На море в Турция - тема 63

• 66 532
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Марги, защо според теб Гюрал Текирова е компромисен вариант? Аз мислех,че е висок клас хотел! Гледам ги и двата Гюрала. Имаш ли мнение за Су Сеси?

Не смятам Гюрал Текирова за компромисен вариант, просто на мен ми се иска да отида в по-висок клас хотел. Имам си списък с няколко хотела, за които категорично смятам, че са в челната десятка на най-добрите хотели в Анталия и просто си гледам все към тях. Няколко пъти съм споделяла тук, кои са любимите ми хотели и Гюрал също беше в списъка. Вече е отметнат Simple Smile
Иначе проблемът на Гюрал Текирова, който аз видях е, че през последния сезон-два малко му куца персоналът и храната не е това, което беше, но извън това, всичко останало е много добре. Стаи, аквапарк, забавления, територия, зеленина, мини клуб - личи си, че всичко е организирано и направено за удобство и комфорт.
Мисля, че писах на какво според мен се дължи разликата от преди 4-5 години и сега. Сред персонала преобладават казахстанци, които нямат нищо общо с приветливите, усмихнати и много работливи турци. Смяната на персонала вероятно е довела и до намаляване на цената на почивката, защото със сигурност тази година беше по-евтин на фона на други подобни хотели, а преди не беше така, напротив - беше доста по-скъп.

Су Сеси е добър хотел, който има нужда от реновация. Не съм чела никъде информация за каквото и да е обновяване, а е старичък вече. Иначе стаите са достатъчно големи, територията е с много красиво оформена зеленина, има много басейни и въобще вода, което е разбираемо заради името. Като храна и обслужване е добре. Има няколко пързалки, но не са особено интересни. Аз го харесвам, дори имах резервация за него преди 3 години, но според мен цената му е малко по-висока, отколкото заслужава. От друга страна има стаи и вили, които предлагат ВИП обслужване и хотелът се цели към по-взискателни клиенти.

# 601
Марги ,много ти благодаря! Извинявай, че любопитствам,но били споделила кои са хотелите,които следиш?

# 602
И аз исках това да питам Марги. Нещо все по-трудно ми става да направя точен избор, макар че това не винаги е свързано със самия хотел, а с някой всеобщ или малък, неупоменат детайл. Тази година се случи така, че имахме 2 нощувки в "Лимак" - Лара, а останалите в "Конкорд" - Лара. И в двата хотела от вносно уиски се предлагаше само J&B, докато през 2016 в Барут - "Химера" имаше "Черно Джони", през 2017 в "Титаник" - Лара - една друга марка /шотландско или ирландско малцово/, ММ каза, че те явно не знаят колко качествено и скъпо уиски предлагат. Но, тази година имаше спад в разнообразието на храната, явно криза.... Не че скаридите и  уискито са  най-важните неща в една почивка, разбира се, и нито гладни, или жадни сме останали, но когато плащаш 3400 - 3600 лв. за 2-ма, ти се иска нещо "една идея" по-запомнящо се.

Когато избирам хотел, едно от важните неща за мен, е ресторантът да бъде с тераса - прекарваме цял ден на плажа, хапваме каквото има по снек-баровете, но вечер искаме да седнем на открито, да не бързаме, да се насладим на чаша-две-три вино, на цигара /няколко/....Laughing Така и избрах Конкорд тази година. Но, какво беше разочарованието ми - терасата беше с подвижни покривни панели - едни отваряха, други затваряха, но пушенето беше забранено. Е, аз не съм отишла да се храня като на стол, или по-скоро не съм платила тези пари само да "хвърля" нещо в устата си за 30 минути. И, макар че нямам забележки относно всичко останало /въпреки всичко положително, смятам че ценово хотела е надценен/, този факт с ресторантската тераса остави в мен чувство за неудовлетвореност от избора ми.

# 603
  • Варна
Най-добронамерено ти казвам, просто задължително питаш, аз също като теб обичам да се наслаждавам по-дълго на цигара и вино след вечеря.
Папилон Белвил, Гюрал Текирова, Калиста Луксури, Сайлънс Сиде, Кристал Адмирал, Кефалука Бодрум, Делфин Империал, тук съм си пафкала на спокойствие и съм консумирала  вкусна храна, виж Турана и Мирада в Кемер ме изнервиха максимално .

# 604
  • на пистата
Момичета,тази цена 104лв за човек ли е или за 3-мата(2-ма възрастни и 1 дете)Хотеля е Туана парк Фетхие.

# 605
Аз не пуша,но пък държа ресторантите да са с тераса и да си вечеряме спокойно,а не като на столова вътре,където само се чува дрънкане на прибори,въпреки луксозното изпълнение и високия клас хотел!

# 606
  • Варна
Момичета,тази цена 104лв за човек ли е или за 3-мата(2-ма възрастни и 1 дете)Хотеля е Туана парк Фетхие.

В ляво е периода, а отгоре пише, най-крайната колона е за 2+1, ама лева или евро не знам.

# 607
  • София
Изборът е труден, защото предлагането е огромно и вследствие на това и ние, хората, станахме капризни и взискателни. Аз имам същия проблем и затова и аз питам, ама пак е важно кого питаш, щото на всеки аршина му е различен. За всеки "хубавото" има различни измерения. Аз установих за себе си, че, ако имам възможност, или ще отида на място, което ми харесва или ще си седя вкъщи. Не ми се правят компромиси. Между другото, някъде из ФБ групите мернах, че тази зима Сусеси щял да бъде реновиран.

# 608
Вече почивката приключи, навлязохме в ежедневната рутина и ми дойде музата да напиша отзив и от нас.
Почивахме в Club Turban, Мармарис, резервация чрез Травел републик, самостоятелен транспорт с автобус до Истанбул и от там полет с Пегасус.
Всичко с пътуването беше добре, като изключим неприятния полет, макар и супер кратък. Предварително си бяхме избрали места на 5 ред, но нещо при чекирането сгафих и съм отхвърлила местата. Получихме на случаен принцип на най-задния ред. Побеснях, ама аз си бях виновна, имаше и турболенция при излитане, абе ужас. Почти никога не ми е призлявало по време на полет, този път и на двама ни ни стана лошо.
Около 15:30ч. кацнахме на летище Даламан. От там с Havas bus до Ortaca, от където пък хванахме долмуш до Dalyan. Беше адска жега и недоспали, тази смяна на толкова превозни средства ни дойде в повече. Около 16:30 пристигнахме в Далян. Бях избрала малко семейно хотелче да двете ни нощувки, което обаче не бих препоръчала на друг. Не че беше кой знае колко зле,  но малко занемарено. Бяха забравили да ни оставят тоалетна хартия, банята не се затваряше и от мивката в стаята(понеже беше нещо като студио с кухненски бокс) се носеше ужасна миризма на канал в определени часове.
Изкъпахме се, легнахме да поспим и излязохме на вечеря. Много приятно градче около реката, виждат се и ликийските гробници през деня, а вечер са красиво осветени. Беше пълно със заведения тип "пъб", може би заради 99% от туристите, които бяха англичани. За първи път виждам подобно нещо. Единствените руснаци, които срещнахме, бяха семейство в нашия хотел, на закуска.
Хапнахме адана и искендер с айран и се прибрахме да почиваме.
Планът за следващия ден беше да хванем лодка от публичния транспорт до Изтузу бийч и следобяд по същия начин до калните бани. Отидохме на пристанището и се заоглеждахме. Явно са ни забелязали от една лодка с около 15 човека и едно момче дойде при нас. Предложи ни да идем с тях на дневен тур, който изобщо не бях планувала, но за скромните 50 лири на човек с включен обяд и целодневен тур се навихме. Най-доброто решение в живота ми. И късмет, разбира се. Турът тръгваше в 10:30, ние към 10:32 бяхме на кея. Пълен късмет, че ни видяха и изчакаха.
Това беше един от най-хубавите ни дни. Страхотни места, красота, спокойствие, приятни съмишленици на лодката и един от най-добрите обяди по време на тур, които сме имали, за нищо и никаквите 15 лв. на човек. Препоръчвам го горещо! Тръгнахме от Далян към калните бани. Там беше голяма забава, интересно изживяване. След това по реката към езерото Koycegiz, то е и резерват на някакви патици, прекрасно просто, красота. Оставиха ни да поплуваме в чистата вода. От там на обяд и деня приключи на плажа на костенурките Caretta Caretta, които имахме честа да видим на края, съвсем случайно. От тура ни предложиха два варианта - или да останем 1 час и от там да ни закарат до древния град Кaunos  или да получим билети за публичните лодки за навръщане и да стоим колкото искаме на плажа. Избрахме плажа. Беше страхотно. Чиста вода, безкрайна пясъчна ивица почти като в нищото и накрая, за да бъде всичко възможно най-хубаво, решихме да търсим костенурка отзад в реката. Е, видяхме. Беше огромна.
Така престоят ни в Далян приключи и на следващия ден беше ред на така дългоочаквана почивка в Тюрбан.
Отново с долмуша до Ортаджа, от там директно на автогарата с бусче до Мармарис. Около 1 на обяд вече бяхме в хотела. За съжаление, същия ден бяха изсипали група от 60-70 човека българи, но не какви да е, а батки и техните чалга-диви половинки, които през целия престой вървяха с напомпаните си с хилаурон патешки усти и гледаха високомерно всички останали хора. Абе, ужас. Но това не ни повлия на престоя де, те се излагаха.
Чек-ина беше много бърз, стаята ни още не беше готова, но веднага ни сложиха гривни и ни поканиха на обяд. Към 2 се върнахме и пиколо с количка за голф ни откара до бунгалото(много се надявах да е там, а не в хотелската част над ресторанта, където всъщност бяха настанени и 90% от сънародниците ни). Нашата къща или бунгало беше на 2-ра линия с частичен изглед море, което се виждаше само от нашата тераса Mr. Green общо 4 стаи са в къща.
Всичко беше красиво, чисто и добре поддържано. В хладилника имаше 2 бири Efes, вода, сода, сокчета, пепси, севън ъп и още някакво безалкохолно, като е безплатно само първия ден, а следващите дни зареждат само вода. Което не беше проблем, понеже в стаята почти не сме стояли и напитките си ги пихме до края. Даже оставихме едната бира, мисля.
Стаята се почиства всеки ден, хавлиите започнаха да ни сменят на третия ден - всеки ден. Спалното бельо - 1 или 2 пъти за едноседмичен престой.
Храната беше разнообразна, някои неща бяха много всусни, други вкусни, но не чак толкова. Не съм опитала нещо лошо. Имаше вечер със суши и морски храни(без нещо специално като омари, например), турска вечер, ципура, сьомга, пасртърва - всяка вечер, скара само на вечеря с много вкусни неща - адана кебаб, кюфтенца, дюнер имаше една вечер за любителите, от готвените няколко вида меса( свинско не видях), едни от най-вкусните симити и пидета, които съм опитвала - за закуска, обяд и вечеря. Разнообразие от десерти, 5 вида баклави и кадаиф, сутляш, уникално трилече и други.
Гладни не сме останали, даже се върнахме с по 1-2 килца отгоре.
 Има едно така наречено Lemon cafe, което работи всеки ден от 11 и предлагат кафе, чай, сладкиши и сладолед Carte Dór, който беше уникален.
За обяд, 3 от а ла карт рестораните се превръщат в места за хранене, до които така и не стигнахме. Само един ден си взехем вино и диня за плажа от единия, но чухме отзиви от други гости на хотела, че имало уникални пици. Там е със сервитьор и на обяд. Напитките навсякъде бяха супер. Бира Ефес, пепси, натурални сокове, уникални коктейли. Пила съм по 3-4 мохитота на ден. Mr. Green
Тук, обаче е единствения минус за мен, никъде на територията на комплекса няма фреш, дори и срещу заплащане. Може за някой да не е проблем, но аз съм свикнала да пия всеки ден и това ми липсваше, определено.
За анимацияата - всяка вечер имаше шоу в театъра. Латино, цирк, турска вечер. Беше много хубаво. Не сме присъствали на всички, понеже излизахме и в града след вечеря.
Имаше и нещо като дискотека на пуул бара вспка вечер, но всичко приключваше към 12-12:30, така че не е имало проблем със спането.
Включвах се на йога една сутрин, беше много хубаво. Иначе имаше волейбол, водна гимнастика, дартс, бинго, водно поло, зумба, пилатес, тенис на маса до басейна(без заплащане).
За територията, мисля, че няма нужда да споменавам - прекрасно. Зелено, чисто, спокойно.
Плажът беше много хубав, водата беше много чиста, макар и дъното да не беше пясъчно. Става дълбоко постепенно и нпма нужда от акваобувки. Имаше рибки и няколко от дните дойдоха костенурки от тези като в Далян. Беше голяма атракция.
Хотелът беше пълен, но нито веднъж не се е усетила липса на шезлонзи - нито на басейна, нито на плажа.
Персоналът е от турци, всички бяха усмихнати, работливи, помнят си гостите и те поздравяват навсякъде.
Има и фитнес в хотела, който е супер. Ходихме 2 пъти.
Като обобщение мога да кажа, че прекарахме страхотно. Върнахме се отпочинали и заредени. И като се сетя каква смешна сума платихме, няма как да бъдем по-доволни. Бих се върнала пак и мога да препоръчам хотела на всеки.
А, да. За детските кътове не мога да коментирам, тъй като нямаме деца, но имаше доста голяма територия за най-малките, че и за поотраснали.
Стана дълго, но надявам се полезно за някои.

И сега идва момента, в който се чудя за хотел за догодина. Иска ни се да пробваме нещо по-висок клас в Анталия. Колебая се между няколко, които на първо четене ми дават добри цени в Травел Р., но и има такива, които не ги намирам там.
Имам въпрос към тези от вас, които са резервирали Gural - в Белек и Текирова. От къде резервирате и какви са цените им ориентировъчно? Бг агенции не ме устройват. В сайта на хотелите също няма цени за 2020г. Става въпрос за крап на септември, даже началото на октомври.
Другите, на които съм хвърлила око са Club Asteria Belek, IC hotels green palace, Rixos Tekirova, Titanic delux golf. Не съм проучвала подробно, има много време.

# 609
  • Варна
Сезонът приключва края на месеца, а и сега дават оферти за НГ. Мисля, че Роже писа за направена резервация, но да не те подведа.

# 610
Не, аз не мисля да резервирам от сега, просто искам да си набележа хотели, за да мога да дебна цени.
Най-много ме превлича Gural premier Tekirova. Искаше ми се да разбера поне в какъв ценови диапазон е хотела и какви са начините за резервация, като изключим нашите агенции. Май май е само през сайта им. Ако някой има друг опит, ще се радвам да сподели.

# 611
Най-добронамерено ти казвам, просто задължително питаш, аз също като теб обичам да се наслаждавам по-дълго на цигара и вино след вечеря.
Папилон Белвил, Гюрал Текирова, Калиста Луксури, Сайлънс Сиде, Кристал Адмирал, Кефалука Бодрум, Делфин Империал, тук съм си пафкала на спокойствие и съм консумирала  вкусна храна, виж Турана и Мирада в Кемер ме изнервиха максимално .
Ние сме фенове на Анталия, бяхме един път в Бодрум и един път в Мармарис. В Бодрум по принцип не ми харесват плажовете, поне съм останала с такова впечатление - неголеми и донякъде каменисти, но може и да греша. Колебая се за Кефалука, но не е ли малко отдалечено от цивилизацията - т.е. за някакви кратки разходки из града? Иначе краткия трансфер от летището е идеален.

Мармарис е много красив, но 120 км. трансфер ми идва много. Само там бяхме в сравнително малък хотел, с неголям избор на храна, без тераса, но това не ни пречеше - градът е прекрасен, дните на яхта....

Мисля, че в по-предните страници имаше отзив или за Белвил или за Маритим, че има определени места и в ресторанта и на плажа за пушещи, което не е лошо, разбира се, но пак ми е ограничение. За мен почивката в Турция е потъване в безвремието и пространството - релакс на 100%, само книжките да ми стигнат за 7 дни

# 612
  • Sofia
Естела, Да питаш е най-добре, ама кого.... Нали тази година изрично попитах в агенцията чрез която резервирах, дали се пуши в хотела, въпреки, че миналата година бях в него и знам, че тогава се пушеше. От агенцията ми отговориха, че след като в Турция има рестрикции за тютюнопушене, от хотела нямало как да отговорят с "Да", дори и да се пуши, защото така официално  ще признаят, че неспазват забраната!  Преди да резервирам писах и на официалния имейл на хотелската верига, после и на имейла на конкретния хотел, познай дали ми отговори някой. Simple Smile Разрових се в трипадвайзър и сие, и благодарение на отзивите, които изчетох разбрах отговорите. Почивката мина и замина, а аз още чакам някой да ми отговори...🤭
За Папилон Белвил имаше отзив от този септември, че и там е имало забрани за пушене. Не, че съм страстен пушач и ще умра без цигара, но първо, по време на почивката си искам да правя това, което искам, а не да се крия като ученичка зад храста, и второ, не искам да се превърна в "голяма бяла птица" (гъска).😀 Всички знаем вица!😂😂 Направо не знам как ще се справя с намирането на хотел за следващата година. 🙄

# 613
  • Варна
Това със забраните в Папилона съм го пропуснала. Ресторантът е обиколен почти целия от тераса, която е разделена на зони, +16, забранено пушенето и за пушачи, последната беше достатъчно широка с доста места. На плажа не ходя, но по басейните и баровете не съм имала проблеми, иначе щях да изрева.

Плажът на Кефалука е малък, допълнителни шезлонги има на едно мостче, ама беше духливо края на септември, аз вися на басейна, близо до бара с книжка в ръка. И да, далеч е пеша, иначе с кола за 5 минути.

# 614
Скрит текст:

Цената е за тримата. Обаче ме озадачава какви са тези промо стаи.  Съветът ми е да попитате в агенцията, защото обикновено промоционалните стаи са с някакъв недостатък и е добре да сте запознати къде ще бъдете настанени. Иначе вероятно знаете, че комплекса е разделен на две и стаите в частта Парк са по-отдалечени и по-тесни, а тези в Клуб по-добри. Обаче не мога да намеря описание на Клуб стандарт промо стая (не че съм търсила много упорито, но в сайта на хотела и на още 1-2 места няма данни).

ledi, хотелите, които харесвам са десетина и с радост бих почивала във всеки от тях. Но тези, които по моите виждания са абсолютния връх в списъка ми, са Gloria Golf и Voyage Belek. И Макс Роял харесвам, но цената му е твърде висока за моите разбирания и не бих прежалила такава сума за една почивка.
Иначе не бих отказала Club Grand Side, Delphin BE Grand, Voyage Sorgun, Ali Bey Resort, Ela Quality, Sunis Kumkoy, Rixos (Текирова или Белек), Rubi Platinum, IC Green Palace. Тази година прибавих и Paloma Orenda.

За пушенето и терасите - точно щях да пиша, че Papillon Ayscha има голяма открита част, но с тези забрани за пушене, не знам как е в момента. Аз не пуша и не ми е направило впечатление къде има забрана и къде не. В Гюрал Текирова има страхотна тераса с изглед към морето, но не знам дали се пуши на нея.

Общи условия

Активация на акаунт