Френски мадами

• 21 963
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
Да попитам мамите, които ще пътуват или вече са пътували сами с децата, май сте го обсъждали, но като не помня...в крайна сметка вадихте ли декларация от кметството, че таткото е съгласен? Аз мин. път не вадих, никой не ми я е искал, но сега се притеснявам да нямам проблеми.
Аз в крайна сметка ще си пътувам с нашата авиокомпания, вече съм й редовен клиент Simple Smile...най-изгодни са ми цените им.

А утре заминаваме на вилата на свекитата, ако всичко мине гладко между нас Mr. Green ще останем една седмица. В тоя град не се издържа вече от жегата.

# 121
Ние не сме вадили, но все още не съм тръгнала. Сигурно тази седмица ще го направим.
Много неща трябва да правим, дано успеем с всичко.
Ох то и тук не се издържа, уж 30°С, ама нали е влажно...

# 122
Куку!Тук съм си, не съм тръгнала да раждам!
Благодаря на всички , които се включиха за линимента. Той си бил някакъв базичен препарат, а аз колко насериозно се взех, даже в нета търсих за него. hahahaСмешна съм си понякога сама на себе си. От Яна нямам никакъв опит с козметиките. Първия месец я мазахме с преварен зехтин по съвет на свеки. После тя си замина и аз веднага обявих революция-въведох си Мустелата мляко за тяло и малката направи екзема.  ConfusedПосле цяла година се мазахме с едно медицинско нещо да лекуваме пораженията от Мустелата и така. Сега пак започвам от нулата.
Вие ползвате ли нещо след баня за мазане? (освен линимента Laughing)Аз си мислех този път на Клоран да заложа, какво мислите?
ania , не мога да отговоря на въпроса ти, но ти пожелавам весело изкарване на вилата. Дано да се разберете със свекитата. Heart Eyes
Винаги съм се чудила ако бях се взела с французин как щяха да ме възприемат роднините му?
А най-много ме притесняваше какво ще му готвя? #Silly hahaha
Споделете вашите преживявания, ако искате разбира се. Hug

# 123
Здравейте френски мацки!
Така и така сте зачекнали темата за козметиката, та и аз да се включа с много питанки...
Единственото нещо от френската бебешка козметика, което Бобо понася без проблем е кремчето Mitosyl (което май минава към медицинската козметика). Това кремче е страхотно за подсечени или зачервени дупета, много съм доволна от него.
Но....опитите ми с всички останали бебешки френски козметики удрят на камък.
Бобо е роден във Виена и първите му 3 месеца бяхме там. Затова и бебешката му козметика (кремче за дупе,олио, мляко и шампоан) бяха на Бюбхен - абсолютно непретенциозна масова козметика, която му понасяше чудесно. Да, ама тя във Фр. не се продава и след като привърших запасите опитах да мина на нещо френско...Да, ама не. Бобо правеше реакции от всичко което вземех, евтино или скъпо, препоръчано или не. Колко козметика съм изхвърлила.... Наложи се да измислям невероятни врътки, за да се запасявам с неща на Бюбхен, за да ми е мирна главата.
Сега с новото бебе се чудя какво да правя , да мъкна ли от тук Бюбхен в промишлени количества, да подкупвам ли някоя немска мама да ме снабдява редовно оттам, или да се пробвам пак с френските козметики...

Моля ви, френски мами, споделете опита си с марки и продукти за баня и за след баня...

Само за илюстрация - последната издънка беше с един прехвален крем против стрии на Мустела - хупоалергенен, специално за бременни и т.н. Такъв обрив ми направи тоя крем по целия корем, че в медицинския център се събраха 3-ма лекари да ме гледат. Трябваше и лекарства да пия и...изобщо. Бяхме се притеснили много.
А и аз не съм склонна към алергии, Бобо също . Просто кожата ни е много светла и оттам по-чувстителна.

# 124
За козметиката, Мари не е правила реакции от Мустела, но и за мен не са нищо особено, за кремовете против стрии пък да не говорим Sad От Клоран съм много доволна,ползвали сме почти всичко, особено измиващият гел май е най-добрият от всичко, което сме ползвали.

Хидратиращ крем след баня - най-доброто, което ползваме и до днес е един крем, изписан от педката, защото много й се лющеше кожата. Нито млека, нито олио не можа да я спаси, само този крем, а и омекотява невероятно. Мисля, че може да се вземе и без рецепта, казва се Dexeryl, съдържа само гклцерол, вазелин и парафин, без аромат.

Измиващ гел, тъй като съм почитателка на биокозметиката, от доста време ползвам този на Санофлор-бебе, скъп е, но си заслужава.

Та мисля, че и тук могат да се намерят добри продукти. А то си е и до кожа, на Мари пък Бюбхен не й понесе, а аз се бях запасила в БГ Wink

# 125
Мишенце как си в Бг? Аз ползвам Пенатен за по4ти вси4ко, имам Мюстела, но едно 4е М. е скъпа, а и в Германия купуваш няколко неща на цената на една Мюстела! И аз имах проблеми с кожата на бебето в на4алото. Моят педиатър ми подари 4 крема на Lutenil и вси4ко е ок сега. Оле как ти завиждам, ше си в Бг!!! Нямаш представа как ми се ходи!  хайде целувки и не се сърди, 4е не съм ти писала ЛС, това не зна4и, 4е съм те забравила!

# 126
  • MERIGNAC, FRANCE
Ние в на4алото използвахме за къпане Мустела за суха кожа, след това Ривадус (Rivadouce), а сега Вендом и Микса. От първите три съм супер доволна, кожата му е толкова нежна и гладка, 4е не използвам никаква друга козметика като млека и кремове.
Аниа, аз извадих подобна декларация, но не ми искаха нищо, защото и двамата сме с двойна националност. Ако и Мари има 2 паспорта-няма да и трябва.

# 127
Мишенце, Liniment Oléo-Calcaire! Peace Sunglasses
Освен това, моят опит беше следният: Мустела в началото, после като не ни понесе Saugella, това ни бяха дали от родилното, към него се върнах до една година. От една година използвам Клоран, доволна съм, за бебето също съм предвидила да го използвам.
За мазане, както казах, Мустела, после разбира се тази марка беше забранена в къщи. Използвах А-Дерма, от аптеката , за атопична кожа. Dexetyl не съм ползвала за цялото тяло, само една малка тубичка за бузките и ръцете през зимата. Мерси аниа за инфото, ще го имам предвид евентуално и за тяло.
С една дума, бебето смятам да го къпя с Клоран и да го мажа с линимент(купих от аптеката), след консултация с родилното и евентуално педиатъра...Всъщност да поясня , че линимента дето толкова го говоря тзези дни представлява смес от зехтин+варовита вода?(eau de chaux, chaux значи вар...). По принцип в нета има рецепти как да си го правим сами....

# 128
Здравейте момичета
Аз докато се наканя да пиша, темата стигна почти 10 страници. И макар че за цяло лято сме си в България, бройте ни и нас към френските мадами Simple Smile
Относно козметиката - крема за който пише ania - Dexeryl е просто невероятен и до сега ползваме единствено него, само дето е сладък на вкус и Ирен редовно се плези докато я мажа с надеждата да си похапне малко  Simple Smile Също така съм много  доволна от шампоана на Вендом
Декларация не съм вадила и не са ми искали при нито едно от пътуванията
макар че сме с различни фамилии никой нищо не ме попита

# 129
Добър вечер и от мен Grinning

Дорела, добре дошла Hug Не се притеснявай, няма да си сама в БГ Laughing
Аз къпя Поло с душ-гел и шампоан на Микса, чистя го при смяна на памперс с мляко на Микса и съм много доволна и от трите продукта. От една седмица, понеже в близката аптека не продават Микса, ползваме Мустела и дупето му се зачерви, даже двата силно зачервени участъка, много ме притесняват. Такова чудо досега не е имал. Дали не е от Мустелата. Когато му слагах от Мустела Стелатопия на лицето, и там леко се обрина. чудя се какво толкова я хвалят тази Мустела. Специално на Поло Микса му действа чудесно.
Мустела си взех против стрии в края на бременността и точно тогава ми се появиха малко в/у Д-то. Беше много мазен гадно миришещ крем. Даже не си го бях купила, а акушерката от курсовете ни ги раздаде. Хвърлих го накрая.
Някой може ли да пусне снимка на Dexeryl? Много ме заинтригува. А и въобще на всяко кремче, което считате за добро Hug
Аниа, извинявай, че досега се обръщах към теб с Аня Embarassed Embarassed Embarassed

# 130
А между другото от А-Дерма съм много доволна. За бебето съм ползвала, както и за лицето ми. Само мога да я препоръ4ам тази марка!

# 131
Мишенце как си в Бг? ..........[/quote

Ами добре, много даже. Глезят ме, глезят и Бобо, спасяваме се засега от френските жеги. Чист въздух (в Родопите сме), чиста и вкусна храна....Какво му трябва повече на човек.
Успях да видя и сестричката си- от 2 години не се бяхме виждали, защото те живеят в Щатите...Бобо тук проговори, изумява ме с дългите си изречения и сложните думи...Има много приятелчета и се очертава като много контактно и чаровно човече. Винаги когато пазаруваме например, ако сме с Бобо си тръгваме от магазина с някой подарък (банан, шоколад, играчка...) Вече ми става неудобно, и ми е странно някак - но в Бг това си е явно общоприето - да се закачат малките деца и да се глезят от непознати...
 Изобщо - една пълна и хубава ваканция, която скоро свършва. Вече мисля за обратния полет, как ще сме с Бобо и шкембето и как ще си събера багажа без да плащам 15 евро за кило свръхбагаж (това за Австрийските). Накупила съм един куп книги, малко неща за бебето, Бобо има много подаръци от рожденния ден... та багажа ни е доста.

Момичета, много, ама много благодаря за отговорите за козметиката   bouquet! Наистина много се бях притеснила ! Вие ми дадохте доста идеи, така че ще се възползвам и ще пробвам пак с нещо френско...

# 132
Поля, до сега не съм чула някой да не се е изринал от тази Мустела! (освен Тони на Мама Щтрумпф!) Като знам в момента в БГ как я хвалят и какви цени праскат! Ето каква малка снимчица намерих на Dexeryl. Wink Kупува се без рецепта.

Дорела, добре дошла при нас! Съвсем не се мяркахте напоследък! Как е в България? Hug

# 133
  • пак на Рив Гош
Как сте днес момичета? Тъкмо аперитивно време стана, имате по едно питие от мен Simple Smile

Дорела, добре дошла при мадамите Simple Smile

Аниа, надявам се, че изкарвате добре при свеки на вилата. Мен ме чака триседмично съжителство с моята, ама ние добре се разбираме с нея, а в краен случай и мъж ми се намесва  Mr. Green. Много готина свеки ми се падна, в това отношение не мога да се оплача. Още повече, че и тя не е французойка (португалка е) и много добре разбира как се живее в друга страна Simple Smile

Мишенце, питаш за козметиката. Откакто Клое се е родила, аз ползвам гел-душ на Нивея при къпане и досега не съм имала проблеми. Напоследък почнах да ползвам и детския шампоан на Гарние, че от другия не мога да й разреша косата (че тя мойта госпойца много коса има). Хидратиращи кремове не ползвам редовно, само този на Нивея, а за да не й изсъхва кожата при къпане, слагам няколко капки бадемово масло във водата. При зачервяване ползвам една pâte à l'eau на Клоран или крема на Митозил. Ми това е в основни линии.

Поля, и аз като теб не съм доволна от Мустелата против стрии. Много ми го препоръчваха в началото на бременността, аз си купих цели 2 опаковки на промоция. Много гадно ми миришеше, но аз прилежно се мазах 9 месеца (нали съм на принципа "пениш се, не пениш се...") и пак се нацепих 2 седмици пред раждането... бррррррр!!!!

Я и аз да ви питам нещо, особено мамите с деца на около година и половина - две. Давате ли им да гледат телевизия и имат ли си любими предавания? Клое е направо омагьосана от Телетъбисите, Dora l'exploratrice  и Oui-Oui. Като ги мерне по телевизията, направо подскача на едно място, сочи и се радва и не мога да я откъсна от екана - ни приема, ни предава   #Crazy. Та почнах да се чудя дали не съм лоша майка и така да я оставям още от крехка възраст пред телевизора. Е, вярно че нe гледа повече от половин час дневно (то толкова са Телетъбисите), но понякога направо си ги иска и върви обяснявай, че не е подходящият час...

# 134
 Rotsa, аз не мисля, че има нещо страшно или престъпно в гледането на телевизия от децата. Утопия е да си мислим, че можем да ги "предпазим от това зло". Телевизията е част от нашия живот, в такива времена сме се родили ние и децата ни, не виждам как може да им обясним, че не е хубаво да се гледа, при условие, че ние самите го правим(особено мъжете у нас! Sunglasses)Не става въпрос да се слага бебе пред телевизора, но към две години вече, защо не.
Ние нямаме кабелна нито ДВД и Яна няма за сега подходящи филмчета за гледане, но сутрин и пускам по 3 за Тити, Скубиду и др. подобни. Не може да си задържи вниманието достатъчно дълго, историите са неразбираеми още за нея.
Исках по този повод да те питам вие къде ги гледате изброените от теб филмчета? На диск или по ТВ?

А я сега една много важна за мен анкетка, породена от темата? Какъв доставчик на интернет, ТВ използвате?
Ние с преместването искаме да вземем букет някакъв нет+ТВ+безлимитен телефон, но не знаем кой оператор да изберем? До сега имахме само нет от Noos, но искаме да сменим.
Лек уикенд. Hug

Общи условия

Активация на акаунт