Лечение на псориазис 7

• 45 999
  • 395
  •   1
Отговори
# 90
Аз пробвам с соев лицитин, сок от алое и "златно" мляко с куркума. Още е рано за сериозни ризултати, но  ми се струва, че има леко подобрение.
На мен слънцето въобще не ми влияе. При положение, че тук слънце има 300 дни в годината. Даже ми се струва, че се обострят плаките.
Mинах курса с лецитина.Нищо......Simple Smile, сок от алое само още не съм,а мед с куркума редовно смесвам, даже вчера така се олях, че ми залепнаха червата и по едно време се уплаших да не умра.Не помага на псорито но май ме пази от вируси разни знам ли...danilu, и на мен слънцето не може да се каже че кой знае колко ми помага да ти кажа, но все пак мъъъъъничко по добре съм отколкото през зимата, знам ли, не вярвам да си внушавам .След два месеца ще си взема две шишета L-Carnitine и две шишета Krill тоя път на Now.

# 91

На мен слънцето въобще не ми влияе. При положение, че тук слънце има 300 дни в годината. Даже ми се струва, че се обострят плаките.

Само слънце и на мен не ми действа, трябва да е в комбинация с море; от една група във ФБ си поръчах крем с дитранол (бяха публикували рецептата) и определено има УАУ ефект при седмица мазане.

# 92
    Някой може ли да каже къде мога да намеря Неотигазон
Ако няма кой да ти го изпрати от Гърция например, пробвай да си го поръчаш в някои местни аптеки. На мен са ми правили такива доставки.[/list]

# 93

Само слънце и на мен не ми действа, трябва да е в комбинация с море; от една група във ФБ си поръчах крем с дитранол (бяха публикували рецептата) и определено има УАУ ефект при седмица мазане.
За дитранола честно казано не смея, а и с тия петна дето оставя не ми се мисли.Миналата година опитах да заместя дитранола с чист йод, ти и едното и другото все на един принцип работят - горят.Та напоих едно памуче с йод и с тиксо го залепих върху една мааалка плака, след няколко минути като ми припари много го махнах.Сега, почти година по късно кафявия белег от изгарянето с йода си е видим, макар и леко избледнял.Но плаката я няма. Ефект се постига и с катран, изпитан при това , хайде на миризмата се свиква , но цапането......омръзна ми цирка още на втория ден и го зарязах

# 94
    Някой може ли да каже къде мога да намеря Неотигазон
Ако няма кой да ти го изпрати от Гърция например, пробвай да си го поръчаш в някои местни аптеки. На мен са ми правили такива доставки.[/list]

Пробвайте в тази аптека (или се обадете да ги питате):
https://www.aptekapromahon.com/

Maria 56 - " Ефект се постига и с катран, изпитан при това , хайде на миризмата се свиква , но цапането......омръзна ми цирка още на втория ден и го зарязах" - от къде и как сте го ползвала?

# 95
Още се търкаля някъде шишенцето с катран по някое от мазетата, мисля че от аптека съм го купувала, бяло пластмасово, мазах директно но само места с лесно достъпна локация, удобна за отмиване.После си купих от Аптеката готов крем с катран, Украински , който пак цапаше адски и смърдеше на изгорели въглени та се не трае, мазах малко с него и просто се отказах, пробива през марличката и белия чаршаф е за изхвърляне,не...твърдо не на тоя начин, дори и в гората сама да живеех като някой асоциален отшелник не виждащ никога хора не бих повторила.Да не говорим че писва да лепиш марлички, да превързваш, да увиваш с найлон и да прилепваш с тиксо.То си изкарваш една работна смяна само в подготовка и след това в миене .

# 96
  • София

Здравейте ! Да се включа и аз в темата Simple Smile
До миналата година имах само на 2-3 дежурни места. С години. От началото на 2019 г. имам навсякъде.  Какво стана, какво се случи.. и от тогава.. колко лекари, пари, мехлеми, хамалогия, всяка сутрин, вечер, по време на работа, мазане, храни, дрехи.. какво ли не. И не изчезна.

За моретата.. .
На първо място мъртво море, после черно море. Имам познати на които след мъртво море не им е излизал с години. Аз не съм ходила. Може да си организираме една групова почивка в Израел хахаха, но поне за 10 дни.
Езерната вода в Поморие действа уникално. Миналото лято всеки ден киснех по 1-1,5, направо го смачка за 10 дни, но.... не бяха достатъчни, това е минимума. Морето така не ми е действало.

Климат...
Не зависи само от слънцето и морето, а и от климата и то в много висока степен. В Турция на мен лично, климата много сериозно ми го обостри. Промишлените градове също действат много зле. Всичко е комплексно. Ясно е, че няма как да си спрем живота, но....
Ще дам пример с майка ми... тя имаше много и навсякъде. От 3 години живее в едно село, ВСИЧКО ИЗЧЕЗНА от само себе си, без нищо да прави. Беше го оставила на произвола. За стреса.... и тук вече не знам, защото тя е подложена на много стрес и напрежение всеки ден и по-принцип е много нервен човек, а фактите са налице.

За храната също вече не съм сигурна. Аз 5 месеца бях на много стриктен режим, разлика нямаше. Или не действа или трябваше да продължа още..., но колко...!

Друго.. назад във форума е коментирана една паста Иганержинг-китайска. И на мен ми я предложи приятел, който я е ползвал, негова приятелка също. Проблеми не са имали. Тя се е изчистила и от тогава няма. На 2-3 месеца каза, че като се сети и се мазне 1-2 пъти, профилактично. Чета съдържанието, само билки. Направо така се зарадвах. Макар, че си имах едно наум и чаках да видя как ще започне да действа. Мазах се 3-4 пъти ... резултат веднага започна да има. Това започна да ме гложди, защото само кортикостероид може така бързо да дава резултат. Спрях да се мажа. Дадох го на познати за проба в лаборатория. Аз имах 2 пасти-едната от али експрес, едната от БГ. Оказа се, че в двете има различен %. В чуждата 7%, в БГ 2,8 %. Нямам подробности, защото исках само това да знам, дали има или не.

Аз не съм фен на кортикостероидите, но имам спомен преди години, още не бях толкова наясно, една дерматоложка ми предписа дайвобет. Знам, че се мазах, не помня как точно, аз чета листовките от-до, спазвам всичко и не помня друго, какво стана след това... От тогава знам, че е работено върху него, схемата била променена и вътре в състава водещ бил витамин Д3, кортикото на второ място.

Друго какво... чудех се за тези соларни камери с фотолечение, с определена честота на вълната (мисля 311 беше) чувала съм добри отзиви. Вече ги има и в други клиники, не е както беше преди години само на едно място.

Като цяло от 1 месец ям едни водорасли. От Русия. Органична/жива храна. Те изчистват отвътре, правят детокс и т. н. за много неща са. Но трябва време. А на мен ми се иска с нещо да изчистя по-бързо външно, защото имам на доста места, а пък те да си действат вътрешно, няма да ги спирам.

Това е засега от мен. Хубав ден на всички Simple Smile

# 97
Здравейте. Ето още един човек с това гадно заболяване ....става въпрос за майка ми ,която заведох на кожен и докато видя,каза псориазис! Изписаха и този антибиотик, някой от вас приемал ли го е, резултат и странични ефекти има ли ? Понеже е с проблемна жлъчка , доктора каза, че няма проблеми да се приема, но все пак да попитам и вас🙂 Благодаря предварително и хубав ден 🤗

# 98
Не съм чула досега антибиотик да е помогнал при псориазис, ама ...не съм лекар все пак.

# 99
Изписаха и този антибиотик

Много странно! Ще се радвам да споделиш и резултати след време.

За храната също вече не съм сигурна. Аз 5 месеца бях на много стриктен режим, разлика нямаше. Или не действа или трябваше да продължа още..., но колко...!
Би ли споделила, какво включваше режима ти?

# 100
  • София
Изписаха и този антибиотик

Много странно! Ще се радвам да споделиш и резултати след време.

Би ли споделила, какво включваше режима ти?

Разбира се.
Започвам да изброявам какво НЕ трябва да се консумира:
1. Алкохол
2. Газирано
3. Цигари
4. Кафе
5. Шоколад/какао
6. Бял хляб. По възможност никакъв хляб.
7. Цитруси
8. Мъхести плодове - малини, къпини, ягоди и пр.
9. Млечни продукти. Изключение правят само продукти от козе мляко.
10. Свинско месо
11. Тлъсти и мазни меса
12. Пържени храни
13. Сладки неща от магазин, опаковани, а и като цяло.
14. Захар
15. Мед. С изключение на акациев мед
16. Бадеми
17. Орехи
Възможно е да пропускам нещо...
Всичко успях да изпълня, като на всеки продукт намерих хубав заместител или просто го махвах от менюто си. Но резултат нямаше.
Освен това пиех по ударни дози фолиева киселина-9 хапчета на ден, при нормална доза 1 хапче на ден-6 месеца. Респистим-4 месеца. Това е за имунитета. Герикапс-4 месеца.

# 101
Благодаря ти Анета!
Аз спазвам ( непостоянно) диетата на д- р Пагано, сигурно ти е известна.
Към забранените неща, които си изредила прибавям с изключителна важност- картофи, домати, чушки!
Бял ориз почти не вкусвам...
Три пъти на ден пия по лъжичка соев лецитин на гранули, сутрин, половин час преди закуска- чай от кора от бряст, вечер преди лягане- чай от жълт шафран...
Количеството риба, пплодове, зеленчуци и лимони е промишлено, малко пилешко, малко агнешко....Smirk
С тази диета, ако е стриктно спазена постигам умопомрачителни резултати! Такива, до каквито с нито един лекар, лечител, врач, баяч Stuck Out Tongue Closed Eyes, или какъвто и да е там, при които съм ходила, не успях да достигна!

Все още не успявам да я превърна в начин на живот, защото съм си бохем и чревоугодник:smirk:, все още например съм на вълна Коледно- Новогодишни празници SmileStuck Out Tongue, но скоро започвам и знам, че това е единствения начин да посрещна пролетта и лятото в отлична форма Bowtie
Винаги я започвам с три дни ябълки Wink Мисля че е важно да го спомена...

Толкова съм убедена, че правилната емоционална нагласа и точния режим на хранене са в основата на добрите резултати, че това провокира въпросът ми към теб. Изненадах се, че от режима ти не е имало абсолютно, никаква полза...

# 102
А аз не съм изненадана. Предвид забранените й храни  явно се храни основно с бобови, зърнени, плодове и зеленчуци. Първите три могат да са възпалителни за псориазиса.

# 103
  • София
Благодаря ти Анета!
Аз спазвам ( непостоянно) диетата на д- р Пагано, сигурно ти е известна.
Към забранените неща, които си изредила прибавям с изключителна важност- картофи, домати, чушки!
Бял ориз почти не вкусвам...
Три пъти на ден пия по лъжичка соев лецитин на гранули, сутрин, половин час преди закуска- чай от кора от бряст, вечер преди лягане- чай от жълт шафран...
Количеството риба, пплодове, зеленчуци и лимони е промишлено, малко пилешко, малко агнешко....Smirk
С тази диета, ако е стриктно спазена постигам умопомрачителни резултати! Такива, до каквито с нито един лекар, лечител, врач, баяч Stuck Out Tongue Closed Eyes, или какъвто и да е там, при които съм ходила, не успях да достигна!

Все още не успявам да я превърна в начин на живот, защото съм си бохем и чревоугодник:smirk:, все още например съм на вълна Коледно- Новогодишни празници SmileStuck Out Tongue, но скоро започвам и знам, че това е единствения начин да посрещна пролетта и лятото в отлична форма Bowtie
Винаги я започвам с три дни ябълки Wink Мисля че е важно да го спомена...

Толкова съм убедена, че правилната емоционална нагласа и точния режим на хранене са в основата на добрите резултати, че това провокира въпросът ми към теб. Изненадах се, че от режима ти не е имало абсолютно, никаква полза...

Специално за картофите, каза, че ако успея да заменя изцяло хляба с картофи ще е най-добре !!!
Аз също съм чела и други хранителни режими в които пише, че всички от семейство картофови трябва да се изключат.
Лецитин също съм приемала-слънчогледов на “Now”, защото е по-хубав и не е ГМО.  Над 3 месеца пиех. Но дали помага, незнам...

Много съм се навила за Мъртво море от страната на Израел. Ако някой има инфо нека ми пише. Всичко. Билети, хотели, цени... Иска ми се това да опитам. Може би април-май месец.

# 104
Здравейте!
До този миг освен Псанола нищо не ми е помагало така, че за години да изчезне.
Бяха ми подарили последно 2 шишета, но вече привършва и бях в паника докато днес с дъщеря ми не намерихме това:
https://www.remedia-homeopathy.com/en/pix-lithantracis/a3041
Това е съставката която прави ефективен псанола.Това е накакъв въглищен екстракт от Уралски каменовъглен басейн.
Все още не разбирам обозначенията за концентрация ли са и изобщо кое от всички трябва да поръчам.Иначе и аз и в интернет има пропорциите за псанола.
Да добавя,  че той е най удобен и за скалпа.
Ако някой знае немски и може да помогне ще съм мн.радостна.
Др.седмица и самата аз ще имам повече инфо и ще пиша.

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 19:00 от acidrain

Общи условия

Активация на акаунт