Грета - за или против

• 65 828
  • 2 436
  •   1
Отговори
# 480
Е, една крайност и “вие сте виновни” съвсем естествено предизвиква ответна реакция, коята е също толкова крайна и негативна “к’во ли разбира един келеш”. Не виждам нищо учудващо, че да се учудваме.
А плюенето на база външен вид и заболявания е колкото нередно спрямо един, толкова и спрямо друг. Без значение дали човекът е мъж или момиченце, понеже и двамата явно натискст определени бутони на определени групи хора.

# 481
  • София
Аз не хейтя, аз иронизирам.

Но това, че децата са засегнати и увлечени в протестите, ме кара да побеснявам. Ако тази дойде да агитира в БГ, лично ще й откъсна главата, признавам.

# 482
Тия дето са дали  на детето си плакатче 'Не убивайте планетата ми', 'Не ме оставяйте без бъдеще' и подобни дрън дрън..дали им обясняват, че заводите в Китай и Индия замърсяват, щото произвеждат всичките Найкове, Адидаси, Айфони..., които самите те искат да сменят и хвърлят възможно най-често?

# 483
Абе важното е, че ще има пари за водка за майката на Грета. Пука им за планетата.

# 484
  • Русе
Не знам какво пие майката на Грета. Нито пък тя. Почти не съм запозната с дейността и, за разлика от доста съфорумци, които явно са допре запознати с родата до амнайсто коляно. Обаче ми се струва, че тя е доста лесна мишена и не заслужава височайшото им внимание, доколкото всяка нейна стъпка и дума са публично достояние и не се изисква много да се перне оценката. Обаче русенци се чудим от години, защо мине не мине искаме обяснение от управата на града за френския завод ,който нощем ни обгазява здраво и всички признават, че проблем има и мерки ще се вземат, ама не се вземат. Чудя се защо след като се включи през нощта сирената поради явария и целият град е бил събуден, не е настъпила паника и повечето хора са продължили да спят, не допускащи че нещо може да ги застраши. Мъдрост или инертност...

# 485
Мамасита, досега Аперол Шприц съм виждала да пият почти само италиански баби. Не знам защо ти е толкова модерно това питие. Все пак е портокалов ликьор смесен с евтино просеко и сода. Само Аперол пък никой не пие. Пак си обсебена от посредствени неща, които обявяваш за върха на тренда, колкото да кажеш нещо.

Не знам, не е връх на тренда, но в последните 2 месеца имаше пик на #aperol и #spritz таговете, плюс това във фийда ми всеки втори умнокрасив не пропуска да пусне снимка с Аперол Шприц. От две години се промотира, модерно е сред младите, 30-35. И не съм само аз лудата, дето забелязва тренда - и Ню Йорк Таймс го прави. А причината? Маркетингова кампания.

https://www.nytimes.com/2018/07/17/style/aperol-spritz-drink-summer.html

Напитката ми е важна, защото е вид маркер доколко е податливо съзнанието на трендове. Ако алкохолна компания може да те пренастрои да пиеш бабешки ликьор, що да не може малка шведка да ти промени визията за живота, вселената и всичко останало...та не е аперолът сам по себе си, той е маркер за човек, дето живее в балон и му пускат послания и той кълве.

Впрочем Шарли Ебдо яко карикатури Грета. Една от закачките - Дойде Хадж и Грета като по случайност млъкна за пътуването със самолети:)

# 486
Дай да я видим тази карикатура

# 487
Имаш Google Images, пишеш Charlie Hebdo Greta Thunberg и излиза първата.

Даже текстът е малко стил "И изведнъж, като по случайност, Грета си затвори плювалника", нали, щот' са гадове.

Колкото до Аперол Шприц, работата е като в Дяволът носи Прада и простичкия син пуловер, зад който стои огромна маркетингова машина.

А ако върху една група хора работят такива машини и се вижда по хештаговете, значи съзнанията им са добре колонизирани и откликват на рекламна и пиар активност.

# 488
Аперол е от 1919 година. Все едно да правиш маркетингова кампания на Кока Кола.
Тагове, но и реални впечатления от света навън са нужни. Веднъж съм го поръчвала в България и го върнах на сервитьора.

# 489
Е добре де, казаха ти хората, имало е скорошна голяма рекламна кампания да се популяризира наново и да се генерират продажби. Като видя, че е на промоция дори в "народните" супермаркети; като видя в менюто да е изкаран като специален коктейл; като видя поне три кифли около мен да пият точно това - ето ти впечатления.

Ето ти събитие от тази година, Венеция:

https://www.prnewswire.com/news-releases/aperol-celebrates-100-y … ce-300878250.html

PR Newswire си е сериозен източник за пиар от самите компании. Имат нов криейтив, клип, слоган, хештагове и гонят продажби в момента.

https://www.thespiritsbusiness.com/2019/04/aperol-spreads-joy-wi … -global-campaign/

Само в UK продажбите на Аперол наскоро са скочили с 56%. Съвсем реални неща.

Та така, тренд се произвежда. С Грета е същото.

А Кока-Кола обновява кампании и слогани непрекъснато. Например скорошната с кенчета с имена.

# 490
Сирен, популяризиране на марка, както твърдиш, че се правело със стандартна реклама, са различни неща.
Това е евтин апетитив, нормално е да го има в супермаркетите на промоция.
Има трендове и трендове, не следя тези на "кифлите".

# 491
Скрит текст:
Какво да мисля за човек, който твърди, че може да вижда въглероден диоксид, който излиза от комина и отива нагоре към небето и то да го вижда с просто око? Да напомня, че това е безцветен газ без мирис и оптически много, много далеч от гамата, която човешкото око може да регистрира.
Може и да ги вижда.Може да има свръхчовещки способности.Може да е от лекарствата,които (евентуално)употребява.Може да е на някакви дроги.Може и да са чисти халюцинации от пресата,която и оказват,че всички ще измрем в най-скоро време.И защо толкова се страхува,че може да умрем?Ще се родят други,ще започне нова ера.Коя е тя и за каква се има,че ще вменява нейните страхове на останалите?А те по-големи идиоти и от нея,че и се връзват.Изобщо не ми е жал за нея.Досадна и противна е.Ама била болна.Ами да се лекува!Трябва ли всички да си траем и да изпълняваме,защото била ''болничка и малка''?Милиони са с нейната диагноза и не се бутат да командорят останалите.Тя и последователите и,които се борят за един уж по-добър свят,ще ги питам след 5-10год.какви са ги свършили.Smiling Imp

На мен ми е мъчно за нея, защото я използват. Диагнозата й поставя ограничения така, че за много неща тя е зависима от други. В допълнение към крехката възраст. Чух интервю с един от най-известните детски психолози в Австралия, в което той твърди, че с нея ще стане като с другите деца-звезди. Ще ''изгори'' и ще се съсипе психически. Иначе съм съгласна с теб. Ал Гор не беше ли казал, че преди 2020 светът ще свърши заради климатичните промени? Краят на света все се отлага. Ами озоновите дупки, които щеше да ни изгорят живи? Май и това се оказа празни приказки.

# 492
Ей значи - изоставам - трябва да купя един Аперол. Звучи ми като вишновка...
Чудя се Грета ползва ли дамски превръзки? Или е член на онова движение.....гнусното...

# 493
OK, обаче да кажем, че ако малко следиш как и защо се прави маркетинг, Make Aperol Great Again е по-скоро голям тренд.

Аперол е адски необичайно за БГ питие и да го има презентирано в супермаркет, който обслужва по-скоро аудиторията на мента с мастика, е направо аномалия.

Даже и FT oбръща внимание на ребрандинга и да, може да е евтино, но това не значи, че не може да създадеш нов пазар и да избиеш рибата с обеми и продажби.

https://www.ft.com/content/7fba1624-14bf-11e3-b3db-00144feabdc0

Ако маркетьорите подхванат ментата с мастика, щото е "зелено", и то ще стане тренд на 2020 и 2021.

Аперол не е тренд на кифлите, те са следствие. Тренд е на умнокрасивите, и techies го пият по терасите в Сингапур и Хонгконг. И затова като гледам социалните медии, в главата ми изниква една диагарама на Вен, с пресечна точна на някои публики. И ако един набор хора със сходни характеристики ей така от нищото пие бабешки ликьор, а е роден през 80-те, значи е податлив на това облъчване, и на други.

Според мен е тролене, щото поколението, дето се подиграваше на оранжевото, се налива с оранжев коктейл.

# 494
https://pbs.twimg.com/media/ECAiTZ8WkAAjZMb.jpg

Самолетите към Мека за поклонението тръгнаха и нито гък от Грета. Не е изненадващо. Горе-долу превод.

Общи условия

Активация на акаунт