Коледни и новогодишни идеи и декорации 2019/2020

• 116 928
  • 1 416
  •   1
Отговори
# 465
In4hi , в БГ ли сте ? Ако да , от къде е елхата ? Не мога да се пречупя още и да взема изкуствена елха , макар да подкрепям с 2 ръце ! Струва ми се кощунство да се унищожават дървета така масово и после да ги гледам захвърлени на боклука . Но не се захващат моите , когато ги засадя . То и аз , както разбрах мн. грешки допускам при засаждането , но ми се струва стимулиращо вместо да убиваш , да посадиш растение .

Търся сериозен разсадник , от който пазаруват ландшафтните архитекти .

# 466
  • Бургас
Въпросните иглолистни дървета, засаждайте в земята късната есен. Или си гледайте иглолистно в голяма саксия или кашпа.

# 467
  • Deutschland/HE
Аз предпочитам да си купувам истинско дърво, те не ги секат от гората, а са от специални разсадници и това е бизнис и доходи за много хора.

П.С. При нас втората неделя от януари минават младите пожарникари (деца от 10до 16години) и събират елхите, по желание може да им се даде и малко дарение.

# 468
Аз не съм ентусиазирана от този празник по лични причини,но преди 4г.ми беше любим и се занимавахме много с детето..
Фейбук ми припомни мемори-идеята е лесна,стои красиво,може на някой да му се занимава Simple Smile
елхова клонка и шишарка от креп хартия
https://1001idei.com/idei-za-ukrasa/436-elhova-klonka-s-shishark … XEyQZ_WW_-nWGc8Ks

и една елхичка от клонки
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 11 ное 2019, 19:55 от red soul

# 469
  • Пловдив
In4hi , в БГ ли сте ? Ако да , от къде е елхата ? Не мога да се пречупя още и да взема изкуствена елха , макар да подкрепям с 2 ръце ! Струва ми се кощунство да се унищожават дървета така масово и после да ги гледам захвърлени на боклука . Но не се захващат моите , когато ги засадя . То и аз , както разбрах мн. грешки допускам при засаждането , но ми се струва стимулиращо вместо да убиваш , да посадиш растение .

Търся сериозен разсадник , от който пазаруват ландшафтните архитекти .
От Пловдив съм. Елхата е купена от Флора Дизайн - Разсадника е собственост на семейство ландшафтни архитекти. Растенията им са здрави и добре гледани. Цените мога да кажа, че са нормални, но не толкова ниски като в Бриколаж, Практикер и други подобни, но пък и качеството е по-високо.

# 470
In4hi , точно на такъв отговор се надявах , само дето сме в София . Едва ли имат доставка, а и да имат сигурно ще е скъпо . Но продължавам да търся .
 Някой с опит с живи елхи в София ?

# 471
  • Пловдив
In4hi , точно на такъв отговор се надявах , само дето сме в София . Едва ли имат доставка, а и да имат сигурно ще е скъпо . Но продължавам да търся .
 Някой с опит с живи елхи в София ?
Доколкото знам изпълняват обекти и в София. Намери сайта им в интернет, обади се, и ако имат доставка до София може и да те вмъкнат и теб. Можеш да опиташ.

# 472

Красиви са!
Подобни можеш лесно да си направиш. Купуваш красива дантела ( има на ленти най-различни в кинкалериите), изрязваш в подходяща форма. Разреждаш лепило за дърво, което става прозрачно след изсъхване, топиш парченцата дантела в лепилото и лепиш върху топките.
Като изсъхне, можеш с топъл силикон да лепнеш върху дантелата разни допълнителни украси.

В нета видях и самозалепващи дантели - https://www.mays.bg/samozalepvasta-dantela-200-sm-90-Heyda-Germany

Няколко идеи, вкл. и с дантела - http://www.veraverto.org/%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B0-%D … 0%BB%D1%85%D0%B0/

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 13:33 от Diorela

# 473
Много благодаря,че споделихте приложението-брояч,изтипосах го сега на начален екран и много му се радвам.😊😊😊

# 474
Взех от Лидл светещи лампички-гирлянд с топла светлина с таймер и дистанционно, страхотни са. Да бяха пуснали и гирлянд елхови клонки, но няма.
В Лидл-Пещера има две бели рамки за камина и две електрически, но всички са били отваряни и са залепени с тиксо наново.

# 475
In4hi , благодаря , ще ги потърся !

La_Valletta , лампичките от Лидъл са на ток , предполагам . Таймера и дистанционното с тях ли вървят или са отделно ?

# 476
Да, на ток. Дистанционното е с таймера, всичко е включено. Имаше същите и със студена светлина.

# 477
  • софия
Взех от Лидл светещи лампички-гирлянд с топла светлина с таймер и дистанционно, страхотни са. Да бяха пуснали и гирлянд елхови клонки, но няма.
В Лидл-Пещера има две бели рамки за камина и две електрически, но всички са били отваряни и са залепени с тиксо наново.
Рамките за камина си бяха залепени с тиксо от самото начало. Купихме в понеделник в 7 ч., но не съм стигнала да я отворя и разгледам.

# 478
Момичета, днес си направих Коледен венец. Вече нямам търпение да окрася... Вие кога окрасявате дома си? При нас вече започнаха да слагат светлинната окраска в града по улиците и тия Коледни  реклами....

# 479
  • Пловдив
Момичета, днес си направих Коледен венец. Вече нямам търпение да окрася... Вие кога окрасявате дома си? При нас вече започнаха да слагат светлинната окраска в града по улиците и тия Коледни  реклами....

Аз вече едната тераса я започнах, но същинската украса е на 1-ви Декември, преди това цялата къща маниакално се почиства (пранета на килими, завивки, мебели, матраци, чистене прозорци врати, лъскане на мебели, уреди и т.н.) и едва тогава официално коледния сезон е открит.  Още не мога да реша тази година как точно да украся вътре вкъщи, за отвън вече имам идея. На терасите, входната врата и стълбите ще бъде омагьосана гора. В стаята на каката мисля да е нещо "бонбонено" малка бяла елхичка и някоя другя декорация в бяло, бледо розово, сребристо и бяло, в коридора нещо пак тип "омагьосана гора", в нашата спалня ще си е баш коледно - с червено, златно, зелено, бяло. Във всекидневната и кухнята обаче съм пълен блокаж..... не мога да реша, какво, как.

Общи условия

Активация на акаунт