Истанбул [тема 50]

• 60 357
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Скрит текст:

Предколедно настроение. Е, не, че имат Коледа Simple Smile.

# 421
Ако нападате мен ще поясня. По-надолу имаше запитване за оф лайн карти и съфорумка разясни, че за 2-3-5 лв можело да се активира интернет.
Аз изказах опит от обикаляне по офиси на Теленор и твърдението им, че не предлагат. Съфорумката ми пусна линк  към сайта на въпросният оператор. За което благодаря. А за некадърността на служителите на Теленор неми се коментира.

Трябва ми ин тернет за да комуникирам с близките ми в България. В Турция се ходи не само по приятни моменти, а и на медицински туризъм.
Моля не се подигравайте когато някой търси помощ.
Роже,  за кои оператори става дума, понеже обиколих 4 офиса на Теленор и навсякъде  ми казаха, че заТурция не могат да ми предложат мегабайти ?
Това ми беше запитването за интернет, а не за как да не  се загубя Sad .

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 19:52 от AnMary

# 422
  • Варна
Няма да се изгубите и без нет, а пък то половината удоволствие е да си проучите маршрутите преди пътешествие където и да е.
как ли живеехме и пътувахме преди 30 - 40 - 50 г. , ни телефони , ни нет , даже хартиени карти нямаше , то и туристи нямаше де - кви 51 мил. ( туристите в Турция за 2019 г.) кви 5 лв. ??? Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 423
Крис, не нападам никой.
Нормални въпроси са това, особено за страна извън ЕС.
Моят пост беше в отговор на високомерни отговори, ама то пак, който трябва не е разбрал.☺

# 424
не мога да разбера защо вместо да се чудите и маете как да не се загубите или объркате в Истанбул офлайн, не си активирате за 2-3-5лв. дневните пакети с безплатни минути и мегабайти, които предлагат нашите мобилни оператори ами се мъчите с десетки офлайн приложения за пътуване.
Ей, богу, говорим за 5-10 лева!!!
Не че нещо , ама тези оферти са само за частни клиенти, а не всички са такива Wink

# 425
  • на Мелмак
Аз съм бизнес клиент и съм си пуснала постоянно този пакет, за Македония и Турция. Често ходим спонтанно и не искам да го мисля.

# 426
не мога да разбера защо вместо да се чудите и маете как да не се загубите или объркате в Истанбул офлайн, не си активирате за 2-3-5лв. дневните пакети с безплатни минути и мегабайти, които предлагат нашите мобилни оператори ами се мъчите с десетки офлайн приложения за пътуване.
Ей, богу, говорим за 5-10 лева!!!
Не че нещо , ама тези оферти са само за частни клиенти, а не всички са такива Wink
Не са само за частни.Аз съм на А1 и съм корпоративен клиент.Пак ми активират пакета, само че дневната такса е 4.00 лв.Поне така беше до м.август, от тогава до сега не съм пътувала, дано нямат промени.За останалите оператори незнам как е с корпоративните клиенти.

# 427
BlushПривет ! Имате ли мнения за този хотел в Истанбул- Courtyard By Marriott Istanbul International Airport**** там ще сме за Нова година, като локация как е , има ли в близост обекти,  които можем да посетим? Ще ни е първо ходене в Истанбул , мислим самостоятелно да  посещаваме  забележителностите, без ТА .  Thinking
Здравейте!Ние бяхме отседнали в този хотел,на Великден тази година.Хотела е хубав,но доста далеч от историческата част на града.Но това не ни попречи да обиколим всички забележителности,въпреки,че бяхме самички с дъщеря ми.Ползваме такси,като се комбинирахме с още 2 жени от групата.До пл.Султанахмед ходехме общо за 100 лири(по 7-8 лв на човек)

# 428
Бихте ли ми дали актуална информация за магисърални такси и тези по мостовете в Турция. Има предвид от къде се купеар тезо HGS стикери, има ли на границата още, какви пари? Благодаря предварително.

# 429
  • Димитровград
Не съм чул да има промяна за HGS:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1061574.msg37388083#msg37388083

# 430
Много внимавайте  на магистралата за Истанбул ( през Малко Търново влязохме). Предната седмица ни взеха 250 лири за стикер със зареждане и имахме заредени ... ще ви излъжа в момента колко точно бяха понеже ММ се занимава, но нямаше 40 лири. Служителя се пънеше, че няма как да ни продаде за по-малко пари. Повтаряше като папагал, че е за година цената. В последствие когато имахме интернет и  ММ мъж провери балнаса на  сметката бяха таксували, че сме платили в ресторант. Съответно не ни беше издаден  нито касов бон, нито копие от терминала понеже трябвало да се отчете не ни даде и оригинала бележката от терминала.
 Та пихме една студена вода за 200 лири.

# 431
  • на село
Имам нужда от малко помощ. Не очаквах, че ще ми е толкова трудно да избера хотел за една нощ в Истанбул.

Имаме прекачване и реших да останем за една нощувка и през деня да разгледаме малко Истанбул, да похапнем вкусна храна и да се прибираме. Това, което не прецених, че от новото летище всичко е далече, направо започнах да съжалявам, че избрах този полет.

И започвам да се двоумя - на летището ли да избера хотел (почти никакъв избор) или в града. Кацаме надвечер. Ама ще ми се пътува ли още един час, след като сме се таралянкали 11 часа със самолет + съответните процедури по влизане в страната.

Ако избера хотел в града, къде да е - хем да не се пътува повече от час от летището, хем през деня да се поразходим и позяпаме.

Аз не познавам Истанбул, повярвайте ми, вчера толкова маршрути пробвах (с помощта на първа страница) и още нямам хотел. Всяка помощ ще ми е от полза, моля.

# 432
Здравейте!
Бихте ли ми помогнали как да стигна от Йеникапи до джамията Чамлъджа?

Музеят на Илюзиите интересен ли е за възрастни?

Последна редакция: пн, 23 дек 2019, 15:03 от gerka

# 433
  • София
_Monster_, виж нещо около гара Сиркеджи. Това може би е най-удобното място като транспорт. Метрото Мармарай е там, трамваят също, наблизо са корабчетата за разхода и фериботите. Честно казано не знам как се пътува от летището до там, но сигурно от централните места ще е най-лесно достъпно. Другото комуникативно място е площад Таксим. Има метро и много автобуси. Шатълите почти винаги включват Таксим или Еминьоню (до Сиркеджи е). Но наистина ще имате доста път до града.

Дано се включат Маслинка и други хора, които ползват летището. Може би ще могат да помогнат за транспорт. Може и да попрегледаш последните 2 теми. Споменавани са варианти за транспорт, но аз обикновено не ги чета.

Скрит текст:
Не знам дали си наясно с търсенето. На всяка страница до бутона "Следи" и сърчицето има 3 точки. Под тях се крие бутон "Отпечатай". Тогава цялата тема става като един текст и с Ctrl+F и ключова дума "летище" ще излязат всички мнения. 

# 434
  • на село
Скрит текст:
_Monster_, виж нещо около гара Сиркеджи. Това може би е най-удобното място като транспорт. Метрото Мармарай е там, трамваят също, наблизо са корабчетата за разхода и фериботите. Честно казано не знам как се пътува от летището до там, но сигурно от централните места ще е най-лесно достъпно. Другото комуникативно място е площад Таксим. Има метро и много автобуси. Шатълите почти винаги включват Таксим или Еминьоню (до Сиркеджи е). Но наистина ще имате доста път до града.

Дано се включат Маслинка и други хора, които ползват летището. Може би ще могат да помогнат за транспорт. Може и да попрегледаш последните 2 теми. Споменавани са варианти за транспорт, но аз обикновено не ги чета.

Скрит текст:
Не знам дали си наясно с търсенето. На всяка страница до бутона "Следи" и сърчицето има 3 точки. Под тях се крие бутон "Отпечатай". Тогава цялата тема става като един текст и с Ctrl+F и ключова дума "летище" ще излязат всички мнения.  

Taня, много благодаря, че ми каза за тази функция - не я знаех.
В крайна сметка, реших да проверя и в airbnb. Как действах - харесвам нещо, проверявам дали има директен автобус от летището дотам. Ако се наложи да ползваме автобус. И те така. Намерих малка къща за гости близо до Султанахмед, шатълът е IST-20. Надявам се да е поолекнал трафика след 20.30 ч. Питах за такси собствениците - обявиха ми €45 в посока и ще ме извиняват. Ще си се таралянкаме с автобуса. Пък и ще сме само с една раница с по един кат дрехи.

Най-хубавото е, че Света София и Султанахмед са на 700 м. от къщата. Сега отивам на първа страница да чета какво може да разгледаме и да похапнем. Благодаря на всички за събраната информация - аз си организирам всички пътувания с помощта на бг мама Satisfied  Като се затюхкам нещо , че не мога да го изорганизирам правилно, мъжът пита - не пише ли в бг мама Satisfied

Последна редакция: пн, 23 дек 2019, 16:13 от _Monster_

Общи условия

Активация на акаунт