НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 131

• 42 495
  • 760
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
Браво, Жаки!Страхотна форма...ама и на втората снимка/преди режима/ аз виждам преса на корема Simple Smile явно и тогава си спортувала.

# 721
Мистик спортувала съм винаги, е не като сега де, много по- малко. Но и структурата ми е такава, че не качвам на корем, а на баджак 😂🤪
Килограмуте са бонус само, здравословно се чувтвам чудесно, свежа, пълна с енергия, без постоянно мислене за храна, емоционално тъпчене и Т.н. Промених си отношението към храната изцяло. И към мен самата обичам се и се харсвам в мир съм със себе си.
ПМС изчезна, този месец ми подрани 3 дни, не разбрах че ще ми идва, без нервни изблици, без желание да ям В, почти без болки.
Чак ме е страх да кажа, но кошмарните ми мигренозни пристъпи намаляха напоследък.
Макар че те са на периоди, мисля че и храната се отрязява.
В последните месеци джогинга( много бързо ходене) ми е около 9-10 км всеки ден!
Йогата силова над час. Енергия имам и да копам, ма НЕам желание 😂😂🤪
Понякога вдигам В, ако имам нужда, понякога пък си ям само яйца и риба, слушам си зовът на тялото повече, без насилие. Аз целите съм си ги постигнала , сега само здраве и спокойствие целя.

# 722
  • Пловдив
Уф...и аз искам душевен мир и да ми намалеят нервните изблици, че веч у дома не ме търпят Neutral Face  То и аз не се понасям, де... и в офиса всички ме нервят.Ще ми се да си тръгна и хич да не работя, ама няма как.Като им споделя на колегите ми се смеят...
Инак посвалих и аз и корема ми се поприбра...забелязаха ме околните и ми е ок.Обаче онова дет споделих гори ме мъчи...

# 723
Поздравления и от мен, Джаки!Страхотна си!   Hands Clap

Относно храната и доходите:не винаги е до бедност.Около мен, тези с наднормено тегло, са с доходи над средните.
Имат пари да ходят по екскурзии то екзотични дестинации, по 2-3 пъти в годината на море, включително извън Бг, но храненето им е Оле-мале.Тези, с които е ставало въпрос за хранене, особено за моето, не ми вярват, също смятат, че здравословните храни са плодове, зеленчуци, пълнозърнести и т.н., знаете репертоара, да не се повтарям.
Като зададеш въпроса Защо са дебели и болни, след като се хранят здравословно, отговор "Ами, ген!".
Е, аз моя ген как го "прескочих".....

# 724
Уф...и аз искам душевен мир и да ми намалеят нервните изблици, че веч у дома не ме търпят Neutral Face  То и аз не се понасям, де... и в офиса всички ме нервят.Ще ми се да си тръгна и хич да не работя, ама няма как.Като им споделя на колегите ми се смеят...
Инак посвалих и аз и корема ми се поприбра...забелязаха ме околните и ми е ок.Обаче онова дет споделих гори ме мъчи...
За мен стреса е толкова виновен за килограмите /здравето,  колкото и храната. Бях под голям стрес тази година и ми помогнаха 3 неща:
-коремно дишане
-валериан
- и

# 725
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
И на мен ми е хладно, но то май си е нормално вече тези дни. Вечер особено.

CvEtEmOe, аз съм с хипофункция и  СПКЯ. При СПКЯ основният проблем за забременяване е нередовната или липсваща овулация. Имала съм късмет да попадна на добри лекари явно. Още първият ми гинеколог преди първата бременност ми препоръча да направя курс с противозачатъчни, няколко месеца, щом не бързам със забременяването /предстоеше сватба/. Идеята на лечението е, че веднага след спирането на противозачатъчните почти 100% има овулация поне следващите 2-3 месеца. И така аз и двата пъти забременях от първия път. Като втория път преди да спра противозачатъчните вкарах в норма ТСХ с помощта и на ендокринолог. Казвам това, защото може да ти е полезно за следваща бременност, ако искаш такава. Голямо беше учудването ми когато разбрах, че на приятелка със СПКЯ й препоръчват инвитро. Явно не всички АГ са в час.

Мен дълги години ме "лекуваха" с противозачатъчни. Под дълги имам предвид, цял живот. Още от съвсем млада - 17-18 годишна, когато се предполага, че ще се е отрегулирал цикъла, съм на хапчета. Това във Враца. Като дойдох в София - и тук така - ахаааа, нямаш цикъл, еми ти си с ПКЯ, ето ти хапченца.. И когато реших да бременея, вече не щя да стане... Даже ходих и веднъж два пъти да ми гледат фоликула до къде стигнал, и кога аджеба ще настъпи таз ми ти митична овулация (после, от Форума разбрах, че тя въобще не била нужна, за да се забременее Sunglasses ) И пак не щя...

За сега приключих с този проблем - имам 2бр. чудовищенца у дома, и трето още не мога да пожелая Confused

Жаки, момиче, велика си! Браво!

Относно затоплянето: Една позната, възрастна жена, отслабна 40кг с др. Емилова, та от там ме "светна" за Термогенезата. Един ден ме хвана за слушател и ми надрънка куп глупости за метаболизма и др. сложни процеси. Та като се наядеш, и храната влезе да се преработва, се отделя топлина, която сама гори мазнини и отслабваш.... Глупости!

# 726
Жаки, страхотна си!!! Не е само до прари здравословното хранене. Яйцата се един евтин, бърз и засищащ елемент, който не е за пренебрегване.

# 727
И мен гинеколози ме "лекуваха" с противозачатъчни. Само подтискат поликистозата така. Затова си намерих с читав ендокринолог, който ми ги спря и сега с добавки, режим и спорт, да чукна на глава, нямам проблеми. Овулация не съм следила, вероятно след няколко месеца и това ще ме вълнува. Между другото нито един гинеколог не ме прати да изследвам инсулина. Те си гледаха в тяхната градинка и общата картина не я разгледаха.

За бюджетното НВ хранене освен яйцата няма как да не споменем дроба, който е за мен най-полезното месо изобщо. Също и дреболии - сърчица, воденички. Тук слагам и сланината, от която хем стават пръжки, хем буркани с мас, с които може да си готви човек. Всъщност, аз съм го казвала, но пак ще го кажа, откакто изчистих храненето си, давам изключително малка част от месечния бюджет в супера - масло, месо, зеленчуци, яйца.

# 728
Според мен също не е до пари. Аз си водя счетоводство колко пари даваме за храна месечно. Всички сме на режим в общи линии. Разходите ни са едни и същи с миналата година (леко увеличение заради лекото повишение на цените), а в добавка, изхвърлям по-малко храна.

# 729
  • Пловдив
В тоя ред на мисли...как приготвяте дроб?  Simple Smile Пробвах на грил тиган...ц...остана суровичък вътре.Киснах в мляко и т.н и пак не ми хареса.

# 730
Според мен също не е до пари. Аз си водя счетоводство колко пари даваме за храна месечно. Всички сме на режим в общи линии. Разходите ни са едни и същи с миналата година (леко увеличение заради лекото повишение на цените), а в добавка, изхвърлям по-малко храна.
Познато ми звучи, ама и на мен не ми вярва никой че е така. Виждат ме приятели и познати че съм свалила доста, питат как... и после чувам "Ми то не звучи зле, да зема да пробвам и аз ама то много скъпо!" Ще рече човек че като ям месо, по един вол изяждам... Да, може да излиза скъпо, особено ако човек се храни навън често. Но може и да не. Там вече всеки си прави сметката.

# 731
То ако ядеш навън, все си излиза по-скъпо. Навън не ядем и преди не сме яли. Аз готвя, макар че мразя, но пък с режима, готвенето се свежда до 15-тина минути макс, отделно че няма чистене голямо след това.

Дробчетата ги запържвам - пилешките с лук в гъша мас, свинският натюр в свинска мас. Не кисна нищо в мляко.

Пилешки срчица ги варя със сол и ги ям така с виличката. Могат да се запържат в масло, но аз ги обичам варени и ги ям като семки.  Mr. Green

# 732
Цитат на: mystic woman link=topic=1141320.msg39568359#msg39568359 date=1572 509880
В тоя ред на мисли...как приготвяте дроб?  Simple Smile Пробвах на грил тиган...ц...остана суровичък вътре.Киснах в мляко и т.н и пак не ми хареса.
Пекла съм цяло парче, около килограм, на фурна, с подправки, масло и малко вода, колкото да не е само на мазнина. Нарязан на парчета, пак на фурна по същия начин. Ако мъжете искат със сос, заливам с доматено пюре и повечко вода, пека до запичане на дроба отгоре. На барбекю /скара става божествен, пак предварително овалян в подправки. Никога не го соля преди готвене, всеки си го соли на вкус в чинията.

# 733
  • Пловдив
Миоки...пилешките ясно, че не се киснат Simple Smile Питам за свинския дроб.

# 734
  • София - Рим и обратно
Oх, блазе ви, че ядете дроб вкъщи. Моите не го понасят, дори само миризмата и трябва да си го готвя и ям скришно. А навън не ми харесва в повечето случаи.

Общи условия

Активация на акаунт