Пътят на честта

• 62 172
  • 1 100
  •   1
Отговори
# 765
  • София
И аз не виждам смисъл от писане с недомлъвки. Или казваш нещо в прав текст или изобщо не отваряш дума.
Имам съсед, който работи в екипа на Откраднат живот. Евала му правя за това, че и дума ни можеш да изкопчиш от него за предстоящите серии. Иначе много интересни неща разказва около вече излъчените епизоди и заснемането на определени сцени.
Защото има зверски глоби ако някой изплещи някъде нещо или разкаже историята.
На Евтим Милошев жена му е сценарист на Докторския сериал и това е причината да включат сина и, но за малко и то нямаше и смисъл от него. За Силвия който и да е мъжът и, ако не е продуцентът няма шанс да мине между капките за главната роля - ходила си е на кастинг със сигурност.

# 766
  • София (Възраждане)
Да, другата глупост, Киро Християнина убива екоинспектора и няколко миски, сякаш мухи е трепнал, никакво развитие по тази линия, див запад..медии мълчат, хора се бутат в метрото. А Кера в рамките на две седмици два пъти заплашена да стане жертва на сексуално насилие...фантазия ли нямат сценаристите или пък им е прекалено развинтена?!

# 767
  • София
Причината Силвия Петкова да получи ролята не е във факта, че един от режисьорите е нейн спътник в живота. Гилдията е малка, всеки е гадже на някого. А и режисьорът в случая изобщо няма думата в избора на актьори. И двамата са наети от продуцента за да свършат работа.

Ами явно не са я свършили както трябва, щом зрителите недоволстват от роднинските връзки. Кажи честно, щом си в тези среди, крайният продукт харесва ли ти? Защото това, което виждаме е халтура в стил Магърдич, с цел да се приберат едни пари от телевизията и е обидно, че тези режисьорски имена стоят в началото на филма.

# 768
  • София
Знаете ли, колко сериала се снимат в Турция годишно? Знаете ли, колко сериали са се снимали в Турция, преди да стане номер 2 в света след САЩ като износител на медийно съдържание? А сега вижте колко сериала се снимат в БГ годишно. Мрънкачи сте като стар шофьор видял учебна кола пред себе си Wink

# 769
Причината Силвия Петкова да получи ролята не е във факта, че един от режисьорите е нейн спътник в живота. Гилдията е малка, всеки е гадже на някого. А и режисьорът в случая изобщо няма думата в избора на актьори. И двамата са наети от продуцента за да свършат работа.

Ами явно не са я свършили както трябва, щом зрителите недоволстват от роднинските връзки. Кажи честно, щом си в тези среди, крайният продукт харесва ли ти? Защото това, което виждаме е халтура в стил Магърдич, с цел да се приберат едни пари от телевизията и е обидно, че тези режисьорски имена стоят в началото на филма.

Не ми харесва. Виня единствено сценаристите. Актьорите никога не са виновни. И Мерил Стрийп да е в главната роля резултатът ще е същият.

# 770
  • София
А, добре де името "Кера" ме разбива просто. 😂
Щото ГИЧКА е страхотно - в предишния мастършеф имаше една кукувица, сега в игри на волята също има една.
Името да ви е проблема Wink

# 771
  • София
Знаете ли, колко сериала се снимат в Турция годишно? Знаете ли, колко сериали са се снимали в Турция, преди да стане номер 2 в света след САЩ като износител на медийно съдържание? А сега вижте колко сериала се снимат в БГ годишно. Мрънкачи сте като стар шофьор видял учебна кола пред себе си Wink

Турция и сериалите им не ме интересуват, не гледам такива. Щом можем да произведем сериали като "Дървото на живота", "Дяволското гърло", "Под прикритие", "Денят на бащата", значи не е мисия невъзможна и не е въпрос на трупане на опит.

# 772
Познавам половината екип.
Моля те, кажи им да прочетат тази тема. Умолявам те, за наше добро го направи.

# 773
..фантазия ли нямат сценаристите или пък им е прекалено развинтена?!
Искат да кажат много неща, събрани в едно изречение.
Разни случи/ситуации без развитие "се хвърлят" в пространството и докато дойде развръзката /ако изобщо има такава/ са загубили смисъл или са забравени.

# 774
Кера е често срещано име в странджанския край. Леля ми така се казва. Кръстена е на баба си. Името е съкратена версия на Керана.

Наистина сценарият е под всякаква критика. Писан е сигурно от третокласници в час по Развитие на речта.

# 775
  • София

Турция и сериалите им не ме интересуват, не гледам такива. Щом можем да произведем сериали като "Дървото на живота", "Дяволското гърло", "Под прикритие", "Денят на бащата", значи не е мисия невъзможна и не е въпрос на трупане на опит.
Точно въпрос на опит е всичко - Денят на бащата не знам какво прави при другите изброени - абсолютна боза беше, както и Дяволското гърло. Народния театър представя - Силвия тук е доста по-добра от Духовникова там. Един Карамазов дето си разхождаше прелестите. Сценарно може би беше по-добре, но то защото е много кратък.
Под прикритие и Дървото на живота са свързани с много пари, които в момента няма кой да извади. Парите са необходими, не за да се харчат, а за дадет време да се изпипат нещата Wink
А турците са само за пирмер, как с натрупан оборот от изключително тъпи сериали, можеш да стигнеш до върха и да продаваш продукция в цял свят.

# 776
Писан е от хора със съмнителен опит като сценаристи. Това всъщност е трагедията на родното кино - никога не сме имали драматургична школа. Едновремешните филми, които помним и често цитираме са писани от писатели. Мишев например. Но това не е достатъчно. Нямаме си един Чезаре Саватини или поне диалогисти, които са чели Соркин и Мамет.

# 777
  • София
Писан е от хора със съмнителен опит като сценаристи. Това всъщност е трагедията на родното кино - никога не сме имали драматургична школа. Едновремешните филми, които помним и често цитираме са писани от писатели. Мишев например. Но това не е достатъчно. Нямаме си един Чезаре Саватини или поне диалогисти, които са чели Соркин и Мамет.
Такива са ни обучителите в НАТФИЗ и Нов Български. Актьорите няма къде да научат как се играе в киното, пак заради обучителите. Не ги наричам учители, защото не са такива.

# 778
  • София (Възраждане)
Ние, които не искаме да гледаме турско, искаме да гледаме българско, което не прилича на туско, въобще не ме интесува за колко се продава по света.
Пропуснала си да дадеш пример с Боливуд, не държи ли именно той рекорда по обеми?

# 779
Не мисля. Има чудесни преподаватели по актьорско майсторство. И в НАТФИЗ и в НБУ. Проблемът е в драматургията. Нищо не може да се получи от посредствен текст. Вярно, липсата на опит пред камера често пречи на актьорите, но затова си има режисьори.

Общи условия

Активация на акаунт