АВГУСТИНЧЕТА 2019 - тема 1

• 28 070
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Пъпчици - има ги всякакви Simple Smile По лицето установих, че й се появавт, ако не я обтрия с вода след ядене, защото си се омазва с мляко. Засъхналото мляко и слюнка правят пъпчици. Нормално - то и аз да се омажа след ядене, така ще стане.
По дупето й се появиха пъпчици от претопляне - поради запарване от ортопедичните гащички. Педи каза да ги третирам малко със синьото багрило - много бързо й засъхнаха и нежната кожа започна да се оправя.
Мамите на момиченца - чували ли сте за отваряне на устничките, за да не се сраснат? За превенция на синехия. Вчера една мама ми го каза и ме хвърли в тъча - за пръв път чух за такова нещо.
И аз го чувам за първи път . Толкова ме е страх да почиствам там , отварям лекичко и даже вчера видях че има доста кремче и незнам как да го изчистя ? Дайте съвет

# 271
Здравейте. Моята беба е изцяло на кърма -има от 6 до 8 кърмения на денонощие. Нямаме нощ с нощ еднакви, онзи ден спа от 10 до 4 сутринта и след това чак в 8, нощес яде в 12, в 4, в 8...
Аз кърмя навън - вече няколко пъти в ресторанти и кафета, в колата на пътя. Не виждам нищо лошо в това, напротив нещо красиво..Хората, които ме видят се кефят даже..
И моята има пъпчици, ама ми казаха да не ги мажа с нищо. 
И аз все още нямам усет в долната част на корема при операцията, не е болезнено, но е неприятно. Докторлата ми каза, че ще отнеме време да се възстанови. Мисля да се връщам малко по малко към трвнировките от другата седмица.
По отношение на срамните устни, за първи път чувам такова нещо. От консултациите ми казаха да не чистя и да не пипам там, ама свеки ме посъветва да почиствам няколко пъти седмично с физиологичен разтвор и стерилна марля, защото все пак ака и се събира малко или много. Аз реших да я послушам, все пак е била сестра и са и минали толкова деца през ръцете. Съвсем внимателно разтварям и обтривам, като една марличка я режа на две и не повтарям. С едната половина чистя едната страна, с остатъка другата и ако има между дупенцото и вагината лекичко с друга.
Вашите бебоци плачат ли като им е студено или топло? Как разбирате, че за това плачат?

# 272
Абсолютно всеки Божи ден, някой път и по няколко пъти почиствам внимателно генниталиите й. Разтварям устничките и с едно движение с памучен тампон, ако се налага повторение с друг. Така ме посъветваха в болницата, а и всички лекции, които съм посещавала за бременни - наблягаха на това. Освен крем, там се събира и ако понякога. Няма как да не се чисти, ще стане някоя инфекция. Така, както се грижа за моята хигиена, се грижа и за нейната. А и е хубаво да се разтваря, именно, за да не слепнат.

# 273
  • Пловдив
И аз за пръв път чувам за това. Почивствам ежедневно от скоро тъй като ортопедът татко на момиченце ни направи забележка да я чистим. Забелязала съм противоречието на доста от лекарската гилдия - трудно е да отгледаш дете днес - хиляди различни мнения. Но се събира и ако и крем и реших, че е добре да се чисти.

# 274
  • София
Всеки ден почиствам с памучен тампон и физиологичен разтвор след акане и след баня. Ако видя, че се е събрал крем и по-често. В болницата почистваха с марля, но ми се струва много груба.

# 275
  • София
За разтваряне на устничките за първи път чувам. За почистване - още от болницата съветът беше да почистваме редовно, но много внимателно. Не трябва да има ако, но кремът не трябва да се "изтърква" грубо и не е проблем дори да останат следи от него, защото не бива да се получи разраняване. Именно разраняването било предпоставка за сраствания.

# 276
Gevi86 aurafix е марката. Мисля че са турски. Пт специализиран магазин ги взех. Успех! 😊

# 277
Аз също се чудя какво да правя относно почистването на срамните устнички, именно заради противоречиви мнения. Педиатърката каза, да не пипаме там, но аз виждам, че се събира от крема и акото по мъничко и внимателно почиствам с памучен тампон и бебешко олио, но сега ще пробвам с физиологичен разтвор.
Иначе моята бебка също беше седалищно и се роди със секцио. В болницата мина ортопедичен преглед и казаха, че всичко е наред. Следващият преглед е след 3 м. За носене на специални гащи не са ни казвали нищо. Обаче да си призная, упражненията жабче не ги правим. Докато мине известно време от храненето и тя заспива. Като я събудя за следващо хранене, вече е доста гладна и изнервена и едва успяваме да я преоблечем, камоли  да правим упражнения. Вие как се справяте в това отношение?

# 278
  • София
Моят юнак яде 7 пъти на денонощие като в 23ч, в 4ч и в 7ч приема, само кърма, тъй като тогава го храня в леглото, за да мога и аз да спя. След храненето в 7ч.и двамата пак заспиваме и се будим м/у 9ч и 9.30ч - тогава е и перфектното време за масаж и гимнастика, защото все още е сънен от нощта и имам 15-20 мин преди да заплаче за ядене. Останалите хранения са смесени - стартирам с 40 мл АМ и след това кърма и от двете гърди, защото не ми е много. Не знам колко общо изяжда - вече е на 2 месеца и е 5 кг.
За кърменето навън, аз тотално не мога да се пречупя и в редките случаи, когато ми се налага, давам пълна доза АМ.
А майките на момчета, забелвате ли пишлетата? Аз дърпам леко надолу, колкото позволява.

Последна редакция: чт, 03 окт 2019, 18:21 от PrimaCvetelina

# 279
Обаче да си призная, упражненията жабче не ги правим. Докато мине известно време от храненето и тя заспива. Като я събудя за следващо хранене, вече е доста гладна и изнервена и едва успяваме да я преоблечем, камоли  да правим упражнения. Вие как се справяте в това отношение?
Правете ги! Нищо не коства, толкова бързо става. Аз ги правя при смяната на памперса преди всяко дневно хранене. Ортопедът каза по 10-15 пъти и наистина за секунди става. 🌸

# 280
Обаче да си призная, упражненията жабче не ги правим. Докато мине известно време от храненето и тя заспива. Като я събудя за следващо хранене, вече е доста гладна и изнервена и едва успяваме да я преоблечем, камоли  да правим упражнения. Вие как се справяте в това отношение?
Правете ги! Нищо не коства, толкова бързо става. Аз ги правя при смяната на памперса преди всяко дневно хранене. Ортопедът каза по 10-15 пъти и наистина за секунди става. 🌸
Какви са тези упражнения? Всички бебета ли трябва да ги правят?

# 281
  • Благоевград
Какви са тези упражнения? Всички бебета ли трябва да ги правят?

Ние ходихме на ортопед при доцент Алексиев. Не установи никакви проблеми при малката. На въпроса трябва ли да се прави гимнастика всеки ден (както пише на много места) и трябва ли да правим това жабче той каза "НЕ, тъй като нищо не го налага и не мога да дам такива препоръка". Явно е задължително при установен проблем. Аз понякога правя, но само когато видя, че и за нея приятно, а бебетата стават все по-активни и си правят сами гимнастиката.

# 282
На нас ни казаха по 30 повторения сутрин и вечер. Ще започна отново да ги правя, може би с по-малко повторения ще ни се получи.  Simple Smile
При нас няма установен проблем.

# 283
  • Пловдив
Ние ги правим всяка вечер след баня по 30 бройки - нямаме установен проблем, ортопеда каза да ги правим до навършване на годинка. Останалата гимнастика и масажа понякога ги пропускам тъй като дъщерята е голяма гладница и не трае.

# 284
Кенди, това е, когато поставяш бебчето по гръб, разкрачваш крачетата, свити в колената и леко пружинираш надолу.

И при нас няма никакъв проблем, платихме преглед още в болницата като се роди и сега имахме право на профилактичен и пак всичко е наред, гледаха го и на ехограф, но си ми каза доктора, че трябва да се правят 😊

Общи условия

Активация на акаунт