Есента настъпва вече, гука ЮЛСКОТО човече! - Тема 2

• 22 912
  • 764
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив/София
Моята е на 2м. и вчера и дадох малко кисело мляко да пробва, реакцията беше мръщене с лека усмивка 😂
Съгласувахте ли с педиатър? Може да стане голяма беля толкоа малко бебе да се захрани първо с млечен продукт...нещата не са като едно време, когато масово са давали кисело мляко на 3м...

# 121
Здравейте мами, следя ви още от началото, но сега пиша за първи път. Моето момченце беше с термин 03.07, но се роди на 22.06. Имахме много лек обрив на едното краче (места с по-суха кожа и тук-там безцветни грапавинки), който се влоши след първите ваксини. Педиатърът казва, че е атопичен дерматит, причинен от някаква алергия, която според него трудно ще се установи от какво е. Имаше също и слуз в акито и повръщане, които се оправиха след смяна на млякото с хипоалергенно. Чудя се дали е АБКМ и как се диагностицира (според педи не може на този етап)? Сега предстои втори прием на ваксини и съм много притеснена дали трябва да ги отложим, за да не се влоши още повече АД. Habish, на вас лекарят заради АД ли ви е препоръчал отлагане до 6-ти месец? Моля за съвет, ако някой има повече информация по тази тема.

# 122
Момичета, на бебе до шестия месец не се дава нищо друго освен кърма/адаптирано мляко, евентуално водичка. Пряко свързано е с алергиите в по-късна възраст. При хранене с адаптирано мляко се допуска малко по-ранно захранване.
При мен се потвърди правилото. Големият батко е захранван по старата схема - на 2 месеца сокче от ябълка и морков, на 3 - пюре, на 4 - месо, на 5 - жълтък, на 6 - попара (глутен и млечни). Сега е на 15 и е силно алергичен към почти всички полени, има и други алергии. Малкият батко е захранван след шестия месец, в момента е на 8 и засега няма алергии (дано и да не се появяват). Сега бебка ще захранвам също след шести месец, живи и здрави. Убедена съм, че това е най-добрия вариант.

# 123
Момичета, на бебе до шестия месец не се дава нищо друго освен кърма/адаптирано мляко, евентуално водичка. Пряко свързано е с алергиите в по-късна възраст. При хранене с адаптирано мляко се допуска малко по-ранно захранване.
При мен се потвърди правилото. Големият батко е захранван по старата схема - на 2 месеца сокче от ябълка и морков, на 3 - пюре, на 4 - месо, на 5 - жълтък, на 6 - попара (глутен и млечни). Сега е на 15 и е силно алергичен към почти всички полени, има и други алергии. Малкият батко е захранван след шестия месец, в момента е на 8 и засега няма алергии (дано и да не се появяват). Сега бебка ще захранвам също след шести месец, живи и здрави. Убедена съм, че това е най-добрия вариант.
Да, ранното захранване крие много рискове, но всеки сам решава. И на мен ми е супер откачено да се захранва толкова малко бебе с каквото и да било. Дори да мине на АМ, пак бих го захранила около шести месец.

# 124
  • София
Здравейте мами, следя ви още от началото, но сега пиша за първи път. Моето момченце беше с термин 03.07, но се роди на 22.06. Имахме много лек обрив на едното краче (места с по-суха кожа и тук-там безцветни грапавинки), който се влоши след първите ваксини. Педиатърът казва, че е атопичен дерматит, причинен от някаква алергия, която според него трудно ще се установи от какво е. Имаше също и слуз в акито и повръщане, които се оправиха след смяна на млякото с хипоалергенно. Чудя се дали е АБКМ и как се диагностицира (според педи не може на този етап)? Сега предстои втори прием на ваксини и съм много притеснена дали трябва да ги отложим, за да не се влоши още повече АД. Habish, на вас лекарят заради АД ли ви е препоръчал отлагане до 6-ти месец? Моля за съвет, ако някой има повече информация по тази тема.
Точно това ни каза доктора, че ако я ваксинираме сега ще се обрине цялата. За сега имаме само на определени места, но след смяната на козметиката с такава за атопична кожа има доста подобрение дори и за 2 дена. Бяхме пуснали и кръвни изследвания, както споменах и някои показатели не ни бяха в норма, включително и обрива явно потвърдиха тази алергия. Не съм специалист, но на този доктор му имам доверие, въпреки че според нашата педи нищо ѝ няма и беше готова да я ваксинира. Освен АБКМ имаме и някакъв вирус, та по наша молба успяхме поне с месец да отложим ваксините, пък ще го мъдрим после. Сега след моята диета ще я наблюдавам дали ще има подобрение.

# 125
Аз си мисля, че педиатрите получават нещо -" награда" за ваксинираните бебета, защото нашата няколко пъти ми благодари, че сме се боцнали Ill.. Дано не е така и заради това да настояват толкова, нищо че има хрема ( примерно )... Вие как обличате бебчетата и с какво ги завивате? Снощи на Мел и бяха ледени ръчичките, а беше завита добре.. Ръкавици е изключено да и сложа и не знам какво да направя..

# 126
От тази вечер е в летния чувал(потник) и тънко одеалце отгоре... с боди и панталонки е облечен... все пак идва зима и предпочитам да не го изнежвам прекалено...
Аз си мисля, че педиатрите получават нещо -" награда" за ваксинираните бебета, защото нашата няколко пъти ми благодари, че сме се боцнали Ill.. Дано не е така и заради това да настояват толкова, нищо че има хрема ( примерно )... Вие как обличате бебчетата и с какво ги завивате? Снощи на Мел и бяха ледени ръчичките, а беше завита добре.. Ръкавици е изключено да и сложа и не знам какво да направя..

# 127

Студените ръце и крака на бебчетата не са показател, че им е студено. Нямат добро уросяване на крайниците.
Бебка спи с летен ромпър тъничък или с боди с дълъг ръкав и завита с муселинова пелена. Няма смисъл от навличане, още повече, че бебчетата спят по-добре на хладно, а и идва зима- какво ще правим на -10

# 128
  • София
Ох не знам вашите бебенца как спят, но на Селин ръцете са винаги нагоре и абсурд да ги завия. От една седмица сме с боди дълъг ръкав за през нощта (ако през деня е топло ѝ слагам къс ръкав, но последните 2 дена сме само с дълъг) с ританки или панталонки и чорапи и поларено одеалце. Не съм забелязала да са ѝ студени ръцете, но като се събуди и почва да киха. Мисля, че е достатъчно облечена, но това кихане ме обърква.

# 129
И на Ники ръцете са все нагоре-казват, че това значи, че са доволни и им е готино... ;д И той доста киха, но ако не му текат сополите от кихането-значи не е настинал, така ми казаха Simple Smile
Ох не знам вашите бебенца как спят, но на Селин ръцете са винаги нагоре и абсурд да ги завия. От една седмица сме с боди дълъг ръкав за през нощта (ако през деня е топло ѝ слагам къс ръкав, но последните 2 дена сме само с дълъг) с ританки или панталонки и чорапи и поларено одеалце. Не съм забелязала да са ѝ студени ръцете, но като се събуди и почва да киха. Мисля, че е достатъчно облечена, но това кихане ме обърква.

# 130
И на Мелани са и все вдигнати и няма как да бъдат завити. Обаче са и по- студени от нормалното.. Все едно е била навън в студа. Снощи я взех при мен в спалнята и след 10 минутки си и бяха нормално хладни, но не и ледени както бяха.. Трябва да купя някаква печка, докато пуснат парното, но не знам каква 😕

# 131
Току що смених памперс с масленозелен цвят материал в него... 😱 за пръв път виждам такова чудо! Разболях ли го това дете? Вчера му биха 6валентната, може ли да е от нея? При вас случи ли се? 🤔

# 132
Току що смених памперс с масленозелен цвят материал в него... 😱 за пръв път виждам такова чудо! Разболях ли го това дете? Вчера му биха 6валентната, може ли да е от нея? При вас случи ли се? 🤔
Случи му се тези дни, ама еднократно и мисля, че го простудих нещо в това смотано време.
Спи с ромпър с дълъг ръкав и тъничко одеалце, като тази вечер не съм отваряла прозореца, че става много студено.

# 133
Мерси много за информацията Habish. А каква козметика ползвате? На нас ни препоръчаха за проблема Мустела Стелатопиа и Веледа Календула. И ние сме така с кихането, даже по всяко време на деня, но не го отдавам на студ, защото нослето му е топло и е добре облечен/завит.

# 134
Мустела изобщо не е подходяща, особено пък за атопична кожа. Пробвайте нещо друго.
Иначе за ръчичките - имат проблем с оросяването и е нормално. Не винаги значи, че им е студено. На бебе ръцете никога не се завиват!!! Некоординирани са им движенията и за секунди одеалцето може да отиде на лицето и да се задуши.
За ваксините - това не е някаква тайна. Педиатрите получават пари на бита ваксина и съответно санкции за пропуски с календара. Така че не си мислете, че на лекарите им пука за децата ни. Има и такива на които им пука, ама са рядкост. Най-добре разчитайте на себе си. Ако бебето има сополи или нещо ви притеснява, колкото и да ви убеждават, не се съгласявайте, докато не е абсолютно здраво.

Общи условия

Активация на акаунт