Покажете си детските стаи - тема 26

• 51 393
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Легло под прозорец не бих сложила, най-много ниска мебел. Онзи ден беше валяло и като отворих мокрия прозорец да проветря и почна да капе на паркета.

# 421
Не е по темата, но съм в търсене на възглавница за госпожица висока около 150. Има теми само за и против бебешките, но за тази междинна възраст не откривам нищо. На 9 год.е и не искам да предлагам възглавница за възрастен. Сега е с една многопластова мемъри, но иска по-голяма. Моля, споделете на какви възглавници спят вашите деца.
A защо да не спи на нормална възглавница?
Всички у дома спят на различни. Отидохме в Икеа всеки се въртя лежа и си избра възглавница. После с течение на времето някои ги променихме. Сега когато ми сменям просто гледам етикета и купувам същата. Има ниски, средни и високи. Има меки и твърди. Има за спане по гръб и настрани. Има с естеатвен пълнеж, изкуствен и антиалергичен. За всекиго по нещо Simple Smile

# 422
  • Варна
Мда, отивате в някой магазин и мерите. В юск също има страхотни възглавници и на намаление цените им са много добри. Моят син спи на една мемори от там, но е малка - 30 на 50 см и отстрани му слагам една декоративна възглавничка.

# 423
И моята дъщеря спи на мемори от няколко години вече.

# 424
  • Пловдив
Тази, на която спи е точно от Юск детска Wellpur. Ако пусна да избира сама ще хареса най- пухкавата и висока.Grinning
А има изкривяване на гръбначния стълб и ми се ще да е подходяща.

# 425
  • София
Отивате в Икеа, там има към 30-40 различни възглавници, цял шоурум. Има всякакъв пълнеж и височина. Мерите, вземате от по- плоските за дете.

# 426
  • Русе/Germany
Здравейте 😊
Бях се спряла на проект за детската стая на синът ми (9години), но не бях на 100% уверена в него и от въртене на мебели стигнах до ето това 🙄
В тон е и с темата за легло под прозореца.
Сега е там, но реално лятото в жегите не мога да му отворя прозореца на ножица, защото спи точно под него 😏 за отварянето след дъжд е кофти, както е писала и amini
Та споделям с вас снимки на последното ми "творение" и ще се радвам да изкоментирате кое ви се вижда кофти и кое е добре (ако има 😁)
Евентуално на празната стена до гардероба може да сложа една висока етажерка.
Скрит текст:

# 427
На мен лично не ми харесва таблата на леглото как стърчи до гардероба. И ако наистина ще има фототапет, то той според мен не трябва да се прикрива с големи мебели като гардероб.

# 428
Леглото бих го сложила на мястото на бюрото. Бюрото под прозореца.

# 429
  • Варна
И на мен това разположение на леглото не ми харесва. Мисля, че по-полезен ще е чертеж с размери, така не можем да разберем дължината на стените и да дадем идеи.

# 430
  • Русе/Germany
Само да не досадя на другите, които предния път писаха предложения 😏
Стаята е малка, бюро под прозореца трудно бих се навила да сложа защото прозореца се отваря широко всеки ден, а  ще е адски досадно да се маха всичко от него за да се отваря и после пак да се слага и т.н
За фототапета, да, ще има и наистина е кофти да се скрива така.
Ето това беше старото разположение до което стигнахме, искаше ми се да избягам от легло до прозореца и това наложи въртене и чудене как да го направя.
На последната снимка съм дала размери, като долен ляв (зад вратата) това място е комин и долен десен има малък канал на ъгъл.
Скрит текст:

# 431
Бих разменила мястото на леглото и бюрото като просто ги преместя по-далече от прозореца. Гардероба и ТВ шкафа също се разменят.  Това по последната снимка с размерите.

# 432
  • Пловдив
Аз бих сложила леглото на стената зад вратата, ако има опция, вратата да се измести надясно.
Бюрото си е добре там - светлината ще идва от лявата страна (детето е десничар, предполагам).
На голямата стена бих сложила някаква секция, а към нея - и гардероб (фототапети в такъв случай отпада или се слага на стената зад леглото)

# 433
  • Русе/Germany
Вратата няма опция да се измести, в чужбина на квартира сме, леглото няма как да се сложи на стената зад вратата.
Секции и подобни не желаем, отказвам да местя всяка една глупост и да бърша прах 😁
Каква е идеята да разменя леглото и бюрото 🤔 леглото пак ще е до прозореца и като се отвори вратата ще се блъска човек в леглото а не да се влезе свободно в стаята, поне аз така го виждам 🙄

# 434
Визуално ми се струва, че частта от стената с прозореца е по-голяма. Блъскането ще е 1-2 пъти докато свикнете кое къде е 😉

Общи условия

Активация на акаунт