Покажете си детските стаи - тема 26

• 51 031
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Аз пък мисля, че компютъра е много по-добър вариант от телевизора. Даже много малко общо имат двете. С телевизора рядко можеш да научиш нещо полезно и нещата, които можеш да научиш са много ограничени. И ти си ограничен с неговото ползване.

# 646
Аз пък мисля, че компютъра е много по-добър вариант от телевизора. Даже много малко общо имат двете. С телевизора рядко можеш да научиш нещо полезно и нещата, които можеш да научиш са много ограничени. И ти си ограничен с неговото ползване.
Ako човек има желание и стремеж да научава нови неща, средствата, чрез които ще го направи, са само подробност. Простете, ама звучи смешно да твърдите, че от компютър може, от ТВ-не.
За протокола - имаме телевизори във всяка стая, вкл. детската. Гледаме много телевизия. И книги четем, едното няма нищо общо с другото.

# 647
Ako човек има желание и стремеж да научава нови неща, средствата, чрез които ще го направи, са само подробност. Простете, ама звучи смешно да твърдите, че от компютър може, от ТВ-не.
За протокола - имаме телевизори във всяка стая, вкл. детската. Гледаме много телевизия. И книги четем, едното няма нищо общо с другото.

Grinning Как ще се научиш да ползваш Word например на телевизора?

# 648
Aз съм от смешните, както разбрахте Simple Smile
Ако съм сама у дома телевизора изобщо не го пускам. Но ММ държи да бъде информиран. Имаме новини, кой ударен, кой заклан, кое семейство избито, кой къде пребит - за мен това не са новини а сводка за полицията но това е интересно за масовият потребител. По някоя телевизия тече "Черешката на тортата" , рядко има приятна компания а още по-рядко можеш да научиш някоя рецепта. Направено е за шоу - отново клюкарник подходяш за масовият потребител. Следва - Хавай 5.0 /аз дето  хвърлям по едно око има епизоди които съм сигурна че дават поне 3 ти път.
От компа или телефона за новините отделям около 10 минути на ден : Днес гледах новата част на Осемте джуджета - доста по-добра информация какво става с държавата от новините по телевизията. Цъкнах за една рецепта с патладжан че ми се е доял и може би довечера ще гледаме някое филмче в Нетфликс. ( детето подобри английският ) .
Та за мен смешната разлика хич не е малка. Въпрос на гледна точка.

# 649
Че защо гледаш само бтв и нова. Има дискавъри. Има нет джио...колко образователни канали. От които може да се научат много неща също....😉

# 650
Аз лично не съм забелязала в ютуб или другите канали на информация, които се ползват от негледащите ТВ да е по-голяма интелигенция, ама щом казвате....
А това за гледната точка е точно така, всеки според светогледа и интересите си.

# 651
Че защо гледаш само бтв и нова. Има дискавъри. Има нет джио...колко образователни канали. От които може да се научат много неща също....😉
Съгласна съм Simple Smile Аз лично не гледам телевизия. ММ я пуска в 7 да види някакви новини и телевизора балалайка докато вечеряме. Да си призная когато ходя да взема детето от гости при съседски деца и при тях в стаята балалайка телевизора а те си играят. Това ползване като фон влияе изключително зле не само на детският мозък. Ама за 2 часа на вечер успявам да го издържа  Simple Smile

P.S и Ютуб не гледам Simple Smile
Не ми се влиза в някакъв спор по темата.

# 652
На него ще живее баба ми. Той си е нейн. Там ще отиде тя. Така,че не е отговор.Не че не може там да е и детето но не ми иска. Освен това ние не искаме там. Както казах тъмно и не ми се живее като в земята.
Варианта засега е хола.
Момичета,благодаря.на всички,които се отзовахте със съвет. Ще видя дали мога да снимам хола.

Холът на родителите ми е г-образен. В малката част беше обособена детска стая, като беше разделена с врати тип хармоника от пода до тавана. Самата детска беше обзаведена с хубав диван, който ставаше на единично легло. Т.е. Дори и когато вратите са отворени, мебелировката не се различаваше от останалата част.
И да, имаше го проблема с шума, когато имахме гости, но вие си знаете колко често имате и дали ще е проблем.

# 653
Аз си мисля, че дори тийновете и пълнолетните повечето не могат да ползват уърд, форматирането на уърд е голям проблем за по-младите, поне по моите наблюдения. Та за какво му е на едно дете Уърд, като то трябва да се учи да пише на ръка, не на компютър. Така дайте направо да ги пуснем да се учат да пишат на телефоните, то там направо им дава цели думи за избор. И след това защо имало категориЙ, сАжЕлявам и т.н.

Моите наблюдения са следните - дори да гледат клипчета за видео игри по ютюб на телевизора, негативното влияние върху детската психика е много по-малко от гледане на видео игри на компютъра. 15 мин. на компютъра и се зомбират - крещят като изоглавени, тръгнеш да ги махаш и настава лудница почти в буквалния смисъл на думата.

Да, в ютюб има много интересни образователни филмчета за деца, ама като седнат на компютъра не ги гледат точно тях. И да, по телевизията освен новинарските канали има и дискъвъри, нат гео, хистъри и други, които са ми интересни дори на мен. 

Затова смятам, че с телевизор по-лесно се контролира какво гледа детето, дори да е по ютюб.

# 654
Много зависи колко големи са ви децата, защото за училище задължително им трябва компютър.

# 655
С това дистанционно обучение, таз учебна година трябва да има зачислен комютър на дете.
Не мисля, че за компютрите може да се приложи правилото за телевизора.

# 656
  • Пловдив
Относно ТВ, където и да е в къщата, зависи изцяло от навиците на домакинството и не разбирам защо са всичките тези спорове и прочие.
Относно компютър/лаптоп в детската стая - той си е необходимост, при положение, че детето/децата са ученици. Относно контрола - има достатъчно програми, с които може да се позволи/органични/забрани съдържание/сайтове/програми Simple Smile
Нужно е само човек да го иска Simple Smile

# 657
Уърд и Пауър поинт се учат в училище още в 6-ти клас и се използват много често от децата за изготвянето на проекти и презентации по почти всички общообразователни предмети. Непознаването на тези програми е голям минус за децата в днешно време.

Относно телевизора - както някой каза има безброй много образователни канали. Моите например много обичат NG Wild. Лично за мен този канал е в пъти по-подходящ за едно дете от Тик Ток например, което сега масово се гледа от децата

Но, както и да е - аз лично уважава всяко мнение, защото смятам, че всеки родител най-правилно може да прецени кое е добре и кое не за неговото дете Simple Smile

# 658
Аз пък не мисля, че правя само най-правилното за моите деца, както и маса други родители. Просто се следват вредни навици и се търси лесно спокойствие като оставяме децата пред тв.

# 659
Аз пък не мисля, че правя само най-правилното за моите деца, както и маса други родители. Просто се следват вредни навици и се търси лесно спокойствие като оставяме децата пред тв.
Ако си мислите, че като няма телевизор или компютър детето и сте го спасили от вредни навици, значи се заблуждавате жестоко. Тепърва му предстои да си ги изгражда с ваше позволение или без.
Както и да е, темата е за детски стаи и на нас ни предстои да правим една 15 квадрата, в която трябва да има легло на детето и легло / разтегаем диван, ако се наложи да останем да спим при него, или за гостенчета. В същото време ми се иска да е максимално празна, за да има място за игра. Не знам дали ще ни стигнат 15 квадрата за целта, но някак трябва да го измислим.

Общи условия

Активация на акаунт