Съвет за приятелка

• 11 243
  • 334
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Аз съм жена и бих откачила, ако трябваше всеки ден да се виждам или чувам с гаджето.
Имах едно, 5г. Връзка. Звънеше ми всеки ден по три пъти и накрая му казах, че прекалява, ако имам да му споделя нещо важно ще му звънна. Не изпитвах нужда да давам обяснения какво правя във всеки един момент. Жестоко стана като му кажех, че се прибирам с автобуса и се почва "Ама къде си, на коя спирка".
Както нямам нужда да прекарвам 24/7 с гаджето си, аз съм отделна личност и мога да съществувам самостоятелно.
Скрит текст:
Няма да изтърпя някого като приятелката ти, която се държи като обсебена. Хората трябва да имат време за себе си и да дишат.

А и това "правил секс 2-3г." За мен си е чиста лъжа, тя ако е такава лепка още в началото, то ще почне да получава паник атаки, че гаджето й е минал няколко девойки преди нея и не е била "единствената"

Сега имам една приятелка с гадже. Излизаме 2часа с нея да пием на кафе и е звъннала на гаджето си поне 6пъти. Съжалявам, ама е адски досадно да стоя настрани и да я слушам с поредното "Къде си", "Яде ли, наяде ли се, ама какво ще ядем вечерта", "ааа хляб да взема ши"
И аз ще издивея , ако някой ми звънне 10000пъти за глупости.
То това което описваш не е "гаджета", а приятели с привилении. И ми е необяснимо как 5г. си гадже с някой? За толкова време хората или се събират да градят семейство или се разделят. Ако се срещнете двама егоцентрични нарциса, за което всеки самостоятелно си е самодостатъчен и решите да се водите гаджета, та белким не се виждате от самолет, колко сте различни от масовото нормлано поведение - ок. Но това е другата крайност и точно обратното на лепка и обсебващи отношения.

# 226
  • Варна
Моля те, изясни си понятията в собствената си глава, че явно отдавна си забравил/а разликата между привилегии и двойка. Ние бяхме двойка.
Жалко, че има толкова обсебващи хора на този свят, където не можеш да обиколиш даже магазините сам, ако не си  вързан за кученце за приятеля си и не можеш да съществуваш без да си съпроведен от него. Те затова сегашните млади изпадат в паник атаки от най-малкото, че никой не ги учи как да се справят сами, а трябва да разчитат друг да ги дондурка със себе си.
Пуснало преди малко полата на майка си и търси да се закачи за следващия да я гледа 24/7

# 227
  • София
Изяснявай си ти понятията за себе си, че като те чата как 5 годишно чукане от време на време, го броиш за гаджета (?!?) Satisfied В моите представи да се видиш с някой 1-2-3 пъти в седмицата за лаф моабетче и секс не е двойка, а си е баш "приятели с привилегии". Двойка има съвсем друго значение и то варира според чувствата на двамата и според това от колко време за заедно, имам предвид, че в началото са гаджета, после стават половинки, след което живеят на семейни начала или направо се женят - тези етапи са двойка. Ама да се видя 2 пъти в седмицата с някой, а в останалото време да си живея абсолютно самостоятелно, че даже и потелефон да не се чуваме - за мен не е двойка /и не само за мен/. Никой не говори да си 24/7 залепен за някого - това както казах е другата крайност на приятел с привилегии. Между черно и бяло има мнооого нюанси. Недоумявам защо в тоите представи има само лепки и нищо сериозно, само леко задоволяване на физическите потребности.

# 228
  • Варна
Защото ти си тази, която си украсява дадена връзка като "чукане от време на време" нищо, че никъде не е уточнен сексът като цяло или на кво лафче сме били . Но всеки се води по собствените си фантазии...няма лошо.
Хора, които правят само секс не стоят толкова години заедно...ама си ми светила.

Девойчето, ако на 3месеца прави драми, няма да стигне далеч във връзките си.

# 229
  • София
За секса предположих, защото обясняваше, че сте били гаджета, а в моите представи това вкл. и секс, освен ако не говорим за тийнове в начален тийн. Ама ако през тези 5 години с чат пат 2-3 пъти седмично виждане дори и секс не сте правили кой знае колко или хич ... Satisfied и да ми обясняваш, че сте били "Двойка" е смешно и нереалистично Satisfied

# 230
Нейната грешка е, че се е хванала с човек, който не е за нея. За някои може да е лепка, за други си е съвсем нормална. За мен пък хора, които ще ме държат на график, са студенокръвни  борсуци, като сме тръгнали да даваме определения.

# 231
Според мен, този мъж просто не я харесва и не му пука, съответно. Утре, като дойде някоя мадама и му завърти главата, хич няма да иска почивка.

# 232
Нарцисите са неспособни да обичат някой друг. Няма как да дойде някоя да му завърти главата, защото графикът му е запълнен с не-секс и не-внимание. Коя ще е тая, която да търпи това? Неориентирано младо девойче, което не си знае стойността.

Момичето не само, че е добре да прави драми, ами е добре да си врътне опашката и да се махне то тоя. След това е добре да си направи свой график и да наблегне на това сама да си се обича, преди да тропа с крак друг да я обича.

ВиксДесайър, не ми се сърди и на мен, но 5 години и още да сте на етап гаджета не е на добре. Клони към удължаване не приятели с предимства. Разкажи - живеете ли заедно, имате ли кола, къща на ваше име, имате ли общо почивки, планове за бъдещето. Така само да отхвърляш всичко, което не ти пасва на картинката не ти е от полза.

# 233
Абе хора... Как очаквате, че на някой ще му и добре, особено ако е свикнал да е сам и някой му се натиска до задника 24/7. Особено в началото на връзката, това може да е пагубно.
Обсебването никога не е добра идея и отблъсква страшно много. Всеки има нужда от време за себе си.
Приятелката ти преиграва според мен.
А момчето не знам защо го наричаш емоционален инвалид. По скоро е емоционално стабилен. И аз не бих се тръшнала, ако след 2 месеца връзка някой реши да ме остави.
Приятелката ти пък защо се опитва да го стряска с такова нещо и защо чака все той да я търси? Какви са тея детски работи?
Аз не бих издържала подобно нещо. Според мен, приятелката ти е емоционално нестабилна и търси под вола теле, което може да и изиграе много лоша шега.

# 234
Елфичка, хубав пост.

Аз, обаче, като нагледал се на какво ли не, не търпя драми, нямам нужда от такива, а от зрели, адекватни отношения.
Като начало се иска отзивчивост, сговорливост, неприкритост, свежест, непринуденост, спазване на уговорки и ангажименти. Слагаме в уравнението и физически да се харесваме, естествено. Оттук вече напасването на характерите, където няма гаранция, че ще сe съвместят двама души.

Това да се заобича го тълкувам, като научаване на самодостатъчност, с оглед да се чувстваш и научиш еднакво добре, както във връзка, така и сам, не всеки го може.
Зрялата самодостатъчност води и до, както казваш, "да си знае цената", което само по себе си е добре, защото имаш ясно изградени критерии за партньор. Въпреки че на масата представите са адски изкривени.

Не е задължително и за мен адски непрепоръчително да се набълбукаме с "общи активи" под формата на ипотеки и лизинги.
Преди да се влезне във връзка всеки има някакъв изграден и подреден живот, и влизането в юридическо-икономически "общи" отношения, в повечето случаи не завършва добре. Нямам нужда от хамалогии, банки и т.н.
Любовта и общото не се измерва с това Satisfied.

# 235
Абе хора... Как очаквате, че на някой ще му и добре, особено ако е свикнал да е сам и някой му се натиска до задника 24/7. Особено в началото на връзката, това може да е пагубно.
Точно. И това, за съжаление, е невъзможно за разбиране от човек, който е зависим от чуждо присъствие.
Да си във връзка е хубаво. Да налагаш разбиранията си за връзка на всеки, с когото си се видял/а повече от 3 пъти, вече не е хубаво.

# 236
Гал, права си, но до някъде. В случая на гаджето на приятелката рой е бил много напорист и на лице в първите 3 месеца, а сега изведнъж открива, че е зает с хобита и не можел той да звъни все той и бла бла. Все в посоката на - абе ставаш за леглото, ама нещо да не тръгнеш да си мислиш, че сме сериозни.

ФрагеансФанатик, благодаря. Това с общите покупки е пословично. Ако са сериозни нещата се очаква и общи неща да се правят, купуват, взимат като решение. И се очаква и както казват американците - да имаш и скин ин дъ гейм.

На мен например един пич отиде и вместо да си решим едни неща заедно, отишъл и се консултирал с една приятелка и с мама и така решил той ние какво да правим... Оставих го във фейсбук да разбере дали това ми харесва и дали сме още заедно.

# 237
Елфичка, знам, че ако някой се държи с мен така, както това момиче с гаджето си, ще избягам с 200. Нещата, от които тя се оплаква, могат с абсолютно същия процент вярност да означават, че не гаджето, а тя е в грешка.
Да, вариантът тя да тропне с крак, че нейните разбирания са Единствените Истински, е някакъв изход от ситуацията но и двамата ще са ядосани и обидени. Много по-добре е тя да направи някакъв компромис и да не е толкова изискваща внимание, току-виж подействало. Оплакванията й не са толкова, че той не й обръща внимание, а че е поискал лично време, което са две много качествено различни неща.

# 238
Липсва информация за това до колко има опит това момиче с гаджетата. Подозирам, че не много след като се държи детски и иска тип родителско внимание от момчето, но това е друга тема.

За мен 3 са диъл брейкърите на това гадже. Първо, с толкова малко секс, който е правил, ако му падне една истинска жена, няма да знае какво да я прави. Това за един мъж на 27 е доста голям минус.

Второ, позволил си е да й каже какво да промени в себе си, за да е достойна за него. Ми, че той с какво е заслужил тя да се променя за него. Това запитал ли се е? Сигурно не.
(Даже напровив. Аз имах преди години един период, където от едни хранителни добавки се бях надула от всякъде и мойто мъжле тогава ми казваше: Не съм забелязал. Много си си хубава така... И така трябва. После се изфиних, но по мое желание, че да не съм по-назад от колежките, а не за да заслужа Мъжът ..)

И трето, това момче не излиза с нея, когато ходи по барове, а я мъкне при роднините. Т.е. не стига, че грам не разбира от връзки, ами и ги бърка нещата. Аз ако имах мъж, който прави така с мен, който на всичкото отгоре не е имал връзка с жена до сега, веднага бих се врътнала на токчетата, защото това е толкова гей, че няма накъде. Родителите искат да има гадже и той им осигурява някаква си там, обаче за ходенията по барова - тя няма място там, щото не е от "клуба".

# 239
Имаше връзка продължила близо 4 години, но там излизанията с приятели се оказаха с приятелки.

Общи условия

Активация на акаунт