Мъжът ми дава тайно пари на майка си

• 13 557
  • 452
  •   1
Отговори
# 105
На мен ми звучи като - авторката е с ниска заплата за стандартите на София и затова трябва да я дава цялата за семвйния бюджет. Мъжът й, който изкарва повече от нея може да прави каквото си иска с парите щото видиш ли - повечв били.

И накрая какво излиза - момата е на 100% инвестирана в общото им бъдеще, а той тъче и на друг стан. Днес мама го е хванала за шлифера и го ползва за съпруг, утре любовницата ще го направи. Нали той е паралията в семейството..Angry

# 106
Аз като си платя наема и заемите, оставам с 450 лв в София за храна и сметки.
Дай ми пари.

На мен чисто храната ми е 600лв на месец, без да броя хр. добавки, алкохол и вечери по ресторанти. Предполагам, че ако се налага да свия бюджета, мога да карам и с половината на това с по-некачествена храна и повече готвене вкъщи. Човек се простира според чергата.

Аз лично винаги бих помагал на родителите си,  ако имат нужда (те изкарват добре, но също са от "гордите") и въобще не би ме интересувало партньорът ми какво мисли, стига да е ясно и явно, че аз съм работил и изкарал тези пари.

Елфичка, и в тази тема ли избиваш комплекси за лошите, деспотични мъже? Научи се да изкараш добри пари сама и тогава се разпореждай. Така с парите изкарани от друг човек е много лесно да се разпореждаш, били те и общи! Майката определено има много повече заслуги  и е вложила много повече усилия от теб, мъжът ти да изкарва каквито и да е било пари!

# 107
На мен ми звучи като - авторката е с ниска заплата за стандартите на София и затова трябва да я дава цялата за семвйния бюджет. Мъжът й, който изкарва повече от нея може да прави каквото си иска с парите щото видиш ли - повечв били.

И накрая какво излиза - момата е на 100% инвестирана в общото им бъдеще, а той тъче и на друг стан. Днес мама го е хванала за шлифера и го ползва за съпруг, утре любовницата ще го направи. Нали той е паралията в семейството..Angry

И? Какво предлагаш? Да си търси по-беден мъж? Smiley

# 108
  • София
Когато сравняваш майка си и съпругата си по принос Joy

Може жената да е току- що завършил лекар и да са я взели е Пирогов. Толкова дават там. Стардъст написа много смислен пост, дано някой поне го е осмислил. Стига с тия колцентрове. Бели роби. Начинаещи в определена сфера (без програмистите) взимат малко повече от това. Какво се учудвате? И какво броите стотинките на всеки, писал в темата. Жената се дразни от отношението, айде стига с тия пари. Пресметливци.

# 109
въобще не би ме интересувало партньорът ми какво мисли, стига да е ясно и явно, че аз съм работил и изкарал тези пари.
В случая и двамата изкарват 'тези пари', тъй че отчетът е задължителен. Като не иска съпругът да му се държи сметка, авторката има пълното право да извади от общия бюджет същата безотчетена сума за себе си и да се разпорежда с нея както намери за добре.
Положението й ми е познато - внася по-малката сума, виновно й е и гледа разходите й да са съответни на нейното вложение. Но това не е точно общ бюджет, нито е използвачество, както се опитват да го изкарат.
Отношението на съпруга към 'лично изкараните' негови пари и как да се харчат е показателно какъв му е манталитета и приблизително в какви граници са общите им доходи. Залагам две кафета, че са в порядъка на 2500-3000 - да кажем поносимо за София, но недостатъчно, че да излизат повече от 100-150 лв от къщата и също недостатъчно, че този с по-голямата заплата да се изживява като издържащ семейството.

# 110
Най-добре тогава мъжът на авторката да поеме абсолютно всичко - сметки, храна, абе всичко. А нейната заплата тя ще си я харчи само за нейни лични нужди.
Той поема грижата за абсолютно всичко останало Laughing

# 111
Елфичка, и в тази тема ли избиваш комплекси за лошите, деспотични мъже? Научи се да изкараш добри пари сама и тогава се разпореждай. Така с парите изкарани от друг човек е много лесно да се разпореждаш, били те и общи! Майката определено има много повече заслуги  и е вложила много повече усилия от теб, мъжът ти да изкарва каквито и да е било пари!

Какви са й заслугите, че да й се отблагодарява тайно от жена си. Интересно ми е какви ще са? Особено след като авторката каза, че са на общ бюджет. Това значи, че всичко се вижда. И за да хване авторката мъжа си в крачка, значи не става дума за 50 лева през месец два.

Братан и теб някога ще те сполети връзка с жена (евентуално) и ако искаш да я задържиш ще се наложи да си харчиш паричките по нея, колкото и да са ти свидни, защото готините женички не се застояват дълго при мъж без отношение и маниери. От мен да го знаеш. А на такива, които не могат да си намерят готина мацка все им е кисело гроздето .. Wink

# 112
Най-добре тогава мъжът на авторката да поеме абсолютно всичко - сметки, храна, абе всичко. А нейната заплата тя ще си я харчи само за нейни лични нужди.
Той поема грижата за абсолютно всичко останало Laughing
Мъжете поумняха и чак такъв глупак,които ще търпи някой да паразитира на негов гръб трудно ще се намери.

# 113
Ами като са "поумнели" тогава ще дават отчет, щом бюджета ще е общ.

# 114
Общ бюджет,ама при равни вноски.

# 115
Аааа, не съм съгласна  Crossing Arms
Всичко в кюпа, без значение заплатата  Laughing

# 116
Мъжете поумняха и чак такъв глупак,които ще търпи някой да паразитира на негов гръб трудно ще се намери.

Ooo, има си и винаги ще има. И то добре, че иначе някои хора ще си умрат от глад Smile Язък за всичката борба за равноправие и равен старт.

Общ бюджет,ама при равни вноски.
Палец горе.
Dochy май затвори темата с това изказване Smile

# 117
  • София
Колелото се върти. На такъв бих му се смяла, ако се разболее и бих си хапвала хайвер до него.
Отвратително мислене. И го казвам като човек, който от мъж не е бил зависим. Но хора с подобна природа трябва да си останат сами, за да не тровят живота на някого. Пък и винаги могат да плащат на мама за услугите.

Няма равноправие. Има (не)гласна полова дискриминация в определен възрастов интервал на пазара на труда. Така че е нормалмо мъжът да изкарва повече.

# 118
Майката не е част от семейството. Тя остава роднина. Потрисам се от изкази от сорта, че като някой ме е отгледал, то после съм му длъжна да го дондуркам. Никой не съм молила да ме създава, та да съм му длъжна после. Ако мога помагам, ако ли не всеки да се спасява както мое. Не бих била ок да се дават пари на когото и да било без мое знание, че и системно.

# 119
Темата е затворена отдавна, просто много хора - и мъже, и жени - са твърде глупави да могат да си наредят правилно приоритетите след всяко по-значимо житейско събитие - брак, развод, раждане на дете, пенсиониране или смърт на родител, местене в друг град /жилище, покупка или продажба на имот и прочее.
А по-голямата, огромна част от хората - и мъже, и жени - са достатъчно егоцентрични, за да смятат, че им се полага всичко при повикване само защото са (се) родили, и достатъчно нагли, за да повикват редовно.

Общи условия

Активация на акаунт