Манипулация или мъжко его?

• 11 575
  • 311
  •   1
Отговори
# 120
  • Най-красивата страна
Този е типичен манипулатор.
Опитите да те контролира,да чете личната ти кореспонденция,да те обижда с вулгарни думи,да те унижава ,да те кара да се чувстваш виновна,да те манипулира-всичко това е вид психически тормоз и домашно насилие.
Хубаво,че усещаш,че всичко това не е редно и търсиш и други мнения.

# 121
Интересното е, че има един тип мъже, които се заглеждат и "тачат" по-освободени жени, с флиртуващо поведение, силен грим и предизвикателно облекло. Дори го насърчават в жената, която твърдят, че харесват. И после като я "свалят" грубо казано и им дойде дОма, се започва с обидите и униженията – да мачкат. Това са чисти комплексари и от такива не само трябва да се бяга с 200, но и да се заобикалят.

Авторката не даде никакви подробности за характера му, освен, че е ревнив и рови там, където не му е работа. Та има вариант да е просто консервативен, обсебващ чичак, а може и да е по-сериозно – психопат. Има признаци с тези обиди по нея точно, когато е с трудна бременност.

# 122
"Манипулация или мъжко его?"

А това какво значение има?
Ако така описаното е истина и е само това - търси си решение за теб, което да те устройва с бъдещо бебе. Този е нечитав човек. Защо е такъв е без значение. Защо не си го установила по- рано - също е без значение.
Ако не е пък цялата истина, какво се очаква от форума?

"Кажете ми едно семейство, в което да няма такива?"
Какви "такива"? Компромиси, кавги, отношения, друго? Какво имаш предвид?

# 123
Този е типичен манипулатор.
Опитите да те контролира,да чете личната ти кореспонденция,да те обижда с вулгарни думи,да те унижава ,да те кара да се чувстваш виновна,да те манипулира-всичко това е вид психически тормоз и домашно насилие.
Хубаво,че усещаш,че всичко това не е редно и търсиш и други мнения.

Благодаря ви.

# 124
"Манипулация или мъжко его?"

А това какво значение има?
Ако така описаното е истина и е само това - търси си решение за теб, което да те устройва с бъдещо бебе. Този е нечитав човек. Защо е такъв е без значение. Защо не си го установила по- рано - също е без значение.
Ако не е пък цялата истина, какво се очаква от форума?

"Кажете ми едно семейство, в което да няма такива?"
Какви "такива"? Компромиси, кавги, отношения, друго? Какво имаш предвид?
[/quote

И компромиси, и кавги...
Къща без комин няма.

# 125
Мда, не може да имаш повече от 22.
Има и семейства без кавги. Семейство значи уважение, компромиси и любов.
Не виждам нищо хубаво занапред. Дано имаш повече акъл да си тръгнеш. И  да не зависиш от него. 

# 126
Разлика между двамата 20 години.
Тя в диапазона от 20 до 40.
По-конкретно да приемем, че " на 30+ СМЕ"
Бившите са останали в миналото. Но пък биват приети във ФБ ( за чий... , след като за да бъдат приети, значи преди това не са били във френд листата или са били изтрити? - това само авторката си знае).
И се пробват? Как точно, не се знае.
Ако не бъдат приети поканите им, как биха се пробвали? Отговор - никак, просто няма да им се даде шанс.
Всъщност наистина не разбирам, кому е нужДно да възстановява връзка със уж забравени бивши, след като нищо не търси от тях? Освен да изпробваш любовта на милото, докато бременееш проблемно.
Та, след всички тези размисли по темата, за мен това е откровена пързалка или просто са се събрали два изключително уникални индивида.
Колко ревнив, дърт, жесток, смотан и безумен е така обрисуваният мъж, ще се огранича да коментирам, тъй като цялата история ми фалшивее доста. Пък и не виждам с какво може да се помогне на питащата, която така хубаво се е подредила сама.
Единствено мога да й пожелая здраво бебе накрая.

# 127
Цитат
И компромиси, и кавги...
Къща без комин няма.

Компромисите ги има, да, при всяко общуване, но не и кавгите. Те не са задължителни за всяко семейство и по-точно между съпрузи /децата са част от семейството, но там ситуацията е по-различна/. Може да има спор, противоречие, но не е задължително те да прерастнат в караница /кавга/. Пиша ти го, споделяйки личен опит от близо 25 години семеен стаж. Карала съм се на децата /деца са ми, не равностоен партньор или приятелче в игрите и съм длъжна да ги възпитавам/. Мъжът ми също им се е карал. Но по между си не помня за четвърт век да сме се карали - повишаване на тон, обида, заплаха, квалификации. Точно защото сме равнопоставени и никой никого няма нито право, нито задължение да възпитава. И защото и двамата правим компромиси. Ако те са от единия само - не предвиждам хубав изход от ситуацията.
Не допускай, възрастен човек си, друг възрастен да ти се "кара" или ти да правиш това.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2019, 15:37 от Judy

# 128
Алба, аз не виждам проблем стари познати да се търсят из фейсбук. Бивши гаджета, съученици, далечни роднини.
Защо не?
Второ, мисля, че такива мъже нарочно си хващат някоя млада, защото връстничките им никога няма да се хванат на номерата им за манипулации и контрол. Той се комплексира от възрастовата разлика на първо място. Бившите са отделна тема. Трето, ако е на 20 и да няма бивши, той пак ще я подозира, защото това си е възраст за живеене.

# 129
Те не си хващат млада, а тя се захваща, обикновено, защото така иска, по ред причини, които са личен избор и не са предмет на дискусии.
Оттам нататък, да седне тая мома и да се обяснява  как ѝ се пробвали бившите, изпълзявайки от миналото,  е не инфантилно, а чиста простотия.

# 130
Алба, аз не виждам проблем стари познати да се търсят из фейсбук. Бивши гаджета, съученици, далечни роднини.
Защо не?
Второ, мисля, че такива мъже нарочно си хващат някоя млада, защото връстничките им никога няма да се хванат на номерата им за манипулации и контрол. Той се комплексира от възрастовата разлика на първо място. Бившите са отделна тема. Трето, ако е на 20 и да няма бивши, той пак ще я подозира, защото това си е възраст за живеене.
[/qu

Благодаря ви за разбирането.

# 131
Изчитайки коментарите, виждането ми е това:
или мъжът има нещо, което прикрива и търси причина да изкара жената виновна или жената е виновна и това не е цялата истина.
Само заради прием във FB, такова агресивно поведение е леко нереално и трудно за вярване!
Друга гледна точка:
-голяма възрастова разлика- пари;
-ин витро, бременност- задържане на мъж/пари;
-жена поставила се в абсолютна парична зависимост от мъж- агресивно и грубо поведение на мъжа;
Безкористна любов при голяма възрастова разлика е възможна в изключително редки случаи- просто е- различни поколения, виждания, интереси!
Непонятни са ми подобни отношения м/у хора очакващи дете след in vitro, тежка бременност и т.н, аз тук не виждам любов, приятелство или каквото и да е друго, по- скоро агресия и неприязън.
И съвет до жените поставящи се в ситуация: изцяло зависими от финансите на мъжете- това е най- голямата грешка в живота си която може да допуснете! Всичко в този живот може да се случи и да останете сами- и какво правите без образование, без трудов стаж, без месечни финанси?

# 132
Глупости. С мъжът ми се разделихме именно след инвитро. Не съм задържала никой до полата ми, нито пък съм била зависима от някой. Проблемите ни бяха от съвсем друго естество. Детето ни беше важно, не витуални сърбежи.

# 133
  • Насред хаоса
Но пък биват приети във ФБ ( за чий... , след като за да бъдат приети, значи преди това не са били във френд листата или са били изтрити? - това само авторката си знае).
И се пробват? Как точно, не се знае.
Ако не бъдат приети поканите им, как биха се пробвали? Отговор - никак, просто няма да им се даде шанс.
Всъщност наистина не разбирам, кому е нужДно да възстановява връзка със уж забравени бивши, след като нищо не търси от тях? 
От една покана във фейсбук цял филм стана. Не, не е задължително да пробва отново с бившия. Пълно е с хора, които поддържат добри отношения с бившите си, не е задължително всички да не могат да се дишат. Дай сега да си затрием всички бивши, приятели, роднини и всичко, що е било преди въпросния в живота ни, че да не го дразним. Откъде накъде?
Освен другото реакциите му никак не са нормални. Дефакто нищо не е станало, тоя преиграва, сякаш я е хванал на тройка.
Само заради прием във FB, такова агресивно поведение е леко нереално и трудно за вярване!
Трудно ти е за вярване, защото не си попадала на такъв психо. В зависимост от извратените представи в мозъка му за такива неща може да се хване и да прави проблеми, че ще се хванеш за главата. Примерно задето си вдигнала телефона на второто позвъняване (значи си била с някого) или си "заглеждала" манекен в някой магазин (тия последните от собствен опит с такова чудо).

# 134
Има и такива, които ги бият, защото тях ги заглеждат. Ревността е болест, всичко може да се очаква и нищо не може да ме изненада.

Общи условия

Активация на акаунт