Отговори
# 540
Здравейте, при мен симптоми няма, но си е и много рано още. Само страничните ефекти от прогестерона ме мъчат, но си търпя, сега е къде къде по-добре в сравнение със свежия трансфер март месец.
Стискам силно палци на останалите от “сектата”, дано синхронно да си и бременеем:)
Относно инвитрото - и аз съм на мнение, че в България се предписва като универсално средство за забременяване, и който не е отишъл на репродуктивен, на него не е било предложено. Тук докато ни одобрят и минем няколко неинвазивни цикъла, мина година, и накрая почти на бегом направихме процедурата, защото здравната ми каса се запъна и каза, че ще поеме половината сума само до 40я ми рожден ден, който беше в края на април. Стандартно при нас се почва с фоликуметрия, проследяване на О и щракане по план 48 часа. След това следват 3 инсеминации( ако няма проблеми с тръбите), ако и там не се получи, се пробва лека стимулация с клостилбегит, предизвикване на О с тригер и пак щракане по план. Това разбира се ако няма и тежък МФ, ако има МФ се пробва първо с добавки и режим, и след това ИКСИ. Инвитрото е тежката артилерия, и като се стигне дотам, предлагат и редовни консултации с психолог. Колкото и да говорят, че е нормална и стандартна процедура, при мен не беше така, не е никаква приказка. Не че беше страшно, но на мен доста силната стуимулация с хормони въобще не ми се отрази добре, нито психически, нито физически. Шапка свалям на жените, които правят по 3-5-10 опита, аз не знам дали ще имам сили за още един.
Гаранция няма никъде, че ще се получи. И аз имам много приятели, при които се получи от първия път; и аз забременях веднага, но за съжаление не успях да попадна в статистиката на живородилите след инвитро. Бях казала, че правим само един опит, и ако не стане, се отказваме. Сега реших да си прибирам първо замразените снежинки, и ако не стане, ще го мислим пак, стъпка по стъпка. Ако можех да върна времето назад, може би не бих чакала толкова години, ама там сама съм си виновна. Според моя репродуктивен от 33 години нататък всяка четвърта яйцеклетка е с хромозомни аномалии, та дали съм опитала на 36 или 38 било все едно.

# 541
Леле Марго това последното изречение ме остави Flushed аз забременях 10 дена преди да стана на 33 .... малко фатализъм да вкарам и аз. Но сега вече на 35 тази 4та яйцеклетка доста ме стресира. Дано не е баш така. Те докторите все много знаят Grinning
Но е факт, че качеството пада. Факт е обаче и начинът на живот. Пила ли е жената, пушила, спала, яла...

# 542
  • София
Благодаря ти много, D1d3t0, важно ми е да имам информация в главата как става, ако се наложи. За сега още изчкваме с нещо като полу-опити - едната лекрка казва да чакаме още 3-4 месеца преди, другата - да пробваме... та го караме на необезопасен редовен живот без обаче много вторачване в дати и други подробности...

# 543
Да, и мен бая ме стресира тогава, ама гледам да не си го слагам много присърце, щото тогава при мен вече читава не трябва да е останала:) И аз съм на мнение, че начинът на живот много влияе, и затова гледам за успокоение на съвестта каквото зависи от мен, да го правя. И ако беше при всеки от 33 нататък , то да е намаляло вече човечеството, вместо постоянно да се увеличава.

# 544
Марианка, Марго, Кийп, Диде, силно стиснати палци за вас! Да са ви успешни процедурите и скоро да ни се похвалите с тлъсти 2 черти! Heart

Рейв, няма да се отчайваш! По един или друг начин, важното е, че ИМА шанс да се случат нещата. Знам колко е отчайващо да ти говорят да се подготвиш психически за ин витро и да виждаш, че резултатите не са особено добри, но докато има 1 читава яйцеклетка и 1 читав сперматозоид, каузата не е изгубена! Heart

Аз исках да се включа в темата за раничките на шийката, макар че гледам отдавна е преминала. На мен са ми горили 2 пъти. Първият път беше 2013г и тогава мисля, че ми я гориха с ток. Не беше кой знае какво, дори нищо не усетих, само страхът ми беше голям. След това известно време изтичаше нещо като вода. Втората раничка ми я гориха през 2016. Тогава беше с лекарство - Солкогин. Доколкото разбрах, е някаква киселина, която унищожава раничката. Не съм имала никакви проблеми след това и се надявам да не ми се налага, но ако се наложи някой ден, пак бих искала да използваме Солкогин. Също така първото АГ, при което горих 2013г, ми каза, че ако не се обърне внимание на една такава раничка, в рамките на 5г имало 30% вероятност да се получи рак на шийката. Това на 21г няма да ви обяснявам как го приех, все едно ми каза, че вече имам рак... Не знам и колко е вярна тази информация де.

Аз не се включвам, чета ви всеки ден и с нетърпение чакам вече да залее една вълна от положителни тестове, време е! Simple Smile Все пак ще се отчета какво се случва с мен - тази седмица ми сложиха и втората инжекция, вече официално нямам цикъл, хормоните ми не знаят на кой свят са и се боря с разни симптоми на менопаузата, но стискам зъби, не се давам и си повтарям постоянно защо го правя. Simple Smile Ами това е, орисвам ви в близките 2-3 седмици да има поне 5 положителни теста, ПОНЕ! Heart

# 545
Марги, Марианка, Дидето и Кийпче, стискам палци и аз с новия месец да има хубави новини от вас!  💓

Рейвче, и това ще мине! Simple Smile Ще видиш как ще дойде момент, в който даже няма да помниш сегашните си емоции. Пожелавам ти естествено да стане колкото се може по-бързо! ❤

Слънчо, стискай зъби! Още малко остана и ще отваряш шуъра! 😁💞

# 546
  • Plovdiv, Bulgaria
Успех на всички дами, които чакат положителен резултат!

Дребния е болен, вчера му биха урбазон, че се чуваше как му свирят гърдите и без слушалка даже. Сега и аз започвам да се разболявам, което беше очаквано, но все пак неприятно.
Чудя се тези дни - колко най-рано кръвен тест може да отчете бременност?

# 547
  • Варна
Добро утро!
Възрастта е много относително понятие в някои случаи. Има жени, които на 40 забременяват случайно, не планувано, раждат здрави деца ... Много е грешно според мен да се счита, че като си под 35 и яйцеклетките са със супер качество, риска от малформации на плода е "минимален" и т.н.  Всичко е до организъм, а и не само яйцеклетките са виновни за малформации те, има хиляди други причини.
Рейв, коя е така размечтаната докторка, че ми стана интересно ? 😁 Пожелавам ти, ако се стигне до ин витро при вас, а и при всяко друго момиче, да стане така, както го е описала лекарката! От ❤️
christiana_, кръвен тест отчита на 11 ден след доказана О., може и на 10-ти да се отчете покачване, зависи кога е завършила имплантацията, ако я има.

# 548
Добро утро, момичета! Резултатите от СГ чак в понеделник ще получим. Вчера лелката си замина и от днес съм в бойна готовност за нови опити. Ако трябва да съм честна съм най-спокойна като ми дойде. 1вият ден драма, после ме удря едно спокойствие. Няма тестове, щракане по график, надежди, абе просто си живея спокойно и пъпчиво Joy
Стискам палци на всички минали през процедури да избухнат с много хубави 2 чертички! Отнася се за всички Hug

# 549
  • София/Севлиево
Момичета,успех с инсетата.

# 550
Днес е денят, ама няма още никой. А аз май се разболявам- цялото тяло ме боли, отпаднала съм, носът ми е запушен и на всичкото отгоре имам температура 37.2 °.
Хайде ще тръпнем в очакване на много положителни тестове следващите дни.

# 551
Забелязвам, че уикендите не сте много активни, което значи, че цъкате в мамата по време на работа 😁...Да раздвижа малко темата аз. Бременна не съм, ама научих, че любимата ми братовчедка е. Случват се и хубави работи, и тя чака доста. Дано всичко е наред, както и с всички бременни.
Влизам специално, заради момичетата, при които залогът е голям. В смисъл голям, защото надеждата е по-голяма от обикновеното щракване. Тези дни се насити темата със сериозни изследвания, диагнози и процедури. Аз съм боса тук и нямам какво да кажа, просто се уча от вашия горчив опит и се подготвям емоционално за същото. Рейв, представям си как се чувстваш и съм сигурна, че аз бих оревала целия свят (а нищо чудно и при нас да е така) и искам да вдигнеш горе главата, за да може след време да казваш: „ Момичета, спокойно, не е толкова страшно” и да си опора на новодошлите. Знаеш, че не е краят на света.
Не помня коя от вас спомена Владимиров, но той беше лекар на братовчед ми и жена му. Тя е с една тръба, а братовчед ми с отчайваща СГ. След неуспешното ин витро Владимиров им каза, че по естествен път НИКОГА няма да стане. Е...третото дете им се роди през юли. Та, в тази връзка (може да зависи и от случая, защото аз СГ на братовчед ми не съм видяла, а само сме коментирали с жена му) не е много ОК да се доверяваме само на един лекар. Надежда винаги трябва да има, макар и мъничка.

На всички пожелавам много, много късмет.
Марианка май беше първа за тест?! Нали? Пожелавам ѝ положителен тест и да повлече краче поне за тези в тежката артилерия. Ние, с обикновеното щракване сме готови да почакаме 💜
Прекрасен уикенд ви пожелавам и много хубави емоции 💕

Последна редакция: сб, 28 сеп 2019, 18:37 от Re-Born

# 552
Мда, чакането да мине времето до теста е много мъчително, но няма как! Очаквам и аз вече някой да извади положителен тест, да живнем малко 😁

# 553
Влизам само да кажа, че лелката все пак дойде...

# 554
Lilac, поне да минава и да се отваря новия сезон за щракане.
Мен ме викат на 7.10 в клиниката за кръвен тест, сигурно няма да издържа дотогава и ще тествам вкъщи другия уикенд. Утре заминаваме за два дена до Прага, и после още два в Дрезден, малко да се разсеяи да не го мисля само станало ли е или не. Ще хвърлям все пак по някое око при вас, ако някой реши да се похвали с две чертички Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт