Грета - за или против

• 65 828
  • 2 436
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ние сме просто един биологичен вид и ще дойде моментът, в който този вид ще изчезне както хиляди други видове.

# 286
Има  човешка намеса и  лош  ефект, има затопляне ,замърсяване и какво ли не , изчерпване на   суровини, населението е най-голямо ....
Така е. Никой не спори по този въпрос.
Има.
И винаги е имало.
Само дето учените и в момента не са единодушни по въпроси от изключителна важност, като например в какво точно като вид и количество се изразява влиянието, което хората оказват на климата в момента /и са оказвали в миналото/, дали и доколко вредно е това влияние и какви ще са последиците.
Затова и няма единна общочовешка, общополитическа и общодържавна световна екологична политика.

Е, някои се изживяват в ролята на Господ, като смятат, че истината е проста и достъпна /особено за тях/, но това не значи, че четящите по-сериозна литература следва да ги адмирират.
Но то месиите са си бивали винаги много надъхани. Винаги са имали и следовници, хора, които си търсят месия на всяка цена. Като не един, ще е друг - важното е да си намерят такъв, че да има кой да ги води в тъмното за ръка, за да се чувстват една идея по-спокойни.

Ние сме просто един биологичен вид и ще дойде моментът, в който този вид ще изчезне както хиляди други видове.
Логично е и това да се случи.
Както с всеки друг вид.
Лично аз дори и не страдам пред наличието на тази угроза.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 11:03 от Judy

# 287
  • Най-красивата страна
Да се връщаме в природата тогава-в гората,без ток,без канализация,без интернет,без коли...
В колибата край реката,транспорт екологичен-магарета например,
храна-мотиката на рамо и ще копаем,ще събираме гъби и боровинки и ще пасем овце и крави....

Всъщност в България все още има хора,които живеят точно така ....

# 288
  • София
Понякога попадам на едно реалити, май беше на дискавъри или нг - голи и уплашени. Еко-активистите могат да се докажат в едно такова реалити, и пак няма да им е съвсем истинско, защото с половината си мозък ще знаят, че ако работата тръгне на зле, екипът ще ги заведе в болница в омразната замърсяваща цивилизация. Но дори при такива облекчени условия ми се ще да ги видя - без индианци да им гребат.

# 289
  • София
Не знам как се казва точно този психологически трик - ако стъпиш на фугата на тротоара, ще счупиш на баба си врата. Насаждане на тревожност, чрез придаване на функция на Господ, с цел повишаване на нивото на стрес и илюзорно освобождаване чрез повтарящи се действия като още повече работа, за да изкараме още повече пари, за да "поправим грешките си".

Мисълта ми е, че ни направиха на хамстери! Върти, върти, върти.

# 290
...
Боклукът, разбира се, е отделен въпрос. ...Всичко е свързано с пари и нечии интереси. Иначе вместо да крякат, просто могат да действат, какво чакат?

Да . Протести и в същото време пластмасови боклуци на всякъде и няма кой да ги събере. Вместо да организира оборки тя организира протести . От типа @ оле ужас някой ми сра в гащите. Кой ли е той. Заповядвам да му забраните пак да го прави. @

Едно време имаше повече логика в ленинските съботници. Поне бяха през съботата.

Да се връщаме в природата тогава-в гората,без ток,без канализация,без интернет,без коли...
В колибата край реката,транспорт екологичен-магарета например,
храна-мотиката на рамо и ще копаем,ще събираме гъби и боровинки и ще пасем овце и крави....

Всъщност в България все още има хора,които живеят точно така ....

процентуално май най-много такива са в Щатите. Там на кой ли му пука имаш ли или нямаш канализация и да имаш може и от Гражданската война да е. Важно обаче е да се защитават военно с мнооого модернизми. Пък каквото имат за канализация такова.

И на мен ми се струва, че покрай всичките еко-инициативи и описания колко катастрофално е човешкото поведение и какво трябва да правят децата, за да не умре планетата и ние заедно с нея, е вменяване на чувство за вина и предизвикване на тревожност и страх. Особено за децата от градинска и начална ученическа възраст тази тревожност се добавя и към естествената за възрастта. Нещо като внушение "ако не правиш ....., то замърсяваш или не пази планетата и утре няма да има къде да живееш".

Защото отклонява вниманието от демотивацията която и без това е в базата в момента на всякакви младежки прояви и тя е
@ За какво да учим, като и без това няма да има какво да работим . @

# 291
.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2019, 11:34 от Анонимен

# 292
Не знам как се казва точно този психологически трик - ако стъпиш на фугата на тротоара, ще счупиш на баба си врата. Насаждане на тревожност, чрез придаване на функция на Господ, с цел повишаване на нивото на стрес и илюзорно освобождаване чрез повтарящи се действия като още повече работа, за да изкараме още повече пари, за да "поправим грешките си".

Отдавна Ноам Чомски го е синтезирал много точно.

# 293
Не съм запозната особено с дейността й, за диагнозата й пък съвсем не знаех, но като я чух онзи ден по новините как театралничи, едвам я изтърпях.

Нейните сънародници в най-големия шведски форум са на мнение, че заслужава Оскар. Тази реч е тренирана хиляди пъти след кое изречение да зарони крокодилски сълзи, кое изречение да бъде казано гневно, кое емоционално.

Иначе ако не е по сценарий, Грета не може да отговори на един елементарен въпрос.

Изгледайте видеото, когато Грета няма лист пред себе си, от който да чете.

https://www.youtube.com/watch?v=0bwLt_5t73g&feature=share&am … Lvyi7Eesadm57hX9I

Циркът Грета и нейните кукловоди

Скрит текст:

# 294
Мисля, че беше апофения - да виждаш връзка между несвързани събития, с доза фатализъм.

# 295
  • София
Цитат на: Iza_ link=topic=1144530.msg39374340#msg39374340 date=1569 486543

Отдавна Ноам Чомски го е синтезирал много точно.
Дай линк, моля те. Може и на ЛС.

# 296
  • Пловдив
Аз да питам: маргаринът, промишлен продукт (не, не от нефт и пр. дивотии, но все пак изкуствен), по-еко ли е от маслото, или просто щото е вегански?
Третото дете едва ли тя им го е забранила. Най-прогресивните еколози сами се отказват от деца.

# 297
Иза и аз искам линк. интересувам се по темата.
Магдена четох едно немско проучване , че истерията еко чрез веган е мноого противоречива, защото за да насадят толкова соя за тофу и толкова палми за палмово масло и т.н. се изсичат масово вековни и жизнено важни гори и по този начин се унищожават животински видове , птици и насекоми ... по много мъчителен начин. Показаха маймунки останали без дом как измират .

# 298
  • Пловдив
А, има и такива твърдения, да. Не знам дали са верни, не ми е по знанията да преценя.

# 299
Ще пратя вечерта, сега няма да мога. Съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт