Секс

• 28 254
  • 391
  •   1
Отговори
# 285
Цитат
Ето, например, твоята екс-любима защо налапа чуждестранната пишка от воле, в момента, в който ѝ се удаде възможност, а не тръгна да мисли схеми на дребно как да те прекрои и моделира, барем и ти станеш милионер?

Това ме нахили здраво Laughing

Нито се е опитвала да ме моделира, нито парите са били кът. Затова не я виня, дори се радвам за нея, че се възползва от шанса на живота си, а е добро момиче.
Някои хора цял живот пускат тото за джакпота с милиончетата, а тя си го удари с една екскурзия, винаги ще ми липсва, но да е жива и здрава. Sunglasses

Една като нея ще се вреди, петдесет няма. Да мислим за тези другиде 50 "нетласкани към борбеност" готованки и техните вятърни мелници.  

И не отговори на последния ми въпрос Simple Smile

# 286
  • Sofia
Това ме нахили здраво Laughing
Абе, то, не е много за смях, като се замислиш...

Нито се е опитвала да ме моделира, нито парите са били кът.
Как да не са били кът, при положение че, доколкото помня информацията от твои мнения: 1.) девойката произлиза от бедно семейство; 2.) ти самият нееднократно си споделял, че ако тръгнеш да поемаш повечето сметки на жените, с които излизаш – за храна, пътувания и други дребни удоволствия – спестяванията ти (?!) бързичко ще се стопят (т.е. не само месечните ти заплати, но и пари "наготово" не биха били достатъчни, за да закърпят дупките в семейния бюджет дългосрочно); 3.) не се притесняваш да разказваш как бившата ти приятелка е пълнила кошницата в супермаркета с шоколади от по-скъпите марки и други, определени от теб като деликатесни, хранителни продукти, плюс – скъпи (според твоите критерии) вина, ако не ме лъже паметта, но понеже ти си широкоскроен и щедър мъж, не си вербализирал открито несъгласието си с тази покупателна практика, а само си я гледал леко накриво; 4.) живели сте 7 г. на квартира и макар, по твои думи, да сте били близо до етапа да планирате заедно деца, не сте могли да съберете достатъчно пари за първоначална вноска, въпреки твоите неколкократни ходения на бригади по Щатите и уж престижните ви работни позиции в България?

На кой въпрос не съм обърнала внимание? Този за САЩ ли? Не го разбрах – иначе, няма проблем да отговоря.

# 287
Баси... аз колко камъни очаквах, то само 2-3 ме уцелиха и толкоз...
И къде заби темата и както винаги я ос..хме....

И пак питам: защо всички си мислят, че причитата за липсата на секс е в младежа на 26 години, бил той дебел, ленив и без тестостерон, а девойката - цялата в бяло, чиста като момина сълза...
И кога ще престанете да гледате треската в окото на мъжа до себе си, а вие, жените, все да сте безгрешни и никому за нищо виновни...

Безсмислено е, ама да пробвам!

# 288
Не мога да разбера защо така остро се осъжда мъж с по-скромни възможности тук. Далеч съм от идеята, че повечето мъже на бг мамите изкарват толкова пари, за да могат да си позволяват постоянен поток от по-скъпи стоки на фона на постоянните разходи. Не мисля, че положението на човека е било толкова зле, щом са били на квартира и е имал и заделени пари.

# 289

И пак питам: защо всички си мислят, че причитата за липсата на секс е в младежа на 26 години, бил той дебел, ленив и без тестостерон, а девойката - цялата в бяло, чиста като момина сълза...
И кога ще престанете да гледате треската в окото на мъжа до себе си, а вие, жените, все да сте безгрешни и никому за нищо виновни...

Честно казано има си и ленивци що се касае до секса и годините не определят мерака. Според мен момчето се комплексира от натрупаните кг и това се отразява и на либидото му, а в същото време няма воля да отслабне. Този проблем е често срещан сред жените, защо не и сред мъжете.

# 290
  • Sofia
Не мога да разбера защо така остро се осъжда мъж с по-скромни възможности тук. Далеч съм от идеята, че повечето мъже на бг мамите изкарват толкова пари, за да могат да си позволяват постоянен поток от по-скъпи стоки на фона на постоянните разходи. Не мисля, че положението на човека е било толкова зле, щом са били на квартира и е имал и заделени пари.

Не, не, няма нищо лошо в недоимъка сам по себе си, разбира се. Но просто нека да наричаме нещата с истинските им имена и да не градим форумен образ на нещо, което не сме.

# 291

Поласкан съм от детайлите, които си запомнила, но доста неща не са така - не знам дали просто те подвежда паметта или аз не съм се изразил правилно. Надали искам да задълбавам персоналната тема повече де, особено за минали неща.
Въпросът ми за САЩ беше - защо след като тук не те устройстват закони и манталитет, не се преместиш и сключиш брак с местен там? Ти сама нееднократно си споделяла, че си с приятеля си, заради големите грижи, които полага за теб, а не защото го обичаш диво и щастливо.

# 292
Черна котка, да живееш на квартира и да имаш и спестени средства не е недоимък. Недоимък е, когато не свързваш двата края. Другото е нормално съществуване.

# 293
  • Sofia
Какъв приятел?! Grinning Аз съм омъжена от доста време насам. Което прави въпроса ти ирелевантен.

Никога не съм споделяла, че не го обичам. Недей да лъжеш най-нагло. Напротив, винаги съм го определяла като моя soulmate. За по-прекрасен мъж не бих могла и да мечтая. Wink Просто избягвам да коментирам личните си отношения публично, защото това не касае никого извън двойката ни.

Детайлите, които помня, са колкото за всеки друг потребител в този форум. Няма нужда да се ласкаеш излишно.

# 294
Стигнахме и до традиционната хвалба на мъжете си от минарето на ivory tower-а Simple Smile

Нямам намерение да ровя, затова нека е така, както казваш, а аз ще си запазя впечатлението за себе си.
И все пак долавям някакво недоволство в теб, нещо те притеснява и пречи да стигнеш до нирваната на Франсоаз.

# 295
  • Sofia
Недоволството е част от житейския път на човека. Ако от всичко си доволен, няма и да прогресираш.

Спи спокойно, знаейки, че и аз си имам грижи. На дребни душици, като твоята, това им е най-голямата утеха.

# 296
Спи спокойно, знаейки, че и аз си имам грижи. На дребни душици, като твоята, това им е най-голямата утеха.
Само пък за теб си мисля, като заспивам Simple Smile
Аз съм добронамерен, желая ти успех в разрешаването на грижите - в крайна сметка, освен всичко, форумът на първо място е за взаимопомощ.

# 297
  • София

Безмислено е. Не пробвай.

# 298
  • Paris, France
Скрит текст:
bratan, равнодушно да ми задаваш въпроса защо българските жени не се борят за въвеждането на законови промени, гарантиращи финансовата им стабилност и благополучието на децата им при развод, е все едно да ме питаш защо българите овцедушно сме седели под турско робство в продължение на цели 5 в., защо комунизмът е процъфтявал в България или защо вече 30 г. безропотно търпим безчинствата на управниците ни, като единственият израз на протест, на който очевидно сме способни, са звучните псувни по ракиено време и фразата "Ебаха ѝ майката на тая държава!".
Ами, манталитет, какво да го правиш... Опитът е показал, че промяна няма да настъпи в съзнанието на хората, дори и след 100 г. Затова и – както се вижда – бавно, но устойчиво, нацията ни прогресивно се затрива.
Като оставим настрана тези културно-исторически особености, обаче, има и друг момент – в наши дни, модерните нагласите са съвсем различни и, в общи линии, не тласкат индивида към борбеност, която да е експресивна, насочена "навън", към промяна на заобикалящата ни среда. Постоянно ни се набива в главите как животът е един, как времето е най-ценният ресурс. Ами, при това положение, съвсем естествено, вместо хората да тръгнат да се борят с вятърни мелници, влагайки усилия и време в опити да променят общността, в която живеят, без да е ясно какъв ще е крайният резултат от цялото начинание, просто кардинално сменят старото статукво и си намират по-благотворна среда, в унисон с целите и желанията си. Чисто, просто, лесно.
Ето, например, твоята екс-любима защо налапа чуждестранната пишка от воле, в момента, в който ѝ се удаде възможност, а не тръгна да мисли схеми на дребно как да те прекрои и моделира, барем и ти станеш милионер? Simple Smile

В България населението не намалява заради лошите, лоши закони на семейното право, а заради високата емиграция, нежеланието на предишните 2-3 поколения да имат повече от 1-2 деца, масовата образованост и информираност на жени и мъже и покачващия се стандарт на живот.

Тези закони при развод нямат особено значение предвид факта, че 60% от новородените се раждат извън брак. В съседна Гърция са само 10% и то предимно от майки чужденки, но тоталният коефициент на плодовитост е по-нисък и от българския въпреки липсата на комунизъм и по-високо БВП на глава от населението.

В много държави с високи облаги за домакини след развод раждаемостта е по-ниска и от българската. При баба Меркел е подобна, че и по-ниска, а внесе милиони жени, които раждат по 3-4, даже 5 деца. И в САЩ и Канада не е по-различно.

Точно в богати държави с добро образование и здравеопазване хората имат малко деца независимо от културни особености, брачни закони и порядки.

Много малко от жените, които напуснаха български мъже заради срещнат чужденец ги напуснаха по финансови причини. Жените, които особено държат на определен стандарт и в България държат на него и не тръгват да живеят с мъж, който не им го предлага.

# 299
  • Sofia
Разбира се. Simple Smile Аз никъде в поста си не обвързвам раждаемостта с икономическите или социалните условия. Всъщност, дори не споменавам раждаемостта като фактор.

Причината, като цяло, в развития свят да се раждат по-малко деца е горе-долу следната – от една страна, хората вече не намират чак такава ценност в създаването на свои биологични потомци, а от друга – просто предпочитат да живеят предимно за себе си, осъзнавайки, че децата изискват чудовищно големи ресурси – емоционални, времеви, финансови и т.н. Ако децата можеха да се отглеждат "по между другото", мисля, че далеч повече хора биха се навили на тази стъпка. Но това е утопия.

Общи условия

Активация на акаунт