В топлите есенни дни ДЕКЕМВРИйчето не спира да пълзи (Тема 4)

• 45 872
  • 449
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Съни много благодаря, че се сещаш за нас! Честит празник и от мен! Нека са здрави всички деца и ние също, за да може да им се радваме!

Голям ден е днес. Сякаш беше вчера, когато се роди, 3 кг, 50 см в точно 19:04  числа, които никога няма да забравя ❤️

Декември е вълшебен месец, а покрай малките става още по любим месец! 😇

# 256
  • Пловдив
Честити рожденни дни на всички пораснали бебчета! Да са живи и здрави и много да радват мама и тати!

# 257
Честити първи рождени дни на всички дечица в темата! Нека са здрави, щастливи и игриви! Как бързо времето лети, сякаш вчера се родиха, а вече се отбелязват първите рождени дни...

# 258
  • София
Честити първи рождени дни! И моето момиче стана на годинка на 26ти 😊
Идвам да споделя какво ново и забавно става при нас.
Та значи. Ема разбира от ципове. Всяка вечер след училище пребърква раниците на кака и батко за останали лакомства. Та затова е страшна с ципове. Днес, нали паднаха температурите, та вкъщи вместо 24 при същото отопление е примерно 22.5. Което за мен е сериозен студ и съответно съм със суичър с цип. А, забравих да спомена, на Ема й излизат зъби, тази нощ се е будила  между 5 и амнайсет пъти да цока. Сигурно вече виждате накъде бият всички тези обстоятелства. Какво прави днес Ема цял ден? Дебне да седна и се намества при мен. Изчаква минутка, да приспи бдителността ми. След което с един жест разкопчава суичъра с дясната ръка, бързо пъха лявата в пазвата на потника ми, и представете си сега как се държи мокро коте за врата, ето с такъв жест тя си изважда цица и любовно я захапва. Цял ден! Много ми се смяха вкъщи, а мен ме е страх занапред да излизам 😂
Това беше от нас, много здраве на всички!

# 259
Све, много ме разсмя Simple Smile Добре си изкарвате вие Simple Smile Хахха Simple Smile
Честити първи рождени дни на всички Simple Smile Да са живи и здрави, с безгрижно и щастливо детство. Много ми беше емоционално и на мен като си спомних всичко около раждането. Как отлетя една година, а си мислех че никога няма да оцелея цяла година Simple Smile
И момичета имам един въпрос. На Лора вчера след разходката (която беше не повече от час по обяд) бузите й бяха много зачервени цял ден, даже и днес са малко червени. Според педиатърката е студова алергия, но до сега никога не й е ставало така, а сме излизали на много по-студено и за много по-дълго. Та тя ни каза да вземем някакъв cold cream. Някоя от вас ползва ли някакъв, който може да препоръча? На някой друг зачервяват ли му се така бузите? Благодаря Simple Smile

# 260
  • Пловдив
Све, много ме разсмя Simple Smile Добре си изкарвате вие Simple Smile Хахха Simple Smile
Честити първи рождени дни на всички Simple Smile Да са живи и здрави, с безгрижно и щастливо детство. Много ми беше емоционално и на мен като си спомних всичко около раждането. Как отлетя една година, а си мислех че никога няма да оцелея цяла година Simple Smile
И момичета имам един въпрос. На Лора вчера след разходката (която беше не повече от час по обяд) бузите й бяха много зачервени цял ден, даже и днес са малко червени. Според педиатърката е студова алергия, но до сега никога не й е ставало така, а сме излизали на много по-студено и за много по-дълго. Та тя ни каза да вземем някакъв cold cream. Някоя от вас ползва ли някакъв, който може да препоръча? На някой друг зачервяват ли му се така бузите? Благодаря Simple Smile

На Божидара така и се зачервяват бузките,но миналата година не беше така въпреки че сме излизали по често в студа...та аз мажа с колд крем на Биодерма има ефект

# 261
svee, уникални сте Grinning моето момиче също прави такива неща. Питам я аз: "Къде е млякото?" И тя веднага бърка в деколтето, ходя с по-отворена тениска вкъщи. Понякога само дърпа, за да надникне и започва: "А, а, аааа!" Едни възклицания Grinning навън пред хора е малко срамно Simple Smile

# 262
  • София
Привет, момичета, 🤗
Честито на порастналите дечица!
Аз пък нещо не съм настроена за празнуване. Нещо ми се вижда излишно като го гледам колко му разбипа главятя на Боян Wink Със сигурност парти няма да има. Аз съм на работа през деня и си мислех да го отбележим следващата седмица с една вечеря на ресторант, без торта, но като го знам как няма да ми даде да седна цяла вечер и се чудя дали да си го причинявам. А и като знам как тепърва ме чакат десетина детски партита за следващите 10 години и мисля да си го спестя. Мисля си, че така разсъждавам, защото ми е второ дете ли, знам ли...🤔
Иначе Боян още не ходи, няма и голям мерак, освен да обикаля мебелите хванат за тях.
Яслата ни е ОК, госпожите вече посвикнаха с него, макар че в частната му беше доста по-добре. Wink
Аз се чудя за триколка сега. Дали ще мога да го водя на ясла с нея? Но пък като вее, ще стане на снежен човек до спирката Wink

# 263
  • Ловеч
Честито на всички пораснали бебоци!Да са живи и здрави,палави и игриви и да носят само радост на мама и тати!!!
Ние сега в Събота ще празнуваме,точно тогава си му е и датата,та по този повод той реши да се разболее точно сега....
Надявам се до Събота да позакрепим положението за да мине празника пък после ще се лекуваме на топло вкъщи😊

# 264
  • Пловдив
Здравейте!
Глори, дано до събота се оправи и си изкарате подобаващо празника. И ние ще празнуваме тогава, но реално рожденния ден на Николета беше на 11.12. Тогава бяхме на Коледна фотосесия....голям рев беше. Офертата беше за 10 кадъра, определена сума пари. За един час едвам направихме 5 без да реве, а аз толкова много се радвах, че ще я снимат, пък тя....Успяха и с торта да я снимат, дано догодина да не е така. Утре е на консултация и да видим колко е качила, като я нося и почва да ме боли под реброто. От седмица, по цял ден бърбори, спира само когато яде нещо. Все по-често се държи за мебелите и ходи, но ако я хванеш за ръце, веднага е седнала. Вече се пуска права без да се държи, но стои на едно място и не мърда.
Весели празници на всички и оцеляхме първата година! Хихихи!

# 265
Привет и от нас, и нашия първи рожден ден беше на 7.12 Heart Много ми беше емоционално и сутринта ту се смеех, ту ревях.. Joy После като дойдоха гостите остана само напрежение .. Празнувахме вкъщи в семеен кръг, малката не беше сърдита, но не беше и весела както обикновено, поошашави се от гости и подаръци. Като си тръгнаха към 19 и яде и тя торта стана вече супер щастлива и остана до към 22 да си играе и беше вече в много добро настроение. За бебешки рд нормално, но ми се искаше целия ден да ѝ е щастлив. Ние пък от тогава почти нямаме читава снимка..тя не се спираше на едно място, не гледаше, не се усмихваше...ама нищо де, отбелязахме го както трябва. На другия ден се събуди и почна да сочи балоните и една гигантска къщичка, която ѝ подарихме ние и се впусна в игри, сигурно си е мислела че е сънувала Grinning И тя иначе много активно ходи по мебелите, а сама стои на едно място само. Но си личи че става все по-стабилна.
Не знам за вас, на мен ми беше много хубава година и за съжаление март месец ще се връщам на работа, а февруари тя ще тръгва на ясла. Отсега ми е много мъчно като си го мисля, а тогава ще съм в голяма дупка, сигурно е. Много ще е трудна обратната адаптация, толкова си ни е хубаво двечките Heart
От утре мисля да въвеждам вечеря. Вие как процедирате, кога вечерят и се къпят малките, кърмите ли още? Аз все още да и се чудя как точно да организираме графика вечер.

# 266
  • София
Лоли, няма ли как да отложите още два+три месеца? Съжалявам!
Ние вечеряме към 7, тя вечеря с нас (много отдавна, но не давам закуска пък). Към 8:30 заспива с кърмене. Ако я къпя, то е между вечерята и кърменето, т.е. към 8.

# 267
Момичета, от около седмица Лора изобщо не иска да обядва. До сега нямаше проблеми и си хапваше нормално и просто не знам какво се случи последната седмица. Отказва пюрета, пробвах детска кухня, аз правих супи, запичах й зеленчуци на фурна, за да може сама да си ги яде, но не и не. Нищо не иска. Закуската (обикновено каша със сирене или кисело мляко) си я изяжда без проблем, както и следобедната закуска (обикновено каша с плод). Много обича и банан и жултък хапва с удоволствие. Но за всичко останало стиска устата. А аз се искам и вечеря да заместя, изобщо не знам как ще стане Sad Някой друг имал ли е такава ситуация? Надявам се да е само период, но вече започвам да се отчайвам и като стане врем за обяд ми се иска да избягам някъде Simple Smile

# 268
Здравейте, момичета, да са живи и здрави всички дечица и ние покрай тях!
Галя,моето момче беше така 10- ина дни,  след което му избиха два кътника. Предпочиташе да суче и да гризка корички.
Ради на 07.12. беше рожденник. Бяхме си вкъщи с роднини, много се вълнуваше и забавляваше. Беше голяма гоненица с братовчед му, който е на 1,5 г.
Проходи преди месец и половина и сега дори в тоалетната съм с придружител 😂
Към кърмещите мами: след 2-3 месеца мисля да го отбивам, но нямам представа как да процедирам. А той определено е захитрял и вече си търси сам... Как ще действате вие?

# 269
Цветослав ще прави годинка на 30.12, ние сме последни май май Grinning
Ще се съберем на деня със семейството, няма да е нищо голямо, а и се пада работен ден, повечето хора са на работа. Ах, каква дата си избра малкия човек, хем накрая на годината, хем преди нова година Grinning А той всъщност се роди точно на термин.
За сега си суче с пълна сила, мисля след нова година да го запиша на кухня, защото вече се изчерпах от към идеи какво да му готвя. Ще въведа и вечерята, след като почнем кухнята. Закуска също все още не давам, защото той спи до късно и суче към 9:30-10 ч. и после направо обядва е 12 ч. Не мисля да отбивам скоро, ще се водя по детето, докато иска... Пък ще видим.
Много обича да лази, направо хвърчи Grinning Придвижва се с опора, когато пожелае, ходи за ръчичка, но по-малко, както казах лазенето е предпочитаният начин за предвижване.
Научил се е да сочи с пръстче и сега само това прави Joy
Напоследък е почнал да вика ма-ма, а като ни види, че ядем ням-ням Joy

Общи условия

Активация на акаунт