Пътят на честта

• 62 158
  • 1 100
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Не мисля. Има чудесни преподаватели по актьорско майсторство. И в НАТФИЗ и в НБУ. Проблемът е в драматургията. Нищо не може да се получи от посредствен текст. Вярно, липсата на опит пред камера често пречи на актьорите, но затова си има режисьори.
Ивайло - и 10 режосьора не биха го разчупили,
Актьорско майсторство за театър преподават.
Никой не ги учи да пишат обаче и те не си дават зор, защото се впечатляват от мненията на преподавателите.

# 781
  • тук, на мястото си

.................. Сценарно може би беше по-добре, но то защото е много кратък................

Като се спомена    кратък   и си дойдохме на думата. Защо трябва да се правят 30 или 50 серии когато може да се направят 15 стойностни. Гони ги мания за сравнение с турски или южноамерикански сапунки, не е виновен НАТФИЗ.

# 782
  • София
Ние, които не искаме да гледаме турско, искаме да гледаме българско, което не прилича на туско, въобще не ме интесува за колко се продава по света.
Пропуснала си да дадеш пример с Боливуд, не държи ли именно той рекорда по обеми?
Аз също не искам да гледам и не гледам, а само цитирам статистиката. На първо място са САЩ по сапунки.
Нямате си представа там какви дават - този сериал е слънце направо.
Опитът и оборотът правят качеството, както едно време.
Правеха много филми, но само някой ставаха Wink

# 783
Не е работа на актьорите да пишат, ако това имаш предвид.

# 784
  • София

.................. Сценарно може би беше по-добре, но то защото е много кратък................

Като се спомена    кратък   и си дойдохме на думата. Защо трябва да се правят 30 или 50 серии когато може да се направят 15 стойностни. Гони ги мания за сравнение с турски или южноамерикански сапунки, не е виновен НАТФИЗ.
Повечето сериали са с такава продължителност, стандарт някакъв за около 3 месеца един сезон. Има и по-кратки, но те са ежеседмичните, а този е ежедневен Wink
Познавам хора от НАТФИЗ, които си изпатиха, защото си позволиха да кажат на всеослушание, че предпочитат киното пред театъра. Колко злобни могат да бъдат преподавателите там си нямате представа и преупват, ама зверски пречупват актьора. СЛе дтова е трудно и нормалния изказ да си върнеш

# 785
Абсолютно можеха да го направят по-качествен за сметка на количеството епизоди. Не е въпросът, че нямат пари за бюджет, а че им се ще да лапнат възможно най-много при тая минимална инвестиция. Дотук какво се е случило - убиха Оги, което уж е най-голямата интрига в сериала, а ние даже забравихме. Десет епизода поред повтарят една и съща информация - Кера колко е жална, как лъже детето, колко е страшно в София, че свеката я мрази, Димитър е лош и влюбен в нея, Симона ревнува, Калоян е влюбен в жена си, която не иска да живее в Б-я, Киро е мафиот, Жаки мъжемелачка. Всичкото това, го научихме за първите 2 епизода, те вече 3та седмица ни го представят в различни ситуации, но с една и съща плоскост.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2019, 13:30 от Emi_55

# 786
  • София (Възраждане)
А, забравих - понеже говорите кой с какви връзки бил влезнал, а за главната виолончелистка нищо не казвате Grinning

Коя?

# 787
  • София
А, забравих - понеже говорите кой с какви връзки бил влезнал, а за главната виолончелистка нищо не казвате Grinning

Коя?
Е Кремена Халваджиян била хванала виолончелото и изсвирила темата Mask

# 788
  • София (Възраждане)
Ммясно...

# 789
Е Кремена Халваджиян била хванала виолончелото и изсвирила темата Mask
E, някои хора имат множество таланти, защо да не ги покажат.  Wink

# 790
Аз Силвия в “Под прикритие” я харесвах,но тук никак. Няма емоция,няма изказ,няма нищо! И не,не е до сценария. Колкото и да в слаб,ти или можеш,или не можеш да изграеш ролята. Явно тази не е нейната,но вече свирено. 😃

# 791
  • София (Възраждане)
Специално за сцената в колцентъра, аз мисля, че точно пък там се справи добре с ролята Кера. Имам стаж на такова място, мнозина сричат като нея, особено в началото. Контактът по телефон е гадно нещо, особено когато отсрещаната страна не желае да си говори с теб и те възприема като натрапник. И принципно да имаш комуникативни умения, бързо се объркваш ако си новак и събеседникът ти е груб, особено пък агресивен. 

# 792
И аз много харесвах Кера, и все си мислих, че я подценяват и не и дават шанс... може пък с
развитието на ролята да вземе да ни изненада, още имам надежда

# 793
Да се запиша. Първите няколко серии отгоре ги изгледах, вече започна да ми става абсурдно смешен сериала и гледам трепетно- точно заради недомислиците. Напомня ми на Столичаните.
Като актьори ме дразнят само Люба и " канадката"- много нескопосано играят.
От софиянци имам само добри впечатления- винаги са ме упътвали, с усмивка, ама говоря за преди 10- ина години.
А тия от ЦГМ яко ги закопаха и тях- не стига колко ги " благославят" гражданите, съвсем ги изкараха малоумни.

# 794
  • София (Възраждане)
Не мисля, че ако някой попита в ментроото "Коя спирка е НДК?", ще бъде грубо пратен да гледа карта.

Общи условия

Активация на акаунт