Отговори
# 465
Моля, обявете ме за луда публично!!! Не се понасям! Не издържах и си купих тест- нямам надежди, но не се чувствам ок, сигурно си въобразявам. Прикачвам снимка, на която се появила веднага втора черта, ама бяла. Поиграх си и с е ефекти, за да ви я покажа. Изпарителна е, нали????
На такава ми прилича. Щом си започнала, направи 1 тест утре със сутрешна урина.

# 466
Привет! Simple Smile Възможна ли е имплантация на 6 ден след О? Чела съм за ранна и и късна имплантация,но повече пише за след 7 ден до 12.

(Питам тези,които не ме смятат за Теди2!)

Мама на принцеса,на мен ми се струва отрицателен теста,дано не съм права! Късмет!

# 467
Може и да изчакам още 2-3 дни, тъй като реално нямам още закъснение. Но досега никога не ми се е появявала изпарителна черта и бях длъжна да питам. Simple Smile

# 468
Ivied, да спермограма е това:relaxed:,извинявам се за грешното съкращение.СГ е правена 3 пъти, в Репродуктивен център диагнозата е тератозооспермия 8 %  по крюгер, но общия брои, како и бързо подвижните са над нормата(бих качила снимка,но не знам как става все още).Дори, след 3 месечен прием на добавки, информация за които бях намерила тук във форума, общия брои и подвижността леко се вдигнаха, морфологията за съжаление не се промени. Приготвила съм и преферт гела, за този цикъл, но гледам да не се надявам и прекалено, оптимизмът ми идва от факта,че се прави нещо различно от до сега.,:)

# 469
Може и да изчакам още 2-3 дни, тъй като реално нямам още закъснение. Но досега никога не ми се е появявала изпарителна черта и бях длъжна да питам. Simple Smile
Изпарителна и според мен, за жалост. Дано все пак след няколко дни се промени Simple Smile

# 470
Благодаря за приема отново в редиците на бебеправещите! Heartpulse
За момента не мога да коментирам много неща, ще следя и ще се запознаваме постепенно Relaxed
МамаНаПринцеса, това с бялата черта ми се случи онзи ден, макар и не на Престо, имам OneStep от ибей, с тях си засякох бременността миналия път на 11ти ден след О и понеже съм много доволна, пак си поръчах. Не бях виждала такова нещо, но ето че преди два дни и на мен ми се случи втора бяла черта, която дори изглеждаше като сянка преди да изсъхне тестът. На другия ден обаче пак направих тест и си беше напълно отрицателен. Предполагам, че е някакъв вид изпарителна, но винаги може да повториш на другия ден. А тези Престо колкото пъти съм ги засичала във форума, почти винаги не е било с добро, ужасни са с тия фалшиви черти. Tired Face
Днес мога да се похваля, че отидох да си пусна контролни изследвания на TSH, витамини B12 и D. През май си пуснах контролно, за да мога д а реагирам навреме, ако има проблем, и се оказа добра идея, защото ТСХ беше завишен - 3,34, а и на двата витамина имах дефицит. Реших да си дам малко време преди да ходя на ендокринолог и с хранителни добавки го смъкнах до 2,10 за два месеца. След още два месеца днес си получих резултата и е 1,59, което много ме зарадва. Ще го следя живот и здраве и като забременея и ако е необходимо ще се консултирам с ендокринолог, но засега тази стойност ми харесва. Витамините обаче май ще излязат утре, дано там да съм попълнила липсите. Expressionless А да, и мисля, че Ц се задава, май ще се окажа права, че за малко сме изпуснали О този месец. Rolling Eyes

# 471
  • София
Момичета, здравейте !

Извинявам се, ако пропускам да поздравя някого за добри новини, НО...

Ние бяхме на андролог днес, въз основа на СГ ни праща директно на
инсеминация !!!
Да кажа, че съм в шок, ще е меко казано, в смисъл, аз четох, но все пак бях сигурна, че ще изпише добавки някакви, че ще ни даде надежда ?!??
Каза, че добавки при нас, ако изобщо помогнат, ще е супер незадоволително и общо взето ще са пари на вятъра. Стрували по 100-150 лв на месец и било по-евтино да направим инсеминация.
Варикоцеле каза че има първа степен, категорично отхвърли операция че изобщо е нужна. Почти всеки мъж бил с разширени вени там.

Каза му да пусне хормони /тестостерон, LH, FSH, пролактин/ и още една СГ на друго място, задължително с морфология на Kruger.
Ако и тогава резултатите са такива, нещата били ясни.
Ако искаме да стане по-бързо, да се подготвяме за инвитро, това каза.
Нямало значение какво е положението при мен при тази СГ.
Изтъкна и възрастта ни - тъй като и двамата сме над 30, било безсмислено да губим време с добавки и т.н.
Да опитваме, няма проблем, обаче шансът е почти нулев.

И какво сега, и ние ще сме една от хилядите двойки с неизяснен
стерилитет ?!??!!

Ще се побъркам !!!

Питах го за инфекции някакви, макар че ММ няма симптоми, каза, че дори и да има нещо, то няма как да даде такъв резултат на СГ.

Какво ще ме посъветвате, със сигурност ще ходим на второ мнение с втората СГ, обаче къде ?!?
Моля, препоръчайте за София.

Моля и jullliana и другите тук с МФ да кажат мнение.

Утре съм на преглед и аз... Скапах се много !

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 17:52 от rave

# 472
Рейвче не се скапвай де! Няма да сте от хилядите двойки с неизяснен стерилитет, при вас е мъжки фактор и просто такива са обстоятелствата. Не че искам да звуча коравосърдечно, на чужд гръб е лесно, просто някак първосигнално си казах, кофти е да, НО не сте изгубили години! И бебето всъщност може да дойде по бързо отколкото при хора уж с идеални показатели, които опитват от години и чакат...
Второ мнение, втора СГ. Ако се наложи пробвате инсета, да ти кажа догодина ако не съм забременяла до пролет и аз ще пробвам инсе. Карай полека, стъпка по стъпка, прескачаш каквото излезне по пътя, и keep your eyes on the prize! Прегръдки!
Miss и аз съм оптимист всеки месец, защото все нещо ново, миналия тестове за О, следващия преферт...дано станат нещата преди да си загубим оптимизма! Blush
Мама на принцеса ако е бяла чертата не би трябвало да е бременна, аз съм кьорчо слепеца и не се изказвам окончателно ама гледам и момичетата така мислят... този месец и аз съм си зела престо макар че се скъсах да ги плюя, ама бяха мн евтини бее и се поддадох на промоцията.

# 473
Рейв, това в Адела ли ви го казаха ? Безумно ми е на мен лично това от главата за краката ?! При нас се случи същото, не че 6м по-късно съм бременна, но не може на базата на една спермограма да плащаш млади хора на процедури и да размяташ присъди. Една спермограма е едно нищо ! Минимум две ! Задължително добавки три месеца и нова СГ ! Изследвания, задължително ! Ако Кацаров ви е гледал за варилоцеле сте го отметнали.
Но задължително второ и трето мнение, плюс добавки и изследвания ! Ейййй как се ядосах, мислех, че съм попаднала на единствения такъв екземпляр мастодонт в Тина Киркова , явно има и други !
Горе главата ей, нищо не е свършило ! Да не говорим, че при мъжки фактор инсеминацията е загуба на време, пари и надежда ! За мъжки фактор е най-добре ИКСИ даже пред инвитрото, защото се селектират самите семчовци.
Дръж ни в течение , моля те !

# 474
Рейвче в коя клиника сте? Присъединявам се за второто мнение. Аз не съм от разбиращите, затова пращам само прегръдки. Важното е крайния резултат да е в ръцете ви, без значение как.
П.С
ММ днес прави СГ. Утре чакаме резултати и съм на тръни.

# 475
rave, при теб задължително ЦС ако скоро нямаш правена такава. За двамата изследване на хламидия, ако не сте си правили. При мои познати след положителен резултат за хламидия и излекуването ѝ, още на първи месец настъпи бременност.
Недей да се отчайваш. Не е приятно, но няма да сте от двойките с неизяснен стерилитет. Имате лоша СГ. Това е достатъчно.
Много двойки разчитат на подобряване на показателите на СГ с добавки, но и моя лекар ги отхвърли и каза същото, както са ви казали на вас.
Все пак потърси и второ мнение, особено ако не си почувствала доктора, че той е вашия човек.

# 476
Rave, и аз съм за още една СГ след 3 месеца. Да взима добавки през това време. И тогава вече с големите диагнози. И да, как ще ти прави ИНСЕ, като не знае дали са ти отпушени тръбите? Хммм...Добавките най-вероятно няма да помогнат особено. И при нас не проработиха. И нас ни посъветваха направо за ИКСИ, дано само не почнат да се правят и да минем само с инвитро. Ще ги натискам...
Действай. Виж си тръбите през тези 3 месеца и си пусни половите хормони(ако не си го направила).

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 19:27 от Анонимен

# 477
  • София
ММ определено го хареса като лекар, а аз просто бях шокирана... Не мога да кажа как съм го почувствала.
ММ ме викна в стаята на прегледа и доктора ми каза утре да питам докторката на моя преглед през колко време да пуснем втората СГ / защото той не знаел/, имало значение, за да кандидатстваме за фонд. На мен ми прималя направо, не знаех как да реагирам... Викам - чакай, какъв фонд, други изследвания няма ли да пускаме ? Той казва - при тази СГ каквото и да пуснем, все тая...

За първи път се почувствах стара... Вика - и ти си над 30, не на всеки цикъл отделяш яйцеклетка...

Мисля си, че ще сме от двойките с неизяснен стерилитет, защото той ни обясни, че ще хвърлим толкова много пари по изследвания и в крайна сметка ще ни излезе по-евтино да направим инвитро.

Каза, че ако искаме, може да го оперира за варикоцелето, даже за него било по-добре, защото ще вземе пари, може и една кофа добавки да му изпише, но резултатът ще е никакъв.

Много съм обезнадеждена...
А аз правех тестове за О, следене, приложения, ебахти парадокса !

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 21:42 от rave

# 478
Скрит текст:
ММ определено го хареса като лекар, а аз просто бях шокирана... Не мога да кажа как съм го почувствала.
ММ ме викна в стаята на прегледа и доктора ми каза утре да питам докторката на моя преглед през колко време да пуснем втората СГ / защото той не знаел/, имало значение, за да кандидатстваме за фонд. На мен ми прималя направо, не знаех как да реагирам... Викам - какъв фонд, други изследвания няма ли да пускаме ? Той казва - при тази СГ каквото и да пуснем, все тая...

За първи път се почувствах стара... Вика - и ти си над 30, не на всеки цикъл отделяш яйцеклетка...

Мисля си, че ще сме от двойките с неизяснен стерилитет, защото той ни обясни, че ще хвърлим толкова много пари по изследвания и в крайна сметка ще ни излезе по-евтино да направим инвитро.

Каза, че ако искаме, може да го оперира за варикоцелето, даже за него било по-добре, защото ще вземе пари, може и една кофа добавки да му изпише, но резултатът ще е никакъв.

Много съм обезнадеждена...
А аз правех тестове за О, следене, приложения, ебахти парадокса !
Не знам какви са Ви резултатите от СГ, но щом док е споменал фонд, значи са лоши и ще сте по мъжки фактор, а не с неизяснен стерилитет. Втора СГ се пуска поне месец след първата в друга клиника.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 15:20 от AnMary

# 479
  • София/Севлиево
Рейв,прегръдки.Всичко ще се нареди,само вярвай.

Общи условия

Активация на акаунт