Френски мадами

• 21 974
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
Аз на бързичко Grinning
Поло и той като зърне Дора и се радва Laughing, но ние сме с Canalsat.
Мариякара ние сме на Сеgetel, т.e. телефон+интернет. Не са зле, но понякога лятото имаме проблеми с интернета.  Иначе си е бърз. Зависи там, където се местите, кой от операторите ще е достъпен. Тук нямахме голям избор. Иначе в Париж ползвахме Freebox, но телевизията им даваше доста дефекти. Като запецнеше някъде и една част от филма или предаването със сигурност я пропускахме. от телевизията им определено бяхме разочаровани, но пък интенетът им беше невероятно бърз Peace
Върнахме се от пазар - купихме количка бъги. Мога да я вдигна и с една ръка. но дали ще успея да вдигна Поло+сакът с пътните му провизии+количката, това е много спорен въпрос. от АлИталия казаха, че ако не бил пълен самолета, можело да я кача на "борда". Но иначе - нъц Naughty Sad
На всичкото отгоре билетът ми е на име Г-н .... Объркал се моят човек и ме писал господин Rolling Eyes Дано пък сега за това не ми направят проблем. newsm78
Благодаря ви за предложената козметика Hug
Лека нощ и приятни сънища от мен Grinning

# 136
За ТВ-то - ами аз не ограничавам, защото и аз съм от маниаците, Тв-то в къщи почти не се спира. Бобо обича да гледа сутрин докато закусва Oui-Oui и Трактора Том - много са му любими. И по Дискавъри ако има филми за мотори и самолети. Но иначе не гледа много ТВ.

За доставчика - ние сме на Numericable - ползваме телефон и интернет. МНого съм доволна от качеството, имат и добри пакети ТВ+ интернет+ телефон. Преди бяхме на Freebox, обаче....ужасно качество, постоянно нямахме я нет, я нещо друго...Накрая съвсем се прецака, не можаха да открият проблема и ги спряхме. Колко платихме докато се откачим от тях...не ми се приказва. Neuf telecom също имаха хубави оферти доколкото си спомням, ама не покриват нашия квартал и затова не се включихме към тях.
А за ТВ си взехме от Бг чиния с договор към Булсатком и сме на върха на щастието - Бг телевизия, разни интересни канали, а цената е по около 5 евро на месец (120 лв. за 6 месеца).

# 137
  • пак на Рив Гош
Благодаря ви за отговорите, явно не съм единствената с вече покварено от телевизията дете  Laughing Laughing Laughing
Мариякара, филмчетата ги дават по един кабелен канал - TiJi, който е специално за най-малките (до 4-5 годинки). В този ход на мисли - ние сме верни на France Telecom за Интернет и телевизия. Колкото пъти се опитвахме да ги изоставим, все проблеми сме имали - и с Free, и с Neuf. Имаме Livebox, без абонамент за букета на Канал Плюс (плаща се допълнително), но и така имаме доста програми за гледане, към офертата имаме и високоскоростен неограничен ИНет (заради любимия, чийто компютър е включен денонощно). Телефон безплатен не сме взимали, пазим си една стара оферта за абонамент, от времето, когато се гаджосвахме с "numero favori" на нашите в София. Въпреки, че France Telecom имат едни от най-скъпите оферти, качеството им е най-доброто, поне от тези, които ние сме видяли. Не казвам, че другите не са добри, просто при нас все проблеми се получаваха. Но наши приятели 3 години бяха към Free (телефон+ Интернет) и бяха много доволни. Явно е до късмет и покритие...

Поля, честита количка! На кои колички казвате "бъги"? На poussette canne (тези летните леки) ли? Кога заминаваш? Не вярвам да ти направят проблем на летището, че са ти писали "господин" на билета. На мен миналата година, направо името ми бяха сбъркали и пак минах без проблеми. Дано ти разрешат да вземеш количката в самолета, че да не ти се налага да обикаляш с Поло на ръце и багаж на гърба.

Мишенце, каква е тази оферта за българска телевизия? А чинията голяма ли е? Защото ми се ще да имам БГ телевизия, но нямаме право да слагаме чиния на балкона (нали сме под наем...), освен ако не е малка и не се вижда.

# 138
Роца,
тая чиния си я донесохме в куфара като си ходехме до Бг тая Коледа. Диаметъра е 90-100 см, тоест е от малките. И ние сме си я сложили на балкона, но отвътре, така че да не се вижда, защото нямаме право да инстарираме такива джаджи в нашата кооперация.
Погледни тук за различните им оферти:
http://www.bulsat.com/prices.php
Много сме доволни от качеството на Тв-то. Понякога при много силна буря сигнала се губи за няколко минути, но не е често. Инсталацията е лесна, щом моя мъж се справи без проблем..но и по телефона има 24-часова възможност за консултация и въпроси.

Има и още една фирма с подобни услуги : http://www.itvpartner.com/prices.html

# 139
Добър ден от слънчасал Антиб Crazy

Rotsa, точно такава количка сме взели - poussette canne. Но на етикетчето пишеше "бъги", та затова така я нарекох. Много е простовата, даже сигурно е най-простият модел. Взехме я от Карфур за 15?.
А с Дора, Поло го зариби едно 2 годишно момиченце, което ни беше на гости. Имаха я на ДВД, но по-късно по случайност я открихме в тв канала за деца, който ти си споменала.
Мишенце, това с чинията е много добро решение Wink И на нас не ни позволяват да си сложим чиния тук, не защото сме наематели, а по принцип е забранено да се слага по терасите. Имаме иначе обща чиния за целия вход, но познай дали е в посока за хващане на БГ -тв? - Не! Sad
Даже преди специално бяхме абонирани за TPS, които предлагаха в букета си от програми и български, но бързо се отказахме от тях, след като чинията беше в друга посока. Пък едва ли заради нас/наемателите/ ще я завъртят, за да хваща бг-тв специално за мен. Rolling Eyes Сега си гледам бг-тв по нета, но записи.
Мишенце ти как се чувстваш в тези жеги?
Аниа, много добре направи че отиде на хлад при свекитата си.  thumbsup

# 140
Аз пък все не вярвах на моя мъж че е забранено да се слагат сателитни чинии по терасите  Simple Smile
Ние сме на сателит и като ми домъчнее си гледам бг програми, а телефона и нета са на Фри, но често създават проблеми
mariakara, тук сме си но от много четене не остава време да пиша   А в България - мило, родно и пълно с неуредици  Simple Smile На теб леко раждане и безпроблемно преместване Simple Smile
Моята дъщеря не се задържа много на детски филмчета, но види ли реклами - край, не мога да я мръдна И все иска да гледа едва ли не залепена на телевизора. Ограничавам я доколкото е възможно

# 141
Поля, какви жеги ? Аз съм си още в Родопите - на хладно и чистичко...Ама от 1 август и аз ще запея като вас, че тогава летим обратно !
Леко понасяне на горещините !

# 142
Аааа аз пак не съм разбрала doh Аз след около седмица пътувам, но почти съм сигурна, че като пристигнем в България и там ще настане жега, а тук ще се разхлади. Rolling Eyes Знам си аз, все така става.
Мариякара днес не е писала newsm78
Между другото, вчера по пощата пристигна списъкът на необходимите документи за подаване на молба за фр. националност. Сега го разглеждам. kaffeetrmker_2

# 143
Тук съм, тук съм! чакам август Sunglasses
Днес бабата и татето ни бяха на екскурзия из Париж и бях "дежурна " по Янчето...та малко по-заета.
На мен фаворитите ми бяха Фрий, но като ви чета май ще се откажа. Мъжът ми иска 9телеком, но от рекламите се е зарибил, ще търсим повече отзиви.
За сателитна чиния не сме говорили, аз не съм много фен на телевизията, та чак сателитна... По-скоро точно заради детските програми искам кабелна някаква.

# 144
Хелоу мадами, Sunglassesкак сте?
Жега ли е във Франция?? Laughing
В Бг си живее ,подухва вятър ,ве4ер е хладно ,сутрин също ,бебоците щъкат напред назад... Laughing
Хайде сега ще ви 4ета,побутвам теми4ката нагоре ,4е нещо сме на втора страница... Wink
Току що си пуснах нета и докато из4ета написаното...Само да ви кажа -не пътувайте с БГ аир #2gunfire #2gunfire това не може да се наре4е авиокомнпания ,но ще разказвам по късно..

# 145
Здравейте и от нас  Simple Smile

в София наистина си е прохладничко особено сутрин и вечер с удоволствие излизаме с дребното на разходка  1stroller
днес сутринта бях на зъболекар и се наложи да ми вадят едниния мъдрец и сега си стоя вкъщи с надута буза и чакам да ми отмине болката  Weary
колкото до БГ еър и аз останах страшно недоволна. Много ми беше тежък полета като си идвахме, много проблеми, никой не ми помогна а и накрая се загубих с малкия на летището във Франкфурт защото непрекъснато сменяха гишето за check in накрая направо ми се доплака от умора и разправии ..... ама важното е, че пристигнахме след толкова проблеми

весел и по-прохладен ден ви желаем   bouquet

# 146
 floralpina,schtrumphete, честито ви кацане на родна земя! Дано прекарате весела ваканция!
Сранно защо само аз не съм имала проблеми с нашите авиолинии, но като чета оплакванията на всички вече ще имам едно на ум. Sad Дано на връщане всичко протече добре! Peace
Тук жегите си продължават с пълна сила, аз все още нямам признаци за раждане...Добре че се обзаведохме с климатик иначе не се живее

# 147
Здравейте привет от все още разтапяща се Франция Crazy

Смърфиетке,  важното е, че сте си вече там на хладничко. Grinning Само да ти кажа, че тук прогнозите са за все по-горещо и по-горещо време. Shocked Как мина пътуването ти?
Флоралпина, и мен ме беше страх да минавам с Поло през непознато летище, донякъде и затова няма да пътувам с Луфтханза. Дано ти мине бързо болката от зъба.
Мариякара, Лала да не те е изпреварила? Wink
Сетих се, че имаше още една френска мама, пък тук не сме я видели още - става въпрос за Надин. Защо ли не пише?
 И Татянката не се вясва тук. Thinking

# 148
Сетих се, че имаше още една френска мама, пък тук не сме я видели още - става въпрос за Надин. Защо ли не пише?
 И Татянката не се вясва тук. Thinking

Надин не е ли в България?
За Татяна знам, че оставаха окончателно в Германия  Thinking

# 149
Ето какво видях в темата на юлските мами:

"От днес си имам братче : Пиер-Павел, 3,700 кг, 51 cm.
Мама Лала, Тати и Аз сме много щастливи !

Мишел"

честито на lala, желая им много щастие с новото попълнение и на нея бързо възстановяване!

Тя имаше планирано секцио, но не издаваше датата!

А Надин си е в БГ и сигурно няма време за форум.

Общи условия

Активация на акаунт