Вътрематочна спирала

• 20 772
  • 170
  •   1
Отговори
# 150
Аз нищо не усещам с моята медна

# 151
  • София
Медна-никакви неразположения със сърцето.

# 152
  • София
Аз бях много кратко време с медна, може би месец-два, така че не мога да кажа със сигурност, но нямам спомени за подобни оплаквания. Разликата в цената е около 100 лв, според мен си заслужава по-скъпата, предвид, че е за 5 години. Не знам вътрешността й каква е, може би същата като медната, сигурно в листовката го пише.

# 153
5 години? Моята е за 10, даже и 12 може

# 154
  • София
Може, не знаех, че има с толкова дълъг срок на употреба. 🙂

# 155
Здравейте. Със спирала Copper T съм за втори път. Първата стоя 4г без проблеми. Със втората съм от 4м. Сега на втората АГ ми скъси конците прекалено много и при проверка усещах само единият, едвам едвам ми закачаше. При последната проверка вчера не напипвам никакъв конец 😶. Четох че в такъв случай се прави кюртаж под упойка, което много ме притеснява.
Не ми е удобно да звъня в почивни дни на АГ, та докато дойде утре ще се радвам да прочета как е протекло махането при тези от вас, при които е нямало конци.

# 156
Здравейте. Със спирала Copper T съм за втори път. Първата стоя 4г без проблеми. Със втората съм от 4м. Сега на втората АГ ми скъси конците прекалено много и при проверка усещах само единият, едвам едвам ми закачаше. При последната проверка вчера не напипвам никакъв конец 😶. Четох че в такъв случай се прави кюртаж под упойка, което много ме притеснява.
Не ми е удобно да звъня в почивни дни на АГ, та докато дойде утре ще се радвам да прочета как е протекло махането при тези от вас, при които е нямало конци.
Здравейте, на мен ми я махаха с пълна упойка, то не е точно кюртаж. Не е нещо много болезнено, но все пак си е упойка за 10-15мин. после около1-2ч наболява и няколко дни кървиш. Гадна работа при положение, че едно махане нормално е 2мин.

# 157
  • София
За каква проверка говорите? На мен не ми е хрумвало да си ръчкам към шийката и да търся конци, а и не бих, звучи болезнено. По-добре вървете на преглед и лекарят да прецени скъсено ли е в повече или само излишно се плашите. 🙂 Иначе тази процедура май се казва хистероскопия.

# 158
За каква проверка говорите? На мен не ми е хрумвало да си ръчкам към шийката и да търся конци, а и не бих, звучи болезнено. По-добре вървете на преглед и лекарят да прецени скъсено ли е в повече или само излишно се плашите. 🙂 Иначе тази процедура май се казва хистероскопия.
Няма нищо болезнено.
В листовката е описано че е добре след всеки цикъл да се проверява дали конците са там.
Аз го правя, за собствено спокойствие, тъй като баба ми едвам са я спасили заради спирала отишла не където трябва..

# 159
  • София
Това намерих, не се пипа след първи цикъл, но в същото време да се провери ако не се усещат конците. Аз както казах не правя проверки. Вярвам, че всичко ще е наред при вас. А да използвам случая да попитам колко често ходите на преглед специално за спиралата, да проверите всичко ок ли е?

# 160
Специално заради спиралата не ходя, но ми се налага да посещавам АГ през 2-3 месеца - къде заради гъбички, къде заради проблеми с яйчниците..
Иначе с първата спирала по-рядко ми се налагаше и гледах на 6м да ходя хем да я видят, хем за цитонамазка

# 161
  • Anywhere
Добър гинеколог ми извади спирала останала с един много къс конец само с подходящ инструмент. Преди това една негова млада колежка изобщо не видя конци и ме пращаше на кюртаж! Та идете на преглед при наистина ДОБЪР лекар!

# 162
Сменила съм 3 обикновени спирали Копер Т, никога не съм имала никакви проблеми с тях - кървене или липса на менстурация, болки и пр. Последната, обаче се оказа със силно скъсени конци (аз знаех, че е така, защото не ги напипвах, за разлика от предишните две), при рутинни прегледи в продължение на 4 години всички гинеколози казваха, че си е на мястото и не е изместена и да не се притеснявам. Тази година отидох по друг повод на преглед и за колпоскопия и понеже имах и оплаквания, доктора каза, че е добре да бъде премахната (а и без това й беше дошло времето за смяна), та човека бая се измъчи. И аз съответно. Беше много болезнено, но успя да хване конец дълбоко вътре в шийката на матката и я премахна. Разревах се от облекчение.
На 47 години съм и смятам да не слагам повече.
п.п. Очевидно започва при мен и предменопаузата и цикълът ми е супер странен след махането на спиралата, чак се чудя какво става. И с трите спирали цикъла ми е бил много редовен, почти безболезнен, кратък (3-4 дни макс), а вчера щях да умра от някакъв спазъм ниско долу в корема, в чудо се видях.

# 163
Здравейте! Виждам че темата е стара, но не намирам подходяща друга. От вчера на обед съм със спирала. / Обикновенна медна/. Самото поставяне беше супер болезнено. Чак подскочих на стола. Това как да е. Но от тогава до сега постоянно сякаш я усещам. Силни бодежи, късно вечерта имах и спазми, сякаш организма имаше силно желание да се отърве от нея. Иначе като кървене няма нещо притеснително. Взех няколко ау@@@на но дори те само претъпяват болката до поносима. Има ли друга която е реагирала така на спиралата. Трябва ли да се притеснявам и да се обадя на АГ или е нормално.

# 164
В началото е така, после става по-добре. Препоръчвам дексофен

Общи условия

Активация на акаунт