Мъжът ми дава тайно пари на майка си

• 13 291
  • 452
  •   1
Отговори
# 330
  • София
И на мен мъжът й ми дава тайно пари, ама не съм му майка. Дано жена му не се бърка в семейните работи Joy

# 331
И на мен мъжът й ми дава тайно пари, ама не съм му майка. Дано жена му не се бърка в семейните работи Joy

Тоест свекър ти дава пари, а свекървата не знае  Joy
А тъй де, да не се бърка в твоите семейни работи Laughing

# 332

Чий мъж дава тайно на тебе пари, но не си му майка.. Excuse me!

# 333
При общ бюджет е на сметка този, който вкарва по-малко, кое не  е ясно.

Логично и също този, който идкарва повече, да претендира за някакви собствени харчове, да речем спонсорство на свекървата.

Какво разписваш и смяташ?!
Защо се правиш, че не разбираш? При общ бюджет няма мои и твои пари, има общи, от които се плаща всичко и се съгласува къде да отидат парите.
В момента, в който единият изяви претенции личните харчове да са съгласувани с вноската - най-лесно е да се раздели 'общият' бюджет и всеки да се простира според заплатата си.
Едно е да извади пари за майка си от общ бюджет в размер на две заплати, а друго - само от своята заплата.

# 334
При общ бюджет е на сметка този, който вкарва по-малко, кое не  е ясно.

Логично и също този, който идкарва повече, да претендира за някакви собствени харчове, да речем спонсорство на свекървата.

Какво разписваш и смяташ?!
Защо се правиш, че не разбираш? При общ бюджет няма мои и твои пари, има общи, от които се плаща всичко и се съгласува къде да отидат парите.
В момента, в който единият изяви претенции личните харчове да са съгласувани с вноската - най-лесно е да се раздели 'общият' бюджет и всеки да се простира според заплатата си.
Едно е да извади пари за майка си от общ бюджет в размер на две заплати, а друго - само от своята заплата.

Аз? Да се правя? Че не разбирам?

Точно това говоря! Че при общ бюджет разходите се съгласуват винаги от двамата.

# 335
  • София

Всъщност много искам да знам при общ бюджет кой си свива кефовете - този, на чиито родители се дава, или и двамата? Защото за мен не е честно и редно да се ограничават и двамата в еднаква степен, ако случаят е като на авторката - родителят, който получава, да е работещ. Независимо кой вкарва повече пари в бюджета на младото семейство.

Да ти кажа, при семеен бюджет първо се правят сметки за харчовете като цяло и каквото остане отива за кефовете.
В харчовете са И парите за родителите. Чии, няма значение.
Защото, днес може да са неговите, утре твоите, а вдругиден може ти да си наред.
Само че, за да има въобще общ бюджет, не бива единият да тропа с краче "няма пък да даваш на майка ти, щото работи", без да му пука дали мизерства.
В противен случай се появяват теми като тази.

# 336
  • София /Абсурдистан
Лейди, не става. Докато свикне да си сменя книгите беше истинска драма. После падна батерията Юри тича по спешност до Добрич да и го пусне. Joy Голям купон беше, вече никакви такива инициативи от мен. Уж за добро, пак излязох виновна и лоша.
Сетих се нещо. Не знам дали знаете, че от книжарници Ориндж може да се вземат книжки, да се четат като се пазят и да се върнат като в библиотека. Или връщат парите, или заменят за други с доплащане или с връщане на пари. Аз на 2 пъти сменях така. Обаче книгата я подвързвам и я чета без поражения. Така и нови книги може да се вземат и връщат, които са скъпи принципно. Условието е само книжката да е в отличен външен вид.

# 337
Сетих се нещо. Не знам дали знаете, че от книжарници Ориндж може да се вземат книжки, да се четат като се пазят и да се върнат като в библиотека. Или връщат парите, или заменят за други с доплащане или с връщане на пари. Аз на 2 пъти сменях така. Обаче книгата я подвързвам и я чета без поражения. Така и нови книги може да се вземат и връщат, които са скъпи принципно. Условието е само книжката да е в отличен външен вид.

Не знаех.

Пазя книгите и може да се възползвам. мерси

# 338
Не издържам и ще го напиша - без темата на Даски форумът просто не е същият Simple Smile
Иначе, не разбирам тук за какво е спорът - авторката не е дала почти никаква информация и могат да се дават съвети от много общ характер.
Доколкото схванах, част от форума приема, че проблемът е сериозен, а друга част - че проблем няма. Всяка група е със свои логични аргументи.
Авторката да прецени, кое е по-изгодно на душевното ѝ състояние в момента.

# 339
  • София
Тоест свекър ти дава пари, а свекървата не знае  Joy
Хахаха, за този вариант не бях се сетила Laughing

# 340
Не издържам и ще го напиша - без темата на Даски форумът просто не е същият Simple Smile

И аз така. Бедна ми е фантазията какво ще е заглавието на новата тема. Дано само не ни кара да чакаме, че започна учебната година и може и учителките да се включат в сюжета или момчето да си хване гадже. Сега като не знам какво са яли на обяд днеска и мисията на деня ми не е изпълнена.

# 341
Грозна и дребнава история! Разбира се, че ще помога на родител, който има нужда - какво предлагате, да го остави едва да свързва двата края, да яде кисело мляко и да не може да си плати сметките, за да е спокойна съпругата?

От години помагам финансово на родителите ми и просто не мога да си представя партньорът ми да каже - не, всички пари тука в чекмеджето, защото имаме планове.

# 342
Да ти кажа, при семеен бюджет първо се правят сметки за харчовете като цяло и каквото остане отива за кефовете.
В харчовете са И парите за родителите. Чии, няма значение.
Защото, днес може да са неговите, утре твоите, а вдругиден може ти да си наред.
Само че, за да има въобще общ бюджет, не бива единият да тропа с краче "няма пък да даваш на майка ти, щото работи", без да му пука дали мизерства.
В противен случай се появяват теми като тази.

Няма да се тропа с краче и 'ама аз съм внесъл 300 лв повече и имам повече право да се разпореждам и с твоята ниска заплата'.
А подпомагането на родителите не е перо по подразбиране в стандартна конфигурация.
Нормално е авторката да не примира от щастие хем да си дава всичките пари, щото общ бюджет, хем да й ги разпределя някой друг за ' семейни работи', за които работи тя май за пръв път чува. Смисъл, когато се жениш за някого, някак се очаква да знаеш дали родителите му са добре, имат ли нужда от нещо и други такива човешки неща, а не след сватбата като ви стане всичко 'наше и общо', изведнъж да почнат да изфирясват суми от твоята заплата.

# 343
А, Галче, те и да са добре, след 5-10 г. друга може да е работата... Thinking За съжаление не всичко може да се предвиди. Иначе естествено си права.

# 344
То това, че няма нищо постоянно и вечно, е ясно.
Аз наистина не съм против помощ на хора в нужда, недоимък, болни. Това, което не приемам в подобни ситуции, са изискващ авторитарен тон, лъжи, недораслост, лошо  наредени приоритети, простиране много извън чергата, егоизъм, двоен аршин... до утре мога да изброявам. Повечето ги виждам в случая и не са от страна на авторката. Нужда, недоимък и болест не видях.

Общи условия

Активация на акаунт