Първо искам да ви пожелая една прекрасна нова година, пълна с радост и щастие!
За жалост моята започна с раздяла с партньора.
Публикувам тази тема с идеята моя негативен опит да може да предпази поне една друга жена от същата мъчителна връзка. В моята всичко започна прекрасно и си мислех, че съм открила моят човек, дотолкова, че наистина се влюбих и почнах да игнорирам знаците, че само си губя времето с него. Много пъти премълчавах и пренебрегвах своите чувства, защото си търсех причини да оправдая поведението му. На него все му трябваше време, оправдаваше се, че си е такъв затворен и мълчалив, че е имал лош минал опит и трудно се доверява, а мен държеше на дистанция и ми пращаше смесени сигнали, винаги работата му беше на първи план, понеже и там имал още няколко месеца по-натоварени, които все растяха като брой. Комуникацията беше невъзможна, защото той не искаше да говори на сериозни теми и да признае, че има проблем с емоциите си(или липсата на такива).
Съветът ми е - Скъпи момичета, никога не съжалявайте мъжете! Не стойте във връзка, в която не сте приоритет за другия човек. Ако усетите, че някой не ви допуска до себе си емоционално след няколко месеца връзка и след един разговор нещата не се променят, тръгнете си. Не оставяйте той да ви манипулира и да ви прехвърля вината за провала на връзката с "липсата на търпение". Не стойте с човек, който все не е наясно с чувствата си и винаги му трябва още време. Повярвайте ми - няма да се промени! А вие накрая ще сте наранени и ограбени от емоции и енергия.
Скъпи мъже, ако наистина сте попаднали на жена, която много ви е наранила, първо си излекувайте раните и после дайте шанс на друга. Ако не можете, не си играйте със свестните хора, които са готови да ви дадат любов и не ги карайте да плащат за чужди грешки. С това поведение само ще отблъснете добрите жени и ще си намерите нови използвачки и манипулаторки.
Съжалявам ако съм ви досадила, но наистина ми се искаше да има кой да каже това на мен по-рано! А за жалост от общия ни приятелски кръг(а и не само), получавах само уверения да му дам шанс, да изчакам и да правя компромиси.
Знам, че той не е лош човек, имали сме много хубави моменти, но осъзнах по трудния начин, че някой, който не може да осмисли и изрази здравословно емоциите си, не може нито да приеме, нито да даде любов и ако сам не пожелае да се промени, няма как това да се случи.