Съвременната жена

• 7 629
  • 220
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Скрит текст:
Имам следния въпрос:

Мъжът е възпитан да е отговорен за семейството.
Жената прави грешка.
Мъжът я оставя сама да се оправя, финансово, физически, емоционално, всякак.

Как това е проява на отговорност към семейството? Защо мъжът не използва висшия си интелект и решителност, за да оправи грешката простичко и виртуозно, за да докаже на жената колко е велик? Ама не постфактум да каже как ТОЙ би взел по-доброто решение. Постфактум по-доброто решение всеки го знае.

А иначе мъжкото мислене не е хич чак толкова мъчително, нито женската природа е толкова лесна и естествена. Ако с женска природа все се блъскаш в препятствия и не постигаш нищо, а с мъжко мислене нещата хвърчат - то кое е по-лесно?

Примерно ако в една ситуация социализацията ти казва да действаш тип мяу-мяу, заобиколно и по женски, ама не става - а нещата стават лесно с непукизъм, емоционално дистанциране и "топки", то всеки нормален след няколко проби-грешки и блъскане ще си смени поведението. Зависи кое ти е по-важно, вече го писах, процесът или целите. Дали най-важното е да си мяу-мяу женичка с някакъв имидж, или нещата да стават.

Братан вече го написа. Но това е прекрасна възможност да разбереш един мъжки похват, който явно още не си усвоила.

Между другото това е и един от основните разлики между мъжа и жената при възпитаването на децата.

Като някой сбърка, трябва да бъде оставен с последствията. Ако ти замиташ след него всеки път, той никога няма да се научи как да го направи правилно другия път. Аз децата си по същия начин ги възпитавам.
Това е един от основните ми принципи при възпитанието на детето ни, даже и няколко пъти съм го писала във форума. Още откакто прохождаше.

# 106
  • София
Не, Абсурд. Например аз и ти имаме огромна разлика в светоусещане, нагласа, психика...

Разбира се, че имаме ОГРОМНА разлика- ти се опитваш всячески да догониш мъжете и да се уеднаквиш с тях, докато аз държа на женската си същност. Peace

# 107
Доста често мъжете бъркат и създават работа за други, но за тях няма последствия. Както казах, обикновено семейството им го изгладува.

Аз като момиче съм била социализирана да действам детайлно, на дребно, да изглаждам, вместо да развалям и рискувам. Съответно за някои неща в живота трябваше да си преодолея тази социализация.

Всъщност не мисля, че мъжкото мислене и светоглед изискват "гонене". Те са по-простички от женския светоглед. Изискват жената да си забрави част от социализацията. И не да действа директно с чука, а да намали саморефлексията, да не се пита "добре ли изглеждам, докато правя това", а просто да гони целта. И да казва "не" на неща, които я отклоняват от целта. Щото жените от добро сърце често казват да на глупости и се хабят за дреболии, да не излязат лоши.

Аз не искам да се уеднаквя с мъжете, но искам нещата да са прости. Искам нещо - взимам го. А не мисля стратегия от 10 стъпки как да стигна дотам.

# 108
Iza,

Няма как де ме подразниш, усмихвам ти се!

# 109
  • София
Чета и не вярвам на очите си! Тези разговори за това какво може жената и какво може мъжът не са ли вече отживелица?

# 110
  • София
Като някой сбърка, трябва да бъде оставен с последствията. Ако ти замиташ след него всеки път, той никога няма да се научи как да го направи правилно другия път. Аз децата си по същия начин ги възпитавам.
Абсолютно mfou,ems;, с една уговорка - в случай, че моята помощ ще намали последиците за цялото семейство и особено за децата - ще направя каквото мога да се омекоти удара. Но ще му излезе през всички отвори, не само през носа.
Но ако грешката е за Н-ти път - hit the road Jack

# 111
Охо, Мъжът в ролята на възпитател на Жената. И това го обяснява потребител със сериозни пропуски в българската граматика и световна история. Някой силно си е повярвал.
В темата се спекулира много с голямото постижение жената да износи дете.
А питате ли мъжа какъв зор е докато се вреди да го направи Satisfied
...
В моята работа и приятелска среда има абсолютно равноправие и свобода на изборите. Не познавам този ад който описвате.

# 112
  • София
Не, Абсурд. Например аз и ти имаме огромна разлика в светоусещане, нагласа, психика...

Разбира се, че имаме ОГРОМНА разлика- ти се опитваш всячески да догониш мъжете и да се уеднаквиш с тях, докато аз държа на женската си същност. Peace
Ако приемем, че това е така, значи аз и ти, и двете сме жени, имаме огромна разлика в светоусещането и нагласите. И не различният пол е причина за нея (очевидно), а различният човек.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 14:35 от milenaka

# 113
Аз отдавна съм се отказала да мисля, че има някакъв "истински" набор от емоции, реакции и евристики и такъв, който не е истински.

Ако работи, значи е правилен. Ако не...то е като да се опитваш да спечелиш уличен бой с ритуални ката-движения.

# 114
  • София
АбсурТ, женската същност невинаги е нещо добро. Ти самата знаеш  - дребнавост, втренчване в повърхностното, нерационалност. Ами защо да не се опитам да туширам тези неща не само за свое добро?
За други неща - менопауза, хормонален дисбаланс, срок на фертилност - няма как да се напъвам да преработвам.
Освен това, дали заради хормони или друго, след като имам нагласата да съм по-мъжествена по характер - защо да вървя против природата си?

# 115
  • София
АбсурТ, женската същност невинаги е нещо добро. Ти самата знаеш  - дребнавост, втренчване в повърхностното, нерационалност. Ами защо да не се опитам да туширам тези неща не само за свое добро?
За други неща - менопауза, хормонален дисбаланс, срок на фертилност - няма как да се напъвам да преработвам.
Освен това, дали заради хормони или друго, след като имам нагласата да съм по-мъжествена по характер - защо да вървя против природата си?
Колко дребнави мъже съм виждала... Кварталната ни клюкарка е мъж. Кой заблуден е набедил тези характеристики за женски?

# 116
Мъжете правят катастрофи, именно защото са мъже и не се опитват да избягат от себе си, съревнованието с другите мъжкари е част от тях. Нима искате да се превърнат в жени на пътя, бъркайки спирачката с газта? Simple Smile

# 117
  • София
Мъжете правят катастрофи, именно защото са мъже и не се опитват да избягат от себе си, съревнованието с другите мъжкари е част от тях. Нима искате да се превърнат в жени на пътя, бъркайки спирачката с газта? Simple Smile
И правейки катастрофи, убиват (повече, отколкото жените). Българските мъже са най-лошите шофьори в Европа (на първо място сме по брой убити по пътищата). А дано да се опитат да догонят жените, че вече ми идва много да чета за убити деца по пътя.

# 118

Ако това значи, че ще има по-малко загинали, да, искам да са жени на пътя. Ако трябва ще направим коли, дето да им бият инжекция естроген в г§за, като се качат зад волана.

Извинявай, ама това "природа" е някаква леко сантиментална абстракция. За кефа на някого, щото не може да се контролира, да мрат други? Съжалявам, не е толкова велика тая мъжка природа. Какво ти съревноваване с мъжкари в 21 век, яхнал тонове метал? Да ходят да тренират бокс или борба, като им е в природата, не на пътя да се правят на мъже.

# 119
  • Насред хаоса
То това не е и мъжественост, ако щеш, човек просто се ражда с един набор от черти и особености. Просто някога едни умни тикви са определили кое ТРЯБВА да е мъжествено и женствено и оттам нататък която не се вписва в тия граници, е мъжкарана, а който не се вписва - женчо. Оттам идват глупости като "мъжете не трябва да плачат" (тоест, трябва да подтискат всичко в себе си или да го избиват чрез агресия, щото къв мъж е иначе), тези трябва/не трябва така, пък онези - онака. Глупости.
Краси, извинявай, но това е глупост. Правят катастрофи от прекалено самонадценяване и мисълта, че точно това ги прави мъже. Също и че са господари на пътя. Ами не са - там участват и други. Едно е да сбъркаш нещо, друго е от мерак да се изтъкнеш къв си мъж да си надхвърлиш собствената самооценка и за това да плащат с живота си други, които нямат никаква вина за "природните" наклонности да се правиш на мъжкар.

Общи условия

Активация на акаунт