Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са потенциалните причини и фактори, които могат да влошат псориазиса?
Какви са опитите за контролиране на псориазиса чрез диета?
Какви са препоръките за излагане на кожата на слънце при псориазис?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са потенциалните причини и фактори, които могат да влошат псориазиса?
Псориазисът може да има различни причинители, като генетика, стрес, лекарства, инфекции, алергии и диета. Важно е да се отбележи, че причината може да е различна за всеки човек. Влошаването на псориазиса може да бъде предизвикано от стрес, неблагоприятни климатични условия, консумация на алкохол, тютюнопушенe, газирани напитки, шоколад и какаови продукти, цитрусови плодове, млечни продукти, свинско месо, пържени храни и сладкиши. Псориазисът е генетично обусловено заболяване, като наследственият фактор играе важна роля. Въпреки това, той може да бъде предизвикан от стрес, инфекции, наранявания на кожата, някои лекарства, алкохол и тютюнопушенe. Диетата и имунната система също могат да окажат влияние.
-
Какви са опитите за контролиране на псориазиса чрез диета?
-
Какви са препоръките за излагане на кожата на слънце при псориазис?
-
Как мога да разбера дали имам псориазис или друг кожен проблем?
-
Какви са разликите между псориазис и кожен проблем, известен като козметичен проблем?
, сок от алое само още не съм,а мед с куркума редовно смесвам, даже вчера така се олях, че ми залепнаха червата и по едно време се уплаших да не умра.Не помага на псорито но май ме пази от вируси разни знам ли...danilu, и на мен слънцето не може да се каже че кой знае колко ми помага да ти кажа, но все пак мъъъъъничко по добре съм отколкото през зимата, знам ли, не вярвам да си внушавам .След два месеца ще си взема две шишета L-Carnitine и две шишета Krill тоя път на Now.

, или какъвто и да е там, при които съм ходила, не успях да достигна!
, но скоро започвам и знам, че това е единствения начин да посрещна пролетта и лятото в отлична форма 
Мисля че е важно да го спомена...