Радостта ми е голяма, аз съм вече ЮЛСКА мама!

• 14 759
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Разглеждах снимчици в албума (коремчета), олееее Рени все едно не си била бременна, завиждам ти, да знаеш, ама благородно де Hug
Но пиша пак не заради Ренка (не можах да се въздържа), а за Фионка. И не само, че и завидях за морето (ама много и завидях) Hug, а защото от вчера в 3 часа следобяд не е влизала във форума, а като я знам колко е активна ми се струва малко подозрително. Хей Фионче, да не си тръгнала да раждаш преди мен Naughty Да си ги нямаме тия, чу ли? И все пак, ако е така, да знаеш, че сме с теб Praynig

# 181
...Нали казват хората, че си приличали ражданията между майки и дъщери и тя сега е решила, че тази нощ е "моята нощ" Joy С една дума ще чакам тази нощ, да стане 4 часа и да се започва Joy...

ех, Иве, знаех си аз, че пропущам нещо вчера; аз съм родена в ПОНЕДЕЛНИК Wink
еми, ще си чакам другия тогава Crossing Arms

аз да се похваля, че току що изпратих на една приятелка, мама от около седмица, половината материали от библиотеката на кърмаческия Joy
зарибителка на млади майки-кърмачки ще ставам; Асенце, ще ме взимаш да ти помагам Flutter

# 182
Привет мами Hug

Как са днес все още необебилите се мами?
Аз да ви кажа преди малко като бях до WC и забелязах едно слузесто парченце по бельото голямо колкото тиквена семка.Предполагам това трябва да е част от прословутата "тапа" newsm78 Ама може ли някой да ми каже как да разбера когато падне цялата и по принцип колко трябва да е като количество. Като гледам май на части ще пада.
Малееееее хвана ме малко шубето мами ей Rolling Eyes Rolling Eyes
Знам,че мога да си откарам доста време така без тапа ама факт е,че май се почва. Все ми се ще да устиска до 22 за да е лъвче, ама в крайна сметка каквото дойде. Рано сутринта имах леки болки в кръста и ниско долу като,че ще ми идва но нямах контракции през това време та поспах още мъничко Grinning

Добре,че днес съм на ЖК та да видим док какво ще каже.Дали ще ме преглежда за разкритие newsm78 Мразя ги тия прегледи Confused

Айде мамчета стига съм ви занимавала вече.Ако има нещо ще пиша пак по-късно. Успех и стискам палци на всички раждащи днес Praynig Hug  bouquet

# 183
Здравейте всички мами и бебешоци!
Да ви питам някоя от вас ако си е слагала Гино Дактарин след това колко дни се изтича това нещо? Въпреки, че последната глобула я сложих преди около седмица имам чувството, че още има нещо там  newsm78 Иначе имам едно такова течение каквото си имах и преди да ги сложа тия работи, но си мисля, че ако тръгне тапата ми да пада на части изобщо няма да разбера  Thinking

# 184
Все ми се ще да устиска до 22 за да е лъвче

Бени, ми аз като съм устискала до 22.07. ("устискала" в моя случай си е точно на място, че съм от подранилите бебета Rolling Eyes), пак съм раче. То зависи кога и в кое съзвездие изгрява слънцето или нещо такова беше. Та може да изгрее в Лъв още на 20ти примерно или пък да е чак на 23-24ти. Много е относително и за всяка година е различно. Проверява се по разни звездни карти, като има значение и часът на раждане и географските координати на мястото на раждане... Не ги смятай тия, когато дойде, няма да го връщаш, я! Mr. Green

# 185
Здравейте,

изведнъж стана доста пусто в нашата тема. Вече втори ден без бебета. Дано поне мамите от миналата седмица да започнат да се завръщат.

jorjito, не се тревожи, всичко ще се подреди! Стискам ти палци. Hug

Иве, подуването е нормално за нашите седмици, нищо не може да се направи. Добре, че е лято и може да се ходи с чехли. Ти представяш ли си да трябваше да обуваме ботуши. #Crazy

Ивичка от Варна, мерси за почерпката, хайде скоро да черпиш и за бебето. Party

Бени, може и да не е тапа, а течение някакво. Пиши какво са ти казали.

Фиона изчезна. Или са хукнали пак към морето или към родилното.  hahaha

Narina, не я мисли тази тапа. Доколкото знам е различна от нормалното течение.

Аз днес съм добре, нямам контракции. Спокойно е в корема ми. На 20-ти съм най-после на запис, да видим какво ще ми кажат.

# 186
Няма да го връщам разбира се Wink Mr. Green

Narina относно тапата да ти кажа,че със сигурност ще разбереш. И аз си имам други разни течения,но ето днес се случи.Вярно,че беше много малко парченце,но е коренно различно от течението,така че споко ще разбереш.
Тапата е слузеста като сопол Embarassed /с извинение/.Ако я пипнеш не може да ти се размаже между пръстите както течението.Просто е много гъсто и жилаво и седи на едно място не се разтича.При някой има и кървави нишки.При мен това мъничко парченце беше "чисто"
Абе незнам дали ме разбра ама се надявам да съм обяснила що годе добре Embarassed

Целувки от нас Heart Eyes Hug

# 187
Наде, да ти кажа си мисля,че може и да е малка част от тапата защото както писах преди малко доста по-различно беше от течението което си влача вече почти 9 месеца Sad

Разликата беше очевадна.Просто наистина беше слузесто като сопол,ама знам ли може пък и да си права newsm78
Освен да съм прихванала друг вид течение Wink

Абе както дойде така то време и без това не остана много. Laughing
Кат се върна от ЖК ще пиша какво са ми казали.

# 188
Тук съм , но нещо нямам настроение.Не се чуствам много добре, особено снощи.Беше ми толкова нервно и напрегнато направо не мож ех да си намеря място- всичко ме дразнеше и нищо не ми се додхващаше-сякаш някаква депресия ме беше обхванала.И така е от няколко дена, но снощи.... Мъжа ми каза, че днес ме водел в болницата да раждам- ща не ща. Laughing
Не знам защо е така, а и контракциите ми бяха по-болезнени от другите вечери.
Дано моето раждане не си прилича с това на бебка, че аз съм преносена и пак не ъм искала да излизам, че със системи предизвиквали.
Дано, днес ми се пооправи настроението, че ще убия някой- така по-добре да не пиша, че да не ви придавам отрицателни емоции.
Хайде няма ли бебоци днес?
Да ви кажа какво сънувах- че отивам до тоалетната и ми тече кръв или нещо такова и реших , че започва раждането и тръгнахме с майка ми към болницата , аз си взех и чантичката даже.А някой път ми се е случвало да ми се сбъдват сънищата- хайде сега това да означава , че ще родя много скоро.

# 189
Здравейте и от мен,да се отчета и за днес!Много ме интересува въпроса дали непременно трябва да падне тапата,че да започне раждане. newsm78Не може ли и без тапа???
Иначе аз си стоя без контракциите и без болките.Мисля,че и аз ще отида към зодия ЛЪВ...и двете зодии(рак и лъв)са хубави,така че нямам претенции..Тази вечер отивам на частно да ме гледат.Ааа и мамчета,искам да питам дали е лошо да ти отлепят не знам си какво,за да започне раждане?И кога ще започне ако го направят?От раждането хич не ме е страх,ама от това преносване и тея системи.... Sick
Фиона,и аз съм така-нервна до припадък,как ме издържат вкъщи незнам.А и ми казаха,че имало някаква генетична предопределеност относно раждането,т.е. каквото е било на майките ни,такова ще е и на нас SadА аз съм преносена 12 дни,била съм с увита пъпна връв и съм извадена с форцепс CryДано да не е вярно това твърдение Praynig

# 190
  • Пловдив
Здравейте, Мами!
Чета Ви с интерес всеки ден, но рядко се включвам. Термина ми беше вчера и ходих на преглед. Лекарката ме гледа за разкритие и проследи за тоновете на бебето и каза, че имаме някакъв напредък от последното посещение. Каза ми също, че може да имам леко зацапване от прегледа. Вечерта обаче както си спях изведнъж нещо взе да тече и изтичах в банята. Течеше в продължение на 1 мин. И тъй като бях много притеснена се разплаках и не видях дали това е изтичане на води и бистри ли са те /но си мисля че са били водите все пак/. Не се обадих на лекарката ми за да не я безпокоя в този късен час / 2:00 часа беше/. Днес взе да ми изтича онова слузесто течение за което пишете и Вие. Обадих се на лекарката ми и и обясних какво се е случило и тя ми каза да следя за болки по-силни, защото по едно време имах леки като предменструални болки. Та сега ми е много притеснено, защото водите продължават да ми текът /сложила съм си лигнин, който се напоява/. Има ли някаква опасност за бебето, ако водите ми намаляват? И аз исках моето бебче да е ЛЪВЧЕ ама явно не му се чака на моят юнак. Желая успех на мамите запътили се към болницата! Аз може би ще съм една от тях, но още не съм решила да тръгвам.

# 191
Вера, не е задължително да падне тапата (нито пък да я видиш) за да започне раждането. Много често се изхвърля заедно с водите. Много родили майчета изобщо не са я виждали. От друга страна знам за случаи, когато раждането настъпва 1 седмица след падането и. Така, че това е най- несигурния признак, че се започва. С тапа, без тапа, докато не почнат масивни, болезнени и редовни контракции или не изтекат водите, няма започнало раждане.
Отлепянето на плодния сак е един вид 'помощ' от страна на лекарите за скорошно раждане. На мен ми се струва доста силов този метод и не виждам защо да ти го правят, ако не преносваш много. Тук между юлките имаше няколко, които родиха след такова отлепяне. Поглени в старата тема. 

Фиона, не се нервирай. Нали знаеш, че всичко се предава на бебето. Мисли позитивно. Не изкарвай дните само в очакване, а просто се наслади на последните ви дни с мъжа си, когато ще сте само двамата. Скоро всичко ще се промени тотално.  Hug

delfinche, щом имаш изтичане на води, а не само тапа, тръгвай. Не чакай болки! При изтичане на води се отива веднага в болницата. Явно при теб става на порции (нормално е, главата на бебето запушва изхода). Но няма връщане и няма какво да чакаш. Успех и стискаме палци! Тръгвай!

# 192
  • Пловдив
Да ама лекарката ми каза вчера че бебо не е стигнал още до входа за излизане и имало време. Като и обясних преди няколко часа ме посъветва да  чакам болки, пък аз още нямам. Плюс това нямам и направление, защото съм се уговорила с нея и чакам нейните команди. Иначе е голям специалист и и имам доверие! Ама ми е притеснено. Какво може да стане според теб?

# 193
Да ама лекарката ми каза вчера че бебо не е стигнал още до входа за излизане и имало време. Като и обясних преди няколко часа ме посъветва да  чакам болки, пък аз още нямам. Плюс това нямам и направление, защото съм се уговорила с нея и чакам нейните команди. Иначе е голям специалист и и имам доверие! Ама ми е притеснено. Какво може да стане според теб?

Това няма никакво значение дали имаш разкритие или не, болки и т.н.Изтичат ли водите отивай незабавно в болницата- и да не тръгнеш да си вземаш вана- има огромен риск от инфекция.Една позната и изтекоха водите, нямаше и      болки даже , но отиде и роди , но да не ти разказвам сега да те притеснявам.Бебето не бива да остава без води!
Стискам палци всичко да е наред ! newsm17 newsm17 newsm17 Ако наистина са водите- леко раждане и да гушкаш едно здраво и хубаво бебче много бързо![/color]
А , да ви кажа  как се наплаших- четох какво е това млечницатук има една много хубава тема, и имаше и снимка- толкова сташно ми се видя.А пище , че можела да се предизвика от антибиотици, които е приемала майката.А аз пех антибиотик , защото изкарах един грип много тежък.при въпроса ми ще има ли влияние при бебчо(бях 6 или 7 месец май)тя каза, че евентуално може след като се роди , но нямало страшно.Ето какво е имала предвид Cry
Ох, направо си ме стана страх!
А какво е това лохии, че я срещнах тази дума, но не знам какво е  Embarassed
А, въпрос към родилите вече мами- след раждането слагаха ли бебетата ви в специален кувьоз за по-бързо минаване на жълтеницата?Една позната(тази дето и изтекоха водите) е раждала в моята болница и са сложили бебчето и в кувьоз за жълтеница, та иках да съм подготвена ако ме питат- било по желание.

# 194
делфинче, болки може да не почнат, ти колко ще ги чакаш! Положението се променя за часове. Разкритие става за минути. Трябва да си под наблюдение с изтекли води. Трябва да се следят тоновете на бебето. Няма какво да чакаш според мен. Ако не почнат контракции, ще ги предизвикат, но бебето трябва да излиза вече, щом са изтекли водите.

Фиона, лохии е това дето тече след раждането. Като цикъл, ама 30-  40 дни. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт