Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 6

• 59 223
  • 809
  •   1
Отговори
# 120
  • София

Сгущенка (млечен конфитюр, карамелизирано мляко) за крема също правя в кукъра. 2 кутии от по кило Nestlé подсладено кондензирано мляко ги прехвърлям с чисти бурканчета от конфитюр и слагам капака, но без да затварям плътно, така че въздух да минава и да излиза, че иначе може да се пръснат. 3-4 високи буркана ми се събират вътре. Наливам вода, така че да покрие бурканите до половината съдържимо и пускам 35 минути на максимално налягане. След охлаждане може да се държат в хладилник и не се развалят поне седмица.

Аз го правя директно в кенчетата, махам етикетите и измивам. Водата да ги покрива и после отварям, когато ми потрябва.

# 121
  • Paris, France
Майка Зайка, директно в кенчетата (консервата) не бива да се прави, защото вътрешността е покрита с някакво покритие, което съдържа бисфенол и на високи температури влиза в храната. Другото е, че самите производители на консервите и тези на кукърите не го препоръчват, защото консервата не е направена така, че да не избухне на температури над 110 градуса, а нашите кукъри под налягане вдигат до по е 117°, като издържат до над 120.

Ако имаш микровълнова, в нея сгущенката става за 7-8 минути, като разбира се трябва да се прехвърли в отворен, подходящ за микровълнова, не метален съд. По същия начин става и карамел в микровълновата. Времето варира в зависимост от мощността.

Бонита, все забравям - в другата тема Савина 33 не ти е отговорила на въпроса какъв модел мултикукър ползува. На първа страница тя е писала, че нейният мултикукър е Филипс без налягане (щото има и с налягане май в Русия). Моделът няма значение. Всеки 5 литров Филипс без налягане прави това, което прави този на Савина. Мими и аз вече ти препоръчахме модели ако решиш, че не искаш налягане. Препоръчах този, който препоръчах заради дръжките на купата, това, че купата се мие в миялна, наличието на допълнителни купи (макар и без дръжки) ,ако искаш втора или първата нещо се надере и ниската, в момента цена.

Докъде стигна с умуването? Какво измъдри? До черния петък има още 2-3 седмици и можеш да си мислиш и сравняваш.

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 23:20 от Nevena Virolan

# 122
Nevena, не мога да препоръчам микровълнова, но ако ще е нещо за плот, мога да ви насоча към нещо такова. https://www.amazon.ca/Breville-BOV450XL-Mini-Smart-Element/dp/B006CVVA7I За мен за момента е незаменимо - препичам филии на Тост, пека сандвичи на Бройл, пица на Пица. Понеже е много малко като размери (сигурно колкото един парти грил български, само малко по-висок), много бързо загрява. Има опция за притопляне, но аз това не го ползвам много. Но си пека/запичам вътре идеално ако е за малко количество. Например мусака - изливам от Инстант пота в квадратна тавичка, която имам и влиза вътре перфектно, заливам със заливката и запичам. Фурна пускам само ако вече няма накъде. Това е мини варианта, има и по-големи, даже с функция еър фрайър (което за здравословни "пържени" картофи за малки деца ще е идеално) и дехидратор. Не знам дали нещо подобно се предлага при вас, но ми се стори, че може да ви е полезно да разгледате опции.

# 123
  • На края на вселената!
Мултикукър или еърфрайер ( актифрай)?  Майка ми иска някакво делимано. Предполагам, че е рекламирана. Предпочитам филипс или тефал. Но нямам представа за разликите. Четох , но тотално се обърках.  Чух, че актифрай не може напълно да се почисти.

# 124
  • Варна
Продуктите на Делимано са скъпи и прехвалени. Има уреди с други марки на по-добри цени.

Мултикукърът е подходящ за много неща, дори можете да печете в него с обръщане. Фрайерът е за печене и "пържене", което е пак като печене. Вие си преценете за какво ви трябва.
Филипс и Тефал са хубави марки.

# 125
Знам, че е хубаво да се чете преди да се пита, но няма да успея да го направя толкова бързо, а се чудя дали да поръчам на майка ми този мултукукър на черния петък?
https://www.emag.bg/multicooker-philips-980-w-5-l-funkcija-slow-cooker-avtomatichni-programi-tajmer-bjal-srebrist-hd3037-70/pd/DQS3JBBBM/

Имаше нагоре едно мнение за него, че е добър. Като цена намелен ли е, или не толкова, че на тези петъци им нямам много доверие Thinking
И има ли голяма разлика с другия модел по-скъпия?
https://www.emag.bg/multicooker-philips-1070-w-5-l-funkcija-slow-cooker-22-avtomatichni-programi-cheren-hd4749-70/pd/D0B0H2BBM/

# 126
Джина, поръчай първия, купата е по добра, издържа! И да, намален е, иначе е 209 лв и държи цена!
Втория като функции е перфектен, но купата тънка, керамична и за година се скапва и почва да лепи!

# 127
Благодаря, Мими Simple Smile

# 128
  • София
Момичета , а херметичен ли е? че не видях да пише , на принципана тенджера под налягане ?

# 129
Момичета , а херметичен ли е? че не видях да пише , на принципана тенджера под налягане ?
Не е херметик!

# 130
Ще споделите ли любима рецепта и програма за приготвяне на свински ребра в мултикукър? Някъде в темата бях срещала, но сега не намирам. Имам Филипс 3037.

# 131
Здравейте, решила съм да закупя два мултикукъра Филипс за мен и за дъщеря ми. Двоумя се м/у тези два модела:
HD 3037/70 и 4731/70.
За първият намерих много повече информация, сигурно затова повече клоня към него. Притеснява ме, че
като минус навсякаде се споменава покритието на купата.
При вторият ми харесва, че има разглобяем вътрешен капак и почистването ще е по лесно. За купата обаче, никъде, нищо не срещнах.
Дали покритието и при двата модела ще е еднакво?
Вече два дена чета и сравнявам, и не мога да реша кой от двата е по добре да  избера?

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 16:39 от zllate

# 132
Прочети три поста по нагоре, точно съм сравнила купите на двата модела

# 133
Благодаря mimi.7299. Аз го прочетох, но понеже там модела е 4749/70 реших, че е различен с 4731/70, а то май разликата е само в цвета?

# 134
Благодаря mimi.7299. Аз го прочетох, но понеже там модела е 4749/70 реших, че е различен с 4731/70, а то май разликата е само в цвета?
Почти само в цвета, да, купите са от един и същ долнопробен керамичен материал!

Общи условия

Активация на акаунт