Радостта ми е голяма, аз съм вече ЮЛСКА мама!

• 14 760
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
Делфинче, миличка, не се паникьосвай!!
На лекцията в Училището за родители към болница Св.София казаха така: Един от признаците за започващото раждане е изтичането на околоплодните води. Случи ли се - вземате един душ и тръгвате с багажа към болницата. Контракцийте - регулярните,  през 5 минути, са друг признак за започващо раждане. Може да се случи едновременно и контракции и изтичане на околоплодните води, но може и поотделно. Аз мисля да се успокоиш и да отидеш до болницата. Simple Smile
Успех, миличка!! Peace

# 196
Извинявам се че се намесвам във вашата тема но във връзка с изтеклите води. При положение че се е пукнал мехура, а главата не се е фиксирала във входа на таза има опасност от изпадане на пъпната връв или дребни части-/ръчички или крачета/ пред главичката. Затова трябва да се отиде веднага в болницата, като се пътува по възможност легнала или полулегнала.

# 197
  • София
Здравейте пак мами,
Връщам се от запис на тонове, нищо не ми казаха в консултацията, добър бил записа и това е, нищо за скорошно раждане или нещо подобно. Аз си взех записа и в четвъртък ще го нося на моя доктор да го погледне, че тези в консултацията са направо за  #2gunfire
Чаках ужасно дълго време пред кабинета и сега ми е едно уморено, подуха ми се крачетата, започва и глава да ме боли...ужас.
Фионче, недей така бе мила, на финала да се сдухваш, излезте на по биричка с мъжа ти, пиини 2 ако трябва, да се поразвеселиш Hug Мен иначе ме бива по съветите, ама аз съм същата Laughing Снощти ме хванаха нервите, тъкмо като бяхме тръгнали да си лягаме и вместо да си легнем излязохме на разходка, ама като се поуморих и после си спах, като къпана Joy
Делфинче и на мен доктора ми каза, че ако ми изтекат водите (с и без болки) трябва да влизам в болница, поради риск от инфекции  Naughty
Вярно няма бебета, кво става, мамите ни чакат нас, дето преносихме да се отчетем сигурно, ама ние нъц Joy
Ами хайде от мен чао засега, аз търпеливо ще си чакам 4 часа сутринта (нали мама каза, че тогава трябва да започвам Joy ) и ако утре сутринта не съм тук, да знаете къде съм Praynig

# 198
Фиона, лохии е това дето тече след раждането. Като цикъл, ама 30-  40 дни. ooooh!
Е мерси за пояснението- не знаех , че така се казва! Embarassed Embarassed Embarassed  Embarassed Embarassedмного мъ и срам
Сега съм си взела едно листче да си записвам  на колко време са ми контрякциите и кои са болезнени и кои не- ако има някаква закономерност...

# 199
Здрасти пак и от мен! Току-що се връщам от поликлиниката  и съм много доволна, че се уговорих с педиатър.  Joy С малката Ани на Макси ще се консултираме с една и съща докторка. По думите на Галето ми изглеждаше добър избор, а днес след личната ми среща с дамата съм още по-спокойна, поне се отнася с разбиране към изключителното кърмене и късното захранване, стига майката да го иска, от друга страна ако майката иска да следва стандартната БГ схема - док е с нея. Тъй че всичко ще си зависи от мен в това отношение. И си личи, че много обича дечицата и има подход към тях, а отношението също е важно. На мен с тоя тумбак много ми се израдва жената... Mr. Green Та така..доволна съм от днешния ден, свърших нещо полезно... Само дето щях да си купувам комплект лъжички на Нук и крем за лице навръщане и...забравих Embarassed И направо се прибрах... С тия контракции ми е трудно да мисля за друго, освен как да устискаме до петък...и затова забравям всичко и само се моля на ум "още малко, още малко Praynig" Психясах ей! #Crazy

Делфинче, тая твойта док може да е голям специалист и много да й вярваш, ама аз на твое място вече щях да съм в болница и да съм минала едно УЗИ да се види количеството води и т.н. Че намалеят ли драстично става лошо... то вътреутробно страдание, ала-бала...абе не е добре за бебо, по-добре системка за контракции и да се изгонва плода... Аз имах преди десетина дни еднократно изтичане на бая водичка, направо си бях като напишкана и дори прах кувертюрата на креслото, но веднага отидох на УЗИ и ми казаха, че водите са достатъчно, но ако продължи изтичането да бягам към родилното. Повече нищо не тече, но мен ме гони параноята и само вися в 00 да се проверявам. ooooh! Страшничко си е... А ти така спокойно...  Thinking Хайде, мисли и решавай какво ще правиш, но ако все пак се запътиш към родилното - с теб сме!!! Peace Hug

# 200
Делфинче тръгна за болницата.Да и стискаме палци. Praynig
Иначе и аз при най малкото съмнение за нещо по-сериозно тичам в болницата - на тях им е писнало да ме виждат вече сигурно, но още ми се усмихват.Предпочитам да досаждам на лекарите, отколкото от невнимание да стане нещо , а пък дори и да няма нищо- по-добре е да съм си спокойна.
Хайде Ивките, изобщо не се услушвайте- имате бебета да раждате!
Днес май ще има бебета!

# 201
Влизам от време на време да ви проверявам тези дето сте вече на финала. Няма бебета май днес. Питах се и къде изчезнаха майчетата? Дали не са си пуснали вече отделна темичка?
Успех на делфинче!

# 202
Здрасти мамита! Честито на новите мами, целувки на малките бозайници и кураж на всички останали!!! Hug

Ние вече сме си в къщи. Таткото от вълнение е пропуснал да даде повече инфо за нашето бебе - казва се Максим, роди се на 13.07. в 01.50.ч, 2800гр и 49см. Появи се 12 часа преди предвиденото и то по много драматичен начин. Първо предния ден се чувствах доста странно-бях ужасно отнесена, а като излязох срещнах много хора, които ме питаха кога ще раждам и аз твърдо им казвах УТРЕ! После в къщи бях много изморена. Изпих си очистителното за операцията и всичко беше супер нормално. Преди да си легна към 24 часа, реших да препиша от Библията 21 псалм (това го правя много отдавна, с идеята, че ми носи защита. после си сгъвам листчето и си го нося в себе си. нещо като ритуал.) В момента, в който отворих Библията нещо в корема ми сякаш се скъса. Усещането беше сякаш нещо вътре се разпаря Rolling Eyes ! И започнаха едно ужасно силни болки. Направо ме прерязваха и аз без да искам започвах да дишам като по филмите Laughing без да мога да обясня на таткото какво става. Едвам успях да се обадя на лекарката, при която щях да раждам. После се опитах да се изкъпя, обаче не съм сигурна, че успях. Такава болка през живота си не съм изпитвала...  В болницата бяхме към 01.15. Много трудно ми поставиха спиналната, защото имах контракции и от тях буквално се тресях. Упойката подейства, операцията започна, а  аз  лежах зад чаршафа и си мислех ЕБА СИ КЕФА! Такова облекчение... После се появи бебето. Когато го целунах беше топличко и мекичко... И беше моето топличко и мекичко бебе!
Операцията била тежка, била съм с пълно разкритие (за 1 час!?), имало и сраствания... Сега се възстановявам.
ОБАЧЕ ми дадоха да сложа бебето на гърдата ми почти веднага и това беше страхотно! И до сега Максим суче като професионалист!
И така... Доста дълго стана.
Ще кача някоя снимка на малкото кърлежче и ще ходя да поспя.
А, искам да кажа, че таткото е направо великолепен - непрекъснато е до мен, занимава се с баткото и е толкова нежен, че аз направо преливам от спокойствие и любов към всички! Направо не мога да се позная, отдавна не съм се чувствала така щастлива...

# 203
Добре дошла, Pingwina! Да ти е честито и все така щастлива да бъдеш! Аз също се притеснявам дали ше дочакам датата си за секцио...Надявам се.

# 204
ПРивет отново мами!

Наистина си е пустичко днес от към писания.
Аз бях на ЖК и док каза, че засега всичко си е нормално.Бебка вече се е наместила идеално,води има достатъчно и са много бистри.
Казах му за тапата и той разбира се ми каза,че може да си пада дълго време и да си карам спокойно. Wink
Вече сме 2900гр Laughing ако устискаме до края ще видим колко ще се пръкнем Wink
Другия вторник съм пак на консултация ако няма новини до тогава.

Това е от нас засега.
Поздрави и целувки на всички и успех на запътилите се да раждат.

# 205
Пингвинче, добре дошла отново!Още много да ви радва малкото "кърлежче" smile3525 и таткото и баткото да помагат!
А и Жоржито се губи нещо днес- нали беше на лекар, да не са я оставилли да ражда направо?
Аз си купих 1 кг череши  и сега ще ги изям всичките- нали не ми даваха да ям от тях , за да не получавам контракции

Последна редакция: вт, 18 юли 2006, 19:33 от fiona

# 206
Здрасти от мен, отдавна не съм се включвала, обаче нямама много време или по точно нещо не успявам да си го организирам, а и това неспане.... Shocked

Сега да кажа инфо за нааааас:
Миналата седмица ходихме до педито да ни премери и се оказа че калпазанката е качила само 150 г. Sick Та като се почна един шаш и паника, дали ядяла дали не, да се дохранва ли незнам си какво. Акъл и от свекървата и педиатъра, абе...обаче и аз като Пърли, може да съм тъпо теле, но и упорито... Laughing Та почнах буквално да я кърмя на поискване, ама няма ден няма нощ за нас. И ефекта е поразителен - днес ходихме пак и е качила 400!!!!г.

И така сега съм много по-спокойна, олекна ми както се казва.

Още нещо да кажа, прочетох че коментирате за тапата. На мен ми изпадна на части деня преди да родя и предният. Аз се досетих че е това, но нямаше кръвенисти нишки. То е нещо като желе, така мога да го обясня. Не се размазва м/у пръстите като го стиснеш и не тече.

# 207
  • somewhere over the rainbow
И аз щях да пълня главата на Делфинче да отива да ражда,но щом вече е тръгнала,ще го спестя. Пожелавам й леко и бързо раждане!!!
За тапата да кажа-на мен хич не ми е падала,т.е. паднала ми е сигурно с водите. На мен ми отлепиха мехура с ръка и се радвам за това,защото много се ускори раждането. Така че не виждам защо да е лошо. Това беше към 11 ч и док ми каза,че може би към 16--17 ч. ще започнат контракциите. Да ама почнаха след 2 часа и до 16,20 бях родила. М/у другото и мехура ми спукаха при една от много болезнените контракции и доста ми олекна като изтекоха водите. Не виждам нищо лошо в тези манипулации,при условие че ускоряват и улесняват нещата. Стига да са направени в ТОЧНИЯ МОМЕНТ.
Нашата мома не е слагана в кувьоз за жълтеницата. Давахме 2 банки глюкоза вместо вода и...мина.
Хайде,чакаме си бебчетата! Crossing Arms

# 208
Е, не! Не мога да се сдържа и да не дойда да ви видя всички накуп в Шейново! Хайде в събота грабвам чавето и пристигам! А дотогава,  Стечи, Ивка и Ивче, да сте родили и да сте започнали с възстановяването! Ще ви стискам най-усърдно палци, но ще ги пускам само докато гушкам и храня бозайничето.  Hug  Praynig

А ние се обринахме от тъпия памперс на Pampers понеже свършихме Libero-то преди да се усетим.  Sad Някакво мехлемче ли трябва да му взема???

Последна редакция: вт, 18 юли 2006, 21:45 от pearly

# 209
delfinche има прекрасен син Бойко !!!Родил се е в 21:00 часа. Малкото му телце тежи 2950г и е дълго 50 см. newsm44 newsm44 newsm44 newsm44.
Мама Диди звучеше като най-щастливата жена на света. Плачеше от радост!
Пожелавам й това дете само да я радва!
Малкият Бойко да расте здрав, силен, умен и красив и си го запазвам за зет от сега 
smile3521 smile3521
И за мен беше чест да я чуя - толкова беше щастлива!!!

Общи условия

Активация на акаунт