Коледни и новогодишни идеи и декорации 2019/2020

• 116 881
  • 1 416
  •   1
Отговори
# 555
  • Някъде там
Мисля да украся малката елха.
Blush

# 556
  • Бургас
Тази година за украса на елха сес прях на зелено, червено и каре, вдъхновена от тези снимки

# 557
  • Някъде там
Сребърно и червено

# 558
Тези от вас,които са правили камина от стерипор лепихте ли "плочки" върху нея иле просто боядисахте с боя и така я оставихте. Колебаем се как да я направим. Миналата година рязхаме от кашон плочки и лепихме отгоре.

# 559
  • Пловдив
Тези от вас,които са правили камина от стерипор лепихте ли "плочки" върху нея иле просто боядисахте с боя и така я оставихте. Колебаем се как да я направим. Миналата година рязхаме от кашон плочки и лепихме отгоре.

Разчертаваш с химикал, маркер или каквото искаш как ще са тухлите (трябва да се застъпват, не помня кой миналата година ги беше направил една върху друга като колони).
След това вземаш стар нож (за мазане, т.е. по-широк на върха), нагряваш го на свещ (на мен така ми беше по-лесно) и винаваш с върха на ножа (широката част) по разграфенит тухли (гледаш да се движиш по линията като от двете й страни по равно да излиза от ножа). Та така, нагряваш, правиш линия, пак нагряваш, пак линия ..... После не ви знам идеята, но може в прогорените линии (които би трябвало да са широки приблизително колкото кутре и не по-дълбоки от 5-6 мм.) можеш да минеш с лепило С200, можеш с някаква боя каквато прецениш в зависимост от цвета на "тухличките".
За тухличките вземаш една най-обикновена и евтина гъба за баня (може и малко по-голяма гъба за чинии), топиш в боята в какъвто цвят ще да тухличките и с потупващи движения нанасяш по тухличките.
Ако отгоре също има стиропор можеш с нагорещена вилица със зъбците да прогориш линии все едно дървесни жилки.
Този метод с горенето трябва да се прави на тераса, балкон, градина и т.н., защото си мирише доста.

Първата снимка е камината с първи цвят в червено (след това съм нанесла, кафяво и охра, да се получи крайният цвят)

# 560
Inh4i,  смили се, очите ми останаха в тази камина...
Аз си имам една с картонени основи и папие-маше, вече е на 6-7 годинки и честно казано много и личат. Всяка година ми изглежда все по-нескопосна, но понеже си я правих с много любов, жал ми е да я хвърля, затова декември претърпява традиционно малък rework.

Тази година гледах рамките на Лидл, но си падам малко пинтия и 140лв ми се сториха твърде много.

Някой има ли предложения топла или студена бяла свтлина ще отива повече на бяла елха в сиво/сребристо?

# 561
Хахаха Инчи аз ги бях лепила така тухлите миналата година. Благодаря ти за подробното обяснение. Идеята ми е дали изобщо да ги слагаме. Сякаш ми се иска този път да няма тухли и да бъде без. Но нямям спомен коя от вас тук беше правила такава камина от степипор(освен Лудната соната мисля,която я няма в темата тази година). Нейната камина беше чудна.
 Мм вече нелепи почти цялата част. Ще видим как ще стане и ако не ни хареса ще ги махаме. Отгоре се минава и със салфетки. Камината ще е бяла. Ние не искаме червена.

# 562
  • Beyond the stars
Страртирахме официално People Santa
Елхата явно ще си я украсяваме всяка вечер, че дребен мн хареса топките. Та ще видим кога ще му писне.

И много лесна идея за advent календар с бира/вино.

# 563
Момичета, някоя от вас да си е купувала лампички за навън от Юск с батерии? Мисля с тях да накичвам двора. Имам едни от там - за градина са, ама са малко кекави. Четох мнения на чужди потребители, уж са доволни.

# 564
  • München, Deutschland
Ние сме готови също от вчера с каминката.

Ето я, в "гол" вид. Отгоре е с истински дъски, лакирани с цвят бук, идеята е на половинката, дъските са всъщност отделни, но така ги залепи, че на мен ми приличат на една... Отстрани и отвътре в горивната камера са стиропорени плоскости, но с покритие от прах от истински камъни. Там, където не се засякоха камъните, както и дъното на горивната камера, ги рисувах, за да са ми плавни преходите. Това е итеративен процес и така можеше още 3 дни да си играя, но реших в един момент вече да спра... Wink Горе и долу си избрах стиропорени лайсни, които ми влизаха в концепцията и каквито имаше налични, че не ми се чакаше пак поръчка, но все пак идеята си беше такава от самото начало. За да не личат отделните топченца стиропор, лайсните са минати с латекс. Моят приятел дотолкова се заигра, че някои дребни дефекти на стиропора (!) ги шпаклова по 2-3 пъти!

Доволни сме как стана, аз не си я представях така добре. Чудя се дали не е много шарена, но каквито истински камини съм виждала, все са няколко цвята...

Скрит текст:

И тук съвсем бързо наредихме каквото имаше на старата. За украсяване още е рано, днес заминаваме първо на кратка почивка в България. 😃

И купих едно зимно спално бельо от немския Юск, че много ми допаднаха цветовете и картинката. 😃 Благодаря на немската мама, която ми подсказа къде да търся. Аз търсех друго, но се уредих с това междувременно. Wink

# 565
Вълшебство, орнаментите на камината отгоре от какво сте ги правили? И изобщо как е правена вашата камина? Хубава е.

# 566
  • Пловдив
Момичета, някоя от вас да си е купувала лампички за навън от Юск с батерии? Мисля с тях да накичвам двора. Имам едни от там - за градина са, ама са малко кекави. Четох мнения на чужди потребители, уж са доволни.
Аз имам от тях. Тези 2 метра с таймер и батерии. Батериите ми издържат 2-3 седмици ако са от Юск.

# 567
Аз имам от тях. Тези 2 метра с таймер и батерии. Батериите ми издържат 2-3 седмици ако са от Юск.
Благодаря за бързия отговор. Мисля да накупя няколко комплекта от по 4 лв по 2 метра, както и батерии от там.

# 568
Страхотна камина! Записвам се да ви следя, защото се вдъхновявам от много от вас, а и ми идва Коледното настроение. Тази година трябва да направя украсата малко по-раничко, защото ни предстои много вълнуващо събитие точно около Коледа. Дядо Коледа ще ни донесе най-желания и чакан подарък - бебче 😊 Вече съм като баба Меца, но това няма да ме спре да направя Коледната премяна.
Харесала съм си една камина, но на ММ не му се занимава да я прави. Ето я:

А ето тази елха видях е една група и също много ми хареса:

# 569
  • Beyond the stars
Вълшебство, орнаментите на камината отгоре от какво сте ги правили? И изобщо как е правена вашата камина? Хубава е.

Такива елементи за тавани, корнизи или первази ги водят. Има ги във всеки по-голям строителен. От стиропор са.

Общи условия

Активация на акаунт