Отговори
# 525
Мина и моята инсеминация преди малко, не е нещо страшно. Общо взето нищо не усетих, то цветната снимка е много по-болезнена. Направихме я на един спукал се фоликул, един в процес на пукане и един все още цял. Иначе ММ извади 17мил плувци, та да видим Simple Smile
keep_the_faith, айде дано заедно на 11-ти с положителния тест! Flowers Four Leaf Clover

# 526
Първо, успех и на днешните ни борбени момичета !!!

keep_the_faith , аз лично не искам да ме залъгват доктори, но държа мнението им да е компетентно и издържано на база на задълбочени изследвания и прегледи. Да ми види една СГ и да ми каже аре бегай на ин витро, ми не мерси ! Да, може да съм за ин витро , но колкото той разбира от една СГ,че е лоша и че количеството примерно е малко, то толкова и аз си се ориентирам по референтните стойности и да, разбрах, че на тоя етап естествено ще стане с мъка. Ама пак може да стане ! Тук има момичета с лоши СГ като нашата и имат второ дете на път ( пример с Попи 83 и не само ,но нейния ник ми изниква ). Второ, че нека не се залъгваме ,ин витрото е инвазивна процедура, която крие големи рискове за здравето на майката и занапред. Не е просто прищявка, ми да май май няма да стане така, я давайте направо с процедурите, че и ние хляб трябва да ядем. По същата логика много "специалисти" спекулират със секциото.
Затова съм твърдно против подобни заключения на лекари след поглеждането на една СГ, без изследвания, без клинична история на човека и без минимални усилия да му се помогне и да се опита да се преодолее проблема.
И да вметна, че при нас , след 3 месеца добавки от 11млн станахме на почти 15, което пък си е граничната стойност за концетрация. А щом сме близо до граничната, какво са едни 4млн разлика ?
Ако тоя доктор, който ни прати на инвитро , беше го направил на някаква стабилна база прегледи и изследвания, а не на 1 СГ и 4 месеца неуспешни опити, щях и да не търся второ мнение, а да тичам с рев към фонда.

# 527
Успех и стиснати палци на момичетата, които днес са имали инсеминация.
Аз още си чакам Ц без абсолютно никакви симптоми за задаващ се такъв.

# 528
  • София
Момичета, връщам се от преглед.
При мен всичко е наред, имам си овулация, каза че имам жълто тяло и доминантен фоликул.
Откри ми миомно възелче с големина 10мм, което каза че не е проблем нито за забременяване, нито за износване, само да го следя във времето дали расте.
Сега да чакам да ми дойде и на 1-3 ден да пусна хормони.

Относно проблемът ни - изписа добавка Ортомол Фертил Плюс.
Нечий мъж тук да я е пил ?
Каза месец след първата СГ да направим втора и като тя излезе, направо да подаваме документи за инвитро. Чакало се доста за одобрение, според нея ще го получим около Нова Година. Като ни одобрят, можело да откажем, но поне да сме ги подали, а междувременно ще мине и време с добавката, за да се види дали има резултат.
Уж реагира кофти, че андрологът е бил така рязък, но в крайна сметка не каза нещо много различно.
Каза да се успокоим и да приемем, че при нас нещата по всяка вероятност ще станат така. Не разбирала какво толкова се шашкат всички, като чуят инвитро. Да сме се радвали, че живеем сега, а не преди 20 год., когато моя мъж нямало да има собствени деца.
Да пусне хормони и той, но общо взето все тая.
И тя препоръча ИКСИ, както вие, а не инсеминация както доктора вчера.
Да се радваме, че все пак има сперматозоиди, макар и неподвижни, имало СГ с нули на всички редове и мъже  без сперматозоиди, тогава положението било къде-къде по-зле, само с донор.

Да пие добавката 3 месеца, после пак СГ и ако пак е такава, няма надежда.
Да не очакваме чудеса, но е възможно да подобрим нещата с 1%, което да се окаже достатъчно.
Каза да не спираме с опитите.

Сорри за хаотичния пост...

Това е. Вече официално сме с МФ. Единствената ми утеха, е че при мен са добре нещата...
А, и друго - с тези СГ ще сме перфектни кандидати, пак да се радваме.
Абе бая поводи за радост откри тази жена, защо ли на мен ми се плаче...

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 17:09 от rave

# 529
  • София
Привет, момичета!

Стискам палчета на всички момичета, които вчера и днес са били на инсеминация! Дано са успешни и съвсем, съвсем скоро да се радвате на тлъстички чертички, път и ние да оплакнем очите Grinning

Rave, чувала съм добри отзиви на женския вариант на тези витамини. Многокомпонентни са, а и за цената им смятам, че трябва да са доста добри.
Не се стряскай от идеята за инвитро. Явно вече живеем такъв живот, който вреди на репродуктивните ни способности и все по-често се налага асистенция. По един или друг начин всяка от нас ще стане майка, в това не се съмнявам. Може би просто трябва да минем през повече трудности и препятствия.

Когато ние отидохме на репродуктивен миналия ноември, на 6тия месец неуспешни опити, тя веднага рече и отсече - инсеминация (аз с един яйчник с намалени функции, проходими тръби, ММ със СГ с 8%, но добро количество). Естествено, моята реакция беше истеричен рев. Честно казано, реших, че няма да тръгна по този път и си продължихме с естествените опити. Забременях точно на 12ти месец опити, за съжаление неуспешно, де, но все пак... Сега започваме отново и честно казано, ако знам, че трябва да чакам още толкова, веднага бих се подложила на процедура с помощ Joy

Така че според мен започнете да парвите стъпки към процедурата, но не спирайте естествените опити. Радвайте се един на друг, обичайте се. Сигурна съм, че по един или друг начин, ще бъдете родители Heart

Това важи за всички в тази група Hug

# 530
lokofenka, и ти си права, казаното от теб не изключва казаното от мен Smirk Затова не бива да се прибързва с изводите и диагнозите, но колкото и да са груби лекарите, има истина в думите им, и изглежда просто не могат /или не искат/ да го кажат по-деликатно. Такива сме си явно, недодялани.

И все пак смятам, че успешните забременявания с лоши СГ са по-скоро изключения и не бива да се успокояваме и да губим време от подобни примери, трябва да се действа. Сещам се как на нас ни го сервира първия репродуктивен доктор от Майчин дом, че сме за икси, и взе да разпитва мъжа ми дали работи в радиация или други вредни условия, толкова му била зле СГ. И пак не беше груб човека. Викам си, както казва и Рейв, момче за чудо и приказ, отде се взе това безплодие. За нас беше огромен стрес, това, което пише Рейв , същото съм го изпитала.

Да ви кажа, отдъхнах си, че не е МФ при нас. Или поне не нали официално, не се знае къде е заека - има разни ДНК фрагментации, биологична перживяемост на семчовците и други фактори в техните неща, които пречат на срещата с Я. То не бяха кандърдисвания, увещания за редовен прием на тези добавки, не можете да си представите. Усещал ги, лошо му ставало, вредни били.

Rave , има отделна тема за МФ, много задълбочена, бих ти препоръчала да я попрегледаш. Иначе ортамола и ние го пихме, мъжът ми от него отслабна и много се потеше, абе видимо не му беше добре от него и вярвам, че не е най-полезното нещо на света - има страшно химия в тези комбинирани добавки. Иначе някои жени казват, че помагал. На ММ СГ се оправи от само себе си, не вярвам да е от 3-те месеца прием на добавки. Абе щракайте си, да пие там добавките, и вижте поне още една СГ, пък тогава ще му мислиш. Не пречи да ти вървят документите към фонда  през това време Wink Че после може пък да се оправи и да ви лашнат в друга посока, и да заубите възможността за финансиране. И още нещо - андролозите, които посетихме, са на единодушно мнение, че щракането подобрява положението Flushed

И друг път съм споделяла тук, че имам страхове за здравето си, свързани с инвитрото, и въпреки това до половин година ако няма бременност, ще го направя. Не мога да се обоснова научно, така го чувствам.

# 531
  • Варна
Здравейте момичета!
Дидето, Кийп, успех момичета! Много силно ще се моля за положителни тестчета след 11 дни!
Марианка, Марго, как сте? Някакви по-различни усещания имате ли?
Рейв, Ортомол е пил ММ през март 2018. Във МД във Варна му излезе кофти СГ, беше с 1 % морфология. Отидохме в клиника Адела, Калчев каза, че не вярва на тази СГ и иска да направим и там, но да пие 1-во един месец Ортомол. След като направихме СГ, излезе 6,9 % морфологията и заключение: нормозооспермиа. Странно е, че никой не иска да търси причината, а веднага ви бутат към ин витро.
Ще си позволя да изкажа собственото си мнение, надявам се никой да не ми се обиди, но не мога да си " мълча".
На въпроса на Ирина, защо се дърпаме от ин витро ... Лично аз смятам, че е прекрасно, че в днешно време се създават деца по този начин, но ! да не е за сметка на здравето и психиката на жената. Никой лекар няма да дойде и да обясни какво прави една стимулация с тялото на жената, какви са евентуалните последствия от всичките стимулации, кортикостероиди ( ако се използват), пункции, хиперстимулации, цветни снимки, че и доста други интервенции, които се налагат в последствие понякога. Ами, страшничко си е, не е за всеки, особено като имаш едно дете, хем искаш да имаш и 2-ро, хем трябва да се запазиш здрава, за да си гледаш 1-вото. Има двойки, които успяват от 1-вата стимулация, 1-во трансфер, ами чудесно това си е благословия, но не винаги е " лесно". Понякога те първа предстоят хистероскопия, лапароскопии, ендометриални биопсии, вливки за подтискане на имунната система и какво ли още не. Отиват много пари, наистина много, ако не си по фонда, но дори и да се използва фонда, пак се заплаща солидна сума за изследвания и други манипулации, за това за мен е недопустимо да се изпращат хората веднага на ин витро процедури. За всеки лош резултат си има причина, може поне да се опитат да я намерят ... И въпреки всичко, ако човек има финансова възможност по-добре да търси причината, защото и при ин витро резултатите не винаги са положителни от 1-вия опит за съжаление. Дано не прозвучи обезкуражаващо поста ми, съвсем не е това целта, имам много примери покрай мен забременели по този начин и всичко си е заслужавало. За мен винаги имат смисъл изследванията, добавките, подобряването на начина на живот, челната стойка дори Wink
Отплеснах се, а още имах да пиша ...
Джули, нещо щеше да ми снимаш 😁 Само напомням.
Ив, този месец не го брой за опит, след като са те мазали за гъбичките. То лекарството ще е изтрепало плувците.
Не помня кой беше със СГ пускана в Бургас, но ако не е в репродуктивна клиника, няма никаква давност.

# 532
С всичко мога да се съглася, но нямам дете, а след няколко дена ставам на 38 години.
Пробвахме години.
Обвинявах се за изминалото време.
Не разполагаме и кой знае с какви финанси. Живеем в провинцията и разчитаме на заплатите, които изкарваме.
Много мислехме, но в крайна сметка пристъпих към инвитро, като първо направих и три инсета. Нямам идея какво причинява на организма ми, но съпругът ми се погрижи да ми съхрани психиката, като ме подкрепя и вървим ръка за ръка в това начинание.

Днес ми е седми ден, без никакви симптоми.
Стискам палци на момичетата с инсеминациите. Дано да са успешни.
На 4 ми е теста. Ако е + ще сме безкрайно щастливи, ако не продължаваме със замразен трансфер.
Обмисляме всичко стъпка по стъпка. Това ни е плана засега.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 07:00 от MarianaKV

# 533
Здравейте и от мен.
Не пиша, че нямам какво ново да кажа. Иначе съм добре, зацапването ми изчезна много бързо, на 3-4 ден след махането на полипа, чувствам се що-годе здрава Simple Smile
Подкрепям момичетата в мнението за смяна на андролога, добре е докторите да са директни, ама грубиянщини няма нужда. Аз поне не понасям никак и ми е важно отношението да ОК. Дори и фините грубости ми идват в повече - хвърляне на изследвания, категоричности още от вратата, мусене и прочее. Работят с хора и то с хора в уязвимо състояние.
Също много момичета дават примери с лоша морфология от СГ, тя не се лекува много-много, но пък сперматозоид с лоша морфология може да има оплодителна способност. При рейвкия мъж е подвижността, аз поне не знам лекува ли се, но е различно.
Рейвче, дайте си време да осъзнаете ситуацията и тогава взимайте решения. Много ми допадна, което е написала Мариана, стъпка по стъпка.
Успех на всички!!

# 534
Здравейте, момичета Simple Smile
Аз доста рядко пиша, но случайно ми попадна темата и се зачетох, и просто исках да се включа с малко окуражителни, надявам се, думи, особено към rave  Simple Smile
Накратко - и ММ отиде на СГ, след известно време опити, и установени проблеми при мен, иии излезе доста лоша, като мнението на доктора беше същото към това на вашия доктор - директно ИКСИ (те май всички си го карат на конвейр).
Съответно, дупката си беше пълна. Ходихме и на второ мнение, направихме изследвания на хормони, микробиология и т.н. И предложението на втория доктор беше 3 месеца на Профертил + Кверцетин, и да видим кво ще стане. Междувременно - малко диета, без цигари и повечко спорт. След три месеца имаше подобрение, но според докторът не беше достатъчно, но предложи още 3 и действахме по същата схема.
Следващата контролна СГ нещо не беше окей, което си беше удар предвид първоначалното подобрение, и ни казаха, че няма смисъл и да ходим на ин витро. Това беше май месец. Доста тъпо ни стана, защото на мен ми закъсняваше. Марж при АГ и кръвният ми тест беше тъжно отрицателен. И така като цяло нищо не предприехме, решихме да мине лятото и да го мислим. Месец по-късно бяхме на сватба и за сефте не ми се пиеше винце, а след два дни, АГ-то беше изключенилно очудена да ми съобщи, че даже имаме сърдечна дейност Simple Smile

Не искам да кажа, че това е универсално верую, но пък явно резултатите от СГ не винаги са присъда, така че кураж, повече позитивни мисли и много любов Heart Прегръдки Animal Paw PrintsAnimal Paw PrintsAnimal Paw Prints

Скрит текст:
ММ определено го хареса като лекар, а аз просто бях шокирана... Не мога да кажа как съм го почувствала.
ММ ме викна в стаята на прегледа и доктора ми каза утре да питам докторката на моя преглед през колко време да пуснем втората СГ / защото той не знаел/, имало значение, за да кандидатстваме за фонд. На мен ми прималя направо, не знаех как да реагирам... Викам - чакай, какъв фонд, други изследвания няма ли да пускаме ? Той казва - при тази СГ каквото и да пуснем, все тая...

За първи път се почувствах стара... Вика - и ти си над 30, не на всеки цикъл отделяш яйцеклетка...

Мисля си, че ще сме от двойките с неизяснен стерилитет, защото той ни обясни, че ще хвърлим толкова много пари по изследвания и в крайна сметка ще ни излезе по-евтино да направим инвитро.

Каза, че ако искаме, може да го оперира за варикоцелето, даже за него било по-добре, защото ще вземе пари, може и една кофа добавки да му изпише, но резултатът ще е никакъв.

Много съм обезнадеждена...
А аз правех тестове за О, следене, приложения, ебахти парадокса !

# 535
  • София
Момичета, моля ви да ми обясните за инсеминацията - как се случва на практика всичко в рамките на деня? Кога дава сперма мъжът? Колко втеме след това се прави самата инсеминация? Нещо спазва ли се в този ден? Обмислям го като вариант, но много пътуваме и двамата и трябва да се уцелим някак си, ако се наложи.
Всяко мнение ще мо е важно!

# 536
Марианка, Марго, Диди, Кийп, с голямо нетърпение очаквам да споделите най-хубавите новини! Heart Дано да не пропускам някой. След това затишие се надявам да ни завали дъжд от двучертичкови вълнения!

Аз, както се очакваше, нямам новини. Кръвният ми тест е с резултат 0.4. Някак се успокоих Simple Smile Ноември месец се връщам в редиците на опитващите. Blush

# 537
get_real, значи при нас протече така:
1ви преглед на 3ти ден от МЦ с УЗ и последващо приемане на Летрозол 5 дни
2ри преглед на 11 ден от МЦ и вечерта инжекция с Хоримон 5000
3то ходене днес за самата инсеминация. ММ отиде в 9 часа, за да даде материал, а а аз бях там в 13 часа. Цялата процедура е 20 мин, като след това ме оставиха да полежа още 30 мин. И това е. А да не забравя преди процедутата се правят изследвания за хормнони и полово предавани болести. Не боли, не е страшно, единствено при мен имаше дискомфорт тъй като съм с обърната матка и трябваше пик. мехур да е пълен. Това е общо взето, ако имаш други въпроси, питай Wink
Благодаря на всички за позитивните мисли ❤

# 538
Успех на момичетата сас инсеминациите!:heart:.rave добавки те наистина могат да подобрят подвижността и концентрацията на СГ, при нас помогна, стоиността се качи с около 5милиона на мимитър за около 3месеса. Не се отчайвай! В последно време започвам да си повтарям,че единствения начин да останем без деца е ако ни липсват детеродни органи, иначе няма неразрешими проблеми. Simple Smile. Аз днес съм на 10ти ден от цикълът, а в понеделник съм на преглед, за проследяване на фоликулите.

# 539
  • София
Момичета, тук сме като секта. В добрия смисъл, де Grinning. Синхронът е пълен, правим едни и същи неща, в еднакви настроения сме, дори се
 инсеминирате едновременно Heart.
Сега и аз съм в тази чуденка, която обсъждахте одеве - дали има смисъл да търсим причини, да се лутаме в изследвания с месеци, година, пари...
Отговорът е някъде по средата, така мисля.
Ще трябва да решим по кой от двата пътя да тръгнем.
Мисля, че до това опира всичко. Не е по-лесен, но е по-кратък пътя на инвитрото може би. В общия случай, де.
Добавката ще я купим в близките дни, обаче каквото и да мисля и премислям, както чета шансът ни е верно почти нула.

Arven_89, ти си в грешка ейй Grinning.
Днес докторката даже ми обясняваше да не чета по форуми, където инвитрото се описвало като нещо много страшно, а всъщност било нещо съвсем нормално... Като някаква приказка ми разказа за ИКСИ-то, даже с картинки, чат-чат и на 11 ден си бременна Grinning. Направо мечта Grinning.

MarianaKV, пожелавам най-прекрасния подарък за РД - две чертички Heart.

Успех и на другите момичета с инсеминации, извинявайте че ви пренебрегнах !

bobono23, не знам кога си писала, аз те чета за първи път, желая ти лека бременност и се включвай по-често. Благодаря ти за историята !

Благодаря на всички за куража. Ако не бяхте вие, щях да се срина. 100%.

Аз искам да ви питам за фонда - ОК, края на другия месец пускаме документите, получаваме одобрение около НГ, а ако откажем - какво се случва - отказът ни завинаги ли е ? Има ли някаква давност ?
Можем ли да откажем, а после да се съгласим ?
Ще чета, разбира се, специализираните теми, ама тук си е друго Hug.

Не мога да повярвам, че задавам въпроси за инвитро Frowning1...
Довчера се вайках за тестовете за овулация, отделно че с ММ бяхме твърдо решени за две деца, сега ми се струва бахти миража това... Кога за две, та ние едно не можем да направим ?!!?

Мрън, сорри.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 22:25 от rave

Общи условия

Активация на акаунт