Често срещани правописни грешки

• 543 860
  • 14 217
  •   3
Отговори
# 5 190
Доста се впечатлих от "меньо". Така и не разбрах какво означава в случая и кое трябва да е правилното?🙂

Видях го в група за бебешко захранване, меню ще да е. Grinning

# 5 191
"Оголемен" и "омерисан"/"омирисан" (за дрехи)...

# 5 192
"Меньо" е впечтляващо😆😆🤣
А чували ли сте "флое"? 😬

# 5 193
Ролца или рулца от раци? По етикетите в магазините и по брошури всякакво "творчество" се среща...😀 За мен е "рулца", но "ролца" се е настанило доста добре по етикети и брошури (а и във форума го срещам често).
"Рулца" трябва да е. Идва от руло, а не рОло... Поне така си го проверявам аз:)))

# 5 194
  • Пловдив
Дори не мога да се сетя какво е флое. Grinning

# 5 195
Дори не мога да се сетя какво е флое. Grinning
Фоайе😆😆😆

# 5 196
Е, не може да бъде! ExpressionlessИ аз гадаех какво е това и правих варианти и най-близко ми се видя флу или евентуално произнесено флю.

# 5 197
"Оголемен" и "омерисан"/"омирисан" (за дрехи)...

Често също Одебелявам и Онаследявам.
..........................
А иначе към другия спор - рулетка и ролетни щори...А хвани му края, ако не си наясно откъде идват думите.

# 5 198
замрЪзен Rolling Eyes

# 5 199
А иначе към другия спор - рулетка и ролетни щори...А хвани му края, ако не си наясно откъде идват думите.

Няма как неспециалист да е наясно откъде идва всяка дума. КорИгирам и корЕкция са подобен пример. Някои правила просто се учат наизуст, така е във всеки език. Неприятно, но неизбежно Blush

И допълвам с интересно изписване/изговаряне на спортна терминология:
- напЪди (и дори напЪНи, както казваше класната на малката ми дъщеря в началното училище Flushed)
- ренегаДско гребане - това има смисъл, защото и за мен упражнението е доста гадно Grinning

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 09:29 от Vetrena

# 5 200
"Предавам" (смисъл, обем, красив вид)...🙄
Също и "предценка", "не мога да предценя"...

# 5 201
Не е правописна грешката, но преди малко Явор Божанков пред Цветанка Ризова каза и то няколко пъти срокОве /мн. ч. на срок/.

# 5 202
Днес от една институция получихме документ, в който са написали, че Удобряват подадените предложения 😥

# 5 203
Ох..🙄После като някой ми каже, че правописът не бил важен, а важно било какво казваш, ми иде да го ритна отзад.
Накрая от “меньо и флое” няма да се разбираме като си говорим.

# 5 204
В друга тема прочетох, че една дама си напоила лицето с масАлце. Знам правописа на думата, но все пак потърсих в Гугъл. И що да видя. Излиза ми "език в масАлце" и някакъв сайт за пчелни продукти, в който също е изписано така. Правописни грешки или все пак има и нещо, наречено масАлце?

Общи условия

Активация на акаунт