Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 58

• 31 816
  • 784
  •   1
Отговори
# 180
Според мен няма единно решение за всички. Храната може да е лекарство, ама не вземаме едно л-во за всички видове болести. На един му влияят зле млечните, на друг друго.

Ели, провери си кортизола и за ИР и според резултатите ще действаш.
Аз бих пробвала с алтернативни методи преди синтетичния хормон.

# 181
Според мен няма единно решение за всички. Храната може да е лекарство, ама не вземаме едно л-во за всички видове болести. На един му влияят зле млечните, на друг друго.

Ели, провери си кортизола и за ИР и според резултатите ще действаш.
Аз бих пробвала с алтернативни методи преди синтетичния хормон.
Какви алтернативни методи ? Четох за прием на селен ? Опитвам се да сведа стреса до минимум, но имам собствен бизнес и това притискане постоянно от държавата и проверки, постоянно съм под стрес дали всичко е ок.

# 182
Това май е за другата тема за ЩЖ.
Например ако си с ИР, промяна в диетата, добавки канела, пектин, магнезий и др. Не ги помня.
За кортизолът също имаше някакви особености, ако е висок или нисък.
За щитовидната пак има разни диети.
Sluggish liver също влияе според Изабела Уенц. Има някакви храни и добавки за подпомагането му.

# 183
Разбира се, че не всички трябва да се хранят нисковъглехидратно, а специално при хипофункция много алтернативно практикуващи специалисти вече препоръчват по-умерено хранене (откъм въглехидрати). А за вегетарианството няма да влизам в спорове. Simple Smile Информацията в интернет е предостатъчна.

# 184
Като на семейство Жамине.

# 185
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз също не искам да подпалвам спорове, просто считам за важно дребни наглед неща, като описаните от мен в т.2 да се споделят.

Трябва да почна да си водя записки....забравям вече, губя линкове 😵

# 186
И аз много забравям, а чета за Х.на майка ми, давам й книги да чете и тя и да си спазва нещата и много ме дразни, че нищо не прави. Върнала ми книгата на Из. Уенц, а я купих за нея.
Аз си имам други проблеми, за които да чета и кашата става пълна. От тая тема обаче заподозрях, че съм с хипофункция.
Това за нишестето дали е така наистина?
Май не е съвсем доказано.
Ще се радвам да споделяш още, като свършиш книгата.

# 187

Аз имам гастрит пък, и алергии, та се наложи лекар диетолог да измисли режима, защото не става с обичайните съвети от нета
Обаче първо попаднах на измамник диетолог...та трябва да се внимава. Храненето е много важно, но също така напоследък има много разнопосочни съвети и човек може да изпадне във вредни крайности.

Хепи, би ли споделила с какво се храниш ти Hug Аз съм със същите екстри освен Хашито. Чудя се вече какво да готвя, най-вече и заради гастрита Whistling

Аз самата близо 10 години не ядях месо. Не съм била вегетарианка, просто изведнъж започнах да не го понасям. В последствие освен многото здравословни проблеми се оказах и с най-различни дефицити на витамини. Опитвах се да ги набавя само с таблетки, но показателите не мърдаха. Буквално започнах да се уча да ям месо наново, много ми беше неприятно в началото. След като проядох обаче, Б12 най-после започна да ми се покачва. Все още стават бавно нещата, но преди това пък изобщо не помръдваха.

Последна редакция: вт, 08 окт 2019, 10:34 от 🎀 Осмичка 🎀

# 188
Мога да ти снимам режима от докторката, аз лятото не го спазвах много, защото много обичам зеленчуци и салати...пак ям глутен, голяма грешка, ще го спирам пак...поне се убедих, че е вкусен, но непоносим за мен-

# 189
Устойчивото нишесте (или както там се превежда resistant starch) е доста коментирана тема от години насам. Дори д-р Уилям Дейвис, който е от най-големите застъпници на нисковъглехидратното хранене, съветва да се включва устойчиво нишесте в менюто, и то редовно - неговият съвет е да се правят смутита или салати със суров картоф. Други автори също говорят за него. Има и твърдения (не знам доколко са верни), че ако се сготвят картофи или ориз и се оставят да изстинат в хладилника, нишестето в тях се трансформира точно в такова - устойчиво, което е полезно, а не повишава захарта и инсулина.

# 190
Мога да ти снимам режима от докторката, аз лятото не го спазвах много, защото много обичам зеленчуци и салати...пак ям глутен, голяма грешка, ще го спирам пак...поне се убедих, че е вкусен, но непоносим за мен-
Много ще съм ти благодарна  Hug
Глутена и аз не мога да го спра. Иначе правих кръвен тест за непоносимост към него и излезе, че нямам проблем, та с това се успокоявам донякъде. И със зеленчуците същата работа, цяло лято ядох.  Simple Smile Интересното е, че тази година взимах само от градината на баба ми или от оранжерията на един познат и не ми дразнеха стомаха, за разлика от купешките, от които от една хапка съм правила кризи преди.

# 191
Ох извинявам се за спама, но да, и аз главно домашно ядох, еми друго е ...

# 192
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Да, точно за това устойчиво нишесте става въпрос.

Всъщност подобни “нови” научни открития се намират в традиционното готвене.
В днешно време дори наглед натурална храна като млякото е индустриализирана ( млякото е хомогенизирано). Тук не става въпрос дали е полезно или не, става въпрос, че е индустриално преработено и му е променена структурата. Никой не знае как това се отразява на тялото.

# 193
Видях че спорите за храненено. 😆Преди 2 млн години били ли са вегетерианци и тем подобни...... ако са били са щели да загинат.

# 194
Не спорим, всеки търси своя път. Все пак болестта е хронична, остава с нас цял живот и трябва да я съвместим с обичайния ни ритъм и вкус, като същевременно минимизиране щетите.
Ето, в нета чета как два бразилски ореха и чаша портокалов сок носят нужните селен и инозитол на организма. Ама първо имам непоносимост към портокал, второ- много екзотични продукти Simple Smile. Все се надявам с някакви нашенски да може да се набавят нуждите на организма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт