Съвременната жена

• 7 657
  • 220
  •   1
Отговори
# 90
Реалността показва, че мъжката психика и светоусещане са различни от женските.
Реалността показва, че мъжете са наясно и по никакъв начин не се чувстват уязвени, че е така.
Реалността показва, за съжаление, че жената всячески се мъчи да докаже, че разлика между двата пола няма, за да не се чувства в по- долна позиция. Което е жалко, тъй като за всичките тия години на борба за еманципация, би трябвало да узрее точно за обратното.
Че нейната различност е също толкова уникална, че и повече, от мъжката уникалност.
Както и че, стойността на всяко нещо- от човека до предмета, се повишава колкото по- автентични и уникални са.
Добре казано, но повечето няма да го разберат.Особено под 30-годишните, хукнали да догонват мъжете....В какво, и те не знаят, но важното е, че тичат "след" тях.

Реалността показва, че мъжкият похват и светоглед се учи. И че понякога е много резултатен. След една определена възраст, ако жената вече е пораснала и не държи да играе роля на "истинска жена", може да почне без притеснение да си действа по простичкия мъжки начин и да се радва на живота.

А защо би искала да бягаш от женската си същност, където действията ти са продиктувани от биологията и са лесни, и да пречупваш психиката си в "мъжки стил" и да се мъчиш да действаш по мъжки?
Това е все едно да нямам грам талант за пеене, а  да съм Пикасо, ама аз упорито да се мъча да пея, и да пея...щото нали, така било важно/модерно/съвременно.

# 91
До Абсурт,

За пръв път мнение от някой, който е разсъждавал по темата.

До останалите.

Аз в моя живот не съм срещал жена, (освен до една известна степен съпругата си, но и тя малко се промени) която да проявява, а от там и да има, чувството на отговорност и дълг, което е типично за мъжете.

Siren що не пробваш да научиш този мъжки похват.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 14:04 от Анонимен

# 92
  • София
Скрит текст:
Реалността показва, че мъжете са наясно и по никакъв начин не се чувстват уязвени, че е така.
Реалността показва, за съжаление, че жената всячески се мъчи да докаже, че разлика между двата пола няма, за да не се чувства в по- долна позиция. Което е жалко, тъй като за всичките тия години на борба за еманципация, би трябвало да узрее точно за обратното.
Че нейната различност е също толкова уникална, че и повече, от мъжката уникалност.
Както и че, стойността на всяко нещо- от човека до предмета, се повишава колкото по- автентични и уникални са.
Добре казано, но повечето няма да го разберат.Особено под 30-годишните, хукнали да догонват мъжете....В какво, и те не знаят, но важното е, че тичат "след" тях.

Реалността показва, че мъжкият похват и светоглед се учи. И че понякога е много резултатен. След една определена възраст, ако жената вече е пораснала и не държи да играе роля на "истинска жена", може да почне без притеснение да си действа по простичкия мъжки начин и да се радва на живота.

А защо би искала да бягаш от женската си същност, където действията ти са продиктувани от биологията и са лесни, и да пречупваш психиката си в "мъжки стил" и да се мъчиш да действаш по мъжки?
Скрит текст:
Това е все едно да нямам грам талант за пеене, а  да съм Пикасо, ама аз упорито да се мъча да пея, и да пея...щото нали, така било важно/модерно/съвременно.
Може ли няколко конкретни примера за такива действия?

# 93
  • Насред хаоса
Правилото е такова каквото е, не защото мъжът е Айнщайн, а защото точно характерът  и възпитанието му, го задължават да носи отговорност не само за себе си, а и за другите членове на семейството. Сегашните жени, говорят и действат само от силно желание и потребност за лична изгода. В моя случай, тя не осъзнава, че като си омъжена и имаш деца, се мисли през перспективата на семейството вече. Като гледам форума е пълен със същите особи.
Правилото е, че всеки пълнолетен и непоставен под запрещение носи отговорност за всичко, което прави. Склонността на хората да действат от лична изгода е присъща както на жени, така и на мъже. Разделения по пол няма, различията са във възпитанието и характерите. И Мамасита е права, като казва, че за мъжете се приема за нормално да грешат, пък жените не може да грешат. Глупости правят всякакви хора, независимо от пола, и ако говорим за осъзнаване на нещо от перспективата на семейството, то повечето, които отказват да го осъзнават, са мъжете.

# 94
Имам следния въпрос:

Мъжът е възпитан да е отговорен за семейството.
Жената прави грешка.
Мъжът я оставя сама да се оправя, финансово, физически, емоционално, всякак.

Как това е проява на отговорност към семейството? Защо мъжът не използва висшия си интелект и решителност, за да оправи грешката простичко и виртуозно, за да докаже на жената колко е велик? Ама не постфактум да каже как ТОЙ би взел по-доброто решение. Постфактум по-доброто решение всеки го знае.

А иначе мъжкото мислене не е хич чак толкова мъчително, нито женската природа е толкова лесна и естествена. Ако с женска природа все се блъскаш в препятствия и не постигаш нищо, а с мъжко мислене нещата хвърчат - то кое е по-лесно?

Примерно ако в една ситуация социализацията ти казва да действаш тип мяу-мяу, заобиколно и по женски, ама не става - а нещата стават лесно с непукизъм, емоционално дистанциране и "топки", то всеки нормален след няколко проби-грешки и блъскане ще си смени поведението. Зависи кое ти е по-важно, вече го писах, процесът или целите. Дали най-важното е да си мяу-мяу женичка с някакъв имидж, или нещата да стават.

# 95
Скрит текст:

Скрит текст:
Това е все едно да нямам грам талант за пеене, а  да съм Пикасо, ама аз упорито да се мъча да пея, и да пея...щото нали, така било важно/модерно/съвременно.
Ми не знам...питай Сирената, тя иска да действа като мъж и да решава проблеми по мъжки начин.

Все пак се сещам за един пример:
жените шофьорки.Поне 95% от тях, просто не стават, не могат да шофират, не умеят, нямат "таланта", и ако ще и 100 години да въртят геврека, няма да се научат.Това просто НЕ е женска работа.Ама те упорито и инатливо щъкат по пътищата, натворявайки хаос и задръствания.   Smiley
Аз, понеже също Не ставам за шофьор, съм си решила проблема по чисто женски начин, използвам шофьори-мъжът ми, таксита, автобуси, самолети....каквото е подходящо.А не се мъча на пътя ден след ден, година след година, да доказвам, че Не ставам за шофьор, ама що пък да не се напъвам  да съм наравно с мъжете.

# 96
Да,ама една такава независима и осигурена жена никак не е склонна да търпи такова отношение.

Проблемът е, че в България независимата жена става такава по неволя в повечето случаи. Не и това изначалната идея.

Имам следния въпрос:

Жената прави грешка.
Как това е проява на отговорност към семейството? Защо мъжът не използва висшия си интелект и решителност, за да оправи грешката простичко?

Пакта сунт серванта. Ако тя е развалила нещата, той може да прецени, че вече отговорността не е негова. В случая щом й е бил шута, значи е използвал висш интелект и решителност.

# 97
Аз си мислех, че не ставам. С практиката станах.

Странно ми е, че жените нямали чувство за дълг. Пък аз все гледам, че мъже, като им се роди ново семейство, продължават да са по живота. Примерно едни умници, дето се пускали по лавините в Банско и загинали, а кой ще им гледа невръстните деца - не се знае. Ма те са мъже, имат чувство за дълг. Жените им, явно, нямат...

Жената е тая, дето загърбва доста за семейството. Мъжете лесничко си хващат шапката...

Въпрос: ако мъж омаже нещата финансово, жената следва ли да не смята вече нищо за своя отговорност, или фамилията дружно ще трябва да му изгладува грешката?

# 98
  • София
Реалността показва, че между жена и жена може да има балкан разлика, както и между мъж и мъж, така че, пак според реалността, такива обобщения са само в нечия глава.

Реалността показва, че някои бъркат разликата в характерите с някои други неща и че на всеки панорамното виждане се определя от височината на камбанарията му.

# 99
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:
Ми не знам...питай Сирената, тя иска да действа като мъж и да решава проблеми по мъжки начин.
Не, Краси, питам за конкретни примери към твоята реплика за действия, продиктувани от биологията – кои са тези действия?

жените шофьорки.Поне 95% от тях, просто не стават, не могат да шофират, не умеят, нямат "таланта", и ако ще и 100 години да въртят геврека, няма да се научат.Това просто НЕ е женска работа.Ама те упорито и инатливо щъкат по пътищата, натворявайки хаос и задръствания.   Smiley
Аз, понеже също Не ставам за шофьор, съм си решила проблема по чисто женски начин, използвам шофьори-мъжът ми, таксита, автобуси, самолети....каквото е подходящо.А не се мъча на пътя ден след ден, година след година, да доказвам, че Не ставам за шофьор, ама що пък да не се напъвам  да съм наравно с мъжете.
Мъжете – убийци по пътя са много повече от жените – убийци по пътя. Мъжете трябва да се пънат да бъдат наравно с жените.

Не, Абсурд. Например аз и ти имаме огромна разлика в светоусещане, нагласа, психика...

# 100
  • София
1. Лори, тая втората проклетия си я вземи за тебе да ти пили нервите Smile
2. Защо се задават нещата все като черно и бяло?  
1. Но ако ти вади душата с памук и ти се умилква - може, нали?
2. Защото хората рядко са обективни и рационални при тези отношения. Като не съм мила някому или той на мен - от мухата правим мамут и дреболиите стават "Ти мен въобще не ме уважаваш"
жените шофьорки.Поне 95% от тях, просто не стават, не могат да шофират, не умеят, нямат "таланта", и ако ще и 100 години да въртят геврека, няма да се научат.Това просто НЕ е женска работа.Ама те упорито и инатливо щъкат по пътищата, натворявайки хаос и задръствания.   Smiley
Аз, понеже също Не ставам за шофьор, съм си решила проблема по чисто женски начин, използвам шофьори-мъжът ми, таксита, автобуси, самолети....каквото е подходящо.А не се мъча на пътя ден след ден, година след година, да доказвам, че Не ставам за шофьор, ама що пък да не се напъвам  да съм наравно с мъжете.
Жените си стават прилични шофьори, ако се интересуват още от малки, както момчетата.
Защо мислиш, че ТМ или някой друг мъж е достатъчно добър само заради по-дългата си практика?
Мъжете се ругаят едни други на тема некадърност на пътя точно колкото ругаят и жените.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 14:24 от Cuckoo

# 101
Скрит текст:
Имам следния въпрос:

Жената прави грешка.

Как това е проява на отговорност към семейството? Защо мъжът не използва висшия си интелект и решителност, за да оправи грешката простичко и виртуозно, за да докаже на жената колко е велик? Ама не постфактум да каже как ТОЙ би взел по-доброто решение. Постфактум по-доброто решение всеки го знае.

А иначе мъжкото мислене не е хич чак толкова мъчително, нито женската природа е толкова лесна и естествена. Ако с женска природа все се блъскаш в препятствия и не постигаш нищо, а с мъжко мислене нещата хвърчат - то кое е по-лесно?
Примерно ако в една ситуация социализацията ти казва да действаш тип мяу-мяу, заобиколно и по женски, ама не става - а нещата стават лесно с непукизъм, емоционално дистанциране и "топки", то всеки нормален след няколко проби-грешки и блъскане ще си смени поведението. Зависи кое ти е по-важно, вече го писах, процесът или целите. Дали най-важното е да си мяу-мяу женичка с някакъв имидж, или нещата да стават.
А защо смяташ, че женското действие  е само "мау-мяу", а мъжкото е само "директно с чука"?
И ти влизаш в клишета и стереотипи.От които всъщност уж искаш да избягаш.

# 102
  • Насред хаоса

Жените натворяват задръствания, а мъжете като умели и много можещи направо трепят на пътя. Можеш да погледнеш сводките, вижда се кой по-често причинява катастрофи, и немалко от тях - със смърт. Ама на - упорито и инатливо продължават да щъкат из пътищата, сеейки смърт. Ей го и оня моториста, взел според правилото решението да качи посреднощ жена си на мотора и да се забият някъде така, че да умрат. И три деца останаха без родители.
Аз в моя живот не съм срещал жена, (освен до една известна степен съпругата си, но и тя малко се промени) която да проявява, а от там и да има, чувството на отговорност и дълг, което е типично за мъжете.
Ти не си някакъв еталон, че щом ти не си срещал, значи няма. И аз не съм виждала на живо носорог, ама го има. В много семейства именно мъжете отказват да приемат новото положение и продължават да си държат на ергенския начин на живот. И да очакват от жена си да вършее на всички фронтове, докато в същото време се бият в гърдите какви са отговорни. И за капак отричат направеното от жената, макар че го виждат.

# 103
Имам следния въпрос:

Жената прави грешка.

Братан вече го написа. Но това е прекрасна възможност да разбереш един мъжки похват, който явно още не си усвоила.

Между другото това е и един от основните разлики между мъжа и жената при възпитаването на децата.

Като някой сбърка, трябва да бъде оставен с последствията. Ако ти замиташ след него всеки път, той никога няма да се научи как да го направи правилно другия път. Аз децата си по същия начин ги възпитавам.

# 104
Охо, Мъжът в ролята на възпитател на Жената. И това го обяснява потребител със сериозни пропуски в българската граматика и световна история. Някой силно си е повярвал.

Общи условия

Активация на акаунт