Месец септември стартира с подготовката на учебната година. Учебници, дрехи, бележник, раница. Остава ли Ви време да обърнете внимание на стаята на Вашия ученик? Вижте насоките ни как да я превърнете в уютно и приятно място за почивка, учене и забавление.Добър сън за правилно развитие
От съществено значение е мястото за #сън и #почивка да е отделено от останалата част от стаята. Визуално разделението трябват да напомня, че леглото се използва само с цел почивка. Добре е детето да знае, че на бюрото се учи, в кресло се чете, а на леглото се спи.
За да бъде наистина качествена почивката на детето, следете то да спазва режим на лягане по едно и също време. Ограничете използването на устройства в спалнята и особено преди лягане – синята светлина, излъчвана от екрана, пречи на организма да се настрои за сън.

Най-удачно е #леглото да се позиционира така, че детето да се чувства защитено. Съобразете се с мястото на вратата – нека леглото не е точно срещу нея. Така ще “спасите” малчугана от въображаемите чудовища, които идват през вратата, а и когато влизате, за да му пожелаете спокойна нощ, светлината от коридора няма да му пречи. Добре е леглото да се намира на срещуположната стена на вратата, поставено успоредно или перпендикулярно.

Качественият сън е особено важен за физическото състояние на детето и ще му помогне да е по-концентрирано.
Ако размерът на стаята позволява, изберете по-голямо легло, за да не се налага да го сменяте често с оглед бързия растеж на юношите. По-малките деца също могат да преценят сами какво би им било удобно, затова при избора на матрак и възглавница не се колебайте да ги вземете с вас.
Когато детето се спре на модели, които са му наистина удобни, е добре да изпробва и възглавница. Тези с мемори пяна ще му помогнат да намери бързо най-удобната позиция за сън.
Добре е матракът да бъде средно твърд и да предлага стабилна опора в най-активния период на растеж. Търсете модели, чиято пяна е разпенена с вода, а не с химикали. Изберете двулицев матрак, за да имате възможност за избор между страна с мемори пяна и такава без (или твърда и по-мека), в случай че детето промени предпочитанията си.Свободно време
Отделеното пространство за свободно време е ключово във всяка детско-юношеска стая.  Няколко интересни идеи, които да развиват различни умения в малките, са:
- Стълби за катерене, които да подкрепят физическото развитие и интерес към спорта.
- Кът за отглеждане на растения – бобчета, сукуленти, подправки и други.
- Оцветяване на керамика, за да изразява творческите си вдъхновения.
- Рисуване на пейзажи с листа и материали от градската среда.

Учене
Едно от най-подходящите места за бюрото е близо до прозорец. Естествената светлина понижава стреса и се отразява добре на емоционалното състояние.
Можете да боядисате една от стените със специална боя за писане по повърхности. На пазара се предлагат както прозрачни основи, така и цветни.
Разгледайте матраците и възглавниците на Magniflex на сайта ни или ни задайте въпрос в консултативната тема, за да ви помогнем с допълнителна информация.


#Magniflex
#ЕкспертиВСъня

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 12:48 от Редактор***