Домакини 69/ Усмихни се, и светът ще се усмихне с теб

• 60 879
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Ма ко правило те съветват,забрави до като нямате дата.Иначе ще гръмнеш като мен.
Мария ами както са казала без кола сме като вързани.
А за ремонти говорете ми вие,аз продължавам бавно и славно и тази пролет да довършвам.Да видим какво и кога ще стане.Мисля си и аз като Фло разни планове,ама стават поне,майстор си намерих  .Искам долу кухнята да оправя,коридорите чакат една боя и празнене на боклуци,балатума е купен за тях,искам беседка вън,горе пък кухнята иска оправяне заради мухъла....
Фло плета разни дребосъци за Великден.

# 556
О, Писе, като те прочетох установих че моят ремонт не е нищо в сравнение с вашия.
Смърфи, на мен кола не ми трябва(тук всичко е на пешеходно разстояние, а и аз обожавам да се придвижвам пеша), въпреки че имам книжка от 17 годишна. Колата на ММ(демек семейната) сдаде багажа. Проблемна си беше и все я позакърпваше, но вече няма на къде, а и причина да налива още пари в тази ламя. Сега почна едно търсене, а тъй като не беше на преден план не сме ориентирани какво искаме. До сега бяхме с Форд, вчера каза Писна ми, искам друго, а днес загледа пак същата марка. После мина през Рено, Шкода, Мерцедес, накрая загледа сайтове в чужбина..... Ще има да бистрим идеи, възможности....Ще си отвисим бая.

# 557
Добро утро,слагам кафето да се разсъните и да свършите успешно задачите.

Мария ние си стягаме 1 етаж и ще слизаме долу зимата.Така че до есента трябва да е готово.Да видим ще свикна ли ,но зимата ще ни е топло,иначе горе коридорите не може да се стои  зимата.Е вярно ще търся място за китки и цветя но се надявам да се справя.

# 558
Писе, бързо грабвам от кафето, защото съм будна от 5.30, когато изпратих ММ за София.
И ние имаме бая планове за ремонти, но все не остават финанси или финанси и време.
Изплащаме селски имот на братовчедите, изплащахме заем към банката до преди 7 месеца, изплащахме друг имот на брат ми..... И ремонтите ни са бели кахъри. Да сме живи и здрави!
.

# 559
  • при късмета
И у нас останаха хола и спалнята за ремонт, да видим лятото дали ще успеем, поне с хола. Шефа дава зор и на село да оправим къщата, а тя не е за оправяне, а за бутане и строене на ново. Много обича да ходи там, ама ако тръгна да правя сметка каква сума ще ни трябва, сигурно ще се гътна. За това лято беше планирано да подхванем хола и на село да видим какво може да се спаси, ама сега с операцията не знам какво ще става и хич няма да правя планове. Операциите както ще са през около месец, шефа не мога и в прахоляк да го държа. Той ми е по-важен.
Днес ще го взема близо 2 часа по-късно, че се е записал на извънкласно занимание, та няма да бързам с готвене и чистене

# 560
Вземам си от най-силното кафе и то по-много! Тук е толкова тъмно, че все едно е нощ. А вчера беше едно слънчице....

Ма ко, важното е операциите да минат добре, както и твоята манипулация. Разходите за здраве за най-важни. За къщата - по-натам.Hug

Мария, то и аз, откакто сме тръгнали от БГ, все краци ма'ам из градовете, а те и трите хич не са малки, ама свикнах без кола. Само като се върна в БГ имам кола, че там се хвръча по задачи напред-назад и не става без нея.

Писе, да се похваля с моята орхидея, която ми подариха миналата година. Тази година взе, че пусна две клонки и сега са отрупани с цвят. Ама миналата година бяха сини, сега са бели. Stuck Out Tongue Winking Eye Само се чудя дали орхидеите не се присаждат? Тази е в много малка сакция и не знам дали не трябва да я преместя?

Отивам за второ кафе...

# 561
  • при късмета
Съседката пак ми остави цветя за поливане на стълбите, има 3 орхидеи, които миналата година се чудех дали няма да уморя, тогава цъфтяха и сега пак.
Операциите май ще са безплатни или много малка част ще е от нас. Ортопеда ми обясни, че се правят някакви протоколи, минавало някакво одобрение, което отнемало 2-3 месеца и се планира операцията когато мине одобрението. Не разбрах дали защото е дете, спрямо самия случай или защото е нов метод, но каза "има си начин, но минава време". А и според тях е по-добре да е ваканцията, не е спешен и няма нужда да губи от училище, така процедурата ще е минала със сигурност. Иначе каза, че е 2-3 хил. на операция, вероятно заради новия имплант, който се използва.
Тук грее слънце, ама никак не е топло. Трябва да изляза за пиле и само се размотавам

# 562
Ехаааа супер е орхито Смърфи.Не я мести,добре и е тази саксия,а понеже е била оцветена сега е бяла.Може като я киснеш във вода да сложиш боя за яйца или сладки и ще стане такъв цвят.
Ма ко и аз чаках да минем болница и тогава да правя планове,а сега вече мога да продължа.Здравето е най-важното,всичко друго ще се оправи едно по едно.
Мария такова е ,все планове и задачи,ама хубаво че са те.
Днес се е развалил бойлера в кухнята и ще ходим за части,дано стане.Че ей сега се прибирам от терасата,напича слънце,но е страшен студ.Имам чувството ,че ще замръзнат като ги просна,замръзнаха ми ръцете,кучето не иска да стои с мен на терасата,веднага вътре се скри.Та след малко хуквам по задачи.

# 563
О, Смърфи, много е красива и бяла. Моята орхидея, (която е жива благодарение на Писето) беше бледо розова. Сега ще тръпна в очакване какъв цвят ще изкара. Дано да е бяла. Ще ми се връзва чудесно с интериора.
Ма ко, за да не мислиш за операциите- давай с ремонт през пролетта, а лятото Шефът ще си почива на чистичко в хола.

# 564
  • София
Дзак😁
Не помня откога не съм писала. Но ме помните, надявам се. 😋
Четох само последната страница.
Ма ко, щом се налага-налага се. Ще мине, за добро е😘.

Хортензия се е появила, добре дошла отново! 😍

Смърфи, като чуя ремонт, и си представям две неща. Мръсотия. Уют. Мисли за второто. 😋

Мария, дано скоро изберете кола. Като знам моя мъж как избира, Мале, Мале. Беше ужас. Но той така избира всякаква техника. Последно купуваме климатик за дневната на село. Два месеца му отне. 🤐

Ние карах е малък вирус с хрема при децата, а при мен с екстри-болки по тялото, много як гърлобол, хрема. И Таман мислех че минава, от снощи така ми се обостри синузита.. Та ще си останем вкъщи с Бубка до края на тая седмица. Купих си някакви хапчета, Синупред май бяха. Дано ме облекчи.
Бубка преди не понасяше да не ходи на училище. Вече не е така. То с тая учебна програма... Учат някакво дърводелство, от комунистическо време. Деца, с тежка умствена изостаналост. 😏 Кво да ви кажа... Иначе часовете при нейната си учителка си ги харесва много.
А и от година на година отгоре и намаляват престоя в училище. Сега са от 13 до 16ч. А ние един час пътуваме в едната посока.

Хора, решила съм да, си взема кокошки на, село и да, си имаме яйца. Кокошарник има от предния собственик, хубав, бетонен, отпред ограден.
Сега като чета какви екстри има за кокошки! Автоматична хранилка. Автоматична поилка. 10 дни може да си имат храна, без да сме там. Нагревател за водата за зимата.
Обожавам кокошчици. 😁

Бая се разписах.
Сега ще прочета назад.

# 565
  • София
Ама чета някакви неща за среща!!!!
Ако е следобяд от 13 до 16 съм на линия. Ако е в мол... само да кажа, че на Бубка училището е точно до Парадайз. 😁😁

# 566
О, Вале, още си спомням английските кокошарници, които Лейди ни беше показала! Оправяйте се бързо!

# 567
  • София
А аз не ги помня.
Но какви снимки гледах! При нас основното е, че есенно зимния сезон си ходим само почивните дни. Но вече има всякакви екстри.

Благодаря! Добре сме. Мими не спирала училище, кара го само с лека хрема. Бубка и тя, но нали аз я водя, та няма избор и си седи вкъщи. А аз съм най-калпава откъм вируси. 😉

# 568
  • при късмета
Вале, не знаех, че има такива екстри за кокошки. Леля и лелинчо докато си бяха на село имаше. После започнаха да се прибират зимата, ама пак имаше. Обаче зимата им ги гледаха други хора. Умирам за малки пиленца, много са сладки.
Оправяйте се.
И аз влача някаква задна хрема, запушва ми се носа предимно нощно време, но нищо друго ми няма. Май ще трябва да сменя това, което пръскам, че май към ушите е тръгнало, болят ме като си духам носа. У нас и аз съм най-податливата на вируси

# 569
Ох, не ми говори за вируси. Вече като дават за грипната вълна по телевизията и превключвам канала.

Общи условия

Активация на акаунт