравнението  Hug. Определено нямам нужда от още една корава протеинова терапия,че и смръдлива  Laughing/смърделът на Ланза ми идва предостатъчно  Laughing/.
 danidenis 75лв. е цената на кутия ампули и един вид концентрат по избор. Да в Германия определено са по-изгодни както и много други марки.
 Showbeauty определено си има заздравяващ ефект все пак е терапия. Явно си останала с убеждението,че е кит от сравнението,което му правих с Олаплекс. След Колорплекс косата е разкошен разкош докато след Олаплекс нямам подобно усещане. Там китосването идва от маската,с която се завършва процедурата.

При положение,че ще спиш с Колорплекс приложен като терапия ще е с двете стъпки няма как. Правила съм го и няма проблем но....ако имаш макар и малко съмнение,че скалпът ти може да реагира не го прави. Постой час два поне първия път- достатъчни са. Все пак тук след 1-ва стъпка не се измива с шампоан,а се нанася директно отгоре втората.

# 363
Prinzesata, сравнението, което си написала, както и останалите неща от блога ти са много ясно и точно обяснени! 🤗Аз останах с това впечатление от чуждестранни сайтове, които твърдят, че това е само кит и не прави нищо друго освен блясък...Натъжих се защото това е доста обещаващ и бюджетен продукт, сравнение с други скъпи терапии. Не знам дали е просто  "анти реклама" с цел смазване на конкуренцията, но се твърди, че това са само силикон и масло, които китосват...
От сайт: „Но след четвъртия шампоан стана ясно, че останалите продукти не издържат и изглежда се оказаха нищо повече от масло и силикон. Те само временно покриват косата, като по този начин създават незабавен блясък, но не могат да изграждат или свързват скъсани връзки с каквато и да е степен на качество. Косата беше суха и чуплива."
Стана много дълъг пост, за което се извинявам, но просто се обърква понякога. Все пак ще пробвам терапията.
Благодаря отново 🥰🥰

# 364
  • Варна
 Showbeautyмалко по-философски трябва да се гледа на нещата  Laughing. Хубавата козметика ни помага да направим косата добре изглеждаща. Това с лекуването е малко мижай да те лажем.
 Колорплекс ползвах като защита при боядисване близо година и твърдя,че системата работи. Правила съм и терапии след които косата изглежда и се усеща супер. Държа да отбележа обаче,че съм далеко от твърдението,че косата ми е здрава при положение,че я изрусявам ежемесечно....Подобно твърдение ще е смехотворно. Да изглежда добре,но това е благодарение на хубавите продукти,които ползвам.
 Ако смъкна всички кит с ДПШ и си остана само така без нищо тогава ще се види истинското състояние...но си признавам,че не ми стиска  Laughing. Правила съм го с ДПШ и детанглъра на ДМО и много се харесвам,но за кратко.

Та...правейки терапията веднъж месечно не ти гарантирам здрава коса,но ти гарантирам добре изглеждаща и в добро състояние такава.
 А относно скъпите терапии...Най-скъпата,която съм ползвала са концентрат с брустер на Керастаз те са трийсетина лв. За по-скъпа не се сещам  Laughing.

# 365
Аз съм правила най различни терапии, включително и Олаплекс имам, но тази ми хареса повече. А съм много предубедена към марката, не знам защо  Grinning  Аз я намерих при фризьорка на 65лв, ако някой иска мога да му поръчам.

# 366
По мои изчисления с една кутия ампули трябва да взема 2 шишета концентрат, нали така?
Да,1:2 се смесва.При мен реконструиращият няма чак такъв втвърдяващ ефект,като мацна маска нещата си идват на мястото,но както казва Ели,на втория ден косата вече се усеща малко суха,аз я намачквам с капка масло и пак спасявам положението.Онзи ден правих подхранващата терапия след като измих с ДПШ,няма такъв кеф Hug косата стана страхотна.Буклите подскачаха до днес,докато измия отново, "ароматът" също не изчезна,но се преживява.
От Олаплекс терапията не получавам такъв ефект,единствено мога с Еластисайзъра да ги сравня,макар,че двете според мен са доста различни като функции и търсен резултат.

# 367
На мен 1 ампула не ми стигна. Няма как с 40-45мл да си намажа хубаво цялата коса. Аз слагам и по обилно, де Simple Smile   Та замина двойна доза. Мисля да поръчам и подхранващата.

# 368
Hushed Ел,ти колко тона коса имаш? Hug Не е нужно да я къпеш с терапията,45мл са доста...

# 369
До средата на гърба е, на дълги няколко етажа. Не е и кой знае колко гъста.... Не знам защо не ми стигна Simple Smile мазах я с четката за боя и разделях кичурите като за боя . Обаче не я разресвах за да не я окъсам.

# 370
Благодаря, взех си и след първата употреба усещам косата си по мека и една идея по-нехвърчаща. С какво приглаждате малките непокорни стърчащи косъмчета?

Еластисайзър.... Сухата изрусена коса иска хидратация. Само с финиши не става и тo само протеинови доколкото чета.
 Маслата също не хидратират сами по себе си. Нанесени на суха коса често имат обратен ефект/това се отнася за чистите масла/. Финишите с масла винаги имат силикони в състава. Това разбира се не ги прави враг на косата,защото работата им не е да хидратират,а да запечатат косъма и да запазят наличната влага в него.
[/quote]

# 371
Аз маслата ги ползвам като финиши,върху влажна коса намачквам и накрая дооформям с маска без изплакване,пак като финиш.Не се разбрах с финишите на Керастаз и Ланца,може би като порасне косата ще пробвам пак.

# 372
Момичета, някой има ли наблюдения върху серията с черен пипер Inebrya ?
Iron protect се води, с термозащита.
Всъщност ще ми е интересно да прочета мнения за марката като цяло.

# 373
  • Някъде там
На какво ли ще имат аромат Inebrya  Iron protect ?
 Не съм ги чувала .
Бих пробвала маската и спрея Simple Smile
Посягам към пресата веднъж- два пъти месечно .

# 374
Момичета, някой има ли наблюдения върху серията с черен пипер Inebrya ?
Iron protect се води, с термозащита.
Всъщност ще ми е интересно да прочета мнения за марката като цяло.
Серията с кератин е чудесна, шампоанът е мек, без сулфтати, доколкото си спомням. Не пресушава и не заплита косата. Маската ми е малко като дрогерийна.  Ухаят на ванилов сладолед.
https://www.notino.bg/inebrya/keratin-revitalizirassha-maska-s-keratin/- това е маската.
Но хидратиращия безсулфатен шампоан /зелена опаковка/ не ми хареса и има остра химическа миризма

Общи условия

Активация на акаунт